Ha a felkapott turistacélpontok helyett egy kis nyugalomra vágysz, Slano nagyszerű választás. Gyönyörű természeti környezet jellemzi, biztonságos öble ideális horgonyzóhely. Cikkünkből kiderül, mikor érdemes Slanoban vitorlázni, ráadásul látnivalókban gazdag útitervek összeállításához is hasznos tippeket adunk. Fedezd fel Dél-Dalmácia festői települését!

string(113) "/var/www/vhosts/boattheglobe.ca/boattheglobe.hu/wp-content/plugins/boat-shortcodes/include/../searches/file_7578_"

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Slano kiváló elhelyezkedésű, kellemes éghajlatú kis ékszerdoboza Horvátországnak, ahol a part fehér, öblének vize kristálytiszta és érintetlen a természet. Gyönyörű sóderos és homokos a strandja, az árnyékában mediterrán növények és szentjánoskenyérfák találhatóak. Ideális nyugodt pihenésre, messze a városi zajtól. A helység egy öbölben található, amely védett öböl, így rossz időben menedéket nyújt a hajóknak.

  Slano elhelyezkedése

  Slano Dubrovnik-Neretva megyében fekszik, ez a legdélibb horvát megye. Dubrovniktól alig 30 km távolságra. Fekvése már önmagában is impozáns, egy 2 km hosszú öbölben van a település. Lakóinak száma nem éri el az 600 főt, csendes, történelmi település. Jelentős kikötőváros, ahonnan csodás kirándulások tehetőek a közeli szigetekre.

  Slano története

  Igazi történelmi kiváros. Már az i.e.2. évezredtől kezdve lakott volt, az első lakói az illírek voltak. Az általuk épített halomsírok közül ma is fennmaradt több a település határában. A XIV. századra már mint a tengermellék legfontosabb városaként tekintettek rá. Nemzetközi kikötőjével jelentős hajókereskedelmet bonyolított, és hajóépítőüzeme is volt. A XVI. században virágkorát élte hajózás terén. Több ismert tengerészcsalád élt a településen, sőt többen a spanyol Győzhetetlen Armadának is tagjai voltak. Több fennhatóság alá tartozott, de a II. világháborút követően fellendült a turizmusa, mely a mai napig is tart.

  Főbb látnivalók Slanoban

  A városban hamisíthatatlan az adriai hangulat. Lenyűgöző az érintetlen táj, kis utcák, kőházak, mediterrán fák. Egy hely, ahol kicsit hagyni lehet, hogy megálljon az idő. Strandjai kis szakaszokra tagoltak az öböl mentén, leginkább aprókavicsosak. Vize lassan és fokozatosan mélyül. A parton találunk kisebb kávézókat, romantikus teraszokat, de egy igazán exkluzív éttermet is, a Nono Restoran-t. Házak teraszos részéről közvetlenül nyílik a móló, így ha jachttal érkeznénk, csak pár lépést kell tennünk egy különleges, incsiklandó helyi ételt ehessünk. Történelmi látnivalói közül kiemelt a Szent Balázs plébániatemplom, mely 1758-ban épült. A ferences templom és kolostor, ahonnan belátható az egész település is. A Kormányzó palota, amit a francia megszállást követően újjá kellett építeni. Csodáld meg a törtélenmi emlékeket, a várromot, a templomot, kolostort és palotát.

  Slano időjárás

  Slanora kellemes mediterrán éghajlat a jellemző sok napsütéssel, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  Hajóbérlés Slano környékén

  2014-ben kezdték el újra felpezsdíteni a hajózási életet, 200 kikötőhellyel rendelkező vitorláskikötőt építettek. Mivel Dalmácia legdélibb megyéjében fekszik, ezért hajózási szempontból idális választás. Bejárható az egész Dél-Dalmáciai vidék. Ha pedig még ennél is többre vágysz, Peljesac-félsziget felé kell venni az irányt. Ez Dalmácia legnagyobb félszigete, és Horvátország második legnagyobbja az Isztriai-félsziget után. A lenyűgöző táj mellett valódi szörfparadicsomnak számít. Ha pedig már Peljesac-félszigetén jársz, vétek lenne kihagyni Ston városát, ahol az ország legnagyobb és leghíresebb kagyló farmja található.

  A környéken rengeteg kikötő található:

  Lopud

  Lopud kikötőjében zömében helyi hajók horgonyoznak. A vízmélység 1, 5-5 m. Itt mindössze néhány, rövid tartózkodásra alkalmas kikötőhely áll rendelkezésre, melyek vízmélysége 6, 5 m. A nagy hajó- és kompforgalom erős vízmozgásokat okozhat, ezért érdemes megbizonyosodni arról, a horgony megfelelően tart-e. Ezen felül fontos, hogy megfelelő távolságot tarts a mólótól horgonyzáskor.

  Koločep

  Koločep kompkikötőjét Dubrovniktól 8 km-re találod. Itt horgonyzási lehetőség van. A vízmélység 2-7 méter. A vízfenék homokos és hínáros.

  ACI Marina Dubrovnik

  Ezt a jól felszerelt kikötőt Dubrovnik óvárosától 6 km-re találod. Egész évben nyitva tart. 425 vízi és 140 szárazföldi hellyel rendelkezik. Van víz- és áramvételezési lehetőség, de találsz itt pénzváltót, éttermet, mosodát, zuhanyzót is.

  Port of Dubrovnik

  Ez a kikötő Gruz mellett található, Dubrovnik óvárosától mindössze 3 km-re északnyugati iránybanA hajók hosszát és szélességét tekintve nincsenek megkötések. A maximális merülés 11 m lehet. Horgonyzási lehetőség van: a vízmélység 42 m.

  Marina Cavtat

  Cavtat kikötője az óváros nyugati részén, a Sustjepan-félszigettől keletre található. Akár 60 méter hosszú hajókat is képes fogadni. A mélység 1, 5-4 méter között változik. A kikötő kiválóan védett, csak a nyugati szél okozhat kellemetlenséget.

  Sobra (Mljet)

  Sobra a Mljet-sziget fő kompkikötője, ahol a jachtok a kis V alakú rakpartnál horgonyozhatnak le. A mélység 4-5 méter. Van tankolási lehetőség; ha megéheznél, válaszd a közelben található Konoba Lanterna nevű helyet. A széles öbölben csak az északkeleti és a déli szelek okozhatnak kellemetlenséget.

  Polače (Mljet)

  Polače kikötője Mljet szigetének észak-nyugati részén található. Itt találsz utazási irodát, élelmiszerüzleteket és számos éttermet is. Horgonyzáshoz az öböl észak-nyugati része a legmegfelelőbb. A hajóállások vízmélysége 3-4 méter. A római várrom közelében a vízmélység 2-3 méter.

  Žuljana

  A mólót az esetek többségében helyi yachtok foglalják el. A móló és a strand között vannak az állandó kikötőhelyek. Itt a vízmélység 1-3, 9 m. A kikötőben az erős nyári széllökések veszélyesek lehetnek.

  Marina Lumbarda

  A kikötő a Lumbarda-öbölben helyezkedik el, csodálatos természeti környezetben. 115 hajó számára nyújt helyet, ezek hossza 25-30 méter is lehet. A mélység 8 méter. Rendelkezik vízzel, villamos energiával és zuhanyzóval; közelében bár, étterem, valamint szupermarket is található. A kikötő egész évben várja a hajósokat.

  ACI Marina Korčula

  A festői Korčula város kikötője 159 hellyel rendelkezik olyan hajók számára, melyek maximum 45 méter hosszúak. A mélység 5 méter. Van Wi-Fi, mosoda, benzinkút, a hajó karbantartása is biztosított. A vendéglátóhelyeket tekintve találsz bárt, éttermet. Utóbbi kiváló lehetőséget kínál a horvát konyha és a friss tengeri ételek megkóstolására.

  Marina Orebić

  A Pelješac-félsziget déli oldalán elhelyezkedő kikötő 220 hajó fogadására képes, ezek hossza legfeljebb 12 méter lehet. A mélység 2 méter. Mivel a nagy mólót kompok és kis személyszállító hajók használják kompkikötőként, így ezt a helyet számukra mindig szabadon kell hagyni.

  Marina Lovište

  Lovište a Pelješac-félsziget északnyugati végében, egy gyönyörű öbölben található. Kikötője 20 horgonyzóhelyet kínál, maximum 20 méter hosszú hajók számára. A település gazdag gasztronómiai kínálata miatt is a hajósok kedvelt állomása. Az ízletes fogások alapját a kiváló dalmát halspecialitások adják.

  Slanot Neked ajánljuk, ha nem az útikönyvekben felsorolt kötelező városokat keresik, hanem szeretnéd megismerni az Adriai-térség érintetlen arcát. Elhelyezkedése kiváló ahhoz, hogy akár csak 1 napra köss ki valamelyik kikötőjében, de ha magával ragad a kis város hangulata, találsz magadnak több napra tartalmas programot. Olvass tovább ha másik dalmát hajós úti cél, vagy hajóbérlés Dalmáciában érdekel.

  Slano időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Slano maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Slano
  szelerosseg Slano

  Slano szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Slano esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Slanot

  1.nap Slano – Okuklje (Mljet) 19, 20 km (11, 93 mi), 2.nap Okuklje – Polače 27, 37 km (17, 01 mi), 3.nap Polače – Brna (Korčula) 49, 62 km (30, 83 mi), 4.nap Brna – Vela Luka 28, 04 km (17, 42 mi), 5.nap Vela Luka – Lovište (Pelješac) 42, 09 km (26, 15 mi), 6.nap Lovište – Korčula (ACI Marina Korčula) 16, 50 km (10, 25 mi), 7.nap Korčula – Lumbarda – Slano 68, 07 km (42, 3 mi)

  Slanoi hajós útvonaltervező

  1.nap Slano – Lopud–sziget 13, 32 km (8, 27 mi), 2.nap Lopud–sziget – Cavtat 27, 99 km (17, 39 mi), 3.nap Cavtat – Budva 66, 32 km (41, 21 mi), 4.nap Budva – Bar 29, 54 km (18, 35 mi), 5.nap Bar – Lokrum–sziget 99, 12 km (61, 59 mi), 6.nap Lokrum–sziget – Sobra (Mljet) 46, 26 km (28, 74 mi), 7.nap Sobra – Prapratno-bay (Pelješac) – Slano 31, 77 km (19, 74 mi)

  Slanoi vitorlás útvonaltervező
  Olvass tovább ha slanói vitorlázás érdekel

  1. Bővebb információt a Slanoi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Slanoról, Slano időjárása. Meríts ihletet a Slanoi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Slanoi hajózás írásunkat.
  2. Hajóbérlés Slanoban: Keress hajót a Hajóbérlés Slanoban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a „Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az „új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban).

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe