Ez a szigetország szinte vitorlázásra lett kitalálva. Kellemes éghajlat, nagy kiterjedés, jó hajós infrastruktúra. Itt valóban érdemes hosszabb időt eltölteni, ezért többféle egy hetes útvonalat is ajánlunk. Ezen kívül hasznos tippek, tanácsok és tudnivalók következnek, hogy a legjobban töltsd az idődet, amikor a Bahamákon vitorlázol.

Bővebb információt a bahamáki hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk a Bahamákról, Bahamák időjárása. Meríts ihletet a bahamáki hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a bahamáki vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a bahamáki hajózás írásunkat.

A legtöbb ember egyetért abban, ha igazi kikapcsolódásra vágysz a Karib-tengeren, a Bahamák a legjobb választás számodra.

Elhelyezkedés

A szigetcsoport 690 szigete és több mint 2000 korallszirtje található meg az Atlanti-óceánban. A szigetek közül 29 lakott. A korallszigetek és szirtek átlagos területe 4 és fél négyzetkilométer. Délről Kuba, északról pedig Florida fogják közre a szigetcsoportot. A Bahama-szigetek együttes területe, 13939 km² és az ország lakossága 303 000 fő, melynek 80%-a fekete. A területen parlamentáris monarchia működik, és a hivatalos nyelv az angol. Nassau a Bahama-szigetek fővárosa és egyben legnagyobb városa is. Az ország teljes lakosságának mintegy 70%-a él itt. Saját kikötője és nemzetközi repülőtere van.

Története

A Bahamák eredeti lakosai Arawaks törzsek voltak és a békés Lucayanok, akik a 9. század fordulóján érkeztek. Kolumbusz Kristóf 1492-ben érkezett, és hamarosan a spanyolok elkezdték szállítani az őslakosokat rabszolgaként. A kalózok létrehoztak itt úgy nevezett kalóz paradicsomokat, majd az első brit kormányzó megteremtette a rendet és létrehoztak egy adminisztrációt, amiért az angol korona volt felelős. Az amerikai forradalom után menekültek kezdtek betelepülni, akik közül sokan gazdag vállalkozók voltak. Ezek a gazdag földtulajdonosok jól éltek és rabszolgákat is tartottak egészen addig, amíg a brit birodalom 1807-ben megszüntette a rabszolga-kereskedelmet.

A kormány támogatta a kialakulóban lévő bankszektort, ösztönözve a brit befektetőket, hogy elkerüljék az adóztatást. Ez a szerencsés fellendülés egybeesett a pártpolitika alakulásával és az etnikai feszültségek megfékezésével, mivel a fehér elit és a növekvő fekete középosztály profitokat nyert a fellendülésből. 1973. július 10-én a Bahamák hivatalosan új nemzet; a Bahama-szigeteki Független Nemzetközösséggé vált, amely 325 éves brit uralmat hagyott maga után.

Strandjai

Szebbnél szebb strandok, öblök, lagúnák találhatóak itt, és a tenger festői látványa és a meleg napsütés garantáltan felejthetetlenné teszi az utazást.

Goodman-öbölc

A Goodman’s Bay Beach egy népszerű nyilvános strand a Cable Beach területén. Ez a strand a helyiek számára és a turistáknak is egy sor fitness tevékenységet kínál a számos vízi sport mellett. A hajózás szerelmesi számára is ideális, így megtalálhatók a mopedek, a banánhajók és vitorlás bérlés is lehetséges. A homok durvább itt, mint más strandokon Nassauban, de a víz ugyanolyan frissítő és tiszta. Nincsenek éttermek, de forgalmas időkben megtalálhatók hot-dog standok és üdítőitalokat árusító kereskedők. Nem javasolt a strand látogatása éjjel, biztonsági okokból.

Pink Sands strand

Sokan ellátogatnak Harbour -sziget-ra, hogy megszemléljék a híres Pink Sands strandot. Nem feltétlenül érdemes minden képnek hinni, ami az interneten fellelhető, mert néhányan csalódnak, amikor rájönnek, hogy a strand nem teljesen rózsaszín, ahogyan azt néhány fénykép sugallja. A korall a törött kagylók, a miniatűr sziklák és a kalcium-karbonát egyedülálló keveréke, rózsaszín töredékekkel színezik a homokot. Hosszú és széles strand, nyugodt vizek veszik körül, ideális és gyönyörű helyszín akár egy esküvői szertartáshoz, vagy sportolni, jógázni.

Junkanoo strand

A Junkanoo az egyetlen strand a Bahamákon, ami teljes munkaidős parti strandként funkcionál. Ez egy kicsi, de élettel teli terület, ahol zenét, mosdókat, zuhanyzókat és helyi forgalmazókat találsz. A Tiki Bikini Hut étterem, amely ezen a tengerparton van, koktélokat szolgál fel friss kókuszdió héjban. A Nassau belvárosától sétatávolságra lévő strand elsősorban a tengerparti kikötőhöz való közelségének köszönhetően népszerű a hajósok körében is.A víz ugyanolyan gyönyörű, mint a legtöbb bahamai strandon, de a homok kissé sziklás. A Junkanoo strandtól mindössze 50 méterre található a Long Wharf strand, amely hasonló hangulattal, de kevesebb közönséggel rendelkezik.

Főbb látnivalói:

A Bahama-szigetek fővárosa, Nassau, a New Providence-szigeten található, az ország üzleti negyedében. Történelmileg kalóz erődnek tekintették. Itt található az Országgyűlés Háza és az ország különböző igazságügyi szervezetei. A Bahamákon gyerekbarát látnivalók is megtalálhatók, mint például az Atlantis, a Bahama-szigeteki vízipark Paradise -sziget-en. A Dolphin Encounters egy tengeri élőhely, képzett delfinekkel. A delfinek búvárkodási trükköket mutatnak, puszit adnak a látogatóknak. Lehetőséged van úszni velük, fotózkodni, etetni őket. A kalózkodás eszméjét olyan filmsorozatok népszerűsítették, mint a Karib-tenger kalózai, azonban ez valóságos időszak a karibi történelemben. A “kalózkodás aranykora” 1690-től 1720-ig tartott, és nagy hatással volt a Bahamákra, mivel fővárosa, Nassau, minden karibi sziget legnagyobb kalózkoncentrációját szolgáltatta. A Pirates of Nassau Interaktív Múzeum látogatói láthatják, a kalózok által használt fegyvereket és megismerkedhetnek a legkedveltebb kalóz legendákkal. Különösen izgalmas program lehet ez a múzeum a gyerekek számára.

A Bahamák időjárás

A Karibi térségre jellemző az egész évben meleg és párás, trópusi klíma. Január közepétől április közepéig viszonylag hűvös és száraz időjárás dominál, valamint június közepétől november közepéig forró, nedves és esős időjárás a jellemző. Az országban szubtrópusi monszunéghajlat uralkodik. Az évi átlagos középhőmérséklet 28 °C.

Hajóbérlés a Bahamákon

George Town

George Town Great Exuma közép-nyugati részén fekszik. A város körül szinte bárhol le tudunk horgonyozni, nagyon védett környék. Jó rögzítőhelyek vannak a központban, a Kidd Cove-nál, valamint kicsit délebbre a Crab Cay mögött, a Red Shanksnél. A centerben van egy nagyobb, az Exuma Markethez tartozó kikötő, ahonnan könnyen eljuthatunk az központ üzleteihez. A közelben találunk üzemanyagtöltő állomást. Van több jachtkikötő is a környéken, például a February Point Marina és a Marina Village Crab Cay. Mindegyik kisebb, családiasabb hely. A város déli részén található az Exuma Yacht Club. Itt hozzájuthatunk üzemanyaghoz, elektromos áramhoz, vízhez, jéghez, valamint van zuhanyzó is.

Norman’s Cay

A Nomran’s Cay az Exumák egyik legkáprázatosabb szigete, ugyanis az egész területet egy ősi korallzátony veszi körül. A sziget több pontján le tudunk horgonyozni. Azok a hajók, amik jobban bírják az erős hullámzást, használhatják a Battery Point és a Norman’s Cut közötti területet. A kisebb merülésű járművek pedig a Boot Cay közelében találhatnak megfelelő rögzítőhelyeket. További horgonyzóhelyekre a délkeleti oldalon bukkanhatunk, a dokk és a repülőroncs között. Ez a környék elég jól védett a szelek ellen, és a mélység két méter körüli.

Highbourne Cay

A Highbourne Cay egy kisebb magántulajdonban lévő sziget Nassau és Eleuthera között. Kedvelt megállója azoknak a hajósoknak, akik Nassau felé tartanak. Be tudunk itt szerezni vizet, jeget üzemanyagot, élelmiszert és minden alapvető kelléket, amire szükségünk lehet. Kikötője gyönyörű, jól karbantartott és védett.

Harbour -sziget

A Harbour -sziget Eleuthera szigetcsoport északi részén fekszik, kiváló hely az olyan hajósoknak, akik szeretik a változatosságot. Fő nevezetességei a szigetnek a különleges rózsaszínű homokkal borított strandok. A szigeten két jachtkikötőt találunk, a Harbour -sziget Club & Marinát és a Valentines Marinát. Mindegyik jól felszerelt kikötő, üzemanyag-dokkolóval, zuhanyzóval, éttermekkel és bárokkal.

Rock Sound

A Rock Sound egy nagyobb öböl Governor”s Harbourtól délre. Nagyon jó rögzítőhelyek vannak a környéken, de egyik sem teljesen védett. A Wild Orchid közelében két kisebb, ingyenes kikötőt (dinghy dock) találunk és egy pompás strandot. A legközelebbi jachtkikötő, a Davis Harbour Marina a sziget déli részén fekszik. Huszonnégy rögzítőhely áll rendelkezésre, a mélység körül-belül kettő és fél méter. A kikötőben van zuhanyzó, mosoda, hozzájuthatunk friss vízhez, jéghez, üzemanyaghoz, illetve vállalnak hajókarbantartást is.

Blue Water Marina

A Blue Water Marina egy kiváló jachtkikötő Biminin. Százszázalékos kényelmet nyújt minden vendégének. Beszerezhetünk üzemanyagot, vizet és jeget is, illetve vannak zuhanyzók, mosoda és egy szuper étterem is. Harminchat férőhelyes, a mélység négy méter körüli. Kikapcsolódásként számos búvár, horgász és egyéb vízi program közül választhatunk.
Ha csodálatos tengerparti nyaralásra, napsütésre, a természet lenyűgöző csodáira vágysz, látogass el a Bahama-szigetekre, ahol mindezt megtalálod! Szervezz a gyerekeknek egy kalandos napot, bérelj egy jachtot, hogy Te is a Karib tenger kalózává válj! Kattints ha másik bahamai hajós úti cél, vagy karibi hajóbérlés érdekel

Bahamas időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja a Bahamák maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Bahamas
szelerosseg Bahamas

A Bahamák szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram a Bahamák esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Az országban szubtrópusi monszun éghajlat jellemző.Egész évben napos, kellemesen meleg idő várható, a Passzátszél dominál.Egyes hónapok csapadékosabbak, míg mások szárazabbak.Természetesen a területi különbségekből hőmérsékletbeli eltérések is adódnak.
Még a csapadékosab hónapok sem( májustól novemberig) állítják kihívások elé az ide látogatókat, az esőzések csak rövid ideig tartanak.Nyáron a napi hőmérséklet 26 °C és 32 °C között mozog, a páratartalom magas. Az éves középhőmérséklet 28°C. Valamennyivel hűvösebb időjárás várható januártól április közepéig, júniustól novemberig az időjárás meleg, párás és esős.A Golf-áramlatnak és az ország elhelyezkedésének, valamint domborzatának köszönhetően a Bahamákon a tél is meleg.

Bérelj hajót és fedezd fel a Bahamákat!

1.nap Harbour -sziget – Spanish Wells 18, 80 km (11, 68 mi), 2.nap Spanish Wells – Governor’s Harbour 77, 00 km (47, 85 mi), 3.nap Governor’s Harbour – Cape Eleuthera 40, 60 km (25, 22 mi), 4.nap Cape Eleuthera – Highbourne Cay 49, 70 km (30, 88 mi), 5.nap Highbourne Cay – Nassau 61, 30 km (38, 09 mi), 6.nap Nassau – Egg -sziget 62, 30 km (38, 71 mi), 7.nap Egg -sziget – Royal -sziget – Harbour -sziget 32, 60 km (20 mi)

hajoberles eleutheran

1. nap George Town – Lee Stocking -sziget 42, 15 km (26, 19 mi), 2. nap Lee Stocking -sziget – Great Guana Cay 49, 00 km (30, 45 mi), 3. nap Great Guana Cay – Shroud Cay 64, 00 km (39, 77 mi), 4. nap Shroud Cay – Highbourne Cay 22, 55 km (14, 01 mi), 5.nap Highbourne Cay – Norman’s Cay 18, 20 km (11, 31 mi), 6. nap Norman’s Cay – Big Farmer’s Cay 92, 80 km (57, 67 mi), 7. nap Little Farmer’s Cay – Emerald Bay – George Town 51, 45 km (31, 97 mi)

hajoberles az exuma szigeteken

1. nap Dél-Bimini, Bimini Sands Marina – Észak Bimini, Bimini Big Game Club 2, 00 km (1, 24 mi), 2. nap Észak-Bimini – Port Lucaya, Grand Bahama 112, 90 km (70, 16 mi), 3. nap Port Lucaya – Old Bahama Bay 47, 80 km (29, 70 mi), 4. nap Old Bahama Bay – Blue Water Marina, North Bimini 115, 20 km (71, 58 mi), 5. nap Dél-Bimini – North Cat Cay 20, 40 km (12, 68 mi), 6. nap North Cat Cay – Gun Cay 4, 00 km (2, 49 mi), 7. nap Gun Cay –Dél-Bimini 13, 80 km (8, 57 mi)
Hajós útvonaltervező Biminin

1.nap Marsh Harbour – Little Harbour 24, 55 km (15, 25 mi), 2.nap Little Harbour – Abaco National Park – Sandy Point 97, 10 km (60, 34 mi), 3.nap Sandy Point – Wood Cay – Great Abaco 47, 96 km (29, 80 mi), 4.nap Great Abaco – Big Joe Downer Cay -Little Joe Downer Cay – South Riding Point 96, 70 km (60, 09 mi), 5.nap South Riding Point – Nunjack Cay – Green Turtle Cay 103, 35 km (64, 22 mi), 6.nap Green Turtle Cay – Treasure Cay – Man-O-War Cay / Guana Cay 28, 44 km (17, 67 mi), 7.nap Guana Cay – Pelican Cay Land & Sea Park – Elbow Cay – Marsh Harbour 53, 60 km (33, 30 mi). bahamaki hajoberles

Hajós útvonalak Floridából a Bahamákra

1.nap Miami – Port Royal 82, 63 km (51, 34 mi), 2.nap Port Royal – Gun Cay (Honeymoon Harbour) 13, 86 km (8, 61 mi), 3.nap Gun Cay – Ocean Cay 21, 53 km (13, 38 mi), 4.nap Ocean Cay – North Cat Cay (Honeymoon Harbour), 5.nap North Cat Cay – Bailey Town 17, 74 km (11, 02 mi), 6.nap Bailey Town – Alice Town 2, 39 km (1, 48 mi), 7.nap Alice Town – Miami 82, 95 km (51, 54 mi). bahamaki hajoberles

You can find Több information about Sailing itinerary from Florida to Bahamas or Bahamas sailing itineraries. Több Caribbean sailing destinations

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

5/5 - (230 votes)
BoatTheGlobe