Tudj meg mindent a Opatijai vitorlázásról: utitervek, kikötők, hajóbérlési lehetőségek, egyéb hasznos infók. Kérd a segítségünket! Opatija egy hegyoldalra épült. Csodálatos látvány tárul elénk a tenger felől. Különleges klímájának köszönhetően sajátos, a Kvarnerre egyébként nem jellemző növényzetet a 19. századi építészeti stílus páratlan szépségei fűszerezik. Gyönyörű parkokban szebbnél szebb szecessziós épületek. És mindent áthat az elegancia. Rend és tisztaság, bármerre nézünk.

Vitorlázás Opatija-ban

A cikkben az alábbiakról olvashatsz:

Kikötők Opatija környékén

Opatija kikötői

A városi kikötő az Angiolina-park és a szabadtéri színpad félszigetének északi oldalán van. Szabad hely nehezen található, de ha csak röviden szeretnénk megállni, akkor azt a rakpart külső oldalán is megtehetjük. A város másik kikötője az Admiral Hotel modern épülettömbje előtt fekszik. Itt a kikötéssel az elegáns szálloda összes szolgáltatását igénybe vehetjük. A két kikötő között sorakoznak a patinás szállodák.

Opatija látképét a Lungomare szállodasora mellett a hegyoldalban álló zöld kupolás Szűz Mária-templom határozza meg. Messziről nézve régebbinek és talán szebbnek is gondolnánk, valójában a 20. század elején épült.

Közigazgatásilag már Icichez tartozik az ACI Marina Opatija, amely az előbbieknél több kikötőhellyel és szintén magas színvonallal várja a hajósokat. A városközpont innen a sétányon haladva mindössze 3 km.

Kikötők Opatija környékén

Rabac kikötője

Egy természetes öbölben fekszik, Isztria keleti partján Labin lábánál. Rabac kikötőjét 450 m természetes védőfal veszi körbe, mely az északi és keleti szelektől teljesen védi, azonban a déli szelek elől nem. A kikötőhöz nemrég új partszakaszt építettek, valamint fejlesztették az infrastruktúrát. Kiépítették a villany és vízvezető rendszert. rabaci vitorlázás, hajóbérlés Rabacon Opatijai vitorlázás

ACI Marina Pomer

A Pomer kikötő a Medulin öbölben található. Több mint 300 hajó fér el itt. Modern, tiszta, valamint van ingyenes wifi hozzáférés is. Egy tágas, minőségi étterem áll a parton. A hajósok számára minden szükséges megtalálható a kikötőben. Rendelkezik még egy raktárral is, ahol különböző felszereléseket, például kerékpárt vagy szörfdeszkát tudunk tárolni. medulini vitorlázás, hajóbérlés Medulinban

ACI Cres

A Cres kikötő az Adriai-szigetek legnagyobb és legkevésbé lakott szigetének a közepén található. Kedvelt úti célja az érintetlen természet és a vitorlázás szerelmeseinek. A hatalmas öböl 6 méter mély, 458 hajó befogadására képes és 120 száraz móló is található. Felszereltsége tökéletes és minden szükségletet kielégítő. Kedvelt úti célja az érintetlen természet és a vitorlázás szerelmeseinek.

Marina Punat, Krk

Ez a kikötő szelektől tökéletesen védett természetes öbölben található. Mélysége 3 méter és 300 hajó befogadására képes. A maximális jacht hossz 50 méter. Forgalmas és jól felszerelt kikötő. Minden szükséges szolgáltatást igénybe lehet venni, mint például karbantartás és javítás.

Crikvenica kikötője

Crikvenica kikötője nem túl nagy, de minden fontosat megtalálsz. A kikötő 3 részre oszlik és összesen 24 tranzit hajó befogadására képes. A kikötő közelében van gáz töltőállomás. Elektromos árammal és vizhálózattal is fel van szerelve.

Rijeka kikötője

Már a Monarchia idején is ez vol Magyaroszág, ma pedig Horvátország legnagyobb kikötője. A létesítmény képes szinte bármilyen rakomány és vízi jármű kezelésére. Ma is kulcsfontosságú szerepet játszik a távolkeleti és közép-európai piacok között. Elérhető helyek száma 58 plusz 2 olaj kikötőhely. Nem kérdéses, hogy felszereltsége, szervíz ellátása és biztonsága hibátlan. hajóbérlés Rijekában Opatija környéki kikötők

Marina Mali Losinj

Ez a kikötő a Losinj sziget nyugati partján helyezkedik el. Az öböl az északi és keleti szelektől védett. Mali Losinj sailing, yacht charter Mali Losinj A Kvarner-öböl ezen része eléggé forgalmas a nyári főszezonban, ezért jobb biztosra menni és előre lefoglalni egy helyet. Víz és áramellátás természetesen biztosított, a környék pedig tele van helyi éttermekkel és bárokkal, ahonnan csodás kilátás nyílik az öbölre. vitorlázás Mali Losinjban, hajóbérlés Mali Losinj

Opatija, az adriai hajósok luxusa

Opatija a legelőkelőbb adriai tengerparti város. Elegáns és nagyvonalú. Arisztokratikus hangulat árad a rendezett parkokból, a rendben tartott homlokzatokból, az éttermek és kávézók magas minőségéből, a kiszolgálás kifogásolhatatlanságából. Magas kategóriájú szállodák sora, amelyek között tengervízzel feltöltött medencéset is találunk.

Opatija 1844-ig egy csendes kis halászfalu volt a Szent Jakab templom körüli 35 házzal. Ekkor érkezett ide Fiuméből a gazdag Iginio Scarpa, aki a tengerparton megépíttette a feleségéről elnevezett Villa Angiolinát. Ettől kezdve vált a városka a felső tízezer híres nyaralóhelyévé. A lenyűgöző panoráma, a kristálytiszta víz és a sok zöldterület olyan vonzerővel bírt, hogy még a háború sötét napjaiban is állandó volt a turistaforgalom.

Partok Opatija környékén: A Riviéra

Az Opatija Riviéra északi vége Volosko, innen indul a 12 km hosszú Lungomare sétány, amely Opatiját is magában foglalva a tengerpart mentén kanyargózva több természetes és mesterséges strand mellett halad el. Icicit, Ikát és Lovrant érintve egészen Medvejáig sétálhatunk rajta. Persze akár futva, akár kerékpárral is megtehetjük ezt a távot, ha komolyabb sportoláshoz van kedvünk.

A partszakaszon bárhol van lehetőség útközben a fürdésre és vízi sportokra. A Riviéra nagyszerű lehetőségeket kínál túrázásra, az Ucka-hegy megmászására is. A legmagasabb pont a Vojak (1396 m), ahová legkönnyebben az Opatijától 5 kilométerre délre, a Lungomare sétány mentén lévő Lovranból kapaszkodhatunk fel. 700 méteres magasságban a természet jelzi, hogy elértük az út felét: a gesztenye- és tölgyfákat itt bükkös váltja fel. Mintegy 3 és fél óra a csúcsig, de az onnan elénk táruló látvány minden erőfeszítést megér! Ha a 922 méter magas Poklon érintésével ereszkedünk vissza Opatijába, a Hotel Palace elé érkezünk meg.

A csodálatos panorámájú éttermekben a gasztronómia szerelmesei is találhatnak kedvükre való ínyencségeket. Helyi specialitás a szarvasgomba, a lovrani gesztenye, borból pedig a Malvázija.

11.3 m / 37 ft3 Kabin /7 Ágy
35 %adria-mare-38-2021Punat
12.0 m / 39 ft2 Kabin /4 Ágy

Vitorlázz Opatija-ban!Opatijai hajós útvonalak

Vitorlázás Opatija-ban: 1 hetes hajós útiterv

1. nap: Opatija – Lovran

6.07 km (3.77 mi)

Opatiját elhagyva Lovran városa lesz első állomásunk. Az Ucka-hegység, örökzöld babérerdőkkel borított oldalában fekvő, nyugodt móló kitűnő kikötési körülményekkel vár minket. Mivel Lovran mindig is csodaszép természeti értékekkel rendelkezett, így számos magyar és osztrák nemes építtetett ide nyaraló villát. Ezek a villák és a szűk sikátorok határozzák meg a város látképét.Kikötés után indulj útnak és fedezd fel az Osztrák-Magyar Monarchia XIX. századi emlékeit a városban!

2. nap: Lovran – Cres (-sziget of Cres)

41.35 km (25.69 mi)
Hosszan elnyúló, hegyvidéki földrajzi képződmény. Nagyon tagolt partja van, sok rejtett öböl és kavicsos strand található itt. Számos búvárközpontja van, lehet jet-skit bérelni és ejtőernyőzni is. Lubenice érdekessége a Kék Barlang. A csodavilágba a tengerpartról lehet beúszni.

3. nap: Cres – Unije

44.43 km (27.60 mi)
Mali Losinj környékén ez a legnagyobb lakott sziget. A csend, nyugalom és napfény szigete. Unije nevezetessége a Vnetak világítótorony. Érdemes búvárfelszerelést bérelni, mert nagyon tiszta a víz az öblökben. A szigeten egy hatalmas, hosszan elnyúló apró kavicsos strandot találunk, ez a legismertebb.

4. nap : Unije – Mali Losinj

25.68 km (15.96 mi)

Mali Losinj a sziget legnagyobb települése és turistaközpontja. Sok szűk, macskaköves utcácska és látnivaló is van bőven. Rendkívül gazdag, szubtrópusi növényvilág, belső, érintetlen természeti terület. A szigeten sok a csodálatos partszakasz. A legjobb horvát strandok internetes toplistáján szerepel Suncana Uvala-ban (Napos Öböl) található Veli Zal Beach.

5. nap: Mali Losinj – Susak

14.33 km (8.90 mi)
A szigeten mindössze egy kis falu van, Susak. Itt gyönyörű finomhomokos partot lehet találni, mint a sziget más részein is. Mivel Susak sziget homoksziget így teljesen más aromája van az itt termő bornak, mint a többinek köves talajon nevelkedőnek. A szigetlakók saját dialektust beszélnek, amelyet a többi horvát meg se ért és különleges népviselet viselnek az ünnepségeken. Sokan nem is tudnak a sziget létezéséről, így ne hagyd ki ennek a rejtett gyöngyszemnek a felfedezését! Opatijai hajós útvonaltervező

6. nap: Susak – Novalja (Pag-sziget)

47.25 km (29.36 mi)

Pag sziget fő városkája, Pag csak a hírhedt Velebiti-csatorna felől lenne megközelíthető, amely az év egyharmadában bóraveszélyes. Pag nyugati felén egyedül Novalja alkalmas arra, hogy elé horgonyozzunk. Novalján bulizós az éjszakai élet, a fiatalok kedvenc helye. A búvárkodás kedvelőinek Pag csúcsa lehet érdekes. Éjszakázás a városka kikitőjében.

7. nap: Pag -Rab – Opatija

101.60 km (63.13 mi)
A sziget sokak szerint a Kvarner-öböl legszebb szigete, tele van festői öblökkel és gyönyörű strandokkal. Érdemes búvárkodni a Sorinj-fok közelében, ahol egy elsüllyedt ókori hajó amfora szállítmányát lehet megcsodálni.
A szigeten csodás dús zöld, fenyőerdős természeti környezet csodálhatsz meg. Találkozhatsz szarvasokkal és muflonokkal. A környéken egyébként több kicsi sziget van még, például Goli-otok, és Grgur. Ezeket is nagy élmény felfedezni.

7 napos opatijai vitorlás útvonal

1. nap Opatija – Rijeka 10.25 km (6.37 mi), 2. nap Rijeka – Crikvenica 29.77 km (18.50 mi), 3. nap Crikvenica – Senj 26.64 km (16.55 mi), 4. nap Senj – Baska 12.09 km (7.51 mi), 5. nap Baska – Lopar (Rab) 19.66 km (12.22 mi), 6. nap Lopar – Punat 23.41 km (14.55 mi), 7. nap Punat – Cres -sziget – Opatija 50.96 km (31.67 mi)

Hajós útvonaltervező Opatija-ban

Vitorlázás a Kvarner-öbölben: 14 napos hajós útiterv

1. nap Opatija – Lovran 6.07 km (3.77 mi), 2. nap Lovran – Rabac 27.72 km (17.22 mi), 3. nap Rabac – Medulin 43.21 km (26.85 mi), 4. nap Medulin – Susak 46.34 km (28.79 mi), 5. nap Susak – Mali Losinj 14.33 km (8.90 mi), 6. nap Mali Losinj – Premuda 29.07 km (18.06 mi), 7. nap Premuda – Silba-sziget – Olib-sziget 18.72 km (11.63 mi), 8. nap Olib – Novalja (Pag-sziget) 23.06 km (14.33 mi), 9. nap Pag – Lopar 42.70 km (26.53 mi), 10. nap Lopar – Punat 23.59 km (14.66 mi), 11. nap Punat – Baska 22.33 km (13.88 mi), 12. nap Baska -Senj 12.09 km (7.51 mi), 13. nap Senj – Crikvenica 26.64 km (16.55 mi), 14. nap Crikvenica – Rijeka – Opatija 36.34 km (22.58 mi)

Opatijai hajózás

h2> Hajó tankolási lehetőségek Opatija környékén, hajós benzinkutak a Kvarner-öbölben

  • CRIKVENICA: Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.170357, 14.696294
  • NOVI VINODOLSKI: Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.127495, 14.785789
  • RAB: Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 44.75828, 14.762634
  • Gas station MALI LOSINJ: Mélység: 7 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 44.531932, 14.46868
  • Gas station PULA – Marina Veruda: Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.8749, 13.84651
  • ABBAZIA – Marina Opatija: Mélység: 4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.327236, 14.300592
  • ACI Marina CRES: , VHF: 17, Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.947991, 14.416325
  • KRK: Mélység: 2, 2 – 3, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.025306, 14.575191

Az opatiai kalandhoz érdemes a hajótúrára bepakolni valami elegánsabb öltözéket is, ha szeretnénk igazán jól érezni magunkat. Adjuk meg a módját, ahogy mondani szokás. Élvezd, ahogy belesimulsz az arisztokratikus környezetbe és átjár a magas minőség és luxus élménye! Garantáltan kellemes emlékeket viszel haza testben és lélekben egyaránt. Több Kvarner-öbölbeli hajós úti cél

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Opatija

4.8/5 - (155 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.