Cavtati vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! A tengerparti település mediterrán klímájának, gyönyörű épületeinek és Dubrovnikhoz való közelségének köszönhetően kiváló úti cél. Cikkünkből kiderül, milyen időjárás vár, ha Cavtatban vitorlázol, ráadásul egyhetes útitervek összeállításához is hasznos tippeket adunk. Fedezd fel Dél-Dalmácia hangulatos városát és a környéket! Vitorlázás Cavtatban

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Cavtat időjárása

Az enyhe, mediterrán éghajlatnak köszönhetően Cavtat egész évben vonzó turisztikai célpont. Meglátogatásához különösen az áprilistól októberig tartó időszakot ajánljuk. A levegő átlagos hőmérséklete júliusban 24, 9 °C, januárban sem süllyed 8, 1 °C alá. A tenger hőmérséklete augusztusban a 26, 1 °C-ot is elérheti.Több infó: Időjárási feltételek, széladatok Cavtatban

Kikötők és szigetek Cavtat környékén

Marina Cavtat

Cavtat kikötője az óváros nyugati részén, a Sustjepan-félszigettől keletre található. Akár 60 méter hosszú hajókat is képes fogadni. A mélység 1, 5-4 méter között változik. A kikötő kiválóan védett, csak a nyugati szél okozhat kellemetlenséget.

ACI Marina Dubrovnik

Ezt a jól felszerelt kikötőt Dubrovnik óvárosától 6 km-re találod. Egész évben nyitva tart. 425 vízi és 140 szárazföldi hellyel rendelkezik. Van víz- és áramvételezési lehetőség, de találsz itt pénzváltót, éttermet, mosodát, zuhanyzót is. A kikötő elnyerte a Blue Flag minősítést. A kikötőhelyek legfeljebb 60 m hosszúságú yachtok befogadására képesek.
Miután végigjártad Dubrovnik nevezetességeit, ez a kikötő nagyszerű kiindulópont lehet, ha szeretnél körül nézni néhány környező szigeten. Kikötők Cavtat környékén

Dubrovnik kikötője

Ez a kikötő Gruz mellett található, Dubrovnik óvárosától mindössze 3 km-re északnyugati irányban. A környéken találsz éttermeket, kávézókat, ajándékboltokat, pénzváltókat és még bankokat is. Ami azonban igazán fontos, hogy autókölcsönző is van a közelben.
A hajók hosszát és szélességét tekintve nincsenek megkötések. A maximális merülés 11 m lehet. Horgonyzási lehetőség van: a vízmélység 42 m.

Koločep

Koločep kompkikötőjét Dubrovniktól 8 km-re találod. Itt horgonyzási lehetőség van. A vízmélység 2-7 méter. A vízfenék homokos és hínáros.

Lopud

Lopud kikötőjében zömében helyi hajók horgonyoznak. A vízmélység 1, 5-5 m. Itt mindössze néhány, rövid tartózkodásra alkalmas kikötőhely áll rendelkezésre, melyek vízmélysége 6, 5 m. A nagy hajó- és kompforgalom erős vízmozgásokat okozhat, ezért érdemes megbizonyosodni arról, a horgony megfelelően tart-e. Ezen felül fontos, hogy megfelelő távolságot tarts a mólótól horgonyzáskor.

ACI Marina „Veljko Barbieri” Slano

Az ACI Marina kikötők legújabbikát Veljko Barbieri-ről, a kikötőhálózat alapítójáról nevezték el. Slano városának története egészen az ókorig vezethető vissza. Mára a turisták kedvelt célpontjává vált gyönyörű strandjainak köszönhetően.
A kikötő 193 hajóállással rendelkezik. Itt megtalálhatsz szinte mindent a pénzváltótól az uszodán és éttermeken keresztül egészen az önkiszolgáló mosodáig. Autót és biciklit is kölcsönözhetsz. Műszaki problémák esetén igénybe veheted a hajószerviz szolgáltatásait. Tesla töltőállomás is található Slano kikötőjében.

Sobra (Mljet)

Sobra a Mljet-sziget fő kompkikötője, ahol a jachtok a kis V alakú rakpartnál horgonyozhatnak le. A mélység 4-5 méter. Van tankolási lehetőség; ha megéheznél, válaszd a közelben található Konoba Lanterna nevű helyet. A széles öbölben csak az északkeleti és a déli szelek okozhatnak kellemetlenséget.

Polače (Mljet)

Polače kikötője Mljet szigetének észak-nyugati részén található. A sziget Dubrovnik, Korčula sziget és a Pelješac-félsziget szomszédságában fekszik, melyektől a Mljet csatorna választja el. Polače a Mljet Nemzeti Park területén helyezkedik el, és a park egyik bejárata is egyben. Itt találsz utazási irodát, élelmiszerüzleteket és számos éttermet is. Horgonyzáshoz az öböl észak-nyugati része a legmegfelelőbb. A hajóállások vízmélysége 3-4 méter. A római várrom közelében a vízmélység 2-3 méter.

Žuljana (Pelješac félsziget)

A mólót az esetek többségében helyi yachtok foglalják el. A móló és a strand között vannak az állandó kikötőhelyek. Itt a vízmélység 1-3, 9 m. A kikötőben az erős nyári széllökések veszélyesek lehetnek.

Marina Lumbarda (Korčula)

A kikötő a Lumbarda-öbölben helyezkedik el, csodálatos természeti környezetben. 115 hajó számára nyújt helyet, ezek hossza 25-30 méter is lehet. A mélység 8 méter. Rendelkezik vízzel, villamos energiával és zuhanyzóval; közelében bár, étterem, valamint szupermarket is található. A kikötő egész évben várja a hajósokat. vitorlázás Korcula szigetén, hajóbérlés Korculán

ACI Marina Korčula

A festői Korčula város kikötője 159 hellyel rendelkezik olyan hajók számára, melyek maximum 45 méter hosszúak. A mélység 5 méter. Van Wi-Fi, mosoda, benzinkút, a hajó karbantartása is biztosított. A vendéglátóhelyeket tekintve találsz bárt, éttermet. Utóbbi kiváló lehetőséget kínál a horvát konyha és a friss tengeri ételek megkóstolására. Kikötők és szigetek Cavtat környékén:Kikötő Korčulában

28 %elan-36-2002Murter
11.0 m / 36 ft3 Kabin /7 Ágy
45 %nautitech-40-2008Split
12.0 m / 39 ft4 Kabin /10 Ágy

Vitorlázz Cavtatban! Cavtati hajós útvonalak

Vitorlázás Cavtatban: 1 hetes hajós útiterv

Utazásunk Cavtatból indul és a híres Dubrovnik, majd a közeli települések meglátogatása után ide is térünk vissza. Cavtati hajós útvonaltervező

1. nap : Cavtat – Dubrovnik (Marina Frapa)

19, 62 km (12, 19 mi)

Ez Horvátország egyik legszebb és legismertebb városa, az Adria gyöngyének is nevezik. Fontos eseménye a Dubrovniki Nyári Fesztivál, mely 1950 óta minden évben júliusban és augusztusban kerül megrendezésre. Még több szórakozásra vágysz? Dubrovnik legnagyobb diszkója a Culture Club Revelin, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a kivilágított óvárosra. A népszerű, de lényegesen csendesebb Cave Bar More-t ugyancsak ajánljuk. A gasztronómiát tekintve a helyi specialitás, a Dubrovnik Rozata nevű desszert kihagyhatatlan finomság.

2. nap : Dubrovnik – Slano

24, 86 km (15, 44 mi)

A falu 2 km hosszan, az azonos nevű csodálatos öbölben terül el. Legfőbb nevezetessége a Szent Balázs-plébániatemplom, mely 1758-ban épült. A gasztronómia kedvelői a Kolarin és a Perast nevű éttermekben kóstolhatják meg a helyi specialitásokat.

3. nap : Slano – Žuljana

45, 07 km (28, 01 mi)

A kellemes kis halásztelepülés a Žuljana nevű öbölben, a Pelješac-félsziget délnyugati oldalán fekszik. Nevét a Sv. Julijana-templomról kapta. Žuljanát gyönyörű sziklák, buja fenyőerdők és barátságos lakosok jellemzik, melyeknek köszönhetően évről évre egyre több látogatót vonz. Itt található Horvátország egyik legjobb borvidéke, így a szőlőtermesztés rendkívül fontos szerepet tölt be a helyiek életében.

4. nap : Žuljana – Lumbarda

23, 55 km (14, 63 mi)

Lumbarda a Korčula-sziget keleti részén, egy sekély öbölben található. Ha itt jársz, érdemes megtekinteni a középkori templomot, a római kori romokat, sőt, néhány villát is láthatsz. Lumbarda egyik fő nevezetessége a Grk nevű fehérbor. Különleges esszenciája a sárgás, vörös homokkal borított földnek és a napsütéses órák magas számának köszönhető. Partok és szigetek Cavtat környékén

5. nap : Lumbarda – Sobra

43, 08 km (26, 77 mi)

Az idilli halászfalu a Mljet-sziget északkeleti partján fekszik. Különösen vonzó úti cél azok számára, akik nyugodt körülmények között szeretnének pihenni. Tiszta vizek és érintetlen természeti környezet jellemzi, csodálatos kilátás nyílik a Pelješac-félszigetre. Ha megéheznél, látogass el a Riva vagy a Mungos nevű konobába.

6. nap : Sobra – Suđurađ

27, 82 km (17, 29 mi)

Suđurađ az Elafit-szigetcsoport legnagyobb tagjának, Sipan szigetének keleti részén fekszik, egy védett öbölben. A tipikus dalmát kőépületek közül kiemelkedik a Szent Durda-templom, mely után a település a nevét kapta. A kikötő közelében olyan hangulatos konobák várnak, mint az Orica és a Stara Mlinica.

7. nap : Suđurađ – Lokrum-sziget – Cavtat

31, 44 km (19, 53 mi)

A kis horvátországi mészkősziget rendkívül kedvelt kirándulóhely. Botanikus kerttel, parkosított sétányokkal és a pazar kilátással rendelkező Fort Royal erőddel is büszkélkedhet. Mrtvo More nevű sekély, sós vizű tava szintén kihagyhatatlan látnivaló.
Miután leadtuk a hajónkat, és van még időnk, érdemes Cavtatban körbenéznünk. Legfőbb látnivalói közvetlenül a vízparti sétány mentén találhatóak. Ilyen a Szent Miklós- és a Havas Boldogasszony-templom, valamint a leghíresebb horvát festő, Vlaho Bukovac szülőháza. A napjainkban Városi Múzeumként működő egykori Rektor Palota értékes gyűjteményeknek ad otthont. Cavtat kiváló étterme a Galija Taverna, a helyi minőségi vörösborokat feltétlenül érdemes megkóstolni.

7 napos Cavtat hajós útvonal

A dél-dalmáciai Cavtatból indulva most egy olyan útvonalat ismertetünk, melyben hosszabb és rövidebb szakaszok egyaránt megtalálhatóak. Hajózásunk során Montenegró felé vesszük az irányt: érintjük Bart, Budvát, Tivatot, Kotort, valamint Herceg Novit. Tivat különlegessége a Porto Montenegro kikötő, mely a legnagyobb luxusjachtok fogadására is alkalmas. hajós útvonaltervezés Cavtatban

1.nap Cavtat – Lokrum-sziget 9, 21 km (5, 72 mi, 2. nap Lokrum-sziget – Bar 99, 12 km (61, 59 mi) , 3. nap Bar – Budva 29, 54 km (18, 35 mi), 4.nap Budva – Tivat (Porto Montenegro) 46, 25 km (28, 74 mi), 5.nap Tivat – Kotor 15, 29 (9, 50 mi), 6.nap Kotor – Herceg Novi (Harbor) 25, 22 km (15, 67 mi) , 7.nap Herceg Novi – Molunat (Uvala Smokvica) – Cavtat 44, 29 km (27, 52 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Cavtat környékén, hajós benzinkutak Dél-Dalmáciában és Montenegróban

Hajó tankolási lehetőség Cavtat környékén

 • DUBROVNIK, ACI Marina: , Mélység: 4m, Nyitvatartás: 8-20, GPS Koordináták: 42.670687, 18.127007
 • DUBROVNIK, Orsan: , Mélység: 3, 7-4, 9 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.660463, 18.079714
 • SOBRA, MLJET: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.740951, 17.598208
 • LASTOVO: , Mélység: 2, 5-4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.745218, 16.824718
 • ACI Marina KORCULA: , Mélység: 3, 5m, GPS Koordináták: 42.956744, 17.138561
 • VELA LUKA: , Mélység: 3-4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.959407, 16.714213
 • PLOCE: , Mélység: 10-12 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.057252, 17.428057
 • MAKARSKA: , Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.293683, 17.019819
 • HVAR: , Mélység: 1, 8 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.170339, 16.444642
 • VRBOSKA, HVAR: , Mélység: 2 m, Nyitvatartás: 8-15, GPS Koordináták: 43.180978, 16.673233
 • MILNA, HVAR: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.327293, 16.448249
 • VIS: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.057443, 16.190497
 • BOL, BRAČ: , Mélység: 3, 5-4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.260791, 16.654266
 • SOLTA: , Mélység: 4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.395533, 16.303849
 • SPLIT: , Mélység: 3, 5-4 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 43.502079, 16.427268
 • TROGIR: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 8-19, GPS Koordináták: 43.513687, 16.248574
 • MARINA KASTELA: , VHF: 17, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.546155, 16.405204
 • PRIMOSTEN: , Mélység: 3-4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.587926, 15.92353

Hajó tankolási lehetőség Montenegro környékén

 • HERCEG NOVI – Portonovi Marina: , Mélység: 20 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 42.433903, 18.603754
 • TIVAT – Porto Montenegro: , Mélység: 12 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 42.433897, 18.691430
 • KOTOR: , Mélység: 8, 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 42.426348, 18.767266,
 • BUDVA – Dukley Marina: , Mélység: 4 m, Nyitvatartás: május 1.-től október 1.-ig 8-22h között, GPS Koordináták: 42.279906, 18.838321
 • BAR – AD Marina: , Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 7-20, GPS Koordináták: 42.098617, 19.088010

Ha hajózni szeretnél, a kellemes, rendkívül enyhe éghajlatnak és a kristálytiszta vizeknek köszönhetően Cavtat kiváló választás. Látogass el Dél-Dalmácia további tengerparti településeihez, melyek szintén nagyszerű látnivalókkal büszkélkedhetnek, és kóstold meg a helyi gasztronómia specialitásait is. Több horvátországi hajós úti cél, vagy hajóbérlés Horvátországban.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Cavtat

4.4/5 - (315 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.