Murter kikötője az azonos nevű sziget egyik legvédettebb öblében fekszik, így biztonságos horgonyzóhelyet kínál a hajósoknak. A település kedvező fekvésének köszönhetően ideális kiindulópont a Kornati-szigetek felfedezéséhez. Az alábbiakban megtudhatod, milyen időjárásra számíthatsz, ha Murterben hajózol, és egy rövidebb-hosszabb útiterv összeállításában is segítünk. Látogasd meg az idilli észak-dalmáciai települést!

Bővebb információt a murteri hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Murterről, Murter időjárása. Meríts ihletet a Murteri hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a murteri hajózás írásunkat.

string(113) "/var/www/vhosts/boattheglobe.ca/boattheglobe.hu/wp-content/plugins/boat-shortcodes/include/../searches/file_7586_"

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

10 % + 5 %

SEA DOO SPARK 90HP (2018)

Murter, Croatia (Jet Ski)

Berths
0

Cabins
0 + 0

Draught
0 ft

Capacity
-

Size
9.84 ft

Engines
1X-hp

1 090EUR

932EUR 

2022-08-13 - 2022-08-20

Dominator 65 - 3 + 1 cab. (2002)

Murter, Croatia (Luxus motot yacht)

Berths
7

Cabins
3 + 1

Draught
3.28 ft

Capacity
-

Size
65.62 ft

Engines
1X-hp

Air conditioner
Generator
Autopilot
Bowthruster

20 500EUR

 

2022-08-13 - 2022-08-20

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Dalmácia bővelkedik a szebbnél szebb szigetekben, így itt az idő, hogy Te is felfedezd Murter szigetét. A legtöbb szigetet csak komppal illetve hajóval tudjuk elérni a szárazföldről. Annak ellenére, hogy Murter városa egy szigeten fekszik, a kikötő jól kapcsolódik Tisno hídján keresztül a szárazföldi úthálózathoz, és a közelben két nemzetközi repülőtér is megtalálható, Zadar és Split területén. Dalmácia autentikus szelleme még mindig erősen él, és a halászok és a tengerészek hagyományos életmódja boldogan él együtt a turisták számára kínált tevékenységek sokaságával. Számos érdekes úti cél vár itt rád, az ókortól egészen a régi gazdag történelemig. A sport és a kulturális rendezvények sokasága várja az ide látogatókat, míg az ételek a hagyományos dalmáciai konyha legjavát reprezentálják.

  Murter elhelyezkedése

  Dalmácia középső részén, a tágas és szelektől védett Hramina-öbölben helyezkedik el, Šibenik központjától légvonalban 25 km-re, közúton 34 km-re északnyugatra, Murter városa. A 125 méteres Raduč, a 70 méteres Sveti Rok és a 62 méteres Gradina nevű magaslatok ölelik körül. A Hramina-öböltől déli irányban egészen a Slanica-öbölig terjed. A település az Adria parti főúttól 13 km-re a D12-es főúton, Tisnon át érthető el.

  Murter története

  A Murter-sziget, már az ókorban is lakott terület volt az illírek által. Az öböl felett egy illír vár állt, védelmi okokból. A sziget legrégibb elnevezése Colentum volt, melyet később a betelepülő horvátok kereszteltek át. A horvátok a 7. században települtek meg a szigeten a termékeny mező szélein. Mai nevét 1318 óta használja, ekkor szerepel az első tengerészeti térképeken „Mortar” alakban, mely később alakult át a helyiek ajkán Murterre.A Velencei Köztársaság megszűnésével a Habsburg Birodalom része lett, majd 1806-ban Napóleon csapatai foglalták el és 1813-ig francia uralom alatt állt. Az I. világháború után rövid ideig az Olasz Királyság, ezután a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia tagállamává vált.

  Murter strandjai

  A legjobb strandokat Murterben találod és a főszezonban is kevésbé számítanak zsúfoltnak. Murternek számos, igen népszerű strandja van, ahol minden korosztály kikapcsolódhat. A Sveti Rok csúcsáról nagyszerű kilátás nyílik a környező településekre és a nyüzsgő standok kavicsos partjaira.

  Slanica strand

  A šibeniki riviera egyik legszebb és legnépszerűbb strandja található meg a Slanica-öbölben, a Slanica strand. Ez egy jól felszerelt, kavicsos strand, ahol kipróbálhatod a nyári sportokat, mivel megtalálható itt, homokos röplabda pálya, teniszpálya, trambulin, jet-ski lehetőségek, de a hajóbérlés is egy izgalmas program lehet fiatal pároknak, házasoknak, de akár a nagycsaládosok is életre szóló élménnyel gazdagodhatnak. A strand ideális a családok számára is, mert a gyermeknek különböző programokat, játékokat biztosítanak, továbbá biztonságos, sekély, lassan mélyülő víz vezet be a tengerbe.

  Luke strand

  A Luke strand könnyen megközelíthető, beton teraszokat alakítottak ki, hogy kényelmesebb legyen a napozás. Igazán jól felszerelt strand, minden megtalálható, ami a strandoláshoz elengedhetetlen, zuhanyzók, öltözők, de hűsítő italokat is találsz a bárokban és az éttermek is finom ételekkel várnak. Szuper strand a családosoknak, idősebbeknek is.

  Podvrške strand

  A Podvrške strand egyedisége abban rejlik, hogy van egy mólója, ami miatt alkalmas a kisebb hajók fogadására, így szuper strandolós napot ölthet el itt az, aki a vízen érkezik. Számtalan hajóbérlési lehetőséget is találhatsz, vágj bele a kalandba és próbáld ki milyen hajóval felfedezni a környező szigeteket! Népszerű program ezen a strandon a halászat és a fiatalok által igazán kedvelt tevékenység, a tengerbe ugrálás. Egy kis strandbár szolgálja ki a szomjas vendégeket.

  Čigrađa strand

  Ez egy kavicsos strand egy kisebb mólóval. Az ide látogatók egyaránt tudnak fogyasztani, az itt található Čigrađa étteremben és a szomjadat is olthatod egy hűsítő itallal a nyári melegben az úgy nevezett Lantana strandbárban. Ideális hely gyerekekkel érkezőknek.

  Főbb látnivalók Murterben

  Murter híres a gyönyörű templomairól, kápolnáiról. A település feletti Vršina-hegyen áll a Szent Rókus kápolna, amely 1760-ban épült. A kápolnához egy lépcsősor vezet fel, nagyszerű kilátás nyílik innen a környező településekre, például Murterre és Betinára. A szép barokk oltáráról nevezetes Szent Mihály plébániatemplom is megtalálható itt, melyet 1770-ben építettek. Ha ide látogatsz, érdemes megcsodálni a temetőben található Gradinai boldogasszony templomot a 17. század korából. Az Osztrák-Magyar Monarchia idejében épített erőd maradványa a Raduč-hegyen láthatók az ágyúállásokkal és a hozzá vezető alagúttal.

  Murter időjárása

  Az Adria partján, így Murter szigetén is, a mediterrán éghajlati viszonyok jellemzők, sok napsütéssel, száraz, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  Hajóbérlés Murterben

  A Murter-sziget a legnagyobb és legsűrűbben lakott sziget Šibenik-Knin megyében és Murter város után, Jezera a sziget legrégebbi települése. Aki Murterbe szeretne látogatni, és a vízen érkezik, a kikötőt a Jezera-öböl déli részén találja. Az úgy nevezett ACI Marina Jezera, az egyik legelismertebb és legbarátságosabb tengeri központ Észak-Dalmáciában. Keleti oldalán egy hullámtörő védi, és egész évben várja a hajókat, jachtokat. A kikötő további érdekessége, hogy öt éven keresztül elnyerte a Horvát Idegenforgalmi Kék Virágot, az ország legrangosabb városi tájrendezési díját.
  Murter városa egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújt mind a nyüzsgésre vágyóknak, mind a nyugalmat keresőknek. A sziget gazdag történelme, kulturális emlékei visszarepítenek az időben, de a vízi felfedezőket is várják a csodálatos, egyes helyeken érintetlen szigetek. A strandokon megtalálható éttermek kínálata kedvez az ínyencek számára, és a nagycsaláddal érkezők is számos gyerekprogramot találhatnak itt.

  Murter időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Murter maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Murter
  szelerosseg Murter

  Murter szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Murter esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Murtert

  1. nap Murter (Marina Hramina) – Vrgada-sziget (Sidrište Kranje Vrgada) 7, 21 km (4.48 mi), 2 nap Vrgada-sziget – Sukošan (Marina Dalmacija) 30.09 km (18.70 mi), 3. nap Sukošan – Ugljan (Ugljan-sziget) 18.53 km (11.51 mi), 4. nap Ugljan – Zvenirac-sziget 21.81 km (13.55 mi), 5.nap Zvenirac-sziget – Brbinj (Dugi Otok) 10.77 km (6.69 mi), 6. nap Brbinj – Sali (Dugi Otok) 23.54 km (14.63 mi), 7. nap Sali – Kornati Nemzeti Park – Murter (Marina Hramina) 44.58 km (27.7 mi)

  Murteri hajós útvonaltervező

  1. nap Murter (Marina Hramina) – Tribunj 17, 69 km (10, 99 mi), 2. nap Tribunj – Rogoznica (Marina Frapa) 32, 45 km (20, 16 mi), 3. nap Rogoznica – Split (ACI Marina Split) 46, 80 km (19, 08 mi), 4. nap Split – Stari Grad (Mooring Bouys) 38, 53 km (23, 94 mi), 5. nap Stari Grad – Vis (Marina Vis) 36, 45 km (22, 65 mi), 6. nap Vis – Žirje 92, 14 km (57, 25 mi), 7. nap Žirje – Kaprije (Kaprije Buoy Field) – Murter (Marina Hramina) 36, 08 km (22, 42 mi)

  Murteri vitorlás útvonaltervező

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe