A Mediterrán-térséget a lenyűgöző kulturális látnivalók mellett kristálytiszta víz, barátságos emberek, valamint kellemes időjárás jellemzi. Cikkünkből megtudhatod, mikor érdemes hat legkedveltebb országába ellátogatni, melyik évszak, melyik területeken hajózható, és egyhetes útitervek összeállításában is segítünk. Ha megfogadod tanácsainkat, fantasztikus élményekben lehet részed

A Mediterrán térség kedvelt célpont az utazók körében, ami nem csoda, hiszen természeti adottságai, csodás partjai, hajókirándulásai és éghajlata mind nagyon kedvező. Az alábbiakban megtalálható minden fontos információ, amit érdemes róla tudni, mielőtt célpontba vennénk.

Elhelyezkedése

A Földközi-tengert három kotinens veszi körbe: északról Európa, keletről Ázsia, délről pedig Afrika. Elsőre talán nem gondolnád, de területe közel 2 520 000 km2, partvonalának hossza pedig közelít a 46 000 kilométerhez.

A térségbe tartozó országok

 

Európa

Spanyolország, Franciország, Olaszország, Málta, Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Albánia, Görögország, Törökország, Ciprus,

Ázsia

Törökország, Szíria, Libanon, Izrael (és a Gázai övezet)

Afrika

Egyiptom, Líbia, Tunézia, Algéria, Marokkó

Nagyobb szigetei: Ciprus, Rodosz, Leszbosz, Kréta, Málta szigetei, Szicília, Szardínia, Korzika, Menorca, Mallorca, Ibiza. A Mediterrán régióban számos remek ország és sziget áll rendelkezésünkre. Hajóval több helyet is felfedezhetsz, és közben sok időt tölthetünk a Földközi-tengeren. Nagyon sokféle opció közül választhatunk, tájékozódj a különböző lehetőségekről, melyek közül az egyik legizgalmasabb egy saját jacht-on történő körutazás lehet.

Földrajzi adottságai

Nagyon változatos és egyben kontrasztos területről beszélünk, ahol rengeteg a látnivaló földrajzi szempontból is. Magas hegyek, sziklás partok, vízesések, erdők, sivatag, egyszóval minden természeti kincs megtalálható. Egy jól megszervezett utazással több ország partjait is érinthetjük.

Éghajlata

A térség mediterrán éghajlatú. A teleket az enyhe időjárás jellemzi, ám ilyenkor gyakrabban lehet számítani csapadékra. A nyarak forróak és szárazak. Az évi középhőmérséklet 14 °C körül alakul, azonban még a leghidegebb hónapban is 0°C felett van a hőmérő higanyszála. Ilyenkor átlagosan 4 °C mérhető. Éppen ezért szinte minden évszakban tökéletes célpont lehet. Érdemes előre tájékozódni a kiválasztott országok időjárást illetően, hogy zavartalanul élvezhessük a nyaralást.

Gasztronómia

A Mediterrán térség vitorlásparadicsomainak különösen változatos gasztronómiája van. Csak bérelj egy hajót, vágj neki az Adriának, és add át magad egy kulináris kalandnak. A vitorlázás, fürdőzés és kulturális programok mellett szinte mindenkinél nagy hangsúlyt kap az evés. A tengeri herkentyűk mellett a horvátok és görögök húsimádata, az olaszok tésztaszenvedélye és finom borai biztos, hogy becsábítanak mindenkit egy kellemes vacsorára, vagy akár ebédre. Látogassunk el minél több országba, és merüljünk el a helyi gasztronómia élvezetében.

Utazás

Mivel a Földközi-tenger több kontinens és ország partjait érinti, ezért az utazás megtervézésnél számos opció közül választhatunk a célország/országok elérésére. A különböző légitársaságok járatait böngészve, ha időben foglalunk, nagyon kedvező áron juthatunk hozzá a jegyekhez. Az országok között akár autóbérlésben, vagy vasúti közlekedésben gondolodhatunk, azonban a legnagyobb élményt az nyújtja , ha a hajóval akár bérléssel is, fedezed fel a régiót. Ebben az esetben már maga az utazás is egy életreszóló élménnyé válik, és közben olyan helyeket ismerhetsz meg melyeket más úton nem tudnál felfedezni.

Hajóbérlés a Földközi-tenger térségében

A térség nagysága és változatossága garancia az emlékezetes nyaralásra, hajóInk száma és elheylezkedése pedig biztosítja, hogy az legmegfelelőbb hajózási helyszínt megatláld. Kevés olyan térség van, ahol ennyire változatos országok és kalandok várnának ránk, mint ezen a területen. Történelmi látnivalók mesés szigetek és homokos partok, melyek ebben az esetben mind elérhetővé válnak. Közben csak azokkal tölthetjük az időnket, akikkel szeretnék, így válik egy biztosan felejthetetlen élménnyé az utazás. Legyen szó akár egy Velence-Athén, akár egy hosszabb körútról, a földrajzi elhelyezkedés miatt minden részlet előre megtervezhető. A térség partjain nagyon sok kikötő áll a rendelkezésünkre, hogy felfedezhessük az adott országot, ezek közül is Horvátország partjain találunk a legtöbbet.

A Földközi-tenger térsége egy valódi kincs az utazás szerelmeseinek. Meseszép tenger, ami tavasztól őszig mediterrán hangulatot áraszt, nyüzsgő turistaparadicsomokkal, eldugott kis öblökkel, változatos programokkal vár Téged. Elhelyezkedése, földrajzi adottságai és az éghajlata már önmagában egy biztos recept egy tökéletes nyaraláshoz. A Mediterrán térségben nagyszerű élmény vízre szállni, a vitorlás szezon az enyhe éghajlatnak köszönhetően rendkívül hosszú.

Ősszel

Nem ragaszkodsz a kánikulához? Az őszi szezon kiváló alkalom arra, hogy felfedezd a Földközi-tenger térségét, amikor nincs akkora tömeg és a hőmérséklet is enyhébb. Ugyanakkor nem árt az óvatosság. Tavasszal és ősszel az időjárás gyakran válik kiszámíthatatlanná, melyhez erős szél társul. Ilyenkor a biztonságos hajózás érdekében érdemes a kikötők közvetlen közelében tartózkodni.

Télen

Télen a változékony időjárás és a gyakori viharok miatt különösen ajánlott figyelemmel kísérni az előrejelzést. Ebben az évszakban a legkedveltebb helyek közé tartozik a Spanyolországban található Valencia, Barcelona és Cartagena. Utóbbi kiváló kiindulópont a Baleár-szigetek, Fanciaország és Korzika meglátogatásához. A Földközi-tenger legnagyobb szigetén, Szicíliában Licata és Marina di Ragusa települések számítanak népszerű téli úti célnak.

Tavasszal

A Földközi-tenger térsége tavasszal gyönyörű, ráadásul ebben az évszakban még békés. Ilyenkor érdemes Horvátország, Görögország, Szicília, Szardínia vagy a Baleár-szigetek felé venni az irányt. Görögországban elsősorban a nyugati részén, a Jón-szigetekhez tartozó Lefkádát ajánljuk. Az északnyugati oldalán fekvő Préveza nevű város vagy a híres Kréta is jó választás.

Nyáron

A nyár közeledtével sokan hajóznak a Földközi-tengeren, a legforgalmasabb hónap a július, valamint az augusztus. Az egyik legnépszerűbb vitorlás úti cél Szardínia, melynek északi és északkeleti része rögzítési pontokban gazdag. Ennek ellenére nyáron még ezek is zsúfolásig megtelnek. A szigetet erős nyári szél jellemzi, így az óramutató járásával ellentétes irányban célszerű vitorlázni. Szeretnéd elkerülni a tömeget? A csendesebb területek közé tartozik Spanyolország és Franciaország szárazföldje, Szardínia déli része, Tunézia, az Égei-tenger északi része és a Peloponnészosz.

Vitorlázás a Földközi-tenger térségében

Pontosabb időjárási információért , kérlek szűkítsd le keresésedet a Mediterrán-térségen belül!Először válassz desztinációt a Hajóbérlés a Mediterrán-térségben fülön, menj a 3. oldalra, ahol bővebb információ található a térség időjárási viszonyairól, széladatairól!

Bérelj hajót és fedezd fel a Mediterrán-térséget

Horvátországi hajós útvonal

1.nap Dubrovnik – Lopud 13.65 km (8.48 mi), 2.nap Lopud – Sobra (Mljet) 28.79 km (17.89 mi), 3.nap Sobra – Vela Luka (Korcula -sziget) 94.69 km (58.84 mi), 4.nap Korcula – Vis (Vis -sziget) 45.80 km (28.46 mi), 5.nap Vis – Rogoznica 58.47 km (36.33 mi), 6.nap Rogoznica – Zirje 31.36 km (19.48 mi), 7.nap Zirje – Murter 23.44 km (14.57 mi), 8.nap Murter – Pirovac 7.87 km (4.89 mi), 9.nap Pirovac – Tribunj 19.25 km (11.96 mi), 10.nap Tribunj – Krka waterfall 28.77 km (17.88 mi), 11.nap Krka – Primošten 36.04 km (22.39 mi), 12.nap Primošten – Stari Grad 72.01 km (44.75 mi), 13.nap Stari Grad – Lastovo 86.28 km (53.61 mi), 14.nap Lastovo – Saplunara (Mljet) – Dubrovnik 107.53 km (66.81 mi)
hajoberles a foldkozi tengeren

Görögországi hajós útvonal

1.nap Fira (Santorini) – Oia 9.53 km (5.92 mi), 2.nap Oia – Karavostasis (Folegandros-sziget) 42.34 km (26.31 mi), 3.nap Folegandros – Alopronia (Sikinos-sziget) 19.87 km (12.35 mi), 4.nap Sikinos – Chora (Ios-sziget ) 12.80 km (7.95 mi), 5.nap Chora – Ag. Georgios (Iraklia-sziget) 38.18 km (23.72 mi), 6.napIraklia – Keros-sziget 16.29 km (10.12 mi), 7.nap Keros – Vlychada – Santorini 82.37 km (51.18 mi)hajoberles a mediterran tersegben

Olaszországi hajós útvonal

1.nap La Maddalena (Porto Massimo) – Cannigione 21, 27 km (13, 21 mi), 2.nap Cannigione – Porto Cervo 13, 48 km (8, 37 mi), 3.nap Porto Cervo – Golfo Aranci 27, 02 km (16, 79 mi), 4.nap Golfo Aranci – Olbia 13, 09 km (8, 13 mi), 5.nap Olbia – Budoni 39, 68 km (24, 65mi), 6.nap Budoni – La Caletta (Gold Hook Marina Services) 13, 18 km (8, 19 mi), 7.nap La Caletta (Gold Hook Marina Services) – Tavola -sziget (Spalmatore di Terra) – La Maddalena (Porto Massimo) 85, 58 km (53, 18 mi)hajoberles a mediterran tersegben

Spanyolországi hajós útvonal

1.nap Barcelona – Castelldefels 30.40 km (18.89 mi), 2.nap Castelldefels – Sitges 9.85 km (6.12 mi), 3.nap Sitges – Vilanova i la Geltrú 9.54 km (5.93 mi), 4.nap Vilanova i la Geltrú – Tarragona 48.23 km (29.97 mi), 5.nap Tarragona – Cambrils 17.13 km (10.65 mi), 6.napCambrils – Coma-ruga 44.00 km (27.34 mi), 7.nap Coma-ruga – Garraf – Barcelona 63.72 km (39.59 mi)mediterran tersegi hajoberles

Montenegrói hajós útvonal

1.nap Kotor – Tivat (Porto Montenegro) 15, 29 km (9, 50 mi), 2.nap Tivat (Porto Montenegro) – Herceg Novi (Harbor) 13, 76 km (8, 55 mi), 3.nap Herceg Novi (Harbor) – Cavtat (Harbor) 44, 80 km (27, 84 mi), 4.nap Cavtat (Harbor) – Dubrovnik (ACI Marina) 23, 13 km (14, 38 mi), 5.nap Dubrovnik (ACI Marina) – Sudurad 18, 48 km (11, 48 mi), 6.nap Sudurad – Mamula–sziget – Molunat 65, 81 km (40, 89 mi), 7.nap Molunat – Perast – Kotor 29, 49 km (18, 33 mi).foldkozi tengeri hajoberles

Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

Hajóbérlés a Mediterrán-térségben, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Mediterrán-térségi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk a Mediterrán-térségről, a Mediterrán-térség időjárása. Meríts ihletet a Mediterrán-térségi hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a Mediterrán-térségi vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a Mediterrán-térségi hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés a Mediterrán-térségben: Kattints a kiválasztott uticélra a Hajóbérlés a Mediterrán-térségben fülön és keress hajót a kiválasztott desztináción. Válaszd ki a keresett hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.
BoatTheGlobe