Mykonos a vitorlázók paradicsoma. A görög szigetvilágban fantasztikus hajótúrákat tehetsz. A szigetek között kis távolságok vannak, és a domborzatuk nagyon változatos. Mykonos és környéke lélegzetelállítóan szép. Hegyek, patakok, ókori romvárosok és kristálytiszta öblök fogadják a látogatókat. Gazdag programlehetőségek és izgalmas kalandok várnak rád, ha erre jársz.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Felejthetetlen utazást szeretnél a görög partokon? Fontos a nyüzsgés, de mellette kulturális programra is vágysz? Míkonosz szigete garantáltan ideális választás és sokkal többet is tartogat számodra, mint azt elsőre gondolnád! A mediterrán strandok, a frissítő tengeri levegő és a vízi sportok várnak rád!

  Míkonosz elhelyezkedése

  Míkonosz egy, a Kükládok szigetcsoporthoz tartozó görögországi sziget. Tínosz, Szírosz, Párosz és Náxosz között fekszik. Területe 86 km², legmagasabb pontja 364 m. A 2001-es népszámlálás szerint 9320-an lakták a szigetet.

  Míkonosz Története

  A jónok alapították, és történelme az ókorban erősen összefonódott a 2 km-re lévő szomszédjával, Délosz szigetével. A monda szerint neve egy helyi születésű hőshöz köthető, aki Apollón leszármazottja volt. A mitológia szerint Hercules harcolt az óriások ellen, és amikor megölte őket, a tengerbe dobta testüket, ahol megkövültek és óriási sziklákká alakultak, és így emelkedett ki Míkonosz szigete is. A sziget első lakói Caresiek voltak. Az ősi sziget kulturális központ volt. Mivel a sziget lakói nagyszerű tengerészek voltak, nagy segítséget nyújtottak a Függetlenségi Háborúban és 22 hajót és 500 legénységet ajánlottak fel a törökök elleni harchoz. A legtöbb család legfontosabb jövedelemforrását a textilipar biztosította. A Míkonosz-i textília nagyon jó minőségű volt, így a helyiek a külföldi kereskedelembe is bekapcsolódtak. A turizmus a szigeten az 1960-as évek elején virágzott, amikor a művészek kedvelt menedékévé vált, majd később a hippiknek adott otthont. Mára Míkonosz, Görögország egyik legnépszerűbb turisztikai célpontjává vált. A különböző klasszikus romok, ősi helyszínek és egyéb leletek szorosan kapcsolódnak Míkonosz történelméhez.

  Strandok Míkonoszon

  Míkonosz partjain nagyszerű strandokat találhatsz. Igazi tengerparti Paradicsomra lelhetsz itt. A legtöbb strandon tudsz úszni, napozni, vagy kipróbálhatod a vízi sportokat, búvárkodást, hajózást.

  Platys Gialos Beach

  Ez a strand, Míkonosz városától 5 km-re délkeletre látható és a helyiek úgy tartják, hogy ez a legjobb strand Míkonoszon. Ez egy széles és gyönyörű partszakasz, ahol számos étterem csalogatja a látogatókat. Van egy mini piac is, ahol kedvedre nézelődhetsz, vásárolhatsz.

  Ornos strand

  Míkonosz város közelében helyezkedik el, 3 km-re délre. Ez egy gyönyörű strand, szép környezettel és sok tavernával. Ezt tartják a leginkább családbarát strandnak a szigeten. Sekély és kristálytiszta víz vár itt rád és a gyerekekre.

  Elia strand

  Az úgy nevezett Elia strand, 11 km-re délkeletre fekszik Míkonosz városától, és ez a leghosszabb strandja a településnek. Amennyiben nem a szárazföldről közelítenél, hajókat is igénybe vehetsz. A Platis Gialos-tól az Elia-ig működik a hajóösszeköttetés. Ha egyénileg szeretnéd meglátogatni ezt a varázslatos helyet, bérelj egy jachtot, amellyel könnyedén felfedezheted a partszakaszt! Míkonosz yacht rental (link a fülre).

  Főbb látnivalók Míkonoszon

  Míkonosz városának központját, Chora-nak is emlegetik. A gyönyörű, hagyományos, kék-fehér házakkal és apró utcáival varázsolja el a turistákat és mellette tele van üzletekkel, templomokkal és szélmalmokkal. Minden kis saroknál és háznál készíthetsz egy festői fotót. ’Míkonosz Town’ rengeteg programmal vár. Itt lehetőséged van rá, hogy vegyél néhány tipikus görög emléktárgyat, fűszert, például olívaolaj termékeket vagy bőrszandálokat, képeslapokat. A sziget északnyugati csúcsán található az Armenistis világítótorony, amely 19 méter magas. Innen nagyszerű kilátást nyílik az Égei-tengerre és felfedezheted a szomszédos Tinos-szigetet, valamint a két sziget között áthaladó hajókat. A világítótorony körülbelül 7 km-re van Míkonosz városától, az északi partmenti úton autóval könnyen elérhető.

  Míkonosz Időjárás

  A görög partvidék mediterrán éghajlatúak közzé sorolható. Az országban tavasztól kora őszig rendkívül tiszta és száraz a levegő. Sok a napsütés jellemzi, míg a csapadék mennyisége általában nyugatról kelet felé egyre csökken. Míkonosz weather informations (link az oldalon belüli tartalomra)
  Nyáron az égen szinte soha nem látunk felhőket. Az eső a nyári hónapokban gyakorlatilag ismeretlen vendég. A tenger júniustól augusztusig 23-25 0C-ra is felmelegedhet, de még októberben is 23 0C-os.
  Görögország területe folyamatosan szeles, azonban a széljárás folyton változik. A nyári hónapokban uralkodó szél, a meltemi névre hallgat. Júniustól északnyugati és északkeleti irányból fúj. Teljes erejét, az 5-ös és 8-as közötti Beaufort erősséget, júliusban és augusztusban éri el. Szeptember végén, október elején beköszönt a tengeri szél, amely délkeleti és délnyugati irányból fúj. Kifejezetten déli szél, többnyire tavasszal és ősszel dominál, 2-4-es erősséggel. A jellemző széljárás miatt Görögországban tavasszal és ősszel délről északra, míg nyáron északról délre haladva érdemes egy vitorlázási útvonalat tervezni.
  A hullámzás a horvát szigetvilághoz képest kedvezőbb, mivel a görög szigetek közötti távolságok nagyobbak. A Kelet-Földközi-medencében az óra járásával ellentétes irányú az áramlás, míg a török partok mentén északnak fut. A kelet-görög partoknál déli irányú, és a Peloponnészoszi-félszigetet nyugati oldalán már az északi áramlás dominál.

  Hajóbérlés Míkonosz környékén

  Míkonosznak 2 fő kikötője van: a régi és az új kikötő. A régi kikötőt csak az ősi Delos szomszédos szigetére való kirándulásokra használják. Egyre többen vágnak neki hajóval felfedezni a tengert és a környéket. Ne habozz, légy Te is köztük! boat hire Míkonosz (link a fülre).
  Az új kikötő néhány méterre fekszik belvárostól. A Míkonosz kikötőjébe tartó kompok száma az elmúlt évtizedben drasztikusan megnőtt. A fő szezonban napi szinten 10 és 12 komphajó horgonyoz. 2 vagy 3 tengerjáró hajó érkezik naponta és 6 vagy 7 cirkáló horgonyoz itt nyári hétvégéken. A kikötő rendkívül jól felszerelt, minden megtalálható, ami a hajózáshoz kell, plusz extra kényelmi szolgáltatásokat is nyújt.
  Míkonosz városa híres a vadregényes strandokról és a nagy éjszakai életről. Ez a legnépszerűbb party sziget a görög szigetek közül. Azonban Míkonosz nem csak bulikat tartogat számodra. Ez egy sziget, amely ínyenc ételeket, kulturális tevékenységeket és lélegzetelállító naplementi kilátásokat kínál. Ez egy nagyszerű hely lendületes fiataloknak, egyéni utazóknak, illetve pároknak és családoknak is. Olvass tovább ha másik hajós uticél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

  Mykonos időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Mykonos maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Mykonos
  szelerosseg Mykonos

  Mykonos szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Mykonos esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Mykonost!

  1.nap Mykonos – Delos (Psarou Beach) 9, 38 km (5, 83 mi), 2.nap Psarou Beach – Paradise Beach 10, 24 km (6, 36 mi), 3.nap Paradise Beach – Kalafati 0, 61 km (6, 59 mi), 4.nap Kalafati – Fokos 12, 42 km (7, 72 mi), 5.nap Fokos – Ftelia 8, 07 km (5, 01 mi), 6.nap Ftelia – Tinos 23, 71 km (14, 73 mi), 7.nap Tinos – Ermoupoli (Siros -sziget) – Mykonos 56, 06 km (34, 83 mi). Hajóbérlés Mykonoson

  1.nap Mykonos – Tinos (Tinos -sziget) 17, 58 km (10, 92 mi), 2.nap Tinos – Gavrio 54, 30 km (33, 74 mi), 3.nap Gavrio – Vourkari (Kea -sziget) 46, 33 km (28, 79 mi), 4.nap Vourkari – Merihas (Kithnos -sziget) 37, 98 km (23, 60 mi), 5.nap Merihas – Livadi (Serifos -sziget) 46, 54 km (28, 92 mi), 6.napLivadi – Kamares (Sifnos -sziget) 23, 25 km (14, 45 mi), 7.nap Kamares – Ermúpoli – Mykonos 98, 13 km (60, 97 mi)

  Mykonosi hajóbérlés

  1.nap Mykonos – Siros 33, 79 km (20, 99 mi), 2.nap Siros – Naxos 53, 34 km (33, 14 mi), 3.nap Naxos – Paros 28, 53 km (17, 73 mi), 4.nap Paros – Sifnos 53, 46 km (33, 22 mi), 5.nap Sifnos – Milos 43, 65 km (27, 12 mi), 6.nap Milos – Ios 86, 09 km (53, 49 mi), 7.nap Ios – Kamari – Vlichada 53, 21 km (33, 06 mi)

  Mykonosi vitorlásbérlés
  Olvass ha vitorlázás Mykonosról Santorinire érdekel

  Hajózási útvonalterv Athénból Mykonosra

  1.nap Athén (Olympic Marina of Lavrion) – Kea 27, 68 km (17, 20 mi), 2.nap Kea – Kithnos 37, 99 km (23, 60 mi), 3.nap Kithnos – Sifnos 61, 77 km (38, 38 mi), 4.nap Sifnos – Paros 55, 59 km (34, 54 mi), 5.nap Paros – Naxos 31, 22 km (19, 40 mi), 6.nap Paros – Siros 54, 28 km (33, 72 mi), 7.nap Siros – Tinos – Mykonos 41, 77 km (25, 95 mi).

  Vitorlásbérlés Mykonoson

  1.nap Athén (Kalamaki-Alimos Marina) – Egina 24, 37 km (15, 15 mi), 2.nap Egina – Kea 70, 85 km (44, 02 mi), 3.nap Kea – Tinos 80, 13 km (49, 79 mi), 4.nap Tinos – Mykonos 18, 57 km (11, 54 mi), 5.nap Mykonos – Siros 34, 52 km (21, 45 mi), 6.nap Siros – Kithnos 76, 09 km (47, 28 mi), 7.nap Kithnos – Sounion – Athén(Kalamaki-Alimos Marina) 86, 06 km (53, 47 mi).
  Mykonosi hajózás

  Olvass tovább ha vitorlázás Athénból Mykonosra, mykonosi vitorlázás érdekel, vagy válassz másik kükládoki vitorlás uticélt

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Mikonoszon, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a mykonosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Mykonosról, Mykonos időjárása. Meríts ihletet a mykonosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a mykonosi vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Mykonoson: Keress hajót a Hajóbérlés Mykonoson fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.