Punati vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! A Kvarner-öböl egyedi elhelyezkedése miatt kellemes hajózási térség. Horvátország legnagyobb beltengeri vízterülete. A kikötők biztonságos kikötést és védelmet nyújtanak. Ilyen a csodálatos mediterrán természeti környezetben található Marina Punat is. A csendet és intimitást kedvelők apró halászfalvakat, hegyi kirándulási útvonalakat, magányos öblöket találhatnak. A kisgyermekes családok a jól felszerelt strandokat, játszótereket élvezhetik kedvükre.Punat és környéke számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide hajózóknak.

Vitorlázás Punatban

A cikkben az alábbiakról olvashatsz:

Punat, a hajósok nagy kedvence

Punatban viszonylag kevés a látnivaló, inkább a hajósok Mekkája ez, ahol kellemes, rendezett és biztonságos körülmények között köthetnek ki. Innen szokták felfedezni Krk-sziget egyéb látnivalóit.

A városka lakói leginkább a turizmusból élnek és a hajósok kiszolgálására rendezkedtek be. Ezért is érzik itt jól magukat a tenger szerelmesei. A kikötőtől 50 méterre található Kanajt szállodában szoktak összegyűlni és találkozni egymással.

Kikötők és szigetek Punat környékén

Kikötők Punat környékén

A Marina Punat az Adria legnagyobb és legöregebb kikötője. Közel 1200 hajó befogadására alkalmas. A békés Punat város természetvédelmileg is óvott öblében fekszik. Az egyik legjobban védett kikötő az Adrián. Ugyan a szezon áprilistól októberig tart, de természetesen egész évben üzemel és igen magas szintű a felszereltsége és a szolgáltatások minősége.
A Kornat-szigetekig tartó hajózható útvonalon, a nagy Puntarska Draga keleti oldalán helyezkedik el. Az öböl bejárata igen szűk, itt a bójákkal kijelölt hajózóút csak 2, 5-3 méter mély. A közeli strand és a nagy forgalom miatt nagyon óvatosan és szigorúan a bóják között szabad közlekedni.

Mali Losinj kikötője

Mali Losinj a horvát tengerpart szigetvilágának legjelentősebbje. Egy fantasztikusan szép fekvésű és hangulatos mediterrán városka. Kikötője festői látványt nyújt, körülötte tele teraszos vendéglővel, kávézóval.

A kikötő az öböl északi részén, a Privlaka átjáró tőszomszédságában található. 150 kikötőhely, mindhez víz- és áramvételi lehetőség, üzemanyagtöltő állomás, vizesblokk, mosoda, szervizműhely, búvárközpont és egy széles választékú hajós bolt 500 méter távolságban. A szezon áprilistól októberig tart, de a kikötő egész évben nyitva van.
Mali Losinj kikötője

ACI Cres

A Cres kikötő az Adriai-szigetek legnagyobb és legkevésbé lakott szigetének a közepén található. Kedvelt úti célja az érintetlen természet és a vitorlázás szerelmeseinek. A hatalmas öböl 6 méter mély, 458 hajó befogadására képes és 120 száraz móló is található. Felszereltsége tökéletes és minden szükségletet kielégítő. Kedvelt úti célja az érintetlen természet és a vitorlázás szerelmeseinek.

ACI Marina Rab

A kikötő Rab szigetének északi részén található. Rab városának modern és minőségi szolgáltatásokat nyújtó kikötője az ACI Marina lánc tagja. A közvetlen közelében található gáz feltöltő állomás is. Van lehetőség hajó javításra és karbantartásra, valamint hajózási eszközöket árusító bolt is van a közelben. Horgonyzóhelyek száma 142, mind vizes kikötőhely. Van ingyenes wifi hozzáférés, mosdó és zuhanyzó helységek. A közelben pedig kellemes éttermeket és kávézókat találunk. hajóbérlés Rab-szigeten Marina Novalja

A Novalja kikötő az Adriai-tengeren, Pag szigetének északi részén található. Ennek a csodálatos turisztikai központnak a legnagyobb kikötőjében a víz mélysége 5 méter, 100 kikötőhely található, melyek maximális hossza 20 méter lehet. A turisztikai és szabadidős tevékenységek megszámlálhatatlanok. Csodálatos kilátás, és rengeteg tengerparti étterem található a közelben. vitorlázás Novaljában, hajóbérlés Novaljában

Marina Veli Rat

A Marina Veli Rat a Dugi Otok-sziget északnyugati oldalán, a horvát tengerparton található. Mindössze 30 kilométerre fekszik Zadar városától, mely egyben Dalmácia fővárosa. A nyugodt és csendes kikötőben 207 kikötőhely található, a maximum hajóhossz 20 méter és a maximális merülés 3, 5 méter. Kis város létére a kikötője teljesen felújított, modern és tiszta. A kis üdülővárosnak hajóállomásán található ingyenes wifi, tiszta és modern mosdó és zuhanyzó. A környéken pedig hangulatos bárok és éttermek fogadnak.

Sali Marina

A Sali kikötő a Dugi Otok-sziget délkeleti partján található, nagyjából 20 kilométerre Zadar városától. Itt 90 kikötőhely van, melyek mindegyike rendelkezik áram és vízellátással. A hajók maximális hossza akár 70 méter is lehet és a kikötő mélysége 4 méter. Található itt még mosdó és zuhanyzó, valamint a városban van mentőszolgálat, fogorvos és postaszolgálat is.

Krk-sziget és Punat városa

Punat Krk-sziget második legnagyobb települése. A sziget kapujának nevezik és szűk utcácskáival, öreg kőházaival mesés látványt és környezetet nyújt az ide érkezőknek. A kikötőből sétatávolságra találhatók a látnivalók és számtalan étterem, kávézó és borpince várja vendégeit. A halak és tengeri herkentyűk mindenhol garantáltan frissek és ízletesek.

A standok a kikötőtől délre találhatóak, a város partvonalán végig, egészen a Krk öbölig. Különlegessége, hogy a külső részekről rálátni a Krk-i várra. A partszakaszon egy liliputi elektromos kisvasút közlekedik, valamint középen egy csúszdapark is található.

Kikötők és partok Punat környékén

Indulás előtt vagy kikötés után mindenképpen érdemes egy kellemes kirándulást tenni az öböl közepén, Punattól mintegy párszáz méterre található Kosljun-szigetre. A dús növényzetű szigetkén egy kolostor és templom található.

Krk-sziget nem csak a legnagyobb horvát sziget, hanem turisztikai szempontból is a legfejlettebb a térségben. Az Adrián egyébként ritkaságszámba menő homokos partszakaszairól nevezték el Arany Szigetnek. Lényegében az egész partszakaszon lehet fürdeni és mindenféle típus megtalálható a kiépített, jól felszerelt strandtól az eldugott, érintetlen kis öblöcskéig.

A sziget körül kiváló a terep a búvárkodásra, számos izgalmas helyet találunk. A legnépszerűbb helyek: egy elsüllyedt görög uszály, egy víz alatti barlang Vrbnik közelében, valamint a Plavnik szigete körüli függőleges falakon növő gyönyörű vörös korallok – ez utóbbi különösen kedvelt terep.

11.3 m / 37 ft3 Kabin /7 Ágy
35 %adria-mare-38-2021Punat
12.0 m / 39 ft2 Kabin /4 Ágy

Vitorlázz Punatban! Punati hajós útvonalak

Vitorlázás Punatban: 1 hetes hajós útiterv

Punati hajós útvonaltervező

1. nap: Punat – Lopar(Rab)

23.59 km (14.66 mi)
A sziget sokak szerint a Kvarner-öböl legszebb szigete, tele van festői öblökkel és gyönyörű strandokkal. Érdemes búvárkodni a Sorinj-fok közelében. A szigeten csodás dús zöld, fenyőerdős természeti környezet csodálhatsz meg. Találkozhatsz szarvasokkal és muflonokkal. A környéken egyébként több kicsi sziget van még, például Goli-otok, és Grgur. Ezeket is nagy élmény felfedezni. Éjszakázás a város kikötőjében.

2. nap: Lopar – Novalja (Pag -sziget)

42.52 km (26.42 mi)

Pag sziget fő városkája, Pag csak a hírhedt Velebiti-csatorna felől lenne megközelíthető, amely az év egyharmadában bóraveszélyes. Pag nyugati felén egyedül Novalja alkalmas arra, hogy elé horgonyozzunk. Novalján bulizós az éjszakai élet, a fiatalok kedvenc helye. A búvárkodás kedvelőinek Pag csúcsa lehet érdekes.

3. nap: Novalja – Susak

47.25 km (29.36 mi)
A szigeten mindössze egy kis falu van, Susak. Itt gyönyörű finomhomokos partot lehet találni, mint a sziget más részein is. Mivel Susak sziget homoksziget így teljesen más aromája van az itt termő bornak, mint a többinek köves talajon nevelkedőnek. A szigetlakók saját dialektust beszélnek, amelyet a többi horvát meg se ért és különleges népviselet viselnek az ünnepségeken. Sokan nem is tudnak a sziget létezéséről, így ne hagyd ki ennek a rejtett gyöngyszemnek a felfedezését!

4. nap: Susak – Mali Losinj

14.33 km (8.90 mi)
Mali Losinj a sziget legnagyobb települése és turistaközpontja. Sok szűk, macskaköves utcácska és látnivaló is van bőven. Rendkívül gazdag, szubtrópusi növényvilág, belső, érintetlen természeti terület. A szigeten sok a csodálatos partszakasz. A legjobb horvát strandok internetes toplistáján szerepel Suncana Uvala-ban (Napos Öböl) található Veli Zal Beach.

5. nap: Mali Losinj – Unije

25.68 km (15.96 mi)
A csend, a nyugalom és a napfény szigete. A Vnetak világítótorony a nevezetessége. Érdemes búvárfelszerelést bérelni, mert nagyon tiszta a víz az öblökben. A szigeten egy hatalmas, hosszan elnyúló apró kavicsos strandot találunk, ez a legismertebb.

6. nap: Unije – Cres

44.43 km (27.60 mi)
Nagyon tagolt partja van, sok rejtett öböl és kavicsos strand található itt. Számos búvárközpontja van, lehet jet-skit bérelni és ejtőernyőzni is. Lubenice érdekessége a Kék Barlang. A csodavilágba a tengerpartról lehet beúszni. Éjszakázás a város kikötőjében. Éjszakázás Cres kikötőjében.

7. nap: Cres – Malinska – Punat

79.09 km (49.14 mi)

Malinksa a Krk sziget északi partján, a Dubašnica öbölben helyezkedik el.A széltől védett, csendes öbölben kitűnő körülmények várnak a lehorgonyzáshoz.Érdemes meglátogatni a központban található Mezőgazdasági múzeumot, ahol a város nevét adó vízimalom is megtalálható.Malinska legtöbb látnivalója a centrumban található, így rövid sétával felfedezhetjük a város fő látnivalóit, mint például a Mária Magdolna és a Szent Miklós templomok

Útvonalunk utolsó állomása Punat: A hajósok számára Punat kikötője jelenti Krk-sziget középpontját. A sziget kapujának is nevezik. Ideális kiindulópont a környékbeli szigetek vagy éppen Isztria felfedezésére.
Az alap tevékenység Punatban nappal strandolás , este korzózás a három kilométer hosszú sétányon. A város ezen felül számos kulturális programot kínál látogatóinak: érdemes meglátogatni a XII. századi Szent Donát templomot és történelmi faluközpontban található, a 18. században épült, jellegzetes punati parasztházakat.

7 napos punati vitorlás útvonal

1. nap Punat – Malinska 31.42 km (19.52 mi), 2. nap Malinska – Opatija29.15 km (18.11 mi), 3. nap Opatija – Rijeka 10.25 km (6.37 mi), 4. nap Rijeka – Crikvenica 29.77 km (18.50 mi), 5. nap Crikvenica – Senj 26.64 km (16.55 mi), 6. nap Senj – Baska 12.09 km (7.51 mi), 7. nap Baska – Lopar – Punat38.29 km (23.79 mi).

Hajós útvonaltervező Punatban

Vitorlázás a Kvarner-öbölben: 14 napos vitorlás útiterv

1. nap Punat – Lopar (Rab)23.59 km (14.66 mi), 2. nap Lopar – Opatija (Pag -sziget) 42.52 km (26.42 mi), 3. nap Novalja – Susak 47.25 km (29.36 mi) 4. nap Susak – Mali Losinj 14.33 km (8.90 mi), 5. nap Mali Losinj – Unije 25.68 km (15.96 mi), 6. nap Unije – Pula 50.72 km (31.51 mi), 7. nap Pula – Medulin 27.90 km (17.34 mi), 8. nap Medulin – Rabac 41.84 km (26.00 mi), 9. nap Rabac – Opatija 33.26 km (20.66 mi), 10. nap Opatija – Rijeka 10.25 km (6.37 mi), 11. nap Rijeka – Crikvenica 29.77 km (18.50 mi), 12. nap Crikvenica – Senj 26.64 km (16.55 mi), 13. nap Senj – Baska 12.09 km (7.51 mi), 14. nap Baska – -sziget of Rab – Punat 38.29 km (23.79 mi).
14 napos punati hajós útvonal

More Több Kvarner-öbölbeli hajós útvonalterv.

Punat Krk-sziget turisztikai centruma.A szűkös utcák számos látnivalóval várják az idelátogatókat.Gyönyörű érintetlen természet veszi körül a várost, számos kítűnő partszakaszra lelhetsz itt.Punat strandjait megtalálod Horvátország top listáin is.

Több Kvarner-öbölbeli hajós úti cél

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Punat

4.7/5 - (343 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.