Milnai vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Milna a Brač-sziget egyik legvédettebb öblében található, így a hajósok kedvelt kikötőhelye. Kedvező fekvésének köszönhetően ideális kiindulópont Šolta szigetének vagy a híres Makarska Riviérának a felfedezéséhez. Cikkünkből megtudhatod, milyen időjárásra számíthatsz, ha Milnában vitorlázol, és egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk. Látogasd meg az idilli települést! Vitorlázás Milnában

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Milna időjárása

A közép-dalmáciai településre látogatókat kellemes, mediterrán éghajlat várja. Ez meleg, száraz nyarakat és nagyon enyhe teleket jelent. Az átlagos maximum hőmérséklet augusztusban 30 °C, januárban pedig 11 °C. A kedvező időjárásnak köszönhetően májustól egészen októberig érdemes Milnába látogatni. Több infó: időjárási feltételek, széladatok Milnában.

Kikötők és szigetek Milna környékén

Milna kikötői (Brač)

A település a hajósok kedvelt helye, 3 kikötője összesen több mint 300 hajó fogadására képes. A legnagyobb a 170 hellyel rendelkező ACI Marina Milna, ahol akár 40 méter hosszú hajók is lehorgonyozhatnak. A mélység 6 méter. A kikötő számos színvonalas szolgáltatást kínál, tankolásra is van lehetőség. A Milna-öböl északi oldalán található Marina Vlaska 71 horgonyzóhellyel rendelkezik, legfeljebb 25 méter hajókat képes fogadni. A mélység 15 méter. A Yacht Club Milna 100 hajó számára nyújt helyet, ezek mérete nem haladhatja meg a 30 métert. A mélység 3 méter.

Sutivan kikötője (Brač)

Sutivan a Brač-sziget északi partján fekszik, Supetartól mindössze 7 km-re. A nagyobb hajók az öböl előtt horgonyozhatnak, a kisebb jachtokat a kikötő fogadja. A mélység a bejáratnál 6 méter, míg a rakpart mentén 2-3 méter.

Supetar kikötője (Brač)

A kikötőben a horgonyzási lehetőségek korlátozottak. A külső kikötőt többnyire a kompok és a kereskedelmi hajók használják, míg a belső medencébe elsősorban a kisebb hajók érkeznek. Utóbbi néhány jacht számára is helyet biztosít. A bejáratnál a mélység 6 méter, a külső kikötőben 5 méter, a belső kikötőben pedig 3-4 méter. Kikötő Milnában

Pučišća kikötője (Brač)

A kis kikötő Brač szigetének északkeleti partján található. 25 helyet kínál, ebből körülbelül 8-10 az idelátogató jachtok számára van fenntartva. A mélység a rakpart mentén 1, 2-2, 3 méter, a kikötő közepén pedig 3, 5-4, 3 méter.

Sumartin kikötője

Sumartint még az idegenforgalmi főszezonban is a nyugalom és a idilli hangulat jellemzi. Brač szigetének legkeletibb, egyúttal legfiatalabb tengerparti települése, kompjárat köti össze a túlparton lévő Makarska kikötőjével. A mélység 1-3, 7 méter.

Bol kikötője

Bol kikötője Brač szigetének déli partján helyezkedik el, Milna és Sumartin között körülbelül félúton. Kicsi, így a főszezon idején viszonylag nehéz szabad horgonyzóhelyet találni. A bejáratnál a mélység 6-7 méter, a rakparton pedig általában 2 méter. Rendelkezik ivóvízzel, villamos energiával, mosodával; kávézó és étterem is várja a hajósokat.

Stomorska kikötője (Solta)

A kikötő egy kis természetes öbölben fekszik, így kiváló védelmet biztosít a hajóknak. Itt jelentősebb hullámzásokat csak a Bóra okozhat. A kikötő 30 horgonyzóhellyel rendelkezik, melyből 4 az 50 méter feletti hajók számára van fenntartva. A mélység 2-6 méter között változik. A kikötő területén van víz, villamos energia, a part mentén számos kávézót is felfedezhetsz. Móló Milna környékén

Rogač kikötője (Solta)

A kikötő kedvező elhelyezkedéssel rendelkezik, Splittől mindössze 16 km-re fekszik. A kikötő legfőbb előnye, hogy itt egyáltalán nem jellemző a tömeg. Van tisztálkodási lehetőség, ingyen Wi-Fi, a közelben találsz benzinkutat, kávézót és pizzériát is. A Rogači-öböl többnyire jól védett a szelektől, kivétel ez alól a Bóra, mely elsősorban a téli hónapokban fúj. vitorlázás Stoltán

Maslinica kikötője (Solta)

A Marina Martinis Marchi Šolta szigetének nyugati oldalán található, az azonos nevű, luxus Martinis Marchi Heritage Hotel komplexum része. A kikötő 50 horgonyzóhelyet kínál, legfeljebb 35 méter hosszú jachtok számára. Az ennél nagyobb méretű megajachtok a hullámtörő közelében köthetnek ki. A víz mélysége 2-11 méter. Minden kikötőhely rendelkezik vízzel, villamos energiával, van Wi-Fi, zuhanyzó is. Az étterem, valamint a kávézó csak májustól októberig tart nyitva, de a kikötő egész évben várja a hajósokat. Ennek ellenére júliusban és augusztusban gyakran előfordul, hogy a későn érkező jachtok már nem tudnak lehorgonyozni. Éppen ezért érdemes korán érkezni vagy előre helyet foglalni.

Split kikötője

Az ACI Marina Split 348 helyet kínál, maximum 90 méter hosszú hajók számára. Hullámtörője kiváló védelmet nyújt a háborgó tengertől és a déli szelektől. A víz mélysége 8 méter. Van étterem, bár, mosoda, tankolni is lehet. Kikötők Milna környékén

Podstrana kikötője

A Marina Lav nevű luxus kikötő a Le Meridien Lav szállodakomplexumhoz tartozik. 74 hajót képes fogadni, ezek legfeljebb 40 méter hosszúak lehetnek. A mélység 2-2, 8 méter között változik. Minden kikötőhely rendelkezik vízzel és villamos energiával, a kiváló szolgáltatások között a 24 órás biztonsági felügyelet is szerepel.

Omiš kikötője

A kis közép-dalmáciai város a Cetina-folyó torkolatánál fekszik, hatalmas szurdokok veszik körül. Kikötője környékén a több irányból erősen fújó Bórán kívül a déli szél is jelentős hullámokat okoz. A mélység 4 méter.

Vela Luka kikötője

A Korčula-sziget nyugati részén fekvő kikötő 45 helyet biztosít, legfeljebb 17 méter hosszú hajók számára. A mélység 3-4 méter. A kikötő rendelkezik benzinkúttal, mely közvetlenül a jachtok mólója mellett található. vitorlázás Vela Lukán

28 %elan-36-2002Murter
11.0 m / 36 ft3 Kabin /7 Ágy
45 %nautitech-40-2008Split
12.0 m / 39 ft4 Kabin /10 Ágy

Vitorlázz Milnában! Milnai hajós útvonalak

Vitorlázás Milnában: 1 hetes útiterv

Utazásunk Milnából indul, és a közelben található közép-dalmáciai települések meglátogatása után ide is térünk majd vissza. Milnai hajós útvonaltervező

1. nap : Milna (Marina Vlaska) – Stomorska

9, 27 km (5, 76 mi)

A község legfőbb nevezetessége az 1870-ben épült Szent Miklós-templom. Az üdülőhelyen még napjainkban is nagy hagyománya van a halászatnak. A parton vehetsz friss halakat, több háznál pedig saját készítésű mézet, olívaolajat és bort is árulnak. Ha finom pizzára vágysz, a Pizzeria Volat kiváló választás. Az éjszakai szórakozásról hangulatos bárok és diszkók gondoskodnak.

2. nap : Stomorska – Rogač

5, 81 km (3, 61 mi)

A Banja-öböl mélyén húzódó falucska legszebb látnivalója a 3. században épült Villa Rustica. A településtől északra és délre gyönyörű öblök találhatóak. Rogač legfőbb nevezetessége a 19. században épült Ávilai Szent Teréz-templom, melynek legértékesebb berendezési tárgya a szentet ábrázoló oltárkép.

3. nap : Rogač – Split (ACI Marina)

16, 35 km (10, 16 mi)

Következő úti célunk Split, mely az egyik legpezsgőbb és legmediterránabb hangulattal büszkélkedő horvát város. Északnyugati részén magasodik a 178 méter magas Marjan-hegy, melynek kilátójából lélegzetelállító körpanorámában gyönyörködhetsz. Egész Dalmácia egyik legjelentősebb látnivalója a fehér márványból készült, római kori Diokleciánusz-palota, mely az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott. Split hangulatos főtere mentén számos gyönyörű épületet megcsodálhatsz. Az üdülőhely rengeteg diszkóval és klubbal rendelkezik, utóbbiak közül az O’Hara nagyszerű választás. Vitorlázás Milna környékén

4. nap : Split (ACI Marina) – Podstrana (Marina Lav)

9, 39 km (5, 84 mi)

A város egyik legfőbb nevezetessége a Gyógyító Boldogasszony tiszteletére szentelt új plébániatemplom. Ha szívesen kirándulnál, válaszd a kiváló túraútvonalakkal rendelkező Perun-hegyet. Szeretnél gasztronómiai élményekkel gazdagodni? A város remek vendéglátóhelyei közé tartozik a Jure és az Arkada étterem is.

5. nap : Podstrana (Marina Lav) – Omiš

15, 02 km (9, 33 mi)

Omiš egy része a Cetina-folyó kanyonjában fekszik, így az egyik legszebb elhelyezkedésű horvát település. Hangulatos óvárossal büszkélkedhet, homokos strandjai mellett számos kirándulási lehetőséget is kínál. Kulturális ajánlata ugyancsak sokszínű: itt tartják minden év júliusában a híres Dalmáciai Kórusfesztivált. Másik kiemelkedő rendezvényén, az Omiši Nyári Fesztiválon remek koncertek gondoskodnak a nézők szórakoztatásáról. A város rendkívül népszerű étterme a Bastion, mely a főút mellett található. Specialitásai a halételek és a tenger gyümölcsei, de finom pizzák, valamint húsból készült fogások közül is választhatsz.

