Novi Vinodolski a Krk- csatorna közepén található. Tökéletes kiindulópontja lehet egy felejthetetlen kirándulásnak a sziget, vagy akár az egész Kvarner- öböl körül. Ebből a cikkből megtudhatod, milyen időjárási körülményekre számíthatsz, valamint bemutatunk két lehetséges útvonaltervet is. Vitorlázás Novi Vinodolskiban

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Időjárás Novi Vinodolskiban

A Kvarner- öböl kellemes, mediterrán éghajlattal rendelkezik. A napsütéses órák száma évi 2500, míg az átlagos csapadék 400-850 mm között várható. A nyári átlag hőmérséklet 24 és 28C között mozog. A környéken uralkodó szelek a bóra, a jugo és a misztrál. Több infó: időjárási feltételek, széladatok Novi Vinodolskiban

Kikötők és szigetek Novi Vinodolski környékén

Novi Marina

A Marina Novi egy jól felszerelt kis kikötő. Az itt lehorgonyzó hajók maximális hossza 60 méter lehet, mélysége 5 méter. A Vinodol Riviéra hajóval és repülővel is könnyen megközelíthető, a legközelebbi repülőtér csupán 30 km-re található, Krk szigetén. Kikötők Novi Vinodolskiban

Lopar kikötője

Lopar városa a Rab sziget északi csücskében található. A város kikötője kicsi, de minden fontos felszerelés megtalálható. A kikötő szelektől védett, mélysége 5 méter és maximális hossza 60 méter.

Marina Mali Losinj

Ez a kikötő a Losinj sziget nyugati partján helyezkedik el. Az öböl az északi és keleti szelektől védett. Összesen 80 tranzit hajó befogadására képes melyek maximum 18 méter hosszúak lehetnek. A Kvarner-öböl ezen része eléggé forgalmas a nyári főszezonban, ezért jobb biztosra menni és előre lefoglalni egy helyet. Víz és áramellátás természetesen biztosított, a környék pedig tele van helyi éttermekkel és bárokkal, ahonnan csodás kilátás nyílik az öbölre.

ACI Marina Pomer

A Pomer kikötő a Medulin öbölben található. Több mint 300 hajó fér el itt. Modern, tiszta, valamint van ingyenes wifi hozzáférés is. Egy tágas, minőségi étterem áll a parton. A hajósok számára minden szükséges megtalálható a kikötőben. Rendelkezik még egy raktárral is, ahol különböző felszereléseket, például kerékpárt vagy szörfdeszkát tudunk tárolni.

Rabac kikötője

Egy természetes öbölben fekszik, Isztria keleti partján Labin lábánál. Rabac kikötőjét 450 m természetes védőfal veszi körbe, mely az északi és keleti szelektől teljesen védi, azonban a déli szelek elől nem. A kikötőhöz nemrég új partszakaszt építettek, valamint fejlesztették az infrastruktúrát. Kiépítették a villany és vízvezető rendszert. Kikötők  Novi Vinodolskiban

Marina Admiral of Opatija

A Marina Admiral egy négyhorgonyos kikötő, amely szállodák esetében öt csillagnak felel meg. Részét képzi az Admiral szállodának, így a szálloda felszereltsége és szolgáltatásai minden hajótulajdonos számára rendelkezésére állnak. A kikötőben 160 kikötőhely van, maximális hossza 20 m, és 40 száraz dokk. Minden kikötőhelynek saját víz- és áramellátása van. Egyéb szolgáltatások még az egészségügyi ellátás, állandó megfigyelés és biztonság, raktár kölcsönzés, fogadás, ökológiai hulladékgazdálkodás, mosodai szolgáltatás. A Marina alkalmas fogyatékkal élők számára.

Rijeka kikötője

Már a Monarchia idején is ez volt Magyarország, ma pedig Horvátország legnagyobb kikötője. A létesítmény képes szinte bármilyen rakomány és vízi jármű kezelésére. Ma is kulcsfontosságú szerepet játszik a távolkeleti és közép-európai piacok között. Elérhető helyek száma 58 plusz 2 olaj kikötőhely. Nem kérdéses, hogy felszereltsége, szervíz ellátása és biztonsága hibátlan.

Crikvenica kikötője

Crikvenica kikötője nem túl nagy, de minden fontosat megtalálsz. A kikötő 3 részre oszlik és összesen 24 tranzit hajó befogadására képes. A kikötő közelében van gáz töltőállomás. Elektromos árammal és vízhálózattal is fel van szerelve.

Vitorlázz Novi Vinodolskiban! Novi Vinodolski-i hajós útvonalak

Vitorlázás a Kvarner-öböl körül

Novi Vinodolski-i hajós útvonaltervező

1. nap Novi Vinodolski – Lopar

36.08 km (22.42 mi)

Lopar egy kis város Rab szigetén, mindössze 12 km-re az ókori Rab városától. A gyönyörű természeti adottságairól és a csodaszép homokos strandokról ismert. A tengerpart mentén számos kis sziget található, mint a Goli Otok, Otok Sveti Grgur. Ezen felül a városnak 22 gyönyörű homokos strandja van. A leghíresebb a kék zászlós, Rajska Plaza, mely 1, 5 kilométer hosszú. A város történelmi és természeti örökséggel rendelkezik.

2. nap Lopar – Mali Losinj

44.82 km (27.85 mi)

Losinj szigete a Kvarner-öböl nyugati oldalán, közvetlenül Cres szigete alatt található. A sziget hosszú és keskeny, partvonalának hossza 112 km. Igazi nyaraló paradicsom. Az itt lakók legfőbb bevételi forrása a turizmus. Növényvilága elképesztő, melyet a világ minden részéről érkező hajózók telepítettek be. A több mint 1000 fajta növény közül 230 féle gyógynövény és 80 féle egzotikus növény található. Ha szeretnéd megcsodálni a kivirágzó tájat, akkor a legmegfelelőbb idő március és május hónapok. A búvárkodást itt semmiképp se hagyd