Milna a Brač-sziget egyik legvédettebb öblében található, így a hajósok kedvelt kikötőhelye. Kedvező fekvésének köszönhetően ideális kiindulópont Šolta szigetének vagy a híres Makarska Riviérának a felfedezéséhez. Cikkünkből megtudhatod, milyen időjárásra számíthatsz, ha Milnán hajózol, és egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk. Látogasd meg az idilli települést!

Bővebb információt a Milnai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Milnáról, Milna időjárása. Meríts ihletet a Milnai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Milnai hajózás írásunkat

Úticél megváltoztatása

Távolság

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Keresés

Sort by:

Sun Odyssey 43 (2013)1073

Milna, Horvátország (Vitorlás)

Berths
9

Cabins
3 + 1

Draught
6.56 ft

Capacity
9

Size
42.65 ft

Engines
1X-hp

GPS

5 520EUR

 

2023-06-10 - 2023-06-17

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Milna elhelyezkedése

A festői Milna Horvátországban, Split-Dalmácia megyében található. A Brač-sziget nyugati partján, egy keskeny öbölben fekszik.

Milna története

A település már az ókorban ismert volt, Diokleciánusz római császár hadiflottájának egy része is itt horgonyzott. Első írásos említése 1333-ban történt. A velencei időkben Valle di mille navi-ként, vagyis „Az ezer hajó öble”-ként emlegették Milnát. A velencei uralom 1797-ig tartott, majd osztrák csapatok vonultak be Dalmáciába. 1806-ban a Brač-sziget, ahol Milna is található, a franciák uralma alá került, de Napóleon vereségét követően újra az osztrákoké lett. Érdekesség, hogy az egyik korabeli közismert vitorlás hajótípust Milnában nevezték el bracerának, nevét a Brač-szigetről kapta. A település 1918-ban az új Szerb–Horvát–Szlovén Állam, majd Jugoszlávia része lett, 1991 óta pedig a független Horvátországhoz tartozik.

A 20. század közepéig Milna volt a Brač-sziget legfontosabb kikötője, később a supetari kompkikötő megépülése után a teherforgalom átkerült oda. A helyiek fő megélhetési forrásai közé tartozik a halászat, a halfeldolgozás, az olívatermelés és az idegenforgalom. A település szélén egy halfeldolgozó üzem is található, mely sok lakos számára biztosít munkát.

Milna időjárása

Az üdülőhely éghajlata mediterrán, meleg és száraz nyarakkal, enyhe telekkel. Az átlagos maximum hőmérséklet augusztusban 30 °C, míg januárban 11 °C. Mivel a települést kellemes időjárás jellemzi, így májustól egészen októberig érdemes idelátogatni.

Főbb látnivalók Milna környékén

A település nevezetessége az 1783-ból származó Mária Mennybemenetele templom, mely előtt két óriási pálmafa is található. Ez Milna legmagasabb épülete, így rendkívül könnyű észrevenni. A kikötőben számos – főként a velencei időkből származó – díszes villát láthatsz. A településtől északra fekvő Sutivan Természeti Parkba szintén érdemes ellátogatni, gyermekek és felnőttek számára egyaránt kellemes kikapcsolódást jelenthet.

Milna gasztronómiája

Finom ebédre vagy vacsorára vágysz? Kiváló választás a Marina Vlaska kikötő közelében található Bago étterem. Itt elsősorban a friss halakat, a grillezett polipot és a steaket érdemes megkóstolni. A vendéglátóhelyet a családias légkör mellett gyors kiszolgálás is jellemzi. Ha Milnába látogatsz, a Navigara étterem sem fog csalódást okozni. Ez az ACI Marina Milna kikötőnél található, az ételek egy része látványkonyhán készül.

Strandok Milnában

Hana Beach

Amennyiben nem vonzanak a felkapott strandok, Milna kiváló választás. Az aprócska Hana mindössze 50 méter hosszú és 3 méter széles. Partja betonos-kavicsos, gyermekes családok számára is ajánljuk. A környező fák kellemes árnyékot biztosítanak.

Lučice-öböl

Az öböl homokos partját sűrű fenyveserdő szegélyezi, a víz csodálatos kék színben pompázik. A sportokat tekintve különösen a búvárkodást és a vitorlázást érdemes itt kipróbálni. Ha megéheznél, a közeli éttermek ízletes dalmát specialitásokat, valamint friss halak gazdag választékát kínálják.

Hajóbérlés Milnában

Az idilli Milna nagyszerű kiindulópont Közép-Dalmácia további településeinek meglátogatásához. Mutatjuk a közelben található kikötőket.

Milna kikötői

A település 3 kikötővel is rendelkezik, összesen több mint 300 hajót képes fogadni. A legnagyobb az ACI Marina Milna, mely 170 helyet kínál. Ezeket akár a 40 méter hosszú hajók is igénybe vehetik. A kikötő mélysége eléri a 6 métert. A helyen számos színvonalas szolgáltatás közül választhatsz, tankolni is tudsz. A Marina Vlaska a Milna-öböl északi oldalán található. 71 hellyel rendelkezik, maximum 25 méter hajókat képes fogadni. A mélység 15 méter. A Yacht Club Milna 100 helyet biztosít olyan hajók számára, melyek mérete nem haladja meg a 30 métert. A mélység 3 méter.

Sutivan kikötője

Sutivan a Brač-sziget északi partjának legnyugatibb felén található, mindössze 7 km-re Supetartól. Kikötője kisebb jachtokat is fogad, de a nagyobb hajók csak az öböl előtt horgonyozhatnak. A mélység a bejáratnál 6 méter, a rakpart mentén pedig 2-3 méter.

Supetar kikötője

Supetar külső kikötője elsősorban a kompok és a kereskedelmi hajók számára van fenntartva. Ezzel szemben a belső medencében többnyire a kisebb méretű hajók horgonyoznak le, de néhány jachtot is képes fogadni. A kikötő mélysége a bejáratnál 6 méter, a külső kikötőben 5 méter, míg a belső kikötőben 3-4 méter.

Pučišća kikötője

Pučišća kis kikötője a Brač-sziget északkeleti partján található. 25 helyet biztosít, ebből általában 8-10 áll szabadon az idelátogató jachtok számára. A mélység a rakpart mentén 1, 2-2, 3 méter, a kikötő közepén 3, 5-4, 3 méter között van.

Sumartin kikötője

A nyugodt, csendes Sumartin Brač keleti csücskénél fekszik, a sziget legfiatalabb tengerparti települése. Kikötőjéből rálátás nyílik a szemben fekvő Makarskára, mellyel kompjárat is összeköti. A mélység 1-3, 7 méter.

Bol kikötője

Bol kikötője a Brač-sziget déli partján helyezkedik el, Milna és Sumartin között körülbelül félúton. Kis méretének köszönhetően a főszezon idején viszonylag nehéz szabad horgonyzóhelyet találni. A bejárat környékén a mélység 6-7 méter, míg a rakparton általában 2 méter. Van ivóvíz, villamos energia, mosoda; kávézó és étterem is vár.

Split kikötője

Az ACI Marina Split egy 348 horgonyzóhellyel rendelkező kikötő, ahol maximum 90 méter hosszú hajók férnek el. Az erős hullámzástól, valamint a déli szelektől hullámtörő védi. A mélység 8 méter. A kikötő területén van étterem, bár és mosoda, sőt, tankolási lehetőség is várja a hajósokat.

Podstrana kikötője

A Le Meridien Lav szállodakomplexumhoz tartozó Marina Lav nevű luxus kikötő 74 férőhelyes, legfeljebb 40 méter hosszú hajókat tud fogadni. A mélység 2-2, 8 méter. Van víz, villamos energia, a védelemről pedig a 24 órás biztonsági felügyelet gondoskodik.

Omiš kikötője

A Cetina-folyó torkolatánál elhelyezkedő kis közép-dalmáciai várost, Omišt hatalmas szurdokok veszik körül. Kikötőjének mélysége 4 méter. Környékén nemcsak a több irányból erősen fújó Bóra, hanem a déli szél is erős hullámzást okoz.

Ha Milnába hajózol, ne hagyd ki a környék további gyönyörű üdülőhelyeinek meglátogatását sem. Stomorska, Rogač, Split, Podstrana, Omiš, Supetar és Sutivan szintén kiváló úti cél. Több Brač-i vitorlás út,vagy Brač-i hajóbérlés.

Milna időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Milna maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Milna
szelerosseg Milna

Milna szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Milna esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Milnát

1.nap Milna (Marina Vlaska) – Stomorska 9, 27 km (5, 76 mi), 2.nap Stomorska – Rogač 5, 81 km (3, 61 mi), 3.nap Rogač – Split (ACI Marina) 16, 35 km (10, 16 mi), 4.nap Split (ACI Marina) – Podstrana (Marina Lav) 9, 39 km (5, 84 mi), 5.nap Podstrana (Marina Lav) – Omiš 15, 02 km (9, 33 mi), 6.nap Omiš – Supetar 13, 10 km (8, 14 mi), 7.nap Supetar – Sutivan – Milna (Marina Vlaska) 18, 43 km (11, 45 mi).

Milnai hajós útvonalterv

1.nap Milna (ACI Marina) – Stomorska 9, 70 km (6, 03 mi), 2.nap Stomorska – Rogoznica 40, 94 km (25, 44 mi), 3.nap Rogoznica – Vis 58, 50 km (36, 35 mi), 4.nap Vis – Vela Luka 44, 90 km (27, 90 mi), 5.nap Vela Luka – Sućuraj 57, 24 km (35, 57 mi), 6.nap Sućuraj – Sumartin 32, 84 km (20, 41 mi), 7.nap Sumartin – BolMilna (ACI Marina) 45, 89 km (28, 51 mi).

Milnai hajós útvonaltervező

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

5/5 - (470 votes)
BoatTheGlobe