A Kvarner-öböl egyedi elhelyezkedése miatt kellemes hajózási térség. Horvátország legnagyobb beltengeri vízterülete. A kikötők biztonságos kikötést és védelmet nyújtanak. Ilyen a csodálatos mediterrán természeti környezetben található Marina Punat is. A csendet és intimitást kedvelők apró halászfalvakat, hegyi kirándulási útvonalakat, magányos öblöket találhatnak. A kisgyermekes családok a jól felszerelt strandokat, játszótereket élvezhetik kedvükre.Punat és környéke számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide hajózóknak.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Még nem tudod hova utazz nyaralni, kikapcsolódni? Unod a turistákkal zsúfolt nagyvárosokat? Punat a legjobb döntés, ha elvonulnál, élveznéd a természet szépségeit és a napfényt! Szemet gyönyörködtető tájak, friss levegő, gasztronómiai élmények várnak itt rád!

  Punat elhelyezkedés

  A Krk sziget déli felén az azonos nevű, 3 km hosszú öböl keleti oldalán található, szűk tengerparti területen. Punat a szigetre vezető hídtól 32 km-re található.

  Punat története

  A Krk egyik legkorábbi falujának számít Punat, ugyanis a tanulmányok és részletesebb jelentések szerint, a terület csak száz évvel ezelőtt alakult ki önálló egységként. A lakosságot azonban az ősidők óta folyamatosan telepítették ide. A település leletei között megtalálható az illír törzsek, a görögük és a rómaiak nyomai is. A legenda szerint a római korban híd vezetett át a Krk-völgy felé tartó Punat-völgy keskeny bejáratán. A gazdálkodás és a szarvasmarha tenyésztés mellett a lakosok halászattal és hajóépítéssel foglalkoztak. 1906-ban osztrák-horvát gőzhajózási társaságot alapítottak itt, amelynek az első gőzhajója, a Frankopan jelentette az utat a falutól a szárazföldig. Ma Punat Horvátország egyik legnagyobb hajózási központja, és az a térség olajbogyó-központja is. Punat és Košljun szigete, már évszázadok óta összekapcsolódnak, a ferencesek által.

  Punat strandjai

  Punat népszerű a gyönyörű strandok miatt, melyek a falu közvetlen közelében helyezkednek el. Többnyire ezeket a strandokat csak hajóval lehet megközelíteni. Nem véletlen, hogy egyre több családnak, fiatalnak elengedhetetlen program a hajóbérlés.

  Punat-öböl:

  Punat településének strandja, az úgy nevezett Puntarska draga, amely gyermekek és idősek számára ideális, mert kényelmesebb, jobb hozzáférést biztosít a tengerhez, továbbá sekély víz és a fürdőzők számára szolgáló védőburkolat van kialakítva.
  Amint elhagyod az öblöt, kavicsos strandok közül válogathatsz. A strandok számtalan szabadidős programokkal kecsegtetnek, mint a sporttevékenységek, vízi sportok, strandröplabda, szörf, sífelvonó, siklóernyőzés, jet ski, aqua park.
  Punat látogatói hajón, jachtokon érkeznek a Punat és a Stara Baška közötti öblökbe, melyek csodálatos, eldugott, kavicsos strandokkal és a kristálytiszta tengerrel várják a látogatókat.
  Aki bérelni nem szeretne hajót, vagy jachtot, az választhatja kikötőből induló, úgy nevezett taxihajókat is.

  Stara Baška

  Stara Baška, mindössze 9 km-re Punat településétől fekszik. Ez a hely, és a strandok igazán népszerűek és látogatottak a turisták körében.

  Látnivalók Punatban

  A település két különböző jellegű részből áll. A régi településrészből Puntából, a település északi részén régi kőházakkal és az új településrészből (Buka) a déli oldalon, mely a turizmus révén jött létre és fejlődött a második világháborút követően. A településen egykor tésztagyár is működött.
  Minden látogató biztosan meg akarja látogatni Košljun szigetét, amely mindössze 10 percre található. Bérelj egy jachtot és fedezd fel te is a csodás szigetet! Bár Punat és Košljun távolsága mindössze 750 méter, évszázadok óta csatlakozik hozzá a sziget, mely térkép szerint a Krk felszigethez tartozik. A kis sziget gazdag növényzettel rendelkezik. Ezen a viszonylag kis felületen 540 növényi és gombafaj lelhető fel. A ferences kolostor Košljun szigetén található, ahol a keresztény évszázadok során számos értéket megőrzött. Érdemes ezt is meglátogatni, ha ide látogatsz! Punat kikötőjében rendszeresen megrendezik az úgy nevezett „Croatia Cup” nemzetközi regatta versenyt, mely igazán izgalmas program a hajózás szerelmeseinek.

  Punat időjárása

  Az Adria partján mediterrán éghajlati viszonyok jellemzők, sok napsütéssel, száraz, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  Hajóbérlés Punatban

  Marina Punat

  Közel 50 évvel ezelőtt a kikötő a gazdag hajógyártási hagyományból fejlődött ki, és ez volt az első kikötő az Adria keleti partján. Kezdetben a kikötő csupán csak 10 hellyel rendelkezett, egy kis moló mentén, azonban ma már egy modern hajózási kikötőnek számít, több mint 1200 hajóval. A Marina Punat volt az első horvát kikötő, amely a “kék zászló” elismerést kapott a magas színvonalú kiszolgálásért és a megőrzött természeti környezetért. Ezt a díjat 1998 óta folyamatosan elnyeri a kikötő. A Marina Punat 850 tengeri kikötőhelyet kínál, és 500 parti helyet. A kikötő a tengerészeknek szánt hajók széles választékát kínálja, a hajójavítótótól és a hajókölcsönzéstől a gasztronómiai kínálatig. A kikötő számos jelentős díjat nyert, többször megjutalmazták a legjobb horvát kikötői díjjal, és ezt 2014-ben a Horvát Gazdasági Kamara is elismerte.

  Marina Mali Losinj

  Ez a kikötő a Losinj sziget nyugati partján helyezkedik el. Az öböl az északi és keleti szelektől védett. Összesen 80 tranzit hajó befogadására képes melyek maximum 18 méter hosszúak lehetnek. Víz és

  Novi Marina

  A Marina Novi egy jól felszerelt kis kikötő. Az itt lehorgonyzó hajók maximális hossza 60 méter lehet, mélysége 5 méter. A Vinodol Riviéra hajóval és repülővel is könnyen megközelíthető, a legközelebbi repülőtér csupán 30 km-re található, Krk szigetén.

  Lopar kikötője

  Lopar városa a Rab sziget északi csücskében található. A város kikötője kicsi, de minden fontos felszerelés megtalálható. A kikötő szelektől védett, mélysége 5 méter és maximális hossza 60 méter.

  áramellátás természetesen biztosított, a környék pedig tele van helyi éttermekkel és bárokkal, ahonnan csodás kilátás nyílik az öbölre.

  ACI Marina Pomer

  A Pomer kikötő a Medulin öbölben található. Több mint 300 hajó fér el itt. Modern, tiszta, valamint van ingyenes wifi hozzáférés is. A hajósok számára minden szükséges megtalálható a kikötőben. Rendelkezik még egy raktárral is, ahol különböző felszereléseket, például kerékpárt vagy szörfdeszkát tudunk tárolni.

  Rabac kikötője

  Egy természetes öbölben fekszik, Isztria keleti partján Labin lábánál. Rabac kikötőjét 450 m természetes védőfal veszi körbe, mely az északi és keleti szelektől teljesen védi, azonban a déli szelek elől nem. A kikötőhöz nemré új partszakaszt építettek, valamint fejlesztették az infrastruktúrát. Kiépítették a villany és vízvezető rendszert.

  Marina Admiral of Opatija

  A Marina Admiral egy négyhorgonyos kikötő, amely szállodák esetében öt csillagnak felel meg. Részét képzi az Admiral szállodának, így a szálloda felszereltsége és szolgáltatásai minden hajótulajdonos számára rendelkezésére állnak. A kikötőben 160 kikötőhely van, maximális hossza 20 m, és 40 száraz dokk. Minden kikötőhelynek saját víz- és áramellátása van. Egyéb szolgáltatások még az egészségügyi ellátás, állandó megfigyelés és biztonság, raktár kölcsönzés, fogadás, ökológiai hulladékgazdálkodás, mosodai szolgáltatás. A Marina alkalmas fogyatékkal élők számára.

  Rijeka kikötője

  Ez Horvátország legnagyobb kikötője. A létesítmény képes szinte bármilyen rakomány és vízi jármű kezelésére. Elérhető helyek száma 58 plusz 2 olaj kikötőhely. Nem kérdéses, hogy felszereltsége, szervíz ellátása és biztonsága hibátlan.

  Crikvenicakikötője

  Crikvenica kikötője nem túl nagy, de minden fontosat megtalálsz. Összesen 24 tranzit hajó befogadására képes. A kikötő közelében van gáz töltőállomás. Elektromos árammal és vízhálózattal is fel van szerelve.
  Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kvarner-öbölben, vagy hajóbérlés a Kvarner-öbölben érdekel

  Punat időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Punat maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Punat
  szelerosseg Punat

  Punat szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Punat esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Punatot!

  1.nap Punat – Malinska 31.42 km (19.52 mi), 2.nap Malinska – Opatija 29.15 km (18.11 mi), 3.nap Opatija – Rijeka 10.25 km (6.37 mi), 4.nap Rijeka – Crikvenica 29.77 km (18.50 mi), 5.nap Crikvenica – Senj 26.64 km (16.55 mi), 6.nap Senj – Baska 12.09 km (7.51 mi), 7.nap Baska – Lopar – Punat 38.29 km (23.79 mi).Hajóbérlés Punatban

  1.nap Punat – Lopar (Rab)23.59 km (14.66 mi), 2.nap Lopar – Opatija (Pag -sziget) 42.52 km (26.42 mi), 3.nap Novalja – Susak 47.25 km (29.36 mi) 4.nap Susak – Mali Losinj 14.33 km (8.90 mi), 5.nap Mali Losinj – Unije 25.68 km (15.96 mi), 6.nap Unije – Pula 50.72 km (31.51 mi), 7.nap Pula – Medulin 27.90 km (17.34 mi), 8.nap Medulin – Rabac 41.84 km (26.00 mi), 9.nap Rabac – Opatija 33.26 km (20.66 mi), 10.nap Opatija – Rijeka 10.25 km (6.37 mi), 11.nap Rijeka – Crikvenica 29.77 km (18.50 mi), 12.nap Crikvenica – Senj 26.64 km (16.55 mi), 13.nap Senj – Baska 12.09 km (7.51 mi), 14.nap Baska – -sziget of Rab – Punat 38.29 km (23.79 mi).vitorlázás Punatban

  Olvass tovább ha punati vitorlázás érdekel or Kvarner öbölbeli vitorlás utiterv.

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Punatban, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a punati hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Punatról, Punat időjárása. Meríts ihletet a punati hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a punati vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Punatban: Keress hajót a Hajóbérlés Punatban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.