Tengeri kikapcsolódást keresel, de eltérő programra vágysz, az átlagos nyaralástól? Unod a zsúfolt strandokat, és egy kis privát szférát keresel, de mellette ismerkednél is más emberekkel? „Boat partyk” helyszínéül szolgálhatnak a flotta hajók. Cégek számára kiváló jutalomút és csapaépítő tréning lehet egy flottás nyaralás. Amennyiben nagyobb esküvőt tervezel, a legegyedülállóbb rendezvényt szervezheted meg a nagy napra.
A flottilla nyaralás informális, azaz teljes mértékben távol áll a szigorú hivatalos légkörtől, így nyugodt és egyedülálló élményt nyújt a családok, párok és csoportok számára. Amennyiben nyugodtabb lennél úgy, hogy a hajó minden mechanikai részletéről a professzionális személyzet gondoskodik, akkor ez a fajta hajózás szuper választás.

Ebben a cikkben az alábbiakról olvashatsz:

Mit jelent a flotilla vitorlázás?

A flotilla szó definíciója “hajóflotta”, de ez sokkal többet is tartogat, mint amire elsőre gondolsz. Itt meg van a saját, illetve családod privát területe, de mellette több hajóval együtt, csoportban utazhatsz. A flotillákkal élvezheted a hajózás szabadságát egy meghatározott, kijelölt útvonalon keresztül. Az út során körülvesz a képzett személyzet, akik minden részletről gondoskodnak és akár részed lehet egy rendkívül kellemes társadalmi légkörben is. A többi tengeri felfedezővel vegyülve, akár baráti kapcsolatokra is szert tehetsz.

Hogyan működik a flotilla nyaralás?

Sokan gondolják, hogy ez a típusú hajózás a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy több hajó követi egymást a vízen egy vonalban. Ez egy hibás feltételezés, mivel sokkal nagyobb függetlenség működik a valóságban.

Flotilla nyaralás

A technikai akadályok, nehézségek leküzdése után a személyzet magadra hagy, és élvezheted egyedül is a nyílt tengert.Egy izgalmas vitorlás kalandba is kezdhetsz, vagy akár felfedezheted a számodra legideálisabb strandot, öblöt. Ha úgy döntesz, hogy a többi útitársadat egy kis időre magára hagyod, és egyedül vágsz neki a tengernek, megnyugtató lehet a tudat, hogy a személyzet segítségét bármikor kérheted, csupán egy telefonhívásba kerül. Legtöbb esetben kisebb kikötőkben kötnek ki a flotta hajók, de ezt leginkább a saját preferenciáid befolyásolják. Választhatsz egy külön falut, várost, vagy élvezheted a közös vacsorát, programokat a többi flotta társaddal. Gyakran szervez a személyzet is szociális eseményeket, például tengerparti sütögetést, partykat, vagy akár regatta versenyt.

A flotilla személyzetről

A kapitány

A vezető személyzet, miden nap tájékoztatja az utasokat, a célállomásokról, valamint időjárási előre jelzésekkel szolgálnak. Mindig szem előtt tartják, hogy mik az időjárási kilátások, így előfordul, hogy a vezetőknek esetleg meg kell változtatni az utat a biztonság érdekében. Javasolnak továbbá látnivalókat is a kikötőkben, városokban.
A személyzet segít a reggeli elindulásnál és a navigálásban, és természetesen a kikötésnél is jelentős szerepet vállalnak.

A személyzet tagjai

A kapitányon kívül a személyzet tagjai között vannak mérnökök, hosstess-ek, koordinátorok, technikusok. Ők teljes körű szolgáltatást kínálnak a fedélzeten, minden hajózással, vagy technikai kérdéssel kapcsolatban segítséget nyújtanak. A flottilla charták esetében általában legalább egy, a fedélzeten nemzetközileg elismert kapitányi engedéllyel rendelkező személynek kell lennie és legalább egy képzett személyzet tagjával kell rendelkeznie. Ha nincs dokumentum a co-kapitány számára, lehetősége van, hogy aláírjon egy nyilatkozatot arról, hogy korábbi tapasztalattal rendelkezik. Alternatív megoldásként az alkapitány, díj fizetése ellenében vitorlázási tanácsokat, instrukciókat vehet igénybe.

A flotilla vitorlázás előnyei

Légy akár társasági ember, vagy független kalandor, a lényeg, hogy szeresd a napfényt, a tengert és a vitorlázást. Egy flotilla fedélzetén igazi szabadság vár rád. Tengerparti nyüzsgő bulikra vágysz, vagy csupán egy nagyszerű beszélgetésre egy vacsora mellett? Az egyéni kalandozás és a társadalmi vitorlázás tökéletes egyensúlyát találhatod meg egy flotta tagjaként.

Tökéletes kiszolgálás

A flottilla vitorlázás ideális bárki számára, aki mások társaságában szeretne vitorlázni, de mégis vágyik egy kis privát térre. Ebben az esetben a saját szférát a külön hajók, jachtok biztosítják. A vezető jachton van a flotta vezetője, aki rendszeres találkozókat szervez az összes kapitány számára. Ő tájékoztat az időjárási viszonyokról, az útvonalról, a lehetséges ebéd időpontokról. Ha elfelejtenél valamit, még mindig kérheted a tapasztalt, professzionális segítséget. Miután megérkezel a találkozási pontra, a személyzet segít megkötözni és biztonságos helyet biztosítani a hajó rögzítéséhez. Információkat kapsz az adott városról, a vásárlási lehetőségekről és a kellemes éttermekről. A flotta vezetője nem csupán a flotta megfelelő működéséért felelős. Gondoskodik a nyaralás színvonaláért is.

Szociális élet az utazás során

Számos rendezvényt szerveznek a flotta tagok számára. Kiemelt szerepe van az első reggelinek, mely tökéletes lehetőséget kínál, hogy megismerkedj a személyzettel és a többi tengerésszel. Itt megalapozhatod a kapcsolatokat, baráti szálakat. Néhány nappal később, mikor már nagyjából megismerkedtél a többi hajóssal, egyéb nyugodtabb közös rendezvényeket is szerveznek. A flottilla vakáció végén lehetőséged van összemérni a tudásod társaiddal és megmutatni a hajózási képességeidet egy regatta verseny keretében. Hívd ki a többi tengerészt, és mutasd meg, mit tudsz! Természetesen ezek a rendezvények opcionálisak. Szervezhettek egyéni programokat is, elvonulhatsz pároddal egy romantikus vacsorára, élvezheted a csendet és békét, vagy felkeresheted a helyi klubbokat is.

Fontos események és gyerek programok

Garantáltan élvezetes program a gyerekek számára is ez a típusú hajózás. Egyes flotillákon iskolai szünetek alatt különleges programokat szerveznek a gyerekeknek, és egy kis időre ők is részesei lehetnek a hajózásnak. Kis kapitányok veszik át a hajó irányítását, számos más játékos tevékenység mellett. Ideális ez az utazás, ha egy fontos családi vagy baráti, esetleg céges eseményt szeretnél felejthetetlenné tenni. Egyre gyakoribb, hogy a flottahajók szülinapoknak, esküvőknek, évfordulóknak, családi rendezvényeknek, vagy csapatépítő programoknak adnak helyszínt.

Kinek ajánljuk?

A flottilla nyaralás nagyszerű választás egyéni vitorlázók, csoportok, párok és családok számára. A flottás utazás a társadalmi vitorlázás megtestesítője is egyben. Óriási kalandokban lehet itt részed, a tengeri felfedezéseken keresztül. Életre szóló élményekkel is gazdagodhatsz egy-egy program, városi látványosság kapcsán. A flotta hajózás igazán ideális választás azoknak, akik minőségi nyaralást szeretnének. Emellett azok is bátran belevághatnak, akik még csak ismerkednek a vitorlázásal, mivel biztonságot nyújt a személyzet jelenléte, és bizonytalanság esetén azonnali segítsége. Amennyiben egy számodra fontos eseményt, igazán különlegessé szeretnél varázsolni, a flotta hajózás szuper lehetőség. Rendezheted az esküvődet egy ilyen utazás keretében, ahol együtt utazik a család, de mégis mindenkinek meg van a saját területe, melyet a hajók biztosítanak. Amennyiben az alkalmazottaidat szeretnéd megjutalmazni egy csapatépítő tréninggel, ne habozz belevágni a kalandba. Szerveznek boat partykat az utazóközönség számára, illetve egyénileg is ilyet rendezhetsz barátaiddal. A hajók lehorgonyoznak egy adott területen és hajnalig, reggelig tartó buli és móka vár rád.

Flotilla típusok

Vannak különböző jachtok, amelyek bérelhetők flotta hajózás keretében. Minden yacht kiváló állapotú, jól felszerelt és a személyzet gondoskodik az üzemanyag feltöltésről, illetve egyéb technikai részletekről. Minden egyes hajó összhangban van a helyi terület, régió biztonsági szabályaival.

 Programok szerint


A flották típusai inkább a programok, rendezvények alapján elkülöníthetők. Vannak speciálisabb hajóflották, például egy horvátországi, olaszországi nyaralás során előszeretettel szerveznek borkóstolási flottákat. Fellelhetőek továbbá passzívabb és aktívabb jellegű flotta programok is.

 Időtartam szerint


Átlagosan egy flottás vakáció körülbelül egy hetet ölel fel. A valódi döntés viszont csak rajtad múlik. Ha több időt szeretnél eltölteni a kristálytiszta tengeren, hosszabb időre is foglalhatsz. Akár három hétre is magad mögött hagyhatod a szorgos hétköznapok fáradalmait, és hódolhatsz a hajózás élvezetének.

 Régió szerint


A nyaralás megszervezéséhez kiváló kiindulópont lehet, a térség, ország, vagy város kiválasztása. Minden térség széles hajóbérleti lehetőségekkel kecsegteti a turistákat. Nem számít, melyik vitorlázási területet választod, garantáltan életre szóló élménnyel gazdagodsz. Az átlagos napi 15-20 mérföldes vitorlázás elegendő időt biztosít, hogy úszhass, búvárkodj, felkeresd a távoli öblöket, vagy egyszerűen csak több időt tölthess a célállomásokon, kikötőkben

Hogyan foglalj?

A hajófoglalás nem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik, különösen, ha jó foglalási ügynökünk van. Mindig vannak alapvető kérdések, amelyek a foglalási eljárás megkezdésével körvonalazódnak a szolgáltató segítségével. Ha elhatároztad magad, hogy flottilla utazásba vágsz, de nem tudod, hogyan is kezdj neki a nyaralás megszervezéséhez, a legegyszerűbb kijelölni azt a régiót, ahova utazni szeretnél. Minden nagyobb területen működik a flotta hajózás, legyen az a Karib-tenger, Görögország, Horvátország, Olaszország stb. Ezek az útvonalak mindig úgy vannak összeállítva, hogy a legnépszerűbb helyeket is érintik a régióban, de ne feledd el, hogy egyénileg is felfedezheted a környező, kisebb szigeteket, öblöket, városokat, falvakat.
Élved a szabadságot és a biztonságot egy hajó fedélzetéről! Légy egy fantasztikus csapat és egy flotta tagja! Oszd meg saját történetedet, vagy hallgasd meg másokét! Építs kapcsolatokat, barátságokat, mindezt úgy, hogy közben nem kell aggódnod semmiért!

5/5 - (317 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.