Mykonos a vitorlázók paradicsoma. A görög szigetvilágban fantasztikus hajótúrákat tehetsz. A szigetek között kis távolságok vannak, és a domborzatuk nagyon változatos. Mykonos és környéke lélegzetelállítóan szép. Hegyek, patakok, ókori romvárosok és kristálytiszta öblök fogadják a látogatókat. Gazdag programlehetőségek és izgalmas kalandok várnak rád, ha erre jársz.

Bővebb információt a mykonosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Mykonosról, Mykonos időjárása. Meríts ihletet a mykonosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a mykonosi hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

10 %

Sun Odyssey 410 - 3 cab. (2022)

Mykonos, Greece (Vitorlás)

Berths
8

Cabins
3 + 0

Draught
6.56 ft

Capacity
8

Size
39.37 ft

Engines
1X-hp

Outboard Motor
Autopilot
Solar Panel

4 200EUR

3 780EUR 

2022-08-20 - 2022-08-27

5 %

Excess 11 - 4 + 1 + 1 cab. (2021)

Mykonos, Greece (Katamarán)

Berths
10

Cabins
4 + 2

Draught
3.28 ft

Capacity
10

Size
36.09 ft

Engines
1X-hp

Autopilot
GPS

6 014EUR

5 713EUR 

2022-08-20 - 2022-08-27

Alfa 56 - 3 + 1 cab. (2007)

Mykonos, Greece (Vitorlás)

Berths
10

Cabins
4 + 1

Draught
6.56 ft

Capacity
-

Size
52.49 ft

Engines
1X-hp

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
Solar Panel
Electric Winch

8 200EUR

 

2022-08-20 - 2022-08-27

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Felejthetetlen utazást szeretnél a görög partokon? Fontos a nyüzsgés, de mellette kulturális programra is vágysz? Míkonosz szigete garantáltan ideális választás és sokkal többet is tartogat számodra, mint azt elsőre gondolnád! A mediterrán strandok, a frissítő tengeri levegő és a vízi sportok várnak rád!

  Míkonosz elhelyezkedése

  Míkonosz egy, a Kükládok szigetcsoporthoz tartozó görögországi sziget. Tínosz, Szírosz, Párosz és Náxosz között fekszik. Területe 86 km², legmagasabb pontja 364 m. A 2001-es népszámlálás szerint 9320-an lakták a szigetet.

  Míkonosz Története

  A jónok alapították, és történelme az ókorban erősen összefonódott a 2 km-re lévő szomszédjával, Délosz szigetével. A monda szerint neve egy helyi születésű hőshöz köthető, aki Apollón leszármazottja volt. A mitológia szerint Hercules harcolt az óriások ellen, és amikor megölte őket, a tengerbe dobta testüket, ahol megkövültek és óriási sziklákká alakultak, és így emelkedett ki Míkonosz szigete is. A sziget első lakói Caresiek voltak. Az ősi sziget kulturális központ volt. Mivel a sziget lakói nagyszerű tengerészek voltak, nagy segítséget nyújtottak a Függetlenségi Háborúban és 22 hajót és 500 legénységet ajánlottak fel a törökök elleni harchoz. A legtöbb család legfontosabb jövedelemforrását a textilipar biztosította. A Míkonosz-i textília nagyon jó minőségű volt, így a helyiek a külföldi kereskedelembe is bekapcsolódtak.

  A turizmus a szigeten az 1960-as évek elején virágzott, amikor a művészek kedvelt menedékévé vált, majd később a hippiknek adott otthont. Mára Míkonosz, Görögország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjává vált. A különböző klasszikus romok, ősi helyszínek és egyéb leletek szorosan kapcsolódnak Míkonosz történelméhez.

  Strandok Míkonoszon

  Míkonosz partjain nagyszerű strandokat találhatsz. Igazi tengerparti Paradicsomra lelhetsz itt. A legtöbb strandon tudsz úszni, napozni, vagy kipróbálhatod a vízi sportokat, búvárkodást, hajózást.

  Platys Gialos Beach

  Ez a strand, Míkonosz városától 5 km-re délkeletre látható és a helyiek úgy tartják, hogy ez a legjobb strand Míkonoszon. Ez egy széles és gyönyörű partszakasz, ahol számos étterem csalogatja a látogatókat. Van egy mini piac is, ahol kedvedre nézelődhetsz, vásárolhatsz.

