Bővebb információt a Brbinj-i hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Brbinj-ről, Brbinj időjárása. Meríts ihletet a Brbinj–i hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Brbinj-i hajózás írásunkat.

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Brbinj egy igazán különleges üdülőhely Dugi Otok szigetén. A hely gyönyörű, kövezett és kőből épült. Ez a hely a hosszú tengerparti sétányokkal, a hosszú kerékpáros és kocogó utakkal vár Rád! Garantáltan felejthetetlen kirándulások, félreeső strandok, napfény, nyugodt környezetet találsz itt.

Elhelyezkedés

Zárától légvonalban 19 km-re délnyugatra, községközpontjától légvonalban 21 km-re, közúton 27 km-re északnyugatra a Dugi-sziget középső részén helyezkedik el. Két festői öböl a Jaz és a Lučina veszik körül.

Története

Brbinj Szent Kozma és Damján plébániáját 1195-ben említik először. A falu mai nevét később nyerte el, ugyanis feljegyzések vannak „Berbinei”, illetve „de Berbigno” alakban.Egy neves horvát nyelvész szerint a falu neve a latin „verbena” (vasfű) növénynévből és az ebből kialakult „Birbinium” településnévből származik. A falu területe a sziget többi részéhez hasonlóan Zárához tartozott, majd 1409-től a várossal együtt a Velencei Köztársaság része lett. A 18. század végén francia fennhatóság érvényesült, majd Habsburg uralom alá került, majd az egész Dalmáciával együtt a Francia Császárság része lett. 1815-ben a bécsi kongresszus újra Ausztriának adta. Az I. világháborút követően előbb a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia tagállama lett. A falu és a plébánia 1995. augusztus 5-én ünnepelte fennállásának 800. évfordulóját.

Strandjai

Ez a város rendkívül sok szépet tartogat számodra, az eldugott, privátabb strandok miatt, és a félreeső barlangok igazi kalandos felfedezések helyszínei lehetnek. Az öblök, strandok felkutatására a legjobb, ha vízre szállsz, és a tenger hullámain keresztül közelítesz.

Brbiscica strand

Mintegy 3 km-re Brbinj-tól fekszik a keskeny, természetes, kavicsos strand a Brbiscica, amely egy igazi rejtett titka a Dugi Otok szigetnek. A strand megközelíthető autóval egy keskeny úton, vagy a tengerről. A kicsi öböl idilli és csendes. Lenyűgöző táj, meredek sziklák és barlangok húzódnak egészen a part mentén. Gasztronómiai, sporttevékenység vagy egyéb turisztikai infrastruktúra nincs a strandon. A strand ideális romantikus párok, kutya tulajdonosok és kiskedvenceik számára.

Veli Žal

A sziget északi részén található Veli Žal Mežanj szigetével szemben található ez a srand, mintegy és 10 km-re Brbinj-tól. A finom fehér homok és kicsi kavicsok kombinációja jellemzi a strandot, de a tenger egy része sziklás. A Veli Žal több mint egy kilométer hosszúságú és lakatlan. Ez egy olyan strand, amely nem büszkélkedhet olyan létesítményekkel, mint a strandbár, éttermek, kávézók. A tenger színe gyönyörű kék-zöld, és nem ritka, hogy delfinek úsznak a távolban. A vastag fenyőfákkal árnyékolt parton, a Veli Žal parkolóját szabadon használhatod, vagy érkezz a tenger hullámain, egy jachttal, hajóval.

Brbinjšćica

A Brbinjšćica a Dugi Otok szigetén északkeletre fekvő Brbinj várostól délnyugatra fekvő öböl. Brbinjšćica öbölben hatalmas sziklák és számos barlang található, és a Dugi Otok egyik legbiztonságosabb partszakasza, mely a nyílt tenger felé néz. A félreeső öböl, amely kevéssé ismert, búvárkodás helyszíneként is népszerű. Elszigeteltségének köszönhetően nincsenek felszereltségei, ezért érdemes készíteni ételt, italt.

