A város tökéletes kiindulópont az Adria egyik legnépszerűbb üdülőrésze, a Makarska Riviéra festői településeinek meglátogatásához. Az alábbiakból megtudhatod, mikor a legjobb Pločeban vitorlázni, sőt, egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk. Fogadd meg tanácsainkat és hagyd, hogy téged is elvarázsoljon a kellemes kikötőváros és környéke.

Bővebb információt a Ploče-i hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Pločeról, Ploče időjárása. Meríts ihletet a Ploče-i hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a plocei hajózás írásunkat.

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Ploce egy kevésbé ismert, ám annál csodálatosabb kis városa a térségnek. Kellemes mediterrán éghajlata, a kavicsos, sziklás partokat nyaldosó türkizkék tengere teszi vonzóvá. Amenyniben pihentető nyaralásra vágysz, az Ploce partján elkerülheted a nyüzsgő nagyvárosokra jellemző forgalmat.

  Elhelyezkedése

  Ploce Dubrovnik-Neretva megyében fekszik, ez a legdélibb horvát megye. Adottságai többféle szempontból is kiválóak. A Neretva-folyó torkolatánál helyezkedik el, jelentős kikötőváros. A két népszerű, és kikötési szempontból is ideális város, Split és Dubrovnikközött szinte félúton. Kicsivel többen, mint 6000-ren lakják a várost.Úgy is ismerik, mint a második legnagyobb tengeri teher kikötő Horvátországban.

  Története

  Már nevének eredete is a tengerhez, halászathoz köthető. Az első városlakók Plocanak nevezték el a települést. A legenda szerint úgy született a név, mikor a környező települések halászai kihúzva szárogatták a hálóikat, az olyan képest festett, mint egy hatalmas sík tábla (ploca).
  Történetének első írásos emlékei 1367-ig vezetnek vissza. Már ekkor, mint jelentős kikötővárost emlegették és később is ilyen vonatkozásban lehetett hallani róla. A sok évszázadon át csak tervezett korszerű kikötő építését végül csak 1939-ben kezdték el, és a második világháború ideje alatt is a németek tengeri úton való szállításra használták főként a várost.

  Főbb látnivalói

  • Ég és Föld Királynője templom:
   Fehér bazilikának is nevezik, a horvát térség egyik legmodernebb temploma. Valóban újabb épületnek számít, 1999 és 2007 között építették, alapkövét még II. János Pál pápa áldotta meg 1994-ben.
   2009-ben a templom más miatt újra előtérbe került a médiában.Az akkori atya szerette volna a szülőket hagyományos horvát utónevek adására bíztatni. Ennek érdekében az Ég és Föld Királynője templom ajtajára függesztett ki egy listát az általa legtradicionálisabbnak tartott 40 férfi és 40 női névvel. A listáról nevet választó szülők pénzjutalomban részesültek a keresztelőn. Ezen kívül látványosságnak számít még a helyi Emlékpark, melyet a nemzeti felszabadító háború hőseinek és áldozatainak emlékére építettek. Valamint a Szent Liberan kápolna, ami 136 nm2-nyi területen látogatható.
  • Maraton Ladja:
   Kihagyhatatlan program az évente megrendezésre kerülő amatőr sportversenynek számító csónak- és ladikmaraton. A Metkovictól Ploceig tartó régi hagyományos vízi járművek versenye igazi turistalátványosságnak számít.
  • Bacinska-tavak:
   Csodás kirándulási célpont a Bacinska tavak, amely a közeli Makarska és Dubrovnik között taláható. Egymással összeköttetésben álló, kékvizű tavak látszódnak mindenfelé a karsztvidéken. Kilátópontjairól egyedülálló panorámában lehet részed.

  Időjárás

  Plocéra kellemes mediterrán éghajlat a jellemző sok napsütéssel, száraz és meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel

  Hajóbérlés Ploceban

  Ploce, mint igazi kikötőváros nagyon jó hajózási programokat ígér. Egynapos kirándulás keretében ellátogathatunk a festői tengerpartjairól híres makarskai riviérára. Ha pedig még ennél is többre vágysz, Peljesac-félsziget felé kell venni az irányt. Ez Dalmácia legnagyobb félszigete, és Horvátország második legnagyobbja az Isztriai-félsziget után. A lenyügöző táj mellett valódi szörfparadicsomnak számít.

  Ploce városa jóval többet kínál, mint azt elsőre gondolnánk. Amennyiben nem egy nyüzsgő turistaközpontra vágysz, mellett mégis aktív programokra, kétség kívül a Ploce az egyik legjobb választás. Elhelyezkedése kiváló lehetőséget teremt, hogy bebarangoljuk Dalmácia déli régióját és felfedezzük magunknak az Adriai-tenger páratlan világát.

  Ploce időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Ploce maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Ploce
  szelerosseg Ploce

  Ploce szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Ploce esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Pločét

  1.nap Ploče – Podaca 16.60 km (10.32 mi), 2.nap Podaca – Igrane 14.72 km (9.15 mi), 3.nap Igrane – Tučepi 10.88 km (6.76 mi), 4.nap Tučepi – Makarska 5.41 km (3.36 mi), 5.nap Makarska – Sumartin (Brač–sziget) 13.05 km (8.11 mi), 6.nap Sumartin (Brač–sziget) – Sućuraj (Hvar -sziget) 32.84 km (20.41 mi), 7.nap Sućuraj (Hvar -sziget) – Trpanj (Pelješac Peninsula) – Ploče 28.81 km (17.90 mi).
  Ploce-i hajós útvonaltervező

  1.nap Ploče – Lovište (Pelješac Peninsula) 41.32 km (25.67 mi), 2.nap Lovište (Pelješac Peninsula) – Vela Luka (Korčula -sziget) 42.09 km (26.15 mi), 3.nap Vela Luka (Korčula -sziget) – Vis (Vis -sziget) 44.90 km (27.90 mi), 4.nap Vis (Vis -sziget) – Stari Grad (Hvar -sziget) 40.14 km (24.94 mi), 5.nap Stari Grad (Hvar -sziget) – Omiš 53.11 km (33.00 mi), 6.nap Omiš – Makarska 31.86 km (19.80 mi), 7.nap Makarska – Igrane – Ploče 46.15 km (28.68 mi).
  Ploce-i hajós útvonaltervező

  Olvass tovább a plocei vitorlázásról

  more dalmát hajós útitervek.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe