Vodice-t rendezett strandjai, változatos kikapcsolódási lehetőségei és a környéken található lélegzetelállító szigetek rendkívül népszerű üdülőhellyé teszik. Cikkünkből tájékozódhatsz, milyen időjárási viszonyok várnak, ha Vodiceban vitorlázol, és egyhetes útitervek összeállításában is segítünk. Ha megfogadod tanácsainkat, csodálatos élményekkel gazdagodhatsz.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Vodice az Adriai térség egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, kifejezetten vonzó az extrém sportok és a hajózás szerelmeseinek. Közel van a két nemzetközi repülőtérhez, melyek a messzebbről érkezőknek kedveznek.A város a part mentén helyezkedik el, egy széles öbölben. Vodice büszke hagyományaira és a tradícióira, így kulturális műemlékekben is igen gazdag. A város elnyerte, az úgy nevezett “Touris flower” díjat, amelyet azon városok számára hirdetnek ki, amelyek különösen vonzó turisztikai kínálattal rendelkeznek. Az Adria egyik legnépszerűbb éjszakai klubja is itt található, a Hacienda klub. A sport megszállottjai kedvükre válogathatnak az izgalmas vízi tevékenységek közül, mint például a strandröplabda, foci, kosárlabda, kerékpározás, búvárkodás, tengeri fitnesz, kajakozás, de a hajó, jacht és motorcsónak kölcsönzést is előszeretettel választják az ide érkezők.

  Vodice elhelyezkedése

  Vodice városa Šibenik-Knin megyében helyezkedik el, Horvátországban. Šibenik központjától légvonalban 9 km-re, közúton 14 km-re nyugatra, Dalmácia középső részén, a Šibeniki-csatorna északnyugati végében, egy széles öbölben fekszik.

  Vodice története

  Vodice-t először 1402-ben említették meg, bár már a római korban is jelen volt csak akkor még Arausa volt az elnevezése. A neve az egész területet kiszolgáló vízforrások szóból ered. A Vodicei mező már az ősidőkben is bővelkedett vizekben, földje termékeny volt, ideális hely volt a letelepedésre. A fennmaradt tárgyak összessége az egész Római Birodalom egyik legértékesebb gyűjteményének számít, amely rámutat, hogy igen jelentős településnek számított már a római korban. A terület ekkor még gyéren lakott volt, itt kötöttek ki a kereskedelmi hajók és a piac is itt volt. Legértékesebb kincse a víz volt, melyet a forrásainak köszönhetett. A 15. században a Magyar Királyság része volt a város, és ekkor kezdődött meg a védelemre szolgáló védőfalak felvonása is. A török veszély közeledtére a velencei hatóságok elrendelték 1509-ben, hogy a Vodice feletti hegyre a Gradinára várat építsenek, melynek egy része ma is jó állapotban van. A keresztény lakosság a várfalak mögé menekült.Ugyan Rakitnicát és Gradinát 1572-ben elfoglalta a török, a falak sikeresen meg tudták védeni a lakosságot, így a törökök sosem vették be Vodice városát. A török veszély elmúltával a városfalakat és védőtornyaikat lebontották. A város közepén építették fel 1646-ban Čorić tornyát, ez azonban már nem védelmi célokat szolgált, hanem a gazdag šibeniki Fondra családnak volt a nyári polotája. Ma ez az egyetlen torony, ami a városban még áll. Az utolsó védőtornyot a II. világháború után bontották le. Napóleon bukása után ismét Habsburg uralom következett a város történelmében, egészen az I. világháború végéig. Az I. világháború után rövid ideig az Olasz Királyság, ezután a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia részévé vált.

  Strandok Vodice-ban

  Számos szuper strand közül válogathatsz Vodice-ben. A legtöbb strand ideális a gyermekes családok számára a kialakított sekély tengerparti részek miatt, de a bulizásra vágyó fiatalok sem unatkoznak itt. A szórakozás nem ér véget a naplementével, a bárok szórakoztató programokat kínálnak a fiataloknak, amelyek a reggeli, korai órákig is eltarthatnak. A strandok számtalan hajóbérlési lehetőséget is kínálnak. Bérelj egy jachtot, és látogasd meg a közeli strandokat is, mint például a Zamalin strandot vagy a Bristak strandot Tribunj közelében!

  Plava strand

  A Plava strand, Vodice egyik legszebb turisztikai célpontjában található. Kék zászlót minősítést kapott, amely a tiszta tengervizét szimbolizálja. A strand 4 km hosszú és a Punta hoteltől egészen Tribunjig húzódik. A tiszta vízű tengerparton számos tevékenységet élvezhetsz, válogathatsz a számtalan sporttevékenység közül, mint röplabda, siklórepülés, vitorlázás, banánbérlés, jet-ski, tenisz, stb, , de a nyár folyamán búvár- és vitorlázó iskolákat is szerveznek ide.

  Hangar strand

  A Vodice-i Hangar strand az Adriai-tenger egyik legjobban felszerelt strandja. A strand számos felszerelést kínál, amelyek – a nap és a tenger mellett – gazdagítják a Horvátországi nyaralás élményét. A tengerparton kávézók, étterem, gyorsétterem, egészséges élelmiszerbolt, üzletek sport- és tengerészeti felszereléssel, kültéri zuhanyzók, nyilvános öltözők is megtalálhatóak. Nyugágyat és napernyőt is kölcsönözhetsz a kényelmesebb pihenésért. Van egy elválasztott része a strandnak, amelyet időseknek vagy gyermekes családoknak alakítottak ki. A tengerpart ezen része különböző típusú szórakoztató lehetőségekkel egészül ki, például a gyermekvonat, trambulinok, légvárak. A strand legépszerűbb bárja, a Hookah bár, amely már többször otthont adott néhány neves, világhírű DJ-nek, emiatt a Hangar strand igen csak vonzó a fiatalok számára is. A Hookah gazdag éjszakai életet kínál, amely néha a kora reggeli órákig elhúzódik.

  Stara škola strand

  Ez a Vodice központjában található hivatalos strand, kutyával érkezők számára. A tiszta tenger és a finom kavicsok, valamint a kényelmes elhelyezkedés sok kutyatulajdonost és kedvencét vonzza. A parton nincs zuhanyzó vagy ivóvíz, és az árnyékos terület is kevés, ezért sok vízzel kell készülni a kis kedvencek számára. Mivel a strand az üdülőhely központjában helyezkedik el, a közelben vannak bárok és éttermek és egyéb lehetőségek, melyek közül kedvedre válogathatsz.

  Főbb látnivalók Vodice-ban

  A belvárosban és a város külsőbb részein is, sok történelmi nevezetességet, templomot megcsodálhatsz. Egyik legrégebbi emlék a város első temploma, a Szent Kereszt plébániatemplom, mely ma már csak galériaként üzemel. A templom alapvetően gótikus elemekkel épült, azonban ezeknek a jegyeknek a nagy része mára az átépítések miatt eltűnt. A román-gótikus szenteltvíztartó egyedülállónak számít a šibeniki püspökség területén. A rakitnicai Keresztelő Szent János templomot 1445-ben építették a Gradina nevű hegyre. Egyedisége a harangtoronyban rejlik. Ma már csak évente három alkalommal tartanak itt szentmisét. A városközpontban található Čorić tornyát, 1646-ban építtette a gazdag šibeniki Fondra család. Ma ez az egyetlen toronyépület a városban, melynek középkori erődfalai és tornyai mára már megsemmisültek. A város feletti Gradina nevű magaslaton a rakitnicai Szent János templom közelében látható a török elleni védelem céljából, 1509-ben épített vár. A vár a 17. század végén a moreai háború során pusztult el, azóta csak a romjait lehet megtekinteni.

  Vodice időjárása

  Az Adria partján mediterrán éghajlati viszonyok jellemzők, sok napsütéssel, száraz, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  Hajóbérlés Vodice környékén

  ACI Marina Vodice

  A kikötő 273 vízi és 55 szárazföldi helyet biztosít, maximum 25 méter hosszú hajók számára. A mélység 3, 5 méter. A kikötő területén van mosoda, étterem és benzinkút is. Nagyszerű menedéket nyújt a szelek ellen, kivéve az erős Jugót, mely nagy hullámokat okozhat. Kattints ha vodicei vitorlázás, vagy hajóbérlés Vodicéban érdekel

  D-Marin Mandalina (Šibenik)

  A gyönyörű kikötő egyik legnagyobb előnye kedvező fekvése, ugyanis Šibenik történelmi központjától mindössze néhány km-re található. Ráadásul kiváló védelmet nyújt a szelek és a hullámok ellen. A D-Marin Mandalina 5 Aranyhorgonyt kapott, sőt, a Kék zászló büszke tulajdonosa is. 429 vízi és 50 szárazföldi hellyel rendelkezik, előbbiek közül 79-et kifejezetten a szuperjachtok számára terveztek. Ez az egyetlen olyan kikötő Horvátországban, mely akár 140 méter hosszú szuperjachtok fogadására is képes. A mélység 5,5 méter. A kikötő színvonalas szolgáltatásai között szerepel a tankolási lehetőség. Ha megéheznél, bárt, éttermet, valamint élelmiszerboltot is találsz. Kattints ha sibeniki vitorlázás, vagy sibeniki hajóbérlés érdekel

  Marina Tribunj

  Tribunj kikötője 220 vízi és 150 szárazföldi helyet kínál, melyek mindegyike vízzel és villamos energiával felszerelt. Legfeljebb 26 méter hosszú hajókat képes fogadni. A mélység 4 méter. Az egész évben nyitva tartó kikötő Kék zászló minősítéssel is rendelkezik. A közelében található kör alakú Lukovnic-szigetnek köszönhetően kiválóan védett a szelektől.

  ACI Marina Jezera (Murter)

  A Kék zászló minősítéssel is rendelkező ACI Marina Jezera kedvező elhelyezkedése miatt ideális horgonyzóhelyet jelent a hajósok számára. Festői dombok által körülvett öbölben található, így nincs kitéve a szélnek. A kikötő 225 vízi és 60 szárazföldi helyet kínál, maximum 25 méter hosszú vízi járműveket képes fogadni. A mélység 5 méter. Az ACI Marina Jezera egész évben várja a hajósokat. Területén a legfontosabb szolgáltatások mellett a tankolás is megtalálható. Kattints ha murteri vitorlázás, vagy hajóbérlés Murterban érdekel.

  Marina Hramina (Murter)

  A kiválóan védett és biztonságos kikötő a Murter-sziget északnyugati részén, a Hramina-öbölben található. 370 vízi, valamint 120 szárazföldi helyet biztosít, legfeljebb 25 méter hosszú hajóknak. A mélység 3, 5 méter. Az egész évben nyitva tartó kikötő számos színvonalas szolgáltatást kínál, a tankolást is beleértve.

  Vodice népszerűségét a kikötő építése is jelentős mértékben befolyásolta. A város körül a tenger, a szigetek, a folyó és a két nemzeti park – Krka és Kornati – közvetlen közele is indokolta, hogy a város képes legyen befogadni a vízen érkező látogatókat. Nem meglepő, hogy az ACI Marina, Vodice kikötője, az egyik legkedveltebb hely a csónakok számára, akik a nyaralás, a szórakozás és az élvezet széles választékát keresik. A kikötő a városban található, a város északkeleti részén a Vrulje-öbölben, mely egész évben nyitva tart. Két hullámtörővel védett, 290 vízi és 60 szárazföldi hely van a kikötőben. Könnyen felismerhető a kikötő a Punta épületéről, megközelítését segítik a kivilágított hullámtörők és a helyi harangtorony. Vodice kiváló közlekedési kapcsolatokkal rendelkezik a régió többi részéhez a főbb tengerparti útvonalakon. Te se habozz szervezni egy vízi kirándulást, bérelj egy hajót és látogasd meg a környék szigeteit, látványosságait!
  Garantáltan életre szóló élményt kínál Vodice lendületes, folyton mozgó, élettel teli városa. Itt a helyed, ha bulizásra, pörgésre vágysz, vagy ha az adrenalin szintedet szeretnéd serkenteni az extrém sportokon keresztül. Vodice ideális helyválasztás akkor is, ha családi kiruccanást tervezel, és a gyerekeket szeretnéd bevezetni a hajózás világába.

  Vodice időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Vodice maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Vodice
  szelerosseg Vodice

  Vodice szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Vodice esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Vodice-t

  1.nap Vodice (ACI Marina Vodice) – Kaprije (Kaprije Buoy Field) 15, 93 km (9, 90 mi), 2.nap Kaprije – Žirje 12, 13 km (7, 54 mi), 3.nap Žirje – Rogoznica (Marina Frapa) 31, 19 km (19, 38 mi), 4.nap Rogoznica – Primosten 9, 79 km (6, 08 mi), 5.nap Primosten – Zlarin (Marina Zlarin) 18, 73 km (11, 64 mi), 6.nap Zlarin – Šibenik (Marina Mandalina) 7, 79 km (4, 84 mi), 7.nap Šibenik – Prvić (Prvic Luka Mooring Buoys) – Vodice (ACI Marina Vodice) 15, 56 km (9, 67 mi)

  Vodice-i hajós útvonaltervező

  1.nap Vodice – Jezera (Murter) 12, 54 km (7, 79 mi), 2.nap Jezera – Zadar (Marina Tankerkomerc) 53, 00 km (32, 93 mi), 3.nap Zadar – Ilovik 67, 13 km (41, 71 mi), 4.nap Ilovik – Veli Rat (Marina Veli Rat, Dugi Otok) 43, 70 km (27, 16 mi), 5.nap Veli Rat – Mali Iž (Iž) 33, 52 km (20, 83 mi), 6.nap Mali Iž – Žut (ACI Marina Zut, Kornati) 22, 45 km (13, 95 mi), 7.nap Žut – Kaprije (Kaprije Buoy Field) – Vodice (ACI Marina Vodice) 57, 28 km (35, 59 mi)

  Vodice-i vitorlás útvonaltervezőOlvass tovább ha vitorlázás Vodicében, vagy dalmát hajós útvonaltervek érdekelnek.

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Vodiceban, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Vodice-i hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Vodiceről, Vodice időjárása. Meríts ihletet a Vodice-i hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Vodice-i hajózás írásunkat.
  2. Hajóbérlés Vodiceban: Keress hajót a Hajóbérlés Vodiceban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a „Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az „új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban).
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.