Látnivalók

Brbinj 800 évig írta saját történelmét, és kulturális örökségének egy része pedig a glagolita papoknak köszönhető, akik a történelem folyamán a horvát írástudók őrzői és támogatói voltak. Brbinj két festői szépségű öböl mentén húzódik a Jaz és Lučina nevek között, melyek ideálisak a hajósok számára. A hely egy kompjárat kompjárat az egész sziget számára, és egy posta. A falu délnyugati részén fekszik a Brbinjšćica-öböl, amelyet hatalmas sziklák és számos barlang vesz körül, amely a nyílt tengerre néző Dugi Otok egyik legbiztonságosabb horgonya. Érdemes meglátogatni azonban a faluban található templomokat, plébániákat is, mint a Szent Kozma és Damján vértanúk tiszteletére szentelt plébániatemplom, illetve a faluban található a Soppe család 16. századi megerősített udvarháza is.

Időjárás

Az Adria partján mediterrán éghajlati viszonyok jellemzők, sok napsütéssel, száraz, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

Hajóbérlés Brbinjben

Az öböl kikötője teljesen védett az adriai szelektől, kisebb jachtok kikötésére is alkalmas. Kiváló természeti adottságai miatt kompkikötő működik itt, napi összeköttetést biztosítva Zára felé, a nyári főszezonban pedig a Fiume-Split-Grčka és Zára-Ancona útvonalon is. A Brbinjig érkező kompjáratokat jelenleg 1 cég végzi, amely 5 célállomásra közlekedik. A főszezonban napi 8-10 utazást szerveznek naponta. A falutól délre található a Brbišćica-öböl hatalmas sziklákkal, számos barlanggal és egy védett kikötőhellyel a nyílt tenger irányában, amely alkalmas a tengeri felfedezőknek lehorgonyozni
Ez a település igazán ajánlott azok számára, akik megnyugvást keresnek, távol a szorgos hétköznapoktól, illetve fiatal pároknak, akik egy kis romantikára vágynak. A festői táj igazi lélegzetelállító élményt nyújt, illetve érdemes kipróbálni a helyi gasztronómiát is. Ne habozz, vágj bele egy felejthetetlen utazásba!
Olvass tovább ha másik dalmát hajós úti cél, vagy hajóbérlés Dalmáciában érdekel.

Brbinj időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Brbinj maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Brbinj
szelerosseg Brbinj

Brbinj szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Brbinj esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Brbinj-t

1 hetes brbinji hajós útiterv

Utazásunk Brbinjből indul, és Észak-Dalmácia varázslatos helyeinek meglátogatása után ide is térünk majd vissza.

Nap 1.Brbinj (Moorings with power & water) – Žman (Přístaviště) 16.00 km (9.94 mi), Nap 2.Žman – Sali 6, 16 km (3, 83 mi), Nap 3.Sali – Žut (ACI Marina Žut) 13.09 km (8.13 mi), Nap 4.Žut – Mali Iž 22.45 km (13.95 mi), Nap 5.Mali Iž – Zadar (Marina Tankerkomerc) 22.78 km (14.16 mi), Nap 6.Zadar – Rivanj 19.59 km (12.17 mi), Nap 7. Rivanj – Zvenirac – what to do in Brbinj (Moorings with power & water)

Brbinji hajós útvonaltervező

7 napos brbinji vitorlás útvonal

Brbinjből indulva most észak felé vesszük az irányt, és egy hosszabb szakaszokból álló útvonalat ajánlunk. Elhajózunk Krkbe, ahol olyan nevezetességek várnak, mint a 11-12. századból származó román katedrális, valamint a Kamplin téren álló Frangepán-vár. Érintjük a Rab-sziget második legnagyobb települését, Lopárt és Horvátország egyik leggyérebben lakott szigetét, Sestrunjt is.
Nap 1. Brbinj (Moorings with power & water) – Zvenirac 10.77 km (6.69 mi), Nap 2. Zvenirac – Premuda 33.13 km (20.59 mi), Nap 3. Premuda – Medulin (Privezište Puntica) 75.37 km (46.84 mi), Nap 4. Medulin – Rabac 43.88 km (27.26 mi), Nap 5. Rabac – Krk (Port Krk) 49.36 km (30.67 mi), Nap 6. Krk – Lopar 24.02 km (14.93 mi), Nap 7. Lopar – Sestrunj – what to do in Brbinj (Moorings with power & water) 98.77 km (61.37 mi)

Hajós útvonaltervező Brbinj

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe