Bővebb információt a franciaországi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Franciaországról, Franciaország időjárása. Meríts ihletet a franciaországi hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a franciaországi vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a franciaországi hajózás írásunkat!

Franciaország nagyobb része a mérsékelt övben található, az ország déli része a szubtrópusi zónához tartozik. 3 különböző éghajlati részre orsztható az ország területe: óceáni-, kontinentális- és mediterrán éghajlat.Természetesen akadnak hűvösebb éghajlattal rendelkező, hegyvidéki régiók.Az északkeleti síkságon kontinentális éghajlat uralkodik.Délkeleten, egészen a partvidékektől a Rajna völgyéig mediterrán éghajlat jellemző.A tiszta óceáni éghajlat főként északnyugaton jellemző, főként Bryttany-ban.

A Földközi-tenger régiói mediterrán klímával rendelkeznek, enyhe, esős telekkel és forró, száraz nyarakkal.A Földközi-tenger hőmérséklete magasabb, mint az Atlanti-óceáné. A külömbség főleg a Francia Riviérán érezhető, ahol a vízhőmérséklet elérheti a 25 °C-t augusztusban. Ez valamennyivel alacsonyabb, mint a többi mediterrán térségben.A csapadék mennyisége ősszel és tavasszal jelentős. Hirtelen felhőszakadások jellemzik ezeket az évszakokat, míg a nyáron elvétve esik az eső. A Földközi-tenger vidékén és Korzikán a napsütéses órák száma még télen is magas, nyáron az égbolt jellemzően tiszta, felhőktől mentes.
Korzika szigetén mediterrán éghajlat uralkodik, enyhe, esős telek és forró, napos nyarak jellemzőek.Az uralkodó széljárás a Mistal, amely erősebb széllökéseket okozhat, főleg a sziget nyugati és déli részein.

A kontinentális területekre a nyaranta az Azori-Anticyclone hozza el a forróságot, a napi átlaghőmérséklet elérheti a 32/33 °C-t is, míg télen a területekre Kelet-Európából érkezik a hideg, fagy és havazás is jellemző, -6°C éjszakai átlaghőmérséklettel.
Amennyiben pontosabb információt szeretnél az időjárási viszonyokról és széladatokról, kérlek válassz egy régiót a Hajóbérlés Franciaországban fülön. Régión belül keress tovább a kívánt úti célod után, amelynek időjárásáról a város fülön belül találsz bővebb információt.

Bérelj hajót és fedezd fel Franciaországot!

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe