A Kükládok szigetcsoport keleti szélén található Amorgos. Ez a jellemzően sziklás sziget remek túraútvonalakat kínál. Strandolásra is bőven van itt lehetőség. Homokos és kavicsos partokat egyaránt találhatsz itt. Jelentős részük a sziget északi oldalán van, délen kevés a fürdőzésre alkalmas szakasz. Amorgos remek kiindulópont a Kükládok csoport keleti és déli részének felfedezéséhez!

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Amorgos elhelyezkedése

  Amorgos a Kükládok délkeleti határán fekszik. Közvetlen szomszédjai a Kis-kükládok szigetecskéi.

  Amorgos története

  Amorgos szigete az újkőkorszakban is lakott volt. A kükladikus korszakban fontos szerepet töltött be a küklád civilizációban. A régészek számos korabeli települést, temetőt és 12 citadellát fedeztek fel. A későbbi korszakokban többször is gazdát cserélt a sziget. Uralkodtak fölötte az egyiptomiak, a rómaiak majd a velenceiek is. A velenceiek nem tudták uralmuk alatt tartani a szigetet, ezért a középkor nagy részében kalózok lakták. A görög szabadságharc befejezése óta Görögországhoz tartozik Amorgos.

  Amorgos éghajlata

  A többi küklád szigethez hasonlóan Amorgos-on is mediterrán éghajlat uralkodik. Meleg, száraz nyarak és enyhe, kissé csapadékos telek jellemzik a szigete. Júliusban 24.7 °C az átlaghömérséklet, ilyenkor a tengervíz 23-24 °C körüli. A Kükládok térségében jellemző nyári meltemi és téli sirokkó szelek itt is jelen vannak.

  Főbb látnivalók Amorgos szigetén

  A hosszúkás Amorgos szigete számos látnivalót rejt. Katapola kikötőjébe megérkezve egy nyugodt kis halászfaluban találod magadat. Innen felmehetsz az ősi minószi romokhoz, ahonnan remek kilátás nyílik az öbölre. Beljebb haladva elérkezel a helyi fővárosba. Itt velencei stílusú kastélyokat és lakóépületeket, valamint egy régészeti múzeumot tekinthetsz meg. A sziget többi részén kisebb falvakat járhatsz be. Ha hajóval járod körbe Amorgos-t, mindenképpen nézd meg a sziget déli oldalán itt-ott megtalálható tengeri barlangokat is!

  Amorgos gasztronómiája

  Amorgos-on rengetegen foglalkoznak sajtkészítéssel. Rengeteg kecskét láthatsz a szigeten, ezek tejéből készítenek különféle sajtokat. Számos gyógynövénnyel is találkozhatsz itt, némelyikük csak Amorgos-ban őshonos. Ezekből gyógyteákat készítenek, vagy ételízesítőként használják őket. A sziget egyedi itala a Psimeni raki. Ez egy házilag készített, mézzel ízesített likőr, amelyet előétel mellé szoktak adni emésztést serkentő hatása miatt. Hozzá hasonló alapanyagokból készül a Rakomelo is, ezt a magas alkoholtartalmú italt melegen szokták inni.

  Strandok Amorgoson

  Katapola Beach

  Amorgos egyik fontos kikötője és strandja Katapola faluban található. Ez a hosszú partszakasz három apró falu előtt halad el, így minden szolgáltatást megtalálsz a közelben. A víz viszonylag lassan mélyül, ezért családbarát a strand. Ha búvárkodni szeretnél, keresd fel a Katapola faluban működő, búvárfelszerelést bérbeadó vállalkozásokat!

  Paradisia beach

  A sziget északnyugati részén találod ezt az eldugott strandot. Mivel itt nincsenek büfék és egyéb szolgáltatások, magadnak kell gondoskodni az ellátásról. A nagyrészt homokos, enyhén kavicsos szakaszon valódi nyugalmat élvezhetsz.

  Kalotaritisa beach

  A sziget déli oldalán találod ezt a hosszú, homokos partszakaszt. Ha kedved tartja, innen könnyen áthajózhatsz a szomszédos Gramvousa szigetre. Kalotarisia partján egyetlen magányos büfé várja a turistákat, de nyugágyakat ez sem kínál fogyasztóinak. Mindkét helyre jellemző, hogy szinte egyáltalán nincsenek büfék és szolgáltatások, ezért mindennel előre kell készülnöd. Pont ezért csendes és nyugodt helyek ezek, kevés turista szokott erre fürdőzni.

  Aegiali Beach

  Amorgos északabbi kikötője körül találod meg ezt a partszakaszt. Finom homokos, kissé hínáros szakasz kristálytiszta vízzel. A partot magas fenyőfák szegélyezik, ezek kellemes árnyékot biztosítanak. A kikötő melletti szakaszon nyugágyak és büfék várják a vendégeket.

