Bővebb információt az ugljani hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Ugljanról, Ugljan időjárása. Meríts ihletet az Ugljani hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el az ugljani hajózás írásunkat.

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Ugljan egy lenyűgöző sziget, amely népszerű hétvégi kiruccanássá vált még a helyi horvát lakosoknak is, akik a strandok, a kerékpárutak és a túraútvonalak miatt is szívesen tesznek felfedezést a szigeten. A szomszédos országban lévő csodás szigetet, zöld szigetnek is szokták nevezni, mert sűrű bokor, fenyőfák, olajfák, fügefák, szőlőültetvények és más mediterrán növényzet borítja. Hosszú halászati hagyományai és 2000 éves hagyományai mellett igazi tradíció az olajbogyó-termesztés is. Ha még nem tudod hova utazz el kikapcsolódni a szorgos hétköznapok után, ez a sziget a legjobb választás!

Elhelyezkedés

Egy rövid, 25 perces hajóút a Zadari-csatornán keresztül, Ugljan egy zöld, hegyvidéki sziget, olajfaligetekkel és kis halászkikötőkkel. Zárától légvonalban 10 km-re nyugatra, Ugljan szigetének északnyugati részén, községközpontjától 9 km-re északnyugatra egy jól védett öbölben fekszik.

Története

A sziget már a kőkorszak óta lakott volt, melyet a régészeti leletek is bizonyítanak. Az első században megjelentek a rómaiak, akik sikeres gazdaságot építettek ki a területen. A középkorban zárai nemesi családok birtoka volt, akik felosztották területét és felépítették saját udvarházaikat, gazdaságaikat. A horvátok csak a középkorban jelentek meg a területen. Ezután terülte Zárához tartozott, majd 1409-től a várossal együtt a Velencei Köztársaság részévé vált, majd a Habsburg Birodalom része lett, egészen míg francia kézre került.1815-ben a bécsi kongresszus újra Ausztriának adta zárai központi igazgatással. Az I. világháborút követően előbb a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia tagállama lett.

Strandjai

Ugljan dombos partvonala sokféle úszó-öböl körül alakult ki. A Prekótól Kaliig tartó part menti útvonal könnyedén megközelíthető gyalog vagy kerékpárral, és számos úszóhely fellelhető itt, de a hajózás is egyre inkább elmaradhatatlan programja az Adriai nyaralásoknak.Ugljan partja mintegy 20 km hosszú, ahol számos szép strandot, valamint rejtett öblöket találsz. Ideális hely, ha jobban szereted a magányt, privát környezetet, békét. A tenger vize gyönyörűen tiszta és a természet érintetlen.

 • Mostir strand:
  A Mostir strand Ugljan központjában helyezkedik el, mely egy homokos strand. Igazán alkalmas a gyermekek és a nem úszók számára. A strandon strandröplabda pálya van kialakítva.
 • Luka-öböl:
  Az öböl egy homokos, fenyőfákkal körülvett öböl Muline-ban. Az öböl a Muline parkolótól, egy kavicsos úton érhető el.
 • Cinta öböl:
  Ez az öböl meredek sziklákkal van körülvéve. Kitűnő úti cél hajókirándulásokra és azoknak, akik békét keresnek. Ideális hely lehorgonyozni egy áthajózott nap után.
 • Suha-öböl:
  Ez egy homokos öböl, amelyet vízszintes sziklák és mediterrán növényzet vesz körül. Ebből az öbölből látható az úgy nevezett Iz kis sziget is, mely gyönyörű kilátást nyújt az öbölben csobbanóknak.
 • Látnivalók

  A sziget számos népszerű történelmi és lenyűgöző természet alkotta gyönyörű hellyel büszkélkedhet. Ugljan a legrégebbi település a szigeten, és számos késő római-korai keresztény korszak maradványait, valamint a legjobb éttermeket is megtalálod itt. Érdemes ellátogatni a közeli településekre is, mint Preko, amely a sziget közigazgatási központja, ahol a Jadrolinija csónakok állnak. Ez egy kellemes hely, ahol elfogyaszthatsz egy kávét a kikötő mentén, vagy sétálhatsz a kisvárosban. Prekótól egy túraútvonal vezet a Szent Miklós templomához, amely lenyűgöző kilátást nyújt a szigetre. Kiemelkedő jelentőségű az 1430-ban épített Szent Jeromos kolostor is, de a Muline-ban látható a Villa rustica, a legrégebbi római építményt is érdemes meglátogatni.

  Időjárás

  Az Adria partján mediterrán éghajlati viszonyok jellemzők, sok napsütéssel, száraz, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  HajóbérlésUgljanban

  A kikötő szigete az úgy nevezett Marina Ugljanon, amely Muline-ban található. Ez a kikötő már az első században is jelen volt, és a rómaiak is itt állomásoztatták hajóikat. A kikötő számos szolgáltatást kínál, víz és áramellátást, éttermet, boltot. Kikötőjének belső oldalán kisebb jachtok is kiköthetnek, azonban a nagyobb hajók számára a kikötőtől délkeletre van horgonyzóhely.
  Az éjszakai élet a szigeten nem olyan, mint a nagyobb városokban vagy a népszerű turisztikai célpontok városaiban. Itt nem találsz semmilyen diszkót vagy éjszakai klubot, de élvezheted a helyi ünnepeket, mint például a halásznapokat, vagy ismerkedhetsz, vegyülhetsz a helyiekkel, és kipróbálhatod a helyi specialitásokat. A szezonban szerveznek szabadtéri koncerteket, helyi előadókkal. Azoknak, akik a tradíciókkal, kultúrával szeretnének megismerkedni, de a természet szerelmeseinek is egyaránt garantáltan szuper élményt nyújthat az itt eltöltött idő.

Ugljan időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Ugljan maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Ugljan
szelerosseg Ugljan

Ugljan szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Ugljan esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Ugljant

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe