Bahamai vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Közel harmincezer négyzetkilométernyi lenyűgöző kék víz, ami arra csábít, hogy körbe hajózzuk. Ezek a Bahamák. A világ egyik legpompásabb hajós úti célja, ami szinte hívogat, hogy megismerjük a tengereit és szárazföldjeit, minden szögből. Hétszáz különálló sziget fekszik itt, melyek végig nyúlnak az óceánon, egy akkora területen, ami nagyobb, mint Florida. A környék elsőszámú járműje a hajó. Hajóval tudjuk csak igazán felfedezni a terület valódi és rejtett szépségeit. Ehhez hűen számtalan pompás horgonyzóhely és kikötő várja azokat, akik a tengeren érzik magukat a legjobban. A lélegzetelállító látványon és a kellemes időjáráson túl számtalan más okból is fantasztikus a térség. Csalogatnak a bahamai vizek, a káprázatos épületek, az izgalmas múzeumok és a nemzeti parkok. Nézzük át, mik is a legfontosabb információk, ha egy Bahama-szigeteki utat tervezünk.
Vitorlázás a Bahamákra
Cikkünkben a következőkről olvashatsz bővebben:

A legfontosabb információk, ha a Bahamákra vitorlázol

A Bahama-szigetek egy hatszázkilencven korallszigetből és kétezer-háromszáznyolcvanhét korallszirtből álló ország, ami az Atlanti-óceán nyugati részén húzódik, ezerháromszáz kilométer hosszan. Floridától délkeletre találjuk. 1973 óta függetlenek, jelenleg az ország perszonálunióban áll az Egyesült Királysággal. Pénzneme a bahamai dollár. A szigetek közül huszonkilenc lakott, fővárosa Nassau. A környéken harminc reptér található, a legnagyobb szigeteken, így bármelyik központi helyre el tudunk jutni repülővel.

Időjárás

A Bahama-szigeteken a szubtrópusi monszunéghajlat uralkodik. Ez azt jelenti, hogy egész évben enyhe meleg van. Az évi középhőmérséklet 28 °C, ez télen körül-belül 21°C-t, nyáron 27 °C-t jelent. 16 °C alá általában nem esik a hőmérséklet és a maximum is nagyjából 32 °C körüli. Az uralkodó szél télen északkeletről, nyáron délkeletről fúj, és ez némileg hűti is a levegőt. Sebessége egész évben átlagosan 15 km/h. Csapadék leginkább a nyári hónapokra jellemző. Nyár végén, ősszel – a júniustól novemberig tartó időszakban – veszélyt jelenthetnek a trópusi ciklonok (hurrikánok). Az erős szél (a széllökések ereje akár a 90 km/h-t is meghaladhatja) és az általa felduzzasztott tengervíz gyakran súlyos károkat okoz. Alapvetően a Bahamákon az időjárás egész évben kellemes, így a hajózás is élvezetes mindegyik évszakban. Egyedül a hurrikánszezont kerüljük, ugyanis a viharok komoly kihívások elé állíthatják a tengerészeket. Több infó: időjárási feltételek, széladatok a Bahamákon.

Partok a Bahamákon

Belépés

A Bahama-szigetekre való belépéshez több fontos okmányra is szükségünk lesz. Ezeket az információkat a Bahamák honlapján részletesen megtaláljuk. Innen tudjuk letölteni azt a vámkezelési űrlapot is, amit mindenképpen magunknál kell tartani. Ezen kívül a hajó regisztrációs dokumentumait és a hajón utazó összes személy útlevelét, illetve bevándorlási kártyáját fogják tőlünk kérni. A bejelentkezést (clearance) intézzük el a legelső állomásunkon, valamelyik belépési kikötőben. Ilyen szinte minden szigeten van, akár több is. Amikor megérkezünk, rakjuk ki a sárga zászlót, illetve értesítsük a vámhatóságot érkezésünkről. Távozás előtt adjuk át a bevándorlási kártyánk másolatát az utolsó kikötőben.

A Bahamák legcsodásabb szigetei és városai

Arról, hogy hova érdemes ellátogatni, ha a Bahamákra utazunk, könyvet lehetne írni. Minden szigetcsoportnak, sőt minden egyes kicsi szigetnek megvan a saját varázsa, különleges atmoszférája. Nem beszélve a jobbnál jobb horgonyzóhelyekről. A továbbiakban, a teljesség igénye nélkül mutatunk be pár szigetet és várost, amik biztosan meg fogják hozni a kedvünk ahhoz, hogy akár többször is elutazzunk a Bahama-szigetekre. A szigetek bemutatását délről kezdjük, Exumáról és onnan haladunk észak felé, egészen az Abaco-szigetekig

Exuma

Exuma a Bahamák délkeleti irányába húzódó szigetlánca, legészakibb, szigete a Ship Chanel Cay mindössze 55 kilométerre fekszik Nassautól. A szigetcsoportot három részre osztják, Great Exumára, Little Exumára és az Exuma Cays-re. Mindegyik területnek megvan a saját „szerepe”. Great Exuma és Little Exuma egy lazább környék, míg az Exuma Cays inkább amolyan luxus játszótér. A hely egyik legszebb látnivalója az úgynevezett „Mile-long Sandbar” egy gyönyörűszép, hosszú partszakasz, amit tiszta fehér homok borít. Exumán nem nehéz kikötőhelyre lelni. Rengeteg tengerpart és öböl várja a tengerészeket, ahol jó eséllyel csak néhány leguánnal és úszó malaccal kell majd megosztanunk a választott területet. Az Exuma-szigetek a Grand Bahama Bank keleti szélén futnak, ebből kifolyólag a nyugati vizek védettebbek és nyugodtabbak. Viszont sok helyen sekélyebb a víz. A keleti oldalon a nyílt óceánnal határos, ezért arrafelé nehezebb biztos rögzítőhelyeket találni.
Hajózás a Bahamákon

Georgetown

Georgetown az Exumák fővárosa és Great Exumán található. A városnak nagyon izgalmas múltja van. A tizenhetedik században kalózok használták a város mélyvízi kikötőit, a tizennyolcadik században pedig a virginiai, valamint az észak- és dél-karolinai arisztokraták telepedtek le itt. Ekkor vált az Elizabeth Harbor a brit hajók bázisává. A második világháború alatt az amerikaiak haditengerészei használták a kikötőt. A város környékén szinte bárhol találunk jó rögzítőhelyeket. Azt az északi csatornát viszont érdemes elkerülni, ami a kormányzati dokkhoz vezet, ugyanis ez elég forgalmas. A Stocking -sziget közelében van a Volleyball Beach, ahol rengeteg létesítmény, éttermek, bárok várják a látogatókat. Itt található a Kevalli House Marina & Cottages, ahol rövidebb és hosszabb időre is „leparkolhatunk”. Az Emerald Bay Marinánál van lehetőség „non-service” hajóhely igénybe vételére, ami picit olcsóbb is. A kikötő egyébként teljeskörű szolgáltatás nyújt, üzemanyaggal és Wi-Fi hozzáféréssel.

Staniel Cay

Staniel Cay Great Exumától északra, körül-belül hatvan kilométer távolságra fekszik. A megajachtok egyik kedvenc úti célja. A Staniel Cay Yacht Clubnál kényelmesen ki tudunk kötni. A kikötő mindenféle méretű és típusú hajókat be tud fogadni. A szigeten található a Thunderball Grotto, ami nevét a szigeten forgatott, 1965-ös James Bond film után kapta. A barlang csodálatos, védett hely, egy kis tengeri szentély, ami tele van színes trópusi halakkal és gyönyörű korallokkal. A fény a víz alatti lyukakon szűrődik be, ami megvilágítja a tengert és a barlang falát. Egyszerűen elképesztő látvány. A barlangban megengedett a fürdőzés, sőt van egy lyuk a tetején, ahonnan beugrálhatunk. Mellette található a Big Major Cay, ahol találkozhatunk a híres bahamai úszó malacokkal. Sok évvel ezelőtt, tévedésből felejtették itt őket kereskedelmi hajósok. Azóta a malacok magukévá tették a szigetet és hatalmas turisztikai attrakcióvá váltak.

Norman’s Cay

Norman’a Cay Nassautól délkeletre, körül-belül hatvanöt kilométerre fekszik. 1978 és 1982 kettő között a hírhedt kábítószer-csempész, Carlos Lehder központja volt. Ő és az emberei itt állították fel bázisukat, és innen csempésztek kokaint az Egyesült Államokba. A sziget csücskében egy fehér homokos strandon egy régi kempinget találunk, amit kábítószer-ügynökök építettek a kémkedéshez. Ma már ez a terület teljesen elhagyatott, azonban végig sétálhatunk a parton, és beleképzelhetjük magunkat a hely izgalmas és őrült történelmébe. A legjobb rögzítőhelyeket a sziget délnyugati partján, illetve a déli sarokban található lagúna-torkolatnál találjuk. A délkeleti részt lehetőség szerint kerüljük, az ottani mólót első sorban nagyméretű áruszállító hajók használják. A nagyobb merülésű hajók a Battery Point és a Norman’s Cut közötti csatornában tudnak lehorgonyozni, míg a kisebbek inkább a Boot Cay közelében találhatnak ideális rögzítőhelyeket.

Conception-sziget

A Conception-sziget a Bahamák egyik olyan szigete, amit teljes egészében nemzeti parknak nyilvánítottak 1964-ben. Élő- és keltetési helye sokféle fészkelő tengeri madárnak és teknősnek, valamint a vándorló madaraknak is. A szigeten van egy nagy, sekélyvízű öböl, ahol a ritka stage-horn korallok élnek. A sziget egy ökoturista centrum, és pazar búvárhelyekkel rendelkezik. A terület legjobb rögzítő pontjai a West Bay-en vannak, a sziget északnyugati negyedében. A homokos tengerfenéknek jó a tartása is. Figyeljünk viszont oda, hogy ne az öböl korallzátonyainak közvetlen közelében horgonyozzunk le. A sziget keleti oldalán fekvő Bobby Cay egy népszerű horgonyzóhely, és nyugati irányból nagyon jól véd, de gyakran előfordulnak tengeri duzzanatok.

Eleuthera

Eleuthera Nassautól keletre, körül-belül nyolcvan kilométerre fekszik. Keleti oldala az Atlanti-óceán felé néz, nyugati oldala pedig a Great Bahama Bank felé. A szigetlánc a bahamák egyik legmeghatározóbb része, végtelen ananászmezőivel és a rózsaszín homokkal borított strandjaival szinte ikonikussá vált. A sziget kedvelt célpontja azoknak, akik érdeklődnek a bahamai történelem és az egzotikus természeti szépségek iránt. Nagyon sok kikötője van, amik mindenféle hajó számára biztosítanak megfelelők rögzítőpontokat. Ilyen például a Governor’s Harbour, a Current -sziget, a Rock Sound és Spanish Wells. Továbbá számos teljeskörű szolgáltatást nyújtó jachtkikötőt is találunk, mint a Cape Eleuthera vagy a Russel -sziget Rocks. Nem árt azonban tudni, hogy Eleutherán a hajózás nem mindig egyszerű. Sok helyen sekélyek a vizek, számos zátony nehezíti a haladást és durva árapályok is előfordulnak. Azonban gyönyörű a táj, a helyiek nagyon vendégszeretők. Úgyhogy érdemes bevállalni ezt a rizikót, mert megbánni biztosan nem fogjuk.
Bahama-szigeteki hajózás

Harbour-sziget

Harbour-sziget a szigetcsoport északi részén fekszik, kiváló hely az olyan hajósoknak, akik szeretik a változatosságot. A régi hajógyár kerületében nagyon jókat lehet túrázni. Itt egy romos erődre bukkanhatunk, amit a legendás kalóz, Charles Wayne vezetésével építettek. A part menti övezet tele van csodaszép barlangokkal, melyek közül a legnagyobbat a tizennyolcadik században börtönné alakítottak át. Manapság ez az egyik leglátogatottabb látnivaló. Másik nevezetessége a miniatűr szigetnek a különleges rózsaszínű homokkal borított strandok. A szigeten két jachtkikötőt találunk, a Harbour -sziget Club & Marinát és a Valentines Marinát. Mindegyik jól felszerelt kikötő, üzemanyag-dokkolóval, zuhanyzóval, éttermekkel és bárokkal.

Spanish Wells

Spanish Wells a St. Georges Cay-en található, Eleuthera északi csúcsától nyugatra. Kikötőjét egy hosszú csatorna alkotja, melyet két kicsi sziget határol. Elég jól védett, egyedül a keleti irányból fújó szelek számára nyitott. A nyugati részen egy nagyon jó kikötő és hurrikánlyuk (hurricane hole) található, ahol a hajókat a mangrovefákhoz rögzítik. A keleti oldalon hat kikötőbója van elhelyezve. Itt találjuk a Spanish Wells Yacht Haven & Marinát, ami egy negyven férőhelyes full-service jachtkikötő, ahol az alapvető szolgáltatásokon kívül még biciklibérlésre is van lehetőség. A belváros sétatávolságon belül van. A nyugati részen a Royal -sziget Harbournál tudunk kikötni, ami nagyon jó rögzítőhelyeket nyújt a mélyebb merülésű hajók számára is. Egyetlen hátránya, hogy semmilyen létesítmény és szolgáltatás nincs.

Nassau

A New Providence nevű kisebb szigeten találjuk Nassaut, a Bahama-szigetek legnagyobb települését és fővárosát. Tipikus karibi város, ahol a térség egyik legnépszerűbb nyaralóhelye, a Paradise -sziget turisták tömkelegét vonzza. Ez a kicsi sziget a város északi oldalán fekszik, és egy híd köti össze őket. Itt található az Atlantis nevű szórakoztató komplexum, ahol nagyon sok exkluzív programmal várják az érkezőket. Ezek közül a legérdekesebb talán az elsüllyedt város témájú akvárium és az Aquaventure nevet viselő, száznegyvenegy hektáros vízi-élménypark. Ha viszont nem vágyunk ilyen extrémebb dolgokra, akkor sem fogunk csalódni. Jó pár szuper kikötőt találunk itt, amik ugyancsak biztosítják majd számunkra, hogy időtöltésünk kellemes és tartalmas legyen. A Nassau Yacht Haven és a Harbour View Marina a város két nagyobb jachtkikötője, ahol hozzájuthatunk üzemanyaghoz, elektromos áramhoz, vízhez és jéghez. Az Elizabeth on Bay Marina, és az Old Bahama Bay, kisebb, ezáltal családiasabb, de ugyanúgy minden szolgáltatás megtalálható ezeknél is.
Bahama-szigeteki vitorlázás

Abaco-szigetek

Florida déli partjától, kevesebb, mint háromszáz kilométerre fekszenek az Abaco szigetek. Két fő része van, Great Abaco és Little Abaco, melyekhez hozzátartozik még néhány kisebb homokzátony. A szigetlánc nincs különösebben messze Floridától, mégis olyan érzésünk támad, amikor megérkezünk, mintha lelassult vagy megállt volna az idő. A területen rengeteg mesebeli öbölre bukkanhatunk, ami azt jelenti, hogy kikötőhelyekből is akad bőven. Nagyon harmonikus környék a hajózáshoz.

Marsh Harbour

Marsh Harbour az Abacos szigetek kereskedelmi központja és egyben nagyon népszerű úti cél a Bahama szigeteken. Élénk belvárosa megadja mindazt a kényelmet, amit egy várostól várunk, miközben képes egy intimebb hangulat megteremtésére is. Rengeteg kávézó, étterem és mindenféle üzlet van, köztük olyanok is, amelyek kifejezetten a hajósok igényeit szolgálják ki. Jó néhány kiváló jachtkikötő közül választhatunk. Mint például az Union Jack Public Dock, a Harbour View Marina vagy a Marsh Harbour Marina. Ezek mind teljes körű szolgáltatást nyújtanak, remek horgonyzóhelyekkel, üzemanyag hozzáféréssel, zuhanyzási lehetőséggel.

Great Guana Cay

A szigetlánc nyugati részén, egy bumeráng-alakú védett vízű terület közelében van Great Guana Cay. Ez egy alig tizenöt kilométer hosszúságú lídó (barrrier -sziget), ahol mindent meg fogunk kapni, amire egy nyaraláskor vágyunk. Legyen az az érintetlen természetben való kikapcsolódás vagy egy kalandos este. Ugyanis Great Guana Cay egyik legkeresettebb turisztikai látványossága a sziget szívében található színes és pörgős bár, a Nipper’s. A sziget északi részén találunk egy kicsi szélvédett kikötőt, ahol sajnos nem a legjobb a horgonyzás a füves fenék miatt, de nappali rögzítésre alkalmas. Éjszakai kikötésre válasszuk inkább a délkeletre fekvő Delia’s Cayt.

Man-O-War Cay

A Man-O-War Cay Great Abacotól keletre, Great Guana Cay és Elbow Cay között fekszik. Ez a pici sziget már a tizenkilencedik századtól komoly hírnévnek örvendett, ugyanis nagyon sok hajót építettek itt. Elég családias hely, és néha úgy tűnhet, mintha mindenki ismerne mindenkit. Találunk élelmiszerboltot, éttermet, valamint vizet és jeget is be tudunk szerezni. A szigetre vezető bejárat elég keskeny, a mély vizes rész alig egy katamaránnyi széles. A kikötőben arra nem sok figyelmet szentelnek, hogy az egyes horgonyzóhelyekhez milyen méretű hajókkal kötnek ki. Ezért sokszor úgy tűnhet, hogy a hajók mindjárt összekoccannak. Azonban a terület minden irányból jól védett, így valódi problémát ez nem okoz.

Elbow Cay

Az Elbow Cay a szigetlánc keleti részén fekvő zátonyai közül a harmadik. A Hope Town-i kikötőbe egy sekélyebb, jól megjelölt csatorna vezet, ami telis-tele van pompás horgonyzóhelyekkel. Belépéskor delfinek, ráják és teknősök figyelik kíváncsian, és tartják szemmel a látogatókat. Ez egy békés és tökéletesen védett terület, ahol nyugodt szívvel otthagyhatjuk a hajónkat. A város központjában egy százharminc éves, petróleumos világítótorony áll. Ilyenből a világon ezen kívül csupán egy van még. A tetejére több mint kétszáz lépcsőfok vezet, de megéri felmászni, ugyanis fentről csodálatos a kilátás.
A Bahamák partjai

Vitorlázás a Bahamákra:

A bahamai hajós útvonalak közül a legkedveltebb és legizgalmasabb a Florida – Bahama-szigetek túra. Miami keleti partjaitól nagyjából nyolcvan kilométerre van Bimini. A Palm Beach és Grand Bahama West End között pedig körül-belül száz kilométer a távolság. Bár a környék nagyon népszerű, azonban nem árt tudni, hogy ez az út gyakran tartogat mindenféle kihívást. Az időjárás nagyon fontos szerepet játszik egy sikeres és élvezetes hajóút esetében és ez még inkább igaz, ha a Bahamákon hajózunk. A nyílt óceánra fogunk lépni, ahol kilométereken át nem lesz szárazföld és a navigációt segítő eszközök is gyakran távol vannak egymástól. Nehezítő tényező még a Golf-áramlaton való átkelés is.

A Golf-áramlat

A Golf-áramlatot úgy kell elképzelni, mint egy folyót az óceánban. Az áramlat dél felől északra halad. Meleg vizet szállít a Mexikói-öbölből az Atlanti-óceánba, az USA keleti partjai mentén. Jó időjárási viszonyok között csodálatos élmény az átkelés, viszont ha rosszabb az idő, akkor kockázatos is lehet. Mindenképpen jó alaposan tervezzük meg az átkelést, és akkor nem fog minket semmi sem váratlanul érni. Ehhez adunk pár jó tanácsot.

 • Nézzünk egy időjárás ablakot (weather window), és csekkoljuk a szélsebességet, valamint a tengerárakat. Nem tanácsos az átkelés, ha a szél északról fúj és több mint 30 km/h sebességű. Szerencsésebb, ha a szelek dél felé fordulnak, de ha meghaladja a 35 km/h-t, inkább várjunk. A legideálisabb egy nyugodt nap, amikor csak egy kis enyhe északi szél várható.
 • Ellenőrizzük a „cape activity-t”. Ez egy mérés, ami megmutatja a levegőben zajló elektromos aktivitást, ezáltal ad egy előrejelzést a közelgő viharok és zivatarok valószínűségéről. Ha nagy rá az esély, hogy vihar lesz, inkább várjunk egy csendesebb napot.
 • Válasszuk ki, hogy nappal, vagy éjjel szeretnék áthajózni. Az útvonal népszerűsége miatt célszerűbb nappal hajózni, ugyanis értelemszerűen ilyenkor könnyebben észre fogjuk venni a többi hajót.
 • Ha átlagosan 10 km/h sebességgel haladunk, akkor körül-belül 10-12 órát fogunk a tengeren tölteni. Ezért érdemes minél korábban, hajnalban elindulni, így jó eséllyel még világosban fogunk partra szállni.
 • 7 napos hajós útiterv Miami-ból Biminire

  A Miami és Bimini közötti szakasz az egyik legrövidebb Florida és a Bahama-szigetek között. Ezért ha még nem vagyunk tapasztalt bahamai hajósok, érdemes ezt választani. Bimini a Bahamák legnyugatibb szigetlánca. Csodálatos vizei vannak, meseszép korallzátonyai és óriási tengeri élet. Fantasztikus hajós célpont, mivel pazar kikötőhelyeknek sincs híján és kiváló az elhelyezkedése. Ezen az úton lehetőségünk lesz megismerni Bimini minden kis szigetét és belekóstolni az igazi bahamai hangulatba.
  Hajós útvonaltervező a Bahamákra
  1. nap Miami, Biscayne Bay – Fort Lauderdale 48, 70 km (30, 26 mi) 2. nap Fort Lauderdale – Bimini, North Rock 87, 75 km (54, 53 mi) 3. nap North Rock – North Bimini, Bimini Big Game Club 8, 40 km 4. nap North Bimini – South Bimini, Nixon’s Harbour 5, 40 km (3, 36 mi) 5. nap South Bimini – Gun Cay, Honeymoon Harbour 6. nap Gun Cay – North Cat Cay 4, 55 km (2, 83 mi) 7. nap North Cat Cay – Miami, Biscayne Bay 93, 40 km (58, 04 mi)

  1 hetes vitorlás út Palm Beach-ről az Abaco-szigetekre

  Ezen az úton Palm Beachről indulunk és Grand Bahamát érintve érkezünk meg az Abaco szigetek központjába, Marsh Harborba. Az útvonal szépsége, hogy mindennap egy újabb kis részletét ismerhetjük meg a térségnek, közben pedig a hosszabb távok miatt hajósként is komolyabb kihívás. Mindegyik szigeten remek rögzítőhelyek vannak, így a kikötéssel soha nem lesz gondunk. Marsh Harbornak van nemzetközi reptere, ahonnan közvetlen járattal vissza tudunk repülni Floridába, Fort Lauderdale-be.vitorlás útvonaltervező a Bahamákra

  1. nap Florida, Palm Beach – Grand Bahama, West End 99, 70 km (61, 95 mi) 2. nap West End – Crab Cay 45, 60 km (28, 33 mi) 3. nap Crab Cay – Great Sale Cay 65, 60 km (40, 76 mi) 4. nap Great Sale Cay – Spanish Cay 67, 60 km (42, 01 mi) 5. nap Spanish Cay – Nunjack Cay 20, 01 km (12, 44 mi) 6. nap Nunjack Cay – Green Turtle Cay 8, 75 km (5, 44 mi) 7. nap Green Turtle Cay – Great Guana Cay – Marsh Harbor 37, 10 km (23, 05 mi)

  14 napos hajós útvonal Floridából Nassauba

  Ezen az útvonalon, hasonlóan az előzőhöz, Palm Beachről indulunk, azonban az Abaco-szigetek után a Berry-szigetek felé vesszük majd az irányt. Végighajózunk a szigetcsoporton, majd végül Nassauba érkezünk. A Berry-szigetekhez körül-belül harminc sziget és homokzátony tartozik, melyek ötvenkét kilométer hosszan nyúlnak el a tengeren, félhold alakot formálva. Egy maroknyi kikötőt és rögzítőhelyet találhatunk errefelé, melyek mindegyike kiválóan kiszolgálja a hajósok összes igényét. Ahogy haladunk, láthatjuk majd, hogy mindegyik part varázslatos és a tenger is meseszép. Az utunk végén pár napot Nassauban töltünk, ahonnan közvetlen repülővel vissza tudunk utazni Floridába.
  Bahama-szigeteki vitorlás útvonaltervező
  1. nap Florida, Palm Beach – Grand Bahama, West End 99, 70 km (61, 95 mi) 2. nap West End – Grand Lucayan Waterway 56, 45 km (35, 07 mi) 3. nap Grand Lucayan Waterway – Moore’s -sziget, Hard Bargain 81, 70 km (50, 76 mi) 4. nap Moore’s -sziget – Castaway Cay 24, 95 km (15, 50 mi) 5. nap Castaway Cay – Lignumvitae Cay (BI) 49, 00 km (30, 45 mi) 6. nap Lignumvitae Cay – Great Harbor Cay, East Side 11, 10 km (6, 90 mi) 7. nap Great Harbor Cay – Little Harbor Cay 20, 85 km (12, 96 mi) 8. nap Little Harbor Cay – Chub Cay 25, 40 km (15, 78 mi) 9. nap Chub Cay – Andros -sziget, Morgan’s Bluff 33, 40 km (20, 75 mi) 10. nap Morgan’s Bluff – Kamalame Cay 38, 90 km (24, 17 mi) 11. nap Kamalame Cay – Nassau, Albany Marina 43, 15 km (26, 81 mi) 12. nap Albany Marina – Old Fort Bay 12, 90 km (8, 01 mi) 13. nap Old Fort Bay – Crystal Cay 17, 00 km (10, 57 mi) 14. nap Crystal Cay – Harbor Central 3, 60 km (2, 24 mi)
  Az élmények, amik a Bahamákon várnak ránk, megunhatatlanok. Ez egy olyan térség, ahova muszáj többször is visszatérni, hiszen sosem fogjuk azt érezni, hogy már láttunk mindent. Ha tehetjük, ne is egy hétre tervezzük a nyaralásunk, úgyis tovább akarunk majd maradni. Ez egy igazi hajós Kánaán, amit érdemes megismerni. Bahamas sailing routes

  4.1/5 - (299 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.