Mali Losinji vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Tudj meg mindent a Mali Losinji vitorlázásról: utitervek, kikötők, hajóbérlési lehetőségek, egyéb hasznos infók. Kérd a segítségünket! Losinj-sziget és Mali Losinj település is megannyi lehetőséget kínál az ide hajózóknak.

 Vitorlázás Mali Losinjban
A cikkben az alábbiakról olvashatsz:

Losinj-sziget és a városka, Mali Losinj

A Losinj-sziget Horvátország egyik legérdekesebb szigete és egyike Európa napsütésben leggazdagabb helyének. Rendkívül gazdag, szubtrópusi növényvilág, belső, érintetlen természeti terület. Izgalmasabb, mint jó néhány más sziget a térségben. Rengeteg a gyógynövény. A levegő nagyon egészséges, kifejezetten jót tesz a légúti problémákkal, allergiával szenvedőknek. A szigeten sok a csodálatos partszakasz. A legjobb horvát strandok internetes toplistáján szerepel a Mali Losinj központjától egy kilométerre, délnyugati irányban, Suncana Uvala-ban (Napos Öböl) található Veli Zal Beach.

Mali Losinj a sziget legnagyobb települése és turistaközpontja. Van egy hosszú és széles promenádja. Sok szűk, macskaköves utcácska és látnivaló is van bőven. Ezek a kikötő közvetlen környékén, sétatávolságra találhatóak. Esténként a településen pezseg az élet, sokan korzóznak a megfelelő éttermet keresve vagy a lemenő nap sugaraiban fürdőző kis halászhajókban gyönyörködve. Van két bevásárlóközpont és számos zöldség- és gyümölcsüzlet. A közelben található az Adria első palackorrú delfin rezervátuma, ahol mintegy 120 egyedet számláló populáció él. A mountain bike szerelmeseit egy 30 kilométer hosszú, közepes nehézségű kerékpárút várja.

Kikötők Mali Losinjban és környékén

Mali Losinj kikötője

Mali Losinj a horvát tengerpart szigetvilágának legjelentősebbje. Egy fantasztikusan szép fekvésű és hangulatos mediterrán városka. Kikötője festői látványt nyújt, körülötte tele teraszos vendéglővel, kávézóval. A kikötő az öböl északi részén, a Privlaka átjáró tőszomszédságában található. 150 kikötőhely, mindhez víz- és áramvételi lehetőség, üzemanyagtöltő állomás, vizesblokk, mosoda, szervizműhely, búvárközpont és egy széles választékú hajós bolt 500 méter távolságban. A szezon áprilistól októberig tart, de a kikötő egész évben nyitva van. hajóbérlés Mali Losinj
Mali Losinj kikötője

ACI Cres

A Cres kikötő az Adriai-szigetek legnagyobb és legkevésbé lakott szigetének a közepén található. Kedvelt úti célja az érintetlen természet és a vitorlázás szerelmeseinek. A hatalmas öböl 6 méter mély, 458 hajó befogadására képes és 120 száraz móló is található. Felszereltsége tökéletes és minden szükségletet kielégítő. Kedvelt úti célja az érintetlen természet és a vitorlázás szerelmeseinek.

Punat kikötője

A Marina Punatnál mindent megtalál egy helyen. A kikötő tökéletes felszereltséggel rendelkezik és mindig készen áll, hogy felhőtlen pihenést biztosítson az erre hajózóknak. Ez a kikötő kiváló minőségű kikötőket kínál 14 mólón, legfeljebb 40 m hosszú hajók számára. Éttermek, szálloda és még wellness üdülő is található a közelben. Egyéb szolgáltatások közé tartoznak még a Yacht Service, egészségügyi ellátás, hajófelszerelés tárolására. További fontos szolgáltatások: ivóvíz-csatlakozás, elektromos csatlakozás, a kikötő és a bejárat video-megfigyelése, wifi, pénzváltó szolgáltatás, információs pult, időjárás-előrejelzés, meteorológiai állomás, internetes kávézó, gyermekek számára játszótér, mosodai szolgáltatások. vitorlázás Punatban, hajóbérlés Punaton

ACI Marina Rab

A kikötő Rab szigetének északi részén található. Rab városának modern és minőségi szolgáltatásokat nyújtó kikötője az ACI Marina lánc tagja. A közvetlen közelében található gáz feltöltő állomás is. Van lehetőség hajó javításra és karbantartásra, valamint hajózási eszközöket árusító bolt is van a közelben. Horgonyzóhelyek száma 142, mind vizes kikötőhely. Van ingyenes wifi hozzáférés, mosdó és zuhanyzó helységek. A közelben pedig kellemes éttermeket és kávézókat találunk. hajóbérlés Rab-szigeten

Marina Novalja, Pag

A Novalja kikötő az Adriai-tengeren, Pag szigetének északi részén található. Ennek a csodálatos turisztikai központnak a legnagyobb kikötőjében a víz mélysége 5 méter, 100 kikötőhely található, melyek maximális hossza 20 méter lehet. A turisztikai és szabadidős tevékenységek megszámlálhatatlanok. Csodálatos kilátás, és rengeteg tengerparti étterem található a közelben. vitorlázás Novaljában, hajóbérlés Novaljában

Marina Veli Rat

A Marina Veli Rat a Dugi Otok-sziget északnyugati oldalán, a horvát tengerparton található. Mindössze 30 kilométerre fekszik Zadar városától, mely egyben Dalmácia fővárosa. A nyugodt és csendes kikötőben 207 kikötőhely található, a maximum hajóhossz 20 méter és a maximális merülés 3, 5 méter. Kis város létére a kikötője teljesen felújított, modern és tiszta. A kis üdülővárosnak hajóállomásán található ingyenes wifi, tiszta és modern mosdó és zuhanyzó. A környéken pedig hangulatos bárok és éttermek fogadnak.

Sali Marina

A Sali kikötő a Dugi Otok-sziget délkeleti partján található, nagyjából 20 kilométerre Zadar városától. Itt 90 kikötőhely van, melyek mindegyike rendelkezik áram és vízellátással. A hajók maximális hossza akár 70 méter is lehet és a kikötő mélysége 4 méter. Található itt még mosdó és zuhanyzó, valamint a városban van mentőszolgálat, fogorvos és postaszolgálat is.

Rabac kikötője

Egy természetes öbölben fekszik, Isztria keleti partján Labin lábánál. Rabac kikötőjét 450 m természetes védőfal veszi körbe, mely az északi és keleti szelektől teljesen védi, azonban a déli szelek elől nem. A kikötőhöz nemrég új partszakaszt építettek, valamint fejlesztették az infrastruktúrát. Kiépítették a villany és vízvezető rendszert. rabaci vitorlázás, hajóbérlés Rabacon

ACI Marina Pula

Pula kikötője már az ókorban is fontos szerepet játszott a város életében. Egy hatalmas természetes öbölben helyezkedik el. Nagyjából 200 kikötőhellyel rendelkezik és akár 40 méter hosszú megajachtokat képes befogadni. Felszereltsége kifogástalan. Mosoda, ATM és valuta váltó is található. A közelben van benzinkút is és autókölcsönzésre is van lehetőség. Éjszaka pedig csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a szépen kivilágított hajógyárra. vitorlázás Pulában, hajóbérlés Pulán

Kikötők Mali Losinj környékén

10 %bavaria-36-2004-4Punat
11.4 m / 37 ft3 Kabin /8 Ágy
20 % + 20 %aventura-34-2022-1Novi Vinodolski
10.0 m / 33 ft3 Kabin /6 Ágy
5 % + 5 % + 5 % + 5 % + 5 % + 5 %bavaria-sport-400-open-2015Punat
12.2 m / 40 ft2 Kabin /6 Ágy

Vitorlázz Mali Losinjban! Mali losinji hajós útvonalak

Vitorlázás Mali Losinjban: Egy egyhetes útvonal-javaslat Mali Losinjból a Kvarner-öbölben

Ez a javasolt útvonal egy körút, tehát széltől függően lehet kezdeni bármelyik irányba.
Mali losinji hajós útvonaltervező

1.nap: Mali Losinj – Unije

25, 43 km (15, 80 mi)Mali Losinj környékén ez a legnagyobb lakott sziget. A csend, nyugalom és napfény szigete. Unije nevezetessége a Vnetak világítótorony. Érdemes búvárfelszerelést bérelni, mert nagyon tiszta a víz az öblökben. A szigeten egy hatalmas, hosszan elnyúló apró kavicsos strandot találunk, ez a legismertebb. Éjszakázás Susak-sziget kikötőjében.

2. nap: Unije – Susak

17, 01 km (10, 57 mi)A szigeten mindössze egy kis falu van, Susak. Itt gyönyörű finomhomokos partot lehet találni, mint a sziget más részein is. Mivel Susak sziget homoksziget így teljesen más aromája van az itt termő bornak, mint a többinek köves talajon nevelkedőnek. A szigetlakók saját dialektust beszélnek, amelyet a többi horvát meg se ért és különleges népviselet viselnek az ünnepségeken. Sokan nem is tudnak a sziget létezéséről, így ne hagyd ki ennek a rejtett gyöngyszemnek a felfedezését!

3. nap: Susak – Novalja (Pag)

47, 17 km (29, 31 mi)
Pag sziget fő városkája, Pag csak a hírhedt Velebiti-csatorna felől lenne megközelíthető, amely az év egyharmadában bóraveszélyes. Pag nyugati felén egyedül Novalja alkalmas arra, hogy elé horgonyozzunk. Novalján bulizós az éjszakai élet, a fiatalok kedvenc helye. A búvárkodás kedvelőinek Pag csúcsa lehet érdekes. Éjszakázás a városka kikitőjében.

4. nap: Novalja – Lopar (Rab–sziget)

44, 00 km (27, 34 mi)A sziget sokak szerint a Kvarner-öböl legszebb szigete, tele van festői öblökkel és gyönyörű strandokkal. Érdemes búvárkodni a Sorinj-fok közelében, ahol egy elsüllyedt ókori hajó amfora szállítmányát lehet megcsodálni.
A szigeten csodás dús zöld, fenyőerdős természeti környezet csodálhatsz meg. Találkozhatsz szarvasokkal és muflonokkal. A környéken egyébként több kicsi sziget van még, például Goli-otok, és Grgur. Ezeket is nagy élmény felfedezni.

5. nap: Lopar – Punat (Krk–sziget)

23, 03 km (14, 31 mi)A Krk-sziget második legnagyobb települése. Kedves látvány a sűrűn egymáshoz épített kicsi házakkal. A vízi sportokat kedvelők és a hajósok Mekkája. Innen szokták felfedezni Krk-sziget egyéb látnivalóit. Éjszakázás a város kikötőjében.
partok és öblök Mali Losinj környékén

6.nap: Punat – Cres (town)

66, 78 km (41, 50 mi)
Cres szigete osszan elnyúló, hegyvidéki földrajzi képződmény. Nagyon tagolt partja van, sok rejtett öböl és kavicsos strand található itt. Számos búvárközpontja van, lehet jet-skit bérelni és ejtőernyőzni is. Lubenice érdekessége a Kék Barlang. A csodavilágba a tengerpartról lehet beúszni.

7 napos vitorlás útvonalterv Mali Losinjból

1. nap Mali Losinj – Susak 15, 20 km (9, 44 mi) , 2. nap Susak – Unije , 3. nap Unije – Cres town 44, 76 km (27, 81 mi), 4. nap Cres – Rabac 24, 54 km (15, 25 mi), 5. nap Rabac – Trget 32, 92 km (20, 46 mi), 6. nap Trget – Medulin 34, 83 km (21, 64 mi), 7. nap Medulin – Vele Srakane – Mali Losinj 55, 99 km (34, 79 mi)

Hajós útvonaltervező Mali Losinj környékén

Hajó tankolási lehetőségek Mali Losinjban, hajós benzinkutak a Kvarner-öbölben

  • CRIKVENICA: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.170357, 14.696294
  • NOVI VINODOLSKI: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.127495, 14.785789
  • RAB: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 44.75828, 14.762634
  • Gas station MALI LOSINJ: Mélység: 7 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 44.531932, 14.46868
  • Gas station PULA – Marina Veruda: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.8749, 13.84651
  • ABBAZIA – Marina Opatija: , Mélység: 4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.327236, 14.300592
  • ACI Marina CRES: , VHF: 17, Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.947991, 14.416325
  • KRK: , Mélység: 2, 2 – 3, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.025306, 14.575191

A Kvarner-öbölben a természet lenyűgöző csodáit fedezheted fel. A tenger és a hajózás szerelmesei biztonságos környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek, és közben bárhol érnek partot, élvezhetik a szárazföld-adta élményeket: növényzet, gasztronómia, mediterrán hangulat, történelmi városkák, kulturális értékek. Gyere és győződj meg róla, életre szóló élményekkel térsz majd innen haza.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Mali Losinj

5/5 - (313 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.