Syrosi vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Syros szigete nagyszerű kiindulópont a Kükládok északi felének felfedezéséhez. Maga a sziget szinte minden igényt kielégít. Akár nyugodt fürdőzésre vágysz, akár pörgős éjszakai életet szeretnél, itt megtalálod. Innen kiindulva könnyedén felfedezheted többek között Kea, Kithnos, Androsz, vagy Mikonosz szigeteit is!Vitorlázás Syrosban
Ezekről lesz szó a cikkben:

Syros időjárása

Syros mediterrán éghajlatú sziget száraz nyarakkal. Ősszel és télen hullik némi csapadék, de ekkor sem tart sokáig. Nyáron július-augusztus hónapokban van a legmelegebb. Ilyenkor 26-28 fok közötti csúcshőmérsékletre számíthatsz. A tengervíz fürdésre és búvárkodásra kiváló, 23-24 fokos hőmérsékletű. A nyílt tenger közepén helyezkedik el a sziget. Ezért nyáron a meltemi, ősszel és télen pedig a sirokkó alaposan felfrissítik levegőjét. Ha kevésbé szeles strandokra vágysz, nyáron a sziget délkeleti részén lévőket érdemes meglátogatnod. időjárási feltételek, széladatok Syrosban

Kikötők és szigetek Syros környékén

Ayios Nikólaos Marina, Kea

Kea szigetének fontos kikötője, közelében gyönyörű aranyszínű tengerpartok és kiváló horgászhelyek találhatók. 255 hajó egyidejű fogadására képes, ezek maximális hossza 50 méter. A kikötő vízmélysége legfeljebb 8 méter.

Mérikha Marina, Kithnos

Ez a picike kikötő nagyjából 30, legfeljebb 60 méteres hajó fogadására képes, vízmélysége pedig 8 méter. Közvetlen szomszédságában találhatók a helyi szállodák, éttermek, valamint az élénk éjszakai életet biztosító szórakozóhelyek.

Ermoupolis Marina, Siros

A picike Siros szigetének legfontosabb kikötőjében legfeljebb 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak le. A vízmélység itt 9 méter. Rengeteg szolgáltatás érhető el, köztük hajószerviz valamint tankolási lehetőség is.

Paroikia Marina, Paros

Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter. kikötők Syros környékén

Tinos Marina, Tinosz

Ez a közepes méretű kikötő Tinoszban, a szigettel megegyező nevű városban található. Az 5.5 méteres mélységű kikötőben legfeljebb 60 méter hosszú hajók köthetnek ki, melyek számára számos szolgáltatást kínálnak. Innen könnyen elérheted a sziget összes nevezetességét és tengerpartját.

Mikonos Marina, Mikonosz

A Mikonosz szigetén, a szigettel egyazon nevű város kikötőjében legfeljebb 40 méter hosszú hajók köthetnek ki. Egyszerre 30 hajó horgonyozhat egyszerre. A vízmélység 4.5 méter. Éttermek, szállodák, autókölcsönzők és egyéb szolgáltatások mellett hajószerviz is található itt.

13.3 m / 44 ft4 Kabin /8 Ágy
12.4 m / 41 ft4 Kabin /10 Ágy
13.8 m / 45 ft1 Kabin /4 Ágy

Vitorlázz Syroson! Syrosi hajós útvonalak

Vitorlázás Syroson: 7 napos útiterv

Syros-ból kiindulva egy kisebb kört teszel meg a Kükládok északi szigetein. Utad során meglátogatod a nagyobb északi szigeteket. Végül visszahajózol Ermoupolis kikötőjébe.
Syrosi hajós útvonaltervező

1. nap: Ermoupolis (Syros) – Tinos

22, 05 km (13, 70 mi)
Első állomásod legyen az északkeleti Tinosz szigete. Tinosz szigetén mindenfelé gyönyörű, erődítményekre hasonlító kialakítású galambdúcokat lehet látni, ezek jelentős része napjainkban is használatban van. Egyes kis falvakban még a lakóházak építésekor is a galambdúcokat mintázták. Érdemes megnézned Yannoulis Chalepas szobrász emlékére a szülőházában megnyitott múzeumot. Fontos látnivaló még a Tinosz városában lévő Szentháromság-kolostor is.

2. nap: Tinosz – Gavrion (Androsz)

55, 38 km (34, 41 mi)
Androsz a legészakibb küklád sziget. Gyönyörű arany homokos tengerpartokkal és csodás természeti környezettel várja a turistákat. Hajózás közben fedezd fel az útbaeső eldugott öblöket is, ezekben nyugodt strandokat találhatsz. Maga a sziget változatos természeti környezetéről, turistaútvonalairól és pezsgő éjszakai életéről egyaránt ismert. Bármilyen stílusú nyaralásra is vágysz, itt biztosan nem fogsz unatkozni!

3. nap: Gavrion (Androsz) – Kea

45, 60 km (28, 33 mi)
Következő állomásod legyen Kea szigete. Homokos tengerpartjai mellett számos látnivalóval büszkélkedhet ez a hely. Találsz itt középkori várat, templomokat és vízimalmokat is. A görög mitológiák és legendák rajongóit is ámulatba ejti ez a sziget. Athéné és Apolló ókori templomai, Demeter és Askiplios szent helyei, valamint a híres Szent Színház is itt találhatók.

4. nap: Kea – Kithnos

37, 99 km (23, 60 mi)
Kithnos egy tipikus küklád sziget, a turisták körében számos gyógyforrásáról ismert. Ha szereted a barlangokat, érdemes megnézned a Katafiki-t, amely 1939-ig vasbányaként üzemelt. Gyönyörű sztalaktitokat és sztalagmitokat, valamint érdekes sziklaképződményeket láthatsz itt. Ha érdekel a sziget múltja, Dryopida városában megtalálod a helyi folklórt bemutató, valamint a bizánci egyházi múzeumot is. A szigeten rengeteg kükladikus stílusban épült templomot is meglátogathatsz, legnépszerűbb közülük a sziget védőszentjének készült Panagia Kanala.

5. nap: Kithnos – Parikia (Paros)

84, 99 km (52, 81 mi)
Ez a szakasz kicsit hosszú lesz a korábbiakhoz képest. Hajózz el egyenesen Paros szigetére. Parikia öble igen jól védett a meltemivel és a sirokkóval szemben egyaránt, hátránya a nehézkes megközelíthetősége. Tapasztalt hajósként sem könnyű itt kikötni: nyugati irányban néhány szikla nehezíti a beállást. Maga a sziget gyönyörű hófehér márvány építészetéről híres. Mindenképp látnod kell az 1260-ban épült frank kastélyt, amely manapság Parikia város részévé vált. Ha kíváncsi vagy a rengeteg márvány eredetére, mindenképpen tekintsd meg a több évezreden keresztül működtetett márványbányákat is. Hajósként kihagyhatatlan az Aliki-ben lévő Skorpios múzeum, ahol Benetos Skiadas csodálatos hajómodell-gyűjteményét látogathatod meg. Mindenképpen nézz el a Pillangók Völgyébe is, ahol nevéhez méltón rengeteg pillangót láthatsz gyönyörű természeti környezetben.

6. nap: Parikia (Paros) – Mykonos

47, 04 km (29, 23 mi)
Következő állomásod legyen a határtalan szórakozást nyújtó Mykonos szigete. Ha valódi szabadtéri tenger-partira vágysz, ne hagyd ki a Super Paradise partot, ahol hangos zenével várják a bulizós vendégeket. Ha viszont csöndes, nyugis partszakaszt keresel, akkor a kevésbé ismert Panormos partot ajánljuk a sziget északi oldalán. Remek választás lehet még a családbarát, rengeteg szállodával rendelkező Platys Gialos part is. Kihagyhatatlan látnivalónak számítanak a szigeten több helyen megtalálható szélmalmok. A Kis Velence negyedet is mindenképpen látogasd meg, itt nevéhez méltóan közvetlenül a tenger mellett helyezkednek el az épületek.

7. nap: Mykonos – Delos – Ermoupolis (Syros)

41, 08 km (25, 53 mi)
Az utolsó napon visszatérsz Ermoupolis-ba, de előtte még érdemes megállnod Delos szigetén. A görög mitológia szerint itt születtek Apolló és Artemisz. Ha érdekel a régészet, mindenképp nézz körül az apró szigeten! Kiemelten érdekes lehet a Dionuszosz Háza, amely egy 2. században épült luxusházat takar. Találsz itt még egy ókori görög leleteket bemutató múzeumot, valamint egy kávézót is. Delos-t elhagyva hajózz vissza Syros szigetére! Útközben elhaladsz Rineia mellett, amely Delos-hoz hasonlóan védett régészeti terület.
Syros-t mindenképpen érdemes körbehajóznod. A sziget déli fele strandokban bővelkedik, északon pedig csodás tengeri barlangokat tekinthetsz meg. Ermoupolis, a főváros számos különböző szórakozási lehetőséget nyújt. Találsz itt kaszinót, múzeumokat és búváriskolát is. A kikötő melletti Vaporia negyedben számos boltot, éttermet és kávézót találsz. Az éjszakai élet is nagyszerű: több diszkó és klub is várja a szórakozni vágyó vendégeket!

1 hetes hajózás Syros-ból Athénba

Felfedezed az északi és középső küklád szigeteket, majd végállomásod Athén egyik keleti kikötője lesz. Viszonylag rugalmasan alakíthatod az útitervet. Mi a nagyobb szigeteket látogatjuk végig.
hajós útvonaltervező Syrosban
1. nap: Ermoupolis (Syros) – Tinos 22, 05 km (13, 70 mi), 2.nap: Tinos – Mykonos 17, 04 km (10, 59 mi)3. nap: Mykonos – Naxos 41, 18 km (25, 59 mi)
4. nap: Naxos – Parikia (Paros) 29, 26 km (18, 18 mi) 5. nap: Parikia (Paros) – Kithnos 84, 68 km (52, 62 mi)6. nap: Kithnos – Kea 36, 71 km (22, 81 mi)
7. nap: Kea – Sounion – Kalamaki-Alimos Marina (Athén) 69, 06 km (42, 91 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Syros környékén, hajós benzinkutak a Kükládokon

  • Merihas, Kithnos: , Mélység: 8m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.389860, 24.397059
  • Mikonos Marina, Mikonos: , Mélység: 4.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.4475266, 25.3275272
  • Tinos, Tinos: , Mélység: 5.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.537555, 25.161119
  • Parikia, Paros: , Mélység: 3.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.087424, 25.151587
  • Naxos, Naxos: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.106213, 25.372575
  • Olympic Marina, Athén: , Mélység: 10m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.6958441, 24.0583429
  • Merihas, Kithnos: , Mélység: 8m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 37.389860, 24.397059

Syros szigete ideális kiindulópont a Kükládok északi felének felfedezéséhez. Ha korán érkezel, bőven kiszórakozhatod magadat a szigeten, mielőtt átvennéd hajódat! Több Kükládok hajós úti cél, vagy válassz másik hajóbérlés a Kükládokon.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Syros

4.9/5 - (192 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.