  Ornos strand

  Míkonosz város közelében helyezkedik el, 3 km-re délre. Ez egy gyönyörű strand, szép környezettel és sok tavernával. Ezt tartják a leginkább családbarát strandnak a szigeten. Sekély és kristálytiszta víz vár itt rád és a gyerekekre.

  Elia strand

  Az úgy nevezett Elia strand, 11 km-re délkeletre fekszik Míkonosz városától, és ez a leghosszabb strandja a településnek. Amennyiben nem a szárazföldről közelítenél, hajókat is igénybe vehetsz. A Platis Gialos-tól az Elia-ig működik a hajóösszeköttetés. Ha egyénileg szeretnéd meglátogatni ezt a varázslatos helyet, bérelj egy jachtot, amellyel könnyedén felfedezheted a partszakaszt!

  Főbb látnivalók Míkonoszon

  Míkonosz városának központját, Chora-nak is emlegetik. A gyönyörű, hagyományos, kék-fehér házakkal és apró utcáival varázsolja el a turistákat és mellette tele van üzletekkel, templomokkal és szélmalmokkal. Minden kis saroknál és háznál készíthetsz egy festői fotót. ’Míkonosz Town’ rengeteg programmal vár. Itt lehetőséged van rá, hogy vegyél néhány tipikus görög emléktárgyat, fűszert, például olívaolaj termékeket vagy bőrszandálokat, képeslapokat. A sziget északnyugati csúcsán található az Armenistis világítótorony, amely 19 méter magas. Innen nagyszerű kilátást nyílik az Égei-tengerre és felfedezheted a szomszédos Tinos-szigetet, valamint a két sziget között áthaladó hajókat. A világítótorony körülbelül 7 km-re van Míkonosz városától, az északi partmenti úton autóval könnyen elérhető.

  Míkonosz Időjárás

  A görög partvidék mediterrán éghajlatúak közzé sorolható. Az országban tavasztól kora őszig rendkívül tiszta és száraz a levegő. Sok a napsütés jellemzi, míg a csapadék mennyisége általában nyugatról kelet felé egyre csökken. Nyáron az égen szinte soha nem látunk felhőket. Az eső a nyári hónapokban gyakorlatilag ismeretlen vendég. A tenger júniustól augusztusig 23-25 0C-ra is felmelegedhet, de még októberben is 23 0C-os.

  Görögország területe folyamatosan szeles, azonban a széljárás folyton változik. A nyári hónapokban uralkodó szél, a meltemi névre hallgat. Júniustól északnyugati és északkeleti irányból fúj. Teljes erejét, az 5-ös és 8-as közötti Beaufort erősséget, júliusban és augusztusban éri el. Szeptember végén, október elején beköszönt a tengeri szél, amely délkeleti és délnyugati irányból fúj. Kifejezetten déli szél, többnyire tavasszal és ősszel dominál, 2-4-es erősséggel. A jellemző széljárás miatt Görögországban tavasszal és ősszel délről északra, míg nyáron északról délre haladva érdemes egy vitorlázási útvonalat tervezni.

  A hullámzás a horvát szigetvilághoz képest kedvezőbb, mivel a görög szigetek közötti távolságok nagyobbak. A Kelet-Földközi-medencében az óra járásával ellentétes irányú az áramlás, míg a török partok mentén északnak fut. A kelet-görög partoknál déli irányú, és a Peloponnészoszi-félszigetet nyugati oldalán már az északi áramlás dominál.

  Hajóbérlés Míkonosz környékén

  Míkonosznak 2 fő kikötője van: a régi és az új kikötő. A régi kikötőt csak az ősi Delos szomszédos szigetére való kirándulásokra használják. Egyre többen vágnak neki hajóval felfedezni a tengert és a környéket. Ne habozz, légy Te is köztük! Az új kikötő néhány méterre fekszik belvárostól. A Míkonosz kikötőjébe tartó kompok száma az elmúlt évtizedben drasztikusan megnőtt. A fő szezonban napi szinten 10 és 12 komphajó horgonyoz. 2 vagy 3 tengerjáró hajó érkezik naponta és 6 vagy 7 cirkáló horgonyoz itt nyári hétvégéken. A kikötő rendkívül jól felszerelt, minden megtalálható, ami a hajózáshoz kell, plusz extra kényelmi szolgáltatásokat is nyújt.

  Míkonosz városa híres a vadregényes strandokról és a nagy éjszakai életről. Ez a legnépszerűbb party sziget a görög szigetek közül. Azonban Míkonosz nem csak bulikat tartogat számodra. Ez egy sziget, amely ínyenc ételeket, kulturális tevékenységeket és lélegzetelállító naplementi kilátásokat kínál. Ez egy nagyszerű hely lendületes fiataloknak, egyéni utazóknak, illetve pároknak és családoknak is. Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

  Mykonos időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Mykonos maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Mykonos
  szelerosseg Mykonos

  Mykonos szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Mykonos esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Mykonost!

  1.nap Mykonos – Delos (Psarou Beach) 9, 38 km (5, 83 mi), 2.nap Psarou Beach – Paradise Beach 10, 24 km (6, 36 mi), 3.nap Paradise Beach – Kalafati 0, 61 km (6, 59 mi), 4.nap Kalafati – Fokos 12, 42 km (7, 72 mi), 5.nap Fokos – Ftelia 8, 07 km (5, 01 mi), 6.nap Ftelia – Tinos 23, 71 km (14, 73 mi), 7.nap Tinos – Ermoupoli (Siros -sziget) – Mykonos 56, 06 km (34, 83 mi). Hajóbérlés Mykonoson

  1.nap Mykonos – Tinos (Tinos -sziget) 17, 58 km (10, 92 mi), 2.nap Tinos – Gavrio 54, 30 km (33, 74 mi), 3.nap Gavrio – Vourkari (Kea -sziget) 46, 33 km (28, 79 mi), 4.nap Vourkari – Merihas (Kithnos -sziget) 37, 98 km (23, 60 mi), 5.nap Merihas – Livadi (Serifos -sziget) 46, 54 km (28, 92 mi), 6.napLivadi – Kamares (Sifnos -sziget) 23, 25 km (14, 45 mi), 7.nap Kamares – Ermúpoli – Mykonos 98, 13 km (60, 97 mi)

  Mykonosi hajóbérlés

  <h4Hajózási útvonalterv Mykonosról Santorinire

  1.nap Mykonos – Siros 33, 79 km (20, 99 mi), 2.nap Siros – Naxos 53, 34 km (33, 14 mi), 3.nap Naxos – Paros 28, 53 km (17, 73 mi), 4.nap Paros – Sifnos 53, 46 km (33, 22 mi), 5.nap Sifnos – Milos 43, 65 km (27, 12 mi), 6.nap Milos – Ios 86, 09 km (53, 49 mi), 7.nap Ios – Kamari – Vlichada 53, 21 km (33, 06 mi)

  Mykonosi vitorlásbérlés
  Olvass ha vitorlázás Mykonosról Santorinire érdekel

  Hajózási útvonalterv Athénból Mykonosra

  1.nap Athén (Olympic Marina of Lavrion) – Kea 27, 68 km (17, 20 mi), 2.nap Kea – Kithnos 37, 99 km (23, 60 mi), 3.nap Kithnos – Sifnos 61, 77 km (38, 38 mi), 4.nap Sifnos – Paros 55, 59 km (34, 54 mi), 5.nap Paros – Naxos 31, 22 km (19, 40 mi), 6.nap Paros – Siros 54, 28 km (33, 72 mi), 7.nap Siros – Tinos – Mykonos 41, 77 km (25, 95 mi).

  Vitorlásbérlés Mykonoson

  1.nap Athén (Kalamaki-Alimos Marina) – Egina 24, 37 km (15, 15 mi), 2.nap Egina – Kea 70, 85 km (44, 02 mi), 3.nap Kea – Tinos 80, 13 km (49, 79 mi), 4.nap Tinos – Mykonos 18, 57 km (11, 54 mi), 5.nap Mykonos – Siros 34, 52 km (21, 45 mi), 6.nap Siros – Kithnos 76, 09 km (47, 28 mi), 7.nap Kithnos – Sounion – Athén(Kalamaki-Alimos Marina) 86, 06 km (53, 47 mi).
  Mykonosi hajózás

  Olvass tovább ha vitorlázás Athénból Mykonosra, mykonosi vitorlázás érdekel, vagy válassz másik kükládoki vitorlás úti célt

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe