Amorgosi vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! A Kükládok szigetcsoport keleti szélén található Amorgos. Ez a jellemzően sziklás sziget remek túraútvonalakat kínál. Strandolásra is bőven van itt lehetőség. Homokos és kavicsos partokat egyaránt találhatsz itt. Jelentős részük a sziget északi oldalán van, délen kevés a fürdőzésre alkalmas szakasz. Amorgos remek kiindulópont a Kükládok csoport keleti és déli részének felfedezéséhez!Vitorlázás Amorgoson
Ezekről lesz szó a cikkben:

Amorgos időjárása

Amorgos éghajlata hasonlít a többi küklád szigetéhez. Száraz nyarak és enyhén csapadékos őszi-téli időszakok jellemzik. Júliusban 24.7 °C-os az átlaghőmérséklet, a tenger vize ekkor 23-24 °C körül van. A nyári meltemi elől némi védelmet találhatsz a sziget déli oldalán lévő strandok valamelyikén. Több infó: időjárási feltételek, széladatok Amorgoson

Kikötők és szigetek Amorgos környékén

Karavostasi Marina, Ios

Ez egy közepes méretű kikötő Ios szigetén. 4 méter mély vizében legfeljebb 60 méteres hajókat fogadnak. Számos hasznos szolgáltatással, vízkészlet-feltöltéssel és remek éttermekkel várják a hajósokat.

Adhamas Marina, Milos

Adhamas városának kikötőjében 50, legfeljebb 50 méteres hajó köthet ki. A kikötő 5 méter mély, szolgáltatásai között bárokat, éttermeket, hajószervizt és vízfeltöltési lehetőséget is találsz.

Athinios Port

Santorini legnagyobb kikötője az Athinios, mely a sziget nyugati oldalán található. „Új kikötő” vagy „Thira kikötő” néven is ismert, több száz jacht lehorgonyzására alkalmas. Kiválóan felszerelt, víz, villamos energia, étterem és üzemanyagtöltő állomás is a rendelkezésedre áll. A kikötő nagyon forgalmas, különösen a nyári főszezonban.

Skala Port

Ez a régi kikötő, mely a Santorini turisztikai központjának számító Fira nevű település alatt található. Legfőbb jellemzője, hogy kis méretű, így a nagyobb hajók itt nem horgonyozhatnak le. Utóbbiak utasait vízi taxival szállítják a szárazföldre. Innen a települést 600 lépcsőfokon keresztül érheted el, melyet gyalogosan, felvonóval, esetleg szamár- és öszvérháton tudsz megtenni. Ha megéheznél, a kikötőben vannak éttermek, tavernák, a kis üzletekben pedig ajándéktárgyakat vagy hagyományos helyi termékeket is vásárolhatsz. Kikötők Amorgoson

Ammoudi Port (Santorini)

A festői Ammoudi Santorini északnyugati partján fekszik, Oia mellett, Firastól körülbelül 13 km-re. Kis kikötőjét akár 20 méter hosszú jachtok is igénybe vehetik. A vízparton hagyományos haltavernák közül választhatsz, ahol megkóstolhatod a friss halakat és a helyi receptek alapján készült ízletes fogásokat.

Vlychada Port

A 2008-ban átadott Vlychada Santorini legvédettebb kikötője. Akár 25 méter hosszú hajók lehorgonyzására is alkalmas. A mélység 4 méter. Van víz, villamos energia és benzinkút; a part mentén bárok, éttermek is várnak.

Vitorlázz Amorgoson! Amorgosi hajós útvonalak

Vitorlázás Amorgoson: 1 hetes vitorlás útiterv a Kükládok délkeleti részén

Ebben az 1 hetes körútban Amorgos északi kikötőjéből indulsz el. Meglátogatod a Kis-Kükládok szigeteket, két nap alatt felfedezed Santorini szigetét, majd visszatérsz Amorgos-ba. Amorgosi hajós útvonaltervező

1. nap: Aegiali (Amorgos) – Ano Koufonisi

33, 23 km (20, 65 mi)
Elsőként hajózz el a nyugatra lévő Ano Koufonisi szigetére! A két szigetből álló apró szigetcsoport Ano Koufonissi és Kato Koufonisi szigetekből áll. Kato lakatlan, ezért Ano -ban köss ki. A sziget egyetlen településén minden fontos szolgáltatást megtalálsz. A kikötővárost elhagyva érintetlen természeti környezetet csodálhatsz meg. Hajóval is érdemes körbejárnod, hogy felfedezhesd a szebbnél szebb strandokat és tengeri barlangokat. Mindenképpen érdemes áthajóznod Kato szigetére is, ahol teljesen nyugodt környezetben, szinte egyedül strandolhatsz.

2. nap: Koufonisia – Schoinousa – Iraklia

17, 43 km (10, 83 mi)
Délnyugat felé hajózva köss ki Schoinousa szigetén. A gyalog is két-három óra alatt bejárható szigetecskén három kis falut találsz. Ezek kükladikus stílusban épültek, így fehérre meszelt falú házakkal és szűk sikátorokkal is találkozol bennük. Az itt lakók élete általában nem túl eseménydús, csak néhány vallási ünnepet és kisebb fesztivált tartanak meg. Épp ezért remek választás Schoinousa, ha biztosan nyugodt környezetben időznél.

Nyugatra tőle találod a hasonlóan nyugodt Iraklia szigetét. A sziget természeti szépségét mindenképp élvezd ki! A partokon számos barátfókát és tengeri teknőst láthatsz. Két település van itt. Egyikük Agios Georgios, itt kötsz ki hajóddal. A sziget belsejében, magasabban találod a helyi fővárosnak számító Irakleia falut.

3. nap: Iraklia – Ios

33, 10 km (20, 57 mi)
Következő állomásod legyen Ios szigete! Ez egy nyüzsgő sziget tele élettel, nyáron a fővárosban egymást érik a bulik és fesztiválok. Ha elszakadnál a fővárostól, keresd fel Homérosz sírját! Ha frissen feltárt régészeti ásatást szeretnél megtekinteni, ki ne hagyd Skarkos romvárosát!

4. nap: Ios – Agia Eirini, Therasia – Thira (Santorini)

41, 72 km (25, 92 mi)
Santorini szigetein akár több napot is eltölthetsz, vedd hát erre az irányt! Első állomásod legyen a nyugati Therasia szigete. Agia Eirini-ben kikötve máris nekiláthatsz felfedezni a gyönyörű, szinte érintetlen szigetet. Mindössze 300-an lakják, nagy részük hagyományőrző. A sziget közepén fekvő Thirasia városában találsz éttermeket és boltokat. Gyalog vagy szamárháton járhatod be a sziget többi részét. Agrilia és Kera két régi, elhagyott település, ahol barlangokba vájt házakat is láthatsz. Korfos és Riva apró kikötőiben finom gyümölcsöket és friss halakat kóstolhatsz meg.
A nap végén köss ki Thira kikötőjében! Innen gyalog, siklóval vagy szamárháton tudsz felmenni a városba. Rögtön megérkezéskor a helyi régészeti múzeum előtt találod magadat, itt különböző ókori leleteket tekinthetsz meg. A város északi végében találod a Gyzi Megaron múzeumot, ahol az 1956-os földrengés előtt-után készült fényképeket tekintheted meg. Mindenképpen érdemes az éttermeket is kipróbálnod, főleg a finom borokról és a gyrosáról híres ez a város. Vitorlázás Amorgos környékén

5. nap: Thira (Santorini) – Kamari (Santorini)

23, 15 km (14, 38 mi)
Santorini keleti partján fekszik Kamari városa, amely remek stranddal vár! A partszakaszhoz legközelebbi utcákon számos boltot, kocsmát és éttermet találsz. A szigeten csak itt találhatók mozik, egyikük fák által körülvett szabadtéri. A Kék Zászló minősítést kiérdemlő partot mindenképpen járd végig! Búvárkodhatsz is és különféle vízisportokba is belekóstolhatsz. Ha érdekel a sziget ókori történelme, a délre lévő Mesa Vouno hegyen lévő Thera romjait nézd meg.

6. nap: Kamari (Santorini) – Anafi

25, 53 km (15, 86 mi)
Következő állomásod a Santorini-től keletre fekvő Anafi szigete. Valóban nyugodt, csendes sziget ez gyönyörű homokos tengerpartokkal. Kevés itt a turista, ezért igen szívélyesek a helyiek. A szigeten pár keresztény templomot és kolostort is találsz, érdemes őket megnézned. Nyáron különféle kulturális fesztiválok és rendezvénysorozatok zajlanak a sziget fővárosában, ilyenkor sokan átjönnek Santorini-ről is.

7. nap: Anafi – Katapola (Amorgos) – Aegiali (Amorgos)

82, 94 km (51, 54 mi)
Az utolsó napra tartogattunk egy jó hosszú északi irányú hajóutat. Anafi-ból menj vissza Amorgos-ba! Először köss ki Katapola kikötőjében! A kikötő mellett egyből számos boltot és bárt találsz a tengerhez közeli utcákban. A faluból gyalogút vezet fel a közeli dombon lévő minószi város romjaihoz. Innen remek kilátás nyílik az öbölre.
Végül hajózz vissza oda, ahonnan elindultál egy hete. Ez Amorgos északi kikötője, Aegiali. Katapola-hoz képest ez csendesebb, nyugodtabb falu. Ha szeretsz túrázni, ne hagyd ki az innen induló turistaútvonalakat! Mindegyik valamilyen látványossághoz vezet. A falusi strand mellett kisebb bárok és éttermek várják, hogy kipróbáld őket. Még játszóteret is találhatsz itt, így a veled utazó gyerekek is leköthetik magukat.

7-napos-hajós útvonal Milosra

Utad során Amorgos északi kikötőjéből indulsz, meglátogatod a Kis-kükládokat, majd Milos felé hajózva az útba eső szigeteken is kikötsz.
1.nap Aegiali (Antiparos) – Katapola (Antiparos) 18, 08 km (11, 23 mi), 2. nap Katapola (Antiparos) – Koufonisi 25, 91 km (16, 10 mi), 3.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 4.nap Iraklia – Ios 33, 10 km (20, 57 mi),
5.nap Ios – Sikinos 12, 98 km (8, 07 mi), 6.nap Sikinos – Folegandros 19, 26 km (11, 96 mi), 7.nap Folegandros – Kimolos – Milos 64, 60 km (40, 14 mi) Hajós útvonaltervező Amorgoson

Hajós benzinkutak Amorgos közelében, hajó tankolási lehetőségek a Kükládokon

  • Riva Tirasia, Santorini: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.452705, 25.344247
  • Thira New Port, Santorini: , Mélység: 4.5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.386354, 25.428268
  • Adamantas Milos, Milos: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 36.721797, 24.444774

A Kükládok keleti szélén lévő Amorgos remek kiindulópont a szigetcsoport déli felének felfedezésére! Innen könnyen elérheted Santorini-t is, de akár Milos-ba is elhajózhatsz!
Több Kükládok hajós úti cél, vagy válassz másik hajóbérlés a Kükládokon.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Amorgos

4.8/5 - (397 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.