  HajóbérlésAmorgos környékén

  Amorgos-ról könnyen felfedezheted a Kis-kükládok szigeteit, valamint a Kükládok középső és déli részét. Egyirányú út keretében akár még Krétáig is elhajózhatsz innen!

  Naxos Marina, Naxos

  A 70 hajó fogadására képes kikötőben legfeljebb 20 méter hosszú vízi járművek köthetnek ki. A maximális merülés 5 méter. A hajószervizen túl a kikötőkben szokásos alapszolgáltatásokat találhatod meg itt.

  Apollonia Marina, Naxos

  Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

  Paroikia Marina, Paros

  Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége 3.5 méter.

  Karavostasi Marina, Ios

  Ez egy közepes méretű kikötő Ios szigetén. 4 méter mély vizében legfeljebb 60 méteres hajókat fogadnak. Számos hasznos szolgáltatással, vízkészlet-feltöltéssel és remek éttermekkel várják a hajósokat.

  Adhamas Marina, Milos

  Adhamas városának kikötőjében 50, legfeljebb 50 méteres hajó köthet ki. A kikötő 5 méter mély, szolgáltatásai között bárokat, éttermeket, hajószervizt és vízfeltöltési lehetőséget is találsz.

  Athinios kikötő

  Santorini legnagyobb kikötője az Athinios, mely a sziget nyugati oldalán található. „Új kikötő” vagy „Thira kikötő” néven is ismert, több száz jacht lehorgonyzására alkalmas. Kiválóan felszerelt, víz, villamos energia, étterem és üzemanyagtöltő állomás is a rendelkezésedre áll. A kikötő nagyon forgalmas, különösen a nyári főszezonban.

  Skala kikötő

  Ez a régi kikötő, mely a Santorini turisztikai központjának számító Fira nevű település alatt található. Legfőbb jellemzője, hogy kis méretű, így a nagyobb hajók itt nem horgonyozhatnak le. Utóbbiak utasait vízi taxival szállítják a szárazföldre. Innen a települést 600 lépcsőfokon keresztül érheted el, melyet gyalogosan, felvonóval, esetleg szamár- és öszvérháton tudsz megtenni. Ha megéheznél, a kikötőben vannak éttermek, tavernák, a kis üzletekben pedig ajándéktárgyakat vagy hagyományos helyi termékeket is vásárolhatsz.

  Ammoudi kikötő

  A festői Ammoudi Santorini északnyugati partján fekszik, Oia mellett, Firastól körülbelül 13 km-re. Kis kikötőjét akár 20 méter hosszú jachtok is igénybe vehetik. A vízparton hagyományos haltavernák közül választhatsz, ahol megkóstolhatod a friss halakat és a helyi receptek alapján készült ízletes fogásokat.

  Vlychada kikötő

  A közelmúltban átadott Vlychada Santorini legvédettebb kikötője. Akár 25 méter hosszú hajók lehorgonyzására is alkalmas. A mélység 4 méter. Van víz, villamos energia és benzinkút; a part mentén bárok, éttermek is várnak.

  A hegyes-völgyes Amorgos szigetén sok látnivalót tekinthetsz meg. Két jelentősebb kikötője környékén és fővárosában sok érdekességet fedezhetsz fel. Hajózás szempontjából ideális kiindulópont a Kükládok déli részének felfedezésére. Várnak a Kis-kükládok, Ios, Santorini valamint Milos szigete! Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

  Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

  Amorgos időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Amorgos maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Amorgos
  szelerosseg Amorgos

  Amorgos szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Amorgos esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Amorgost!

  1.nap Aegiali (Amorgos) – Koufonisia 33, 23 km (20, 65 mi), 2.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 3.nap Iraklia – Ios 33, 10 km (20, 57 mi), 4.nap Ios – Agia Eirini, Therasia – Thira (Santorini) 41, 72 km (25, 92 mi), 5.nap Thira (Santorini) – Kamari (Santorini) 23, 15 km (14, 38 mi), 6.nap Kamari (Santorini) – Anafi 25, 53 km (15, 86 mi), 7.nap Anafi – Katapola (Amorgos) – Aegiali (Amorgos) 82, 94 km (51, 54 mi)

  Hajóbérlés Amorgosban

  1.nap Aegiali (Antiparos) – Katapola (Antiparos) 18, 08 km (11, 23 mi), 2.nap Katapola (Antiparos) – Koufonisi 25, 91 km (16, 10 mi), 3.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 4.nap Iraklia – Ios 33, 10 km (20, 57 mi), 5.nap Ios – Sikinos 12, 98 km (8, 07 mi), 6.nap Sikinos – Folegandros 19, 26 km (11, 96 mi), 7.nap Folegandros – Kimolos – Milos 64, 60 km (40, 14 mi)

  Amorgosi hajóbérlés

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét.
  Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Amorgosban, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt az amorgosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Amorgosról, Amorgos időjárása. Meríts ihletet az amorgosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el az amorgosi vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Amorgosban: Keress hajót a Hajóbérlés Amorgosban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.