Dalmácia keskeny tengerparti sávját a Dinári-hegység vonulata választja el Bosznia-Hercegovinától, illetve a Balkán-félsziget többi részétől. A mediterrán éghajlat, a csodálatos tengerparti strandok és az érdekes történelmi emlékek évente turisták millióit csábítják ide. Észak-Dalmáciában található az Adria több mint 1000 szigetének többsége. Van köztük lakatlan, a nagyobbakon mediterrán települések alakultak ki. Sukosanból indulva változatos, több szigetet érintő gyönyörű túrát valósíthatunk meg. A térség különleges hangulata elbűvöl minden tengeri hajóst.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Sukosan egy kisváros, egyben egy kikötőváros is. Számos lehetőséget kínál azoknak, akik valamilyen más tevékenységgel kívánják gazdagítani a nyaralását. Az aktív pihenés szerelmesei röplabdázhatnak, kosárlabdázhatnak, futballozhatnak, teniszezhetnek, túrázhatnak, kerékpározhatnak, de szörfözést, vadvízi evezést, búvárkodást, horgászatot, paintball-t és számos egyéb tevékenységet is folytathatnak.

  Sukosan elhelyezkedése

  Zárától 11 km-re délkeletre Dalmácia északi részén, a Velebit-csatorna partján, a tágas Zlatna Luka-öbölben fekszik. Sukošannak a 424-es főúton keresztül közvetlen összeköttetése van az A1-es autópályával, így autóval is könnyen megközelíthető.

  Sukosan története

  Sukošan és környéke már az ókorban is rómaiak által lakott terület volt, melyet a régészeti leletek is bizonyítanak. Sukošan első írásos említése 1289-ből származik, abban a megkötött szerződésben melyben egy földterület eladásáról rendelkeznek. A település nevét templomának védőszentjéről Szent Cassianusról kapta. A 12. században először a Magyar Királyság kezében volt, majd később a Velencei befolyás dominált. Az török hódítás következtében több alkalommal fosztották ki és rombolták le a várost, és a helyi lakosság a környező településekre menekült el, majd részt vettek a törökök elleni harcban is. A háborús veszteségeken túl, a pestisjárvány is megtizedelte a lakosságot. A török veszély elmúltával a város fejlődésnek indult, előbb a Velencei Köztársaság része volt, majd francia kézre került.

  Sukosan története a 19.sz-tól

  1815-ben a bécsi kongresszus Ausztriának adta. A második világháború idején a a rapallói szerződés értelmében, szomszédos településsel együtt az Olasz Királyság fennhatósága alá került. Az 1943. szeptemberi olasz kapituláció után horvát csapatok vonultak be a településre, így ezzel vissza szállt Horvátországhoz. A horvát katonai és rendőri erők szinte fegyvertelenül akadályozták meg a Jugoszláv Néphadsereg tankjainak behatolását területükre, egyúttal meghiúsították az ország szárazföldi terültének kettévágására irányuló kísérletet.

  Strandok Sukosanban

  Sukorsan több mint 10 km hosszú partvonalán megtalálható a kristálytiszta tenger, mely majdnem teljes egészében úszásra alkalmas, de természeti komplexumot is található a területen. A vendégek kedvükre válogathatnak a jól karbantartott strandok és a kis privát öblök közül.

  “Dječji Raj” strand (Gyerek paradicsom):

  Mint, ahogy azt a neve is sugallja, a gyermekek számára igazán ideális választás az a strand, köszönhetően a sekély víznek és a homokos talajnak. Itt mindenki élvezheti a különböző játékokat a strandon és a friss tiszta tengervizet. A strandon bérelhetők strandszékek és pedálos csónakok, hajók is, de felfrissítheted magad egy fagylalttal vagy egy itallal az egyik közeli kávézóban.

  “Zlatna Luka” strand:

  A zadarzi Sukosan bejáratánál található ez a strand. Kavicsokkal és tamariszokkal borított, fenyőfák természetes árnyalatot biztosítanak a nyári melegben. Vannak zuhanyzók, öltözők és toalettek. A strandon különböző sportolási lehetőség is van.

  “Makarska” strand:

  Ez egy gyönyörűen díszített strand, minden megtalálható itt, ami a strandoláshoz elengedhetetlen, zuhanyzók, kabinok, mosdók. A part részben burkolt és részben kaviccsal borított, sok tamariszkkal, melyek természetes árnyékod adnak. A közelben röplabda, kosárlabda és játszótér is található.

  Látnivalók Sukosanban

  Itt található a Tustica természeti komplexum, továbbá számos strand és kis kempingezőhely, régi épületek, olajfaligetek és szőlőültetvények. Védett természeti értékei a szinte érintetlen Rupina- és a Zrakunjač-barlangok. Érdemes ellátogatni a Szent Kasijan templomba, mely a kis faluban található plébániatemplom, romantikus és barokk részletekkel rendelkező épület, de a Szent Márton templom és az 1650-ben készült Kegyelem Szűzanya templom is igazi történelmi utazás lehet. Sukosan híres gyönyörű strandjairól és rejtett öbleiről, melynek felkutatása igazi emlékezetes program lehet az egész család számára. Nem véletlen, hogy a hajóbérlés, jachtbérlés szinte elmaradhatatlan program minden idelátogató számára. Kivételesen gyönyörűek a Kornati-szigetek. Ez egy több mint száz szigetből álló szigetcsoport, ahol az érintetlen természet kápráztatja el az oda látogatókat.