6. nap : Omiš – Supetar

13, 10 km (8, 14 mi)

Supetar a Brač-sziget északi részén helyezkedik el, annak legnépesebb városa és egyben fővárosa. Nevét a domboldalban található Szent Péter-bazilika után kapta – Szent Péter a város védőszentje is.. Ha Supetarba látogatsz, tekintsd meg a 18. századi Angyali Üdvözlet templomot és a mellette található 6. századból származó római mozaikokat. Városok Milna környékén

7. nap : Supetar – Sutivan – Milna (Marina Vlaska)

18, 43 km (11, 45 mi)

A tengerparti üdülőhely a Brač-sziget északnyugati végén, Splittel szemben fekszik. Ha szabadtéri programra vágysz, a Sutivan Természeti Parkban számos kerékpáros és túraútvonal közül választhatsz. A település kihagyhatatlan látnivalója a Mennybemenetel templom, mely a 16. században épült reneszánsz stílusban. A kikötő keleti oldalán megcsodálhatod a 17. századból származó Marijanović-kastélyt is.

Miután leadtuk a hajónkat, és van még időnk, érdemes Milnában körbenéznünk. Kikötőjében számos díszes villát, elegáns épületet láthatsz, melyek főként a velencei időkből származnak. Az 1783-ban épült Mária Mennybemenetele templom a város legmagasabb épülete, így már távolról is könnyen észreveheted. Belsejét 7 barokk stílusú oltár és monumentális oszlopok díszítik, míg kívülről két hatalmas pálmafa teszi még egyedibbé a templomot.

7 napos milnai hajós útvonal(hosszabb)

Milnából indulva most egy hosszabb szakaszokból álló útvonalat ajánlunk, mely során elhajózunk Šolta szigetére, majd érintjük Rogoznicát is. Utóbbi egyik legfőbb nevezetessége a közelben fekvő édesvizű Sárkányszem-tó. Hajós útvonaltervező Milnában

1. nap Milna (ACI Marina) – Stomorska 9, 70 km (6, 03 mi), 2. nap Stomorska – Rogoznica 40, 94 km (25, 44 mi), 3. nap Rogoznica – Vis 58, 50 km (36, 35 mi), 4. nap Vis – Vela Luka 44, 90 km (27, 90 mi), 5. nap Vela Luka – Sućuraj 57, 24 km (35, 57 mi), 6. nap Sućuraj – Sumartin 32, 84 km (20, 41 mi), 7. nap Sumartin – Bol – Milna (ACI Marina) 45, 89 km (28, 51 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Milna környékén, hajós benzinkutak Közép-Dalmáciában

 • MILNA, BRAČ: , Depth: 3 m, Working time: 6-22, GPS Koordináták: 43.327293, 16.448249
 • BOL, BRAČ: , Mélység: 3, 5-4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.260791, 16.654266
 • SOLTA: , Mélység: 4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.395533, 16.303849
 • VRBOSKA, HVAR: , Mélység: 2 m, Nyitvatartás: 8-15, GPS Koordináták: 43.180978, 16.673233
 • HVAR: , Mélység: 1, 8 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.170339, 16.444642
 • SPLIT: , Mélység: 3, 5-4 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 43.502079, 16.427268
 • MARINA KASTELA: , VHF: 17, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.546155, 16.405204
 • TROGIR: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 8-19, GPS Koordináták: 43.513687, 16.248574
 • MAKARSKA: , Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.293683, 17.019819
 • PLOCE: , Mélység: 10-12 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.057252, 17.428057
 • VIS: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.057443, 16.190497
 • VELA LUKA: , Mélység: 3-4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.959407, 16.714213
 • ACI Marina KORCULA: , Mélység: 3, 5m, GPS Koordináták: 42.956744, 17.138561
 • LASTOVO: , Mélység: 2, 5-4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.745218, 16.824718
 • SOBRA, MLJET: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.740951, 17.598208
 • PRIMOSTEN: , Mélység: 3-4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.587926, 15.92353
 • DUBROVNIK, ACI Marina: , Mélység: 4m, Nyitvatartás: 8-20, GPS Koordináták: 42.670687, 18.127007
 • DUBROVNIK, Orsan: , Mélység: 3, 7-4, 9 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.660463, 18.079714

Ha hajózni szeretnél, a kellemes, mediterrán éghajlatnak köszönhetően Milna kiváló úti cél. Ne hagyd ki a környék további csodálatos üdülőhelyeinek meglátogatását sem, melyek szintén felejthetetlen látnivalókkal várnak. Több Brač úti cél, vagy válassz másik Brač hajóbérlés.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Milna

4.2/5 - (149 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.