Szicília Olaszország legnagyobb szigete, ami a csizma alakú félsziget közvetlen közelében található. A Földközi-tenger ékköve hegységekben gazdag és síkságokkal tarkított sziget. Szicília körül rengeteg kisebb-nagyobb sziget található, amelyek remek úti célként szolgálhatnak az arra hajózók számára.

Szicília – a Nap szigete – csodálatos tájakat rejt. A sziget látképét varázslatos barokk kisvárosok, gyönyörű sziklás és kavicsos tengerpartok és a hatalmas Etna vulkán határozzák meg. Természeti szépségekben gazdag hegyek és völgyek, szinte eldugott kisvárosok, a gazdag történelmi múlt és a kellemes tengerparti levegő nagyon vonzó. Jól választunk, ha a nyaralást itt töltjük el! A mediterrán életstílus, régi paloták, a szűk, kanyargó utcácskák eredeti házai és a helyiek vendégszeretete mindenkit magával ragad.

Szicília elhelyezkedés

A Földközi-tenger legnagyobb és Európa hetedik legnagyobb szigete, az olasz csizma orránál helyezkedik el. Területe 25 700 km2, lakosainak száma mintegy 5 millió fő. A szigeten található Európa legnagyobb tűzhányója, az Etna (3370 m), nem messze Catania városától. Szicíliához tartoznak a tőle északra fekvő Lipari-szigetek, Ustica szigete északnyugati irányban, a nyugati partokhoz közeli Egadi-szigetcsoport és Pantelleria szigete, valamint a délnyugati irányban húzódó Pelagie-szigetek.

Szicília története

Az évezredek során Szicíliának sokféle lakója volt. Különféle népek és hódítók jöttek-mentek, és mindegyikük sajátos nyomot hagyott a kultúrában. Legelőször a görög gyarmatosítók érkeztek a városba. Az ő nevükhöz fűződik az első szicíliai városok megalapítása: Siracusa, Messina, Catania. A rómaiaknak 3 nagy háborúba került Szicília meghódítása, ezek voltak a pun háborúk. A következő időkben sokszor cserélt gazdát a korona. Spanyol, lengyel, német-római, francia kézbe került az uralkodás az évek során. A sok háborúskodást követően 1946 május 15.-én alakult meg a Szicíliai Tartomány.

Szicília főbb látnivalói

Nagyon nehéz néhányat kiemelni, mert rengeteg csodaszép látnivaló van. Viszont a következő helyeket semmiképp ne hagyd ki, ha a szigeten jársz.

Taormina:

Egyedi elhelyezkedése már több ezer évvel ezelőtt vonzotta a turistákat. Magasan a Földözi-tenger felett fekszik a város és néz farkasszemet az Etna vulkáni kúpjával. Rengeteg turista látogatja évente, különösen májustól szeptemberig. Az évben a nyugalmasabb időszak októbertől márciusig tart. Sok külföldi írót és művészt is megihletett ez a hely, különösen az időszámításunk előtti 3. századból származó görög színház, az Isola Bella természetvédelmi terület, Naxos romjai vagy a San Nicolo bazilika.

Palermo:

Szicília fővárosa. Egzotikus, kicsit afrikai hangulatú, ám a leginkább ezerarcú, kaotikus város, tele látnivalóval. Utcáin sétálva magával ragad a kupolák, a templomok szépsége, ám néhány helyen megdöbbensz a gettók látványán. Minden helye mesél valamiről, amit igazán csak személyesen lehet átélni. Rengeteg építészeti emléke van, különösen a normann épületek figyelemreméltók. A városra jellemző a street-food nagy választéka, illetve a piacok egyvelege is.

Siracusa:

Már Cicero is megmondta, hogy „a legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Talán ez is közre játszik, hogy Siracusa az UNESCO Világörökség fontos részévé vált. A várost hidak kötik össze a szárazfölddel. Az itt hosszabb-rövidebb időre letelepedő kultúrák és népek mind itt hagyták a névjegyüket különféle templomok és épületek formájában. Az építészetre a szicíliai barokk stílus jellemző. A barokk paloták és kanyargós kis utcácskák mellett a leghangulatosabb része a tengerparti sétány. Itt érdemes a naplementében meginni egy pohár finom bort és gyönyörködni a lélegzetelállító kilátásban.

Cefalu:

Palermotól csak egy órányira található, ide mindenképp érdemes szervezni egy kirándulást. A város elég kicsi ahhoz, hogy gyalogosan felfedezzük. Kis kikötőjében egymást érik a halászhajók a vízen. A lungomare-nak nevezett tenger menti promenád az esti sétákhoz lett kitalálva. Ilyenkor kigyúlnak a fények az utcákon és az ablakokban, ami a házak fölé magasodó hegyet is bevilágítja. Az arab-normann székesegyház Szicília egyik legnagyobb látványossága is egyben, amelynek belsejében bizánci mozaikokat csodálhatunk meg.

Török lépcső – Scala dei Turchi:

Szicília egyik legkülönlegesebb természeti képződménye. Vakítóan fehér, több száz méter hosszú lépcsőzetes sziklafal. A viszonylag gyenge lejtésű falat be lehet járni gyalogosan, a környék pedig fürdőzésre is alkalmas. Egy káprázatos naplemente megtekintéséhez kiváló hely.

Strandok Szicíliában

Homokos, kavicsos, aranyszínű, mustársárga és lávafekete strandokat is találunk a szigeten. Nagy előnye, hogy a nagyobb városokhoz közel sok, jól felszerelt partszakasz van. A főszezonban a szomszédos, kisebb szigetek strandjait is érdemes felkeresni.

  Isola Bella, Taormina:

  Taormina legszebb strandja, az előtte elterülő apró szigetről kapta a nevét, amelyet sűrű, ősi erdő borít. Különösen tiszta tengerrel és jól felszerelt parttal büszkélkedik, ahol napernyők és nyugágyak is bérelhetők. A mesebeli tengerpart egy csodás öbölben található, ahova libegővel lehet eljutni Taorminából. A víz hamar mélyül, így kiválóan alkalmas a vízi sportok kipróbálására is.

  Mondello, Palermo:

  Palermotól mindössze néhány kilométerre található, sportolási lehetőségekkel, gyönyörű fehér homokos parttal és pálmafákkal csábítja ide a turistákat. A festői Gallo és Pellegrino hegyek között fekszik. Mondello szimbóluma az itt található gyönyörű Art Noveau épület, a Charleston.

  Lungomare di Cefalu, Cefalu:

  Mindössze néhány lépésre található a történelmi városközponttól Cefalu legszebb strandja, az aranyszínű Lungomare. A partszakasz festői háttereként az egykori halászfalucska színes épületei szolgálnak, aminek köszönhetően a part a művészek és a helyiek kedvence. Tökéletes

  Szicília időjárása

  Szicília időjárása klasszikus mediterrán, forró nyárral és enyhe téllel. Utazni májustól októberig érdemes, ekkor igazi nyári idő van. Ha aktívabb nyaralást tervezük, akkor érdemes a május, június, szeptember vagy október hónapok valamelyikét választani. Ekkor nappal általában 24-26°C fok van, így a városnézés sokkal kellemesebb lehet, mint a júliusi vagy augusztusi hőségben.

  Hajóbérlés Szicíliában

  Szicíliában a hajózási szezon akár márciustól-novemberig is eltarthat. A fő szezonban a tengeri szél északnyugatról érkezik, reggeltől közepes erővel fúj, ám estére eláll. A környező nyílt vízfelület olyan nagy kiterjedésű, hogy még gyenge szélben is jelentős a vízmozgás. A tengerszintet a széljárás és annak erőssége jobban befolyásolja, mint a tényleges ár-apály jelenség, ami mindenütt maximum fél méteres. Szinte minden városban található kikötő, így bárhol könnyen meg tudunk pihenni. Életre szóló élményt ad a hajózás Szicíliában!

  Kattints ha másik szicíliai hajós uticél, vagy hajóbérlés Olaszországban érdekel.

  További információk innen: Sicily

Sicily időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Sicily maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Sicily
szelerosseg Sicily

Sicily szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Sicily esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Szicíliát

1.nap Milazzo – Vulcano Porto 35, 21 km (21, 88 mi), 2.nap Vulcano Porto – Filicudi Porto 39, 19 km (24, 35 mi), 3.nap Filicudi Porto – Santa Marina Sailina 28, 71 km (17, 84 mi), 4.nap Santa Marina Sailina – Stromboli 41, 63 km (25, 87 mi), 5.nap Stromboli – Panarea 22, 72 km (14, 12 mi), 6.nap Panarea – Lipari 21, 85 km (13, 58 mi), 7.nap Lipari – Tono – Milazzo 40, 64 km (25, 25 mi)

Szicíliai hajós útvonaltervező

1.nap Marsala – Isola Grande 11.47 km (7.12 mi), 2.nap Isola Grande – Favignana 16.33 km (10.15 mi), 3.nap Favignana –Marettimo 23.49 km (14.59 mi) , Day 4. Marettimo – Isola Levanzo 23.38 km (14.53 mi), 5.nap Isola Levanzo – Trapani 14.87 km (9.24 mi), 6.nap Trapani – Mozia 17.54 km (10.90 mi), 7.nap Mozia – Parco – Salinella 14.10 km (8.76 mi)

Vitorlás útvonalterv Szicílián

Több szicíliai hajós útvonalterv

Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

Hajóbérlés Szicílián, 4 egyszerű lépésben:

 1. Bővebb információt a Szicíliai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Szicíliáról, Szicília időjárása. Meríts ihletet a Szicíliai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a Szicíliai vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a Szicíliai hajózás írásunkat.
 2. Hajóbérlés Szicílián: Kattints a kiválasztott úti célra a Hajóbérlés Szicílián fülön és keress hajót a kiválasztott desztináción. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a „Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az „új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban).
 3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked e-mailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
 4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.