  Időjárás Sukosanban

  Az Adria partján mediterrán éghajlati viszonyok jellemzők, sok napsütéssel, száraz, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  Hajóbérlés Sukosan környékén

  Sukosan városa ideális minden korosztály számára, és könnyedén megtalálhatod itt a nyaralással kapcsolatos elvárásaidat, legyen az akár passzív, pihenéssel teli nyaralás, vagy aktív, sportos, nyüzsgős kikapcsolódás. Élvezd a festői és elbűvölő szigeteket, és fedezd fel a horvát tengerpart szépségét.

  D-Marin Dalmacija (Sukošan)

  Horvátország legnagyobb kikötője 1200 vízi és 300 szárazföldi helyet biztosít a hajók számára. Hosszuk 40 méter, az áthaladó szuperjachtoké akár 80 méter is lehet. A D-Marin Dalmacija az egyik legjobban felszerelt kikötő az Adriai-tengeren. Területén van kávézó, bár, étterem, tengerparti klub, hajófelszerelés bolt és élelmiszerüzlet. Benzinkút, valamint javítóműhely is a rendelkezésedre áll.

  Marina Zadar

  A város kikötőjét az Adriai-tenger partjának középső részén, Zadar központjában találod. 200 vízi, valamint 100 szárazföldi hellyel rendelkezik. Van víz- és áram, de találsz itt zuhanyzót, mosodát, élelmiszerboltot, éttermet is. A Kék zászló minősítésű kikötőben a tankolás szintén szerepel a szolgáltatások között. Kattints ha zadari vitorlázás, vagy hajóbérlés Zadarban érdekel.

  Marina Preko (Ugljan)

  Ez a 95 horgonyzóhelyet biztosító kikötő szintén az Ugljan-szigeten található, Zadartól mindössze 4, 8 km-re. Legfeljebb 20 méter hosszúságú jachtok fogadására képes. A vízmélység 2 méter. Itt találsz mosodát, bárt, éttermet és benzinkutat is.

  Marina Kornati (Biograd na Moru)

  Biograd Kék zászlós kikötője összesen 705 hajót tud fogadni, melyek hossza akár 23 méter is lehet. A bejárat 40 méter széles, a víz maximum mélysége 6, 5 méter. Van 24 órás biztonsági felügyelet, karbantartási szolgáltatás és benzinkút, a kikötő étterme akár 370 fő befogadására is alkalmas.

  Marina Veli Rat (Dugi Otok)

  Az idilli környezetben lévő kikötő Dugi Otok szigetének északi részén található, a Pantera-öbölben. 200 hajó számára biztosít helyet, kiváló védelmet nyújt a szél és az áramlás ellen. Van pénzváltó, kisbolt, az autó- és kerékpárkölcsönzés is biztosított.

  ACI Marina Žut (Kornati)

  A Kornati-szigetcsoport északnyugati részén fekvő kikötő 120 helyet kínál, maximum 40 méter hosszú hajóknak. A kikötő ápr. 1. és okt. 31. között tart nyitva. Erős Bóra szél esetén az északi mólójánál, valamint a bójáknál ajánlott lehorgonyozni. A szintén erős Jugó szélnél viszont sokkal kellemesebb a déli mólón kikötni.

  D-Marin Mandalina (Šibenik)

  A gyönyörű kikötő egyik legnagyobb előnye kedvező fekvése, ugyanis Šibenik történelmi központjától mindössze néhány km-re található. Ráadásul kiváló védelmet nyújt a szelek és a hullámok ellen. A D-Marin Mandalina 5 Aranyhorgonyt kapott, sőt, a Kék zászló büszke tulajdonosa is. 429 vízi és 50 szárazföldi hellyel rendelkezik, előbbiek közül 79-et kifejezetten a szuperjachtok számára terveztek. Ez az egyetlen olyan kikötő Horvátországban, mely akár 140 méter hosszú szuperjachtok fogadására is képes. A mélység 5,5 méter. A kikötő színvonalas szolgáltatásai között szerepel a tankolási lehetőség. Ha megéheznél, bárt, éttermet, valamint élelmiszerboltot is találsz. Kattints ha sibeniki vitorlázás, vagy sibeniki hajóbérlés érdekel

  Sukosan időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Sukosan maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Sukosan
  szelerosseg Sukosan

  Sukosan szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Sukosan esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Sukosant

  1.nap Sukosan – Biograd na Moru 17, 62 km (10, 95 mi), 2.nap Biograd na Moru – Pirovac 23, 39 km (14, 54 mi), 3.nap Pirovac – -sziget of Murter (Jezera port) 25, 55 km (15, 87 mi), 4.nap Jezera – Vodice 12, 62 km (7, 84 mi), 5.nap Vodice – Sibenik 11, 01 km (6, 84 mi), 6.nap Sibenik – Kaprije 24, 62 km (15, 30 mi), 7.nap Kaprije – Tribunj – Sukosan 65, 10 km (40, 45 mi).
  Sukosani hajós útvonaltervező

  1.nap Sukosan – Zadar 12, 62 km (7, 84 mi), 2.nap Zadar – what to do in Brbinj 25, 18 km (15, 65 mi), 3.nap Brbinj – Sali 23, 68 km (14, 71 mi), 4.nap Sali – Murter 36, 97 km (22, 97 mi) , 5.nap Murter – Pirovac 8, 00 km (4, 97 mi), 6.nap Pirovac – Biograd na Moru 23, 51 km (14, 61 mi), 7.nap Biograd na Moru – Ošljak – Sukosan 34, 12 km (21, 20 mi).
  Sukosani vitorlás útvonaltervező

  Read more about Sukosan sailing or dalmát hajós utitervek.

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Sukosanban, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Sukosani hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Sukosanról, Sukosan időjárása. Meríts ihletet a Sukosani hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Sukosani hajózás írásunkat.
  2. Hajóbérlés Sukosanban: Keress hajót a Hajóbérlés Sukosanban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a „Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az „új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban).
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.