Antiparosi vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Az apró Antiparos sziget majdnem pontosan a Kükládok szigetcsoport közepén helyezkedik el. Ez egy nyugodt környezetet biztosító sziget rengeteg homokos partszakasszal. Több Hollywood-i világsztár nyaralója is itt található. Nyáron kis szerencsével összefuthatsz pár ismert színésszel! Naxos, Paros és a Kis-kükládok felfedezéséhez kiváló kiindulási pont Antiparos szigete!Vitorlázás Antiparoson
Ezekről lesz szó a cikkben:

Antiparos időjárása

Antiparos-ban mediterrán éghajlat uralkodik. A nyarak szárazok, június-augusztus között szinte egyáltalán nincs csapadék. Ősszel és télen már eshet némi eső, de ilyenkor sem kell hosszan tartó esőzésekre számítani. Júliusban és augusztusban van a legmelegebb, ilyenkor 25 fok feletti a napi átlaghőmérséklet. Ilyenkor a tenger vize 24-25 fokos, úszásra és búvárkodásra kiváló. A nyáron északnyugat felől fújó meltemi alig éri el a sziget déli partjait. Ezért ha nyáron kevésbé szeles környezetben strandolnál, látogasd meg a déli partokat! időjárási feltételek, széladatok Antiparoson

Kikötők és szigetek Antiparos környékén

Antiparos Marina, Antiparos

Ez egy aprócska kikötő, legfeljebb 2, 5 méteres merüléssel. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas kikötő csak alapszolgáltatásokat nyújt. Vízvételezési lehetőséget, valamint bárokat és éttermeket találsz itt.

Naxos Marina, Naxos

A 70 hajó fogadására képes kikötőben legfeljebb 20 méter hosszú vízi járművek köthetnek ki. A maximális merülés 5 méter. A hajószervizen túl a kikötőkben szokásos alapszolgáltatásokat találhatod meg itt.  Kikötők és szigetek Antiparos környékén

Apollonia Marina, Naxos

Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

Paroikia Marina, Paros

Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter.

Karavostasi Marina, Ios

Ez egy közepes méretű kikötő Ios szigetén. 4 méter mély vizében legfeljebb 60 méteres hajókat fogadnak. Számos hasznos szolgáltatással, vízkészlet-feltöltéssel és remek éttermekkel várják a hajósokat.

Athinios Port

Santorini legnagyobb kikötője az Athinios, mely a sziget nyugati oldalán található. „Új kikötő” vagy „Thira kikötő” néven is ismert, több száz jacht lehorgonyzására alkalmas. Kiválóan felszerelt, víz, villamos energia, étterem és üzemanyagtöltő állomás is a rendelkezésedre áll. A kikötő nagyon forgalmas, különösen a nyári főszezonban.

Skala Port

Ez a régi kikötő, mely a Santorini turisztikai központjának számító Fira nevű település alatt található. Legfőbb jellemzője, hogy kis méretű, így a nagyobb hajók itt nem horgonyozhatnak le. Utóbbiak utasait vízi taxival szállítják a szárazföldre. Innen a települést 600 lépcsőfokon keresztül érheted el, melyet gyalogosan, felvonóval, esetleg szamár- és öszvérháton tudsz megtenni. Ha megéheznél, a kikötőben vannak éttermek, tavernák, a kis üzletekben pedig ajándéktárgyakat vagy hagyományos helyi termékeket is vásárolhatsz.

Ammoudi Port

A festői Ammoudi Santorini északnyugati partján fekszik, Oia mellett, Firastól körülbelül 13 km-re. Kis kikötőjét akár 20 méter hosszú jachtok is igénybe vehetik. A vízparton hagyományos haltavernák közül választhatsz, ahol megkóstolhatod a friss halakat és a helyi receptek alapján készült ízletes fogásokat.  Kikötők és szigetek Antiparos környékén

Vlychada Port

A közelmúltban átadott Vlychada Santorini legvédettebb kikötője. Akár 25 méter hosszú hajók lehorgonyzására is alkalmas. A mélység 4 méter. Van villamos energia, víz és benzinkút; a part mentén bárok, éttermek is várnak.

12.4 m / 41 ft3 Kabin /8 Ágy
13.8 m / 45 ft1 Kabin /4 Ágy

Vitorlázz Antiparoson! Antiparosi hajós útvonalak

Vitorlázás Antiparoson: 7 napos hajós útiterv

Ebben az 1 hetes körútban Antiparos-ból kiindulva egy kisebb kört teszel meg. Meglátogatod Paros-t, Naxos-t, Amorgos szigetét, valamint a Kis-kükládokat is. Végül visszatérsz Antiparos kikötőjébe.  Antiparosi hajós útvonaltervező

1. nap: Antiparos– Parikia (Paros)

7, 79 km (4, 84 mi)
Első állomásod a nagytestvér, Paros. Parikia öble igen jól védett a meltemivel és a sirokkóval szemben egyaránt, hátránya a nehézkes megközelíthetősége. Tapasztalt hajósként sem könnyű itt kikötni: nyugati irányban néhány szikla nehezíti a beállást. Maga a sziget gyönyörű hófehér márvány építészetéről híres. Mindenképp látnod kell az 1260-ban épült frank kastélyt, amely manapság Parikia város részévé vált. Ha kíváncsi vagy a rengeteg márvány eredetére, mindenképpen tekintsd meg a több évezreden keresztül működtetett márványbányákat is. Hajósként kihagyhatatlan az Aliki-ben lévő Skorpios múzeum, ahol Benetos Skiadas csodálatos hajómodell-gyűjteményét látogathatod meg. Mindenképpen nézz el a Pillangók Völgyébe is, ahol nevéhez méltón rengeteg pillangót láthatsz gyönyörű természeti környezetben.

2. nap: Parikia (Paros) – Naxos

31, 22 km (19, 40 mi)
Paros szigetéről északkeleti irányban továbbhajózva a szomszédos Naxos szigetén köthetsz ki. Megérkezés előtt érdemes északra tekintened: egy ősi Apolló-templomból megmaradt ajtókeret látványa fogadja a szigetre érkezőket. Nagyon hangulatos a kikötő is, a táj pedig gyönyörű, bárhol is járj a szigeten. Vadregényes hegyi falvakat, különféle ősi templomok romjait és azt a barlangot is itt találod, ahol a legenda szerint Zeusz nevelkedett. Ha körbe szeretnél nézni a szigeten, mindenképpen bérautóval érdemes megtenni.

3. nap: Naxos – Donoussa

44, 95 km (27, 93 mi)
Naxos-tól keletre találod Donoussa szigetét. A Kis-kükládok részeként ismert szigeten a kikötővároson túl három apró falvat látogathatsz meg. A sziget belsejének felfedezésére bőven elég egy délután. Mindenképpen járd körbe hajóval is, számos csodás strandot és tengeri barlangot találhatsz!

4. nap: Donoussa – Katapola (Amorgos)

31, 85 km (19, 79 mi)
Következő állomásod a délre lévő hosszúkás Amorgos legyen. Két főbb kikötője van a szigetnek, mi a délebbit, Katapola-t ajánljuk. A kikötő mellett egyből számos boltot és bárt találsz a tengerhez közeli utcákban. A faluból gyalogút vezet fel a közeli dombon lévő minószi város romjaihoz. Innen remek kilátás nyílik az öbölre.  Partok és öblök Antiparoson

5. nap: Katapola (Amorgos) – Koufonisia (Koufonisi)

25, 70 km (15, 97 mi)
Északnyugat felé hajózva kerüld ki Keros szigetét, majd köss ki Koufonisi-ban. A két szigetből álló apró szigetcsoport Ano Koufonissi és Kato Koufonisi szigetekből áll. Kato lakatlan, ezért Ano -ban köss ki. A sziget egyetlen településén minden fontos szolgáltatást megtalálsz. A kikötővárost elhagyva érintetlen természeti környezetet csodálhatsz meg. Hajózd körül a szigetet, hogy felfedezhesd a szebbnél szebb strandokat és tengeri barlangokat! Mindenképpen látogasd meg Kato szigetét is, ahol teljesen nyugodt környezetben, szinte egyedül strandolhatsz.

6. nap: Koufonisia – Schoinousa – Iraklia

17, 43 km (10, 83 mi)
Délnyugat felé hajózva köss ki Schoinousa szigetén. A gyalog is két-három óra alatt bejárható szigetecskén három kis falut találsz. Ezek kükladikus stílusban épültek, így fehérre meszelt falú házakkal és szűk sikátorokkal is találkozol bennük. Az itt lakók élete általában nem túl eseménydús, csak néhány vallási ünnepet és kisebb fesztivált tartanak meg. Épp ezért remek választás Schoinousa, ha biztosan nyugodt környezetben időznél.

Nyugatra tőle találod a hasonlóan nyugodt Iraklia szigetét. A sziget természeti szépségét mindenképp élvezd ki! A partokon számos barátfókát és tengeri teknőst láthatsz. Két település van itt. Egyikük Agios Georgios, itt köss ki hajóddal. A sziget belsejében, magasabban találod a helyi fővárosnak számító Irakleia falut.

7. nap: Iraklia – Despotiko – Antiparos

64, 26 km (39, 93 mi)
Az utolsó napon hajózz vissza Antiparos felé a nyílt tengeren keresztül. A sziget déli oldala mellett haladj el, majd köss ki Despotika szigetén. Itt néhány homokos tengerpartot, valamint Artemisz és Apolló istenek ősi templomait tekintheted meg.
Végül ideje visszamenned oda, ahonnan elindultál egy hete. Antiparos nyugati oldala mentén haladva térj vissza a sziget kikötőjébe. Megérkezést követően még bőven jut időd a sziget felfedezésére. Ha kora délután visszaérsz a szigetre, még nyitva találod a cseppkőbarlangot. Ne feküdj le korán, ha szereted a pörgős bulikat! A főváros éjszakai élete kihagyhatatlan élmény! Éjfél után indul be igazán: a La Luna diszkóban 80-as évekbeli díszletek között táncolhatsz korabeli zenékre.

1 hetes hajózás Antiparosról Santorinire

Az útvonal sokban megegyezik a fentebb ismertetett körúttal, azonban Iraklia után nem fordulsz vissza Antiparos felé. Helyette elhajózol délre, Santorini szigete lesz a végállomásod. Hajós útvonaltervező Antiparoson
1. nap Antiparos – Parikia (Paros) 7, 79 km (4, 84 mi), 2.nap Parikia (Paros) – Naxos 31, 22 km (19, 40 mi), 3.nap Naxos – Donoussa 44, 95 km (27, 93 mi),
4.nap Donoussa – Koufonisia (Koufonisi) 26, 02 km (16, 17 mi), 5.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 6.nap Iraklia – Ios 33, 26 km (20, 67 mi), 7.nap Ios – Agia Eirini, Therasia – Thira port (Santorini) 41, 96 km (26, 07 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Antiparos környékén, hajós benzinkutak a Kükládokon

  • Parikia, Paros: , Mélység: 3.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.087424, 25.151587
  • Naxos, Naxos: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.106213, 25.372575
  • Riva Tirasia, Santorini: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.452705, 25.344247
  • Thira New Port, Santorini: , Mélység: 4.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.386354, 25.428268

Az aprócska Antiparos-on számos Hollywood-i sztár nyaralóját megtalálod. Ráadásul a sziget majdnem pontosan a Kükládok csoport közepén van, így innen indulva minden szigetet könnyen elérsz! Több Kükládok hajós úti cél, vagy válassz másik hajóbérlés a Kükládokon.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Antiparos

4.2/5 - (482 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.