Bővebb információt a szlovéniai időjárásról az alábbi oldalakon találsz: információk Szlovéniáról, Szlovénia időjárása. Meríts ihletet a szlovéniai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a szlovéniai vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a szlovániai hajózás írásunkat.

Szlovénia éghajlatát a tipikus európai kontinentális klíma jegyeihatározzák meg.Meleg, száraz nyarak és hideg telek jellemzőek az országban.A tengerparti települések és az alföldek mediterrán jegyekkel rendelkeznek.Nem messze a tengertől egy hegyvonulat választja el a part menti területeket az ország belső régióitól, ahol mérsékelt kontinentális klíma jellemző. A magas hegységekben természetesen hűvösebb éghajlat uralkodik.
Közép- és Észak-Szlovénia kontinentális” hűvös nyári” klímával rendelkezik, a keleti részeken kontinentális éghalat, viszont meleg nyarak vannak jelen.A tengerparti területeken hosszan tartó fagy és hó aligha van jelen, köszönhetően a Földközi-tenger meleg áramlatainak.Az ország nyugati részén a tenger befolyása nem jelentős.A parttól távolabb eső városokban a nyár és a tél hidegebb.Nyáron a napi hőmérséklet 20 és 25°C között ingadozik, de néha eléri a 30°C fölötti értékeket is.Zivatarok főként a hegységekben fordulnak elő.Az Adrián a napsütéses napok száma viszonylag alacsony, ezzel ellentétben a nyár naposnak mondható.A havazás ritka és általában nem kiadós.A Bora Kelet-Europából szárazságot hoz magával.A tenger hőmérséklete úszásra júliusban és augusztusban
a legalkalmasabb, de szeptemberben is elég meleg a fürdőzéshez.Télen a hideg Közép-Európából érkezik az északi széljárások által.
Amennyiben pontosabb információt szeretnél az időjárási viszonyokról és széladatokról, kérlek válassz egy régiót a Hajóbérlés Szlovéniában. fülön. Régión belül keress tovább a kívánt úti célod után, amelynek időjárásáról a város fülön belül találsz bővebb információt.

Bérelj hajót és fedezd fel Szlovéniát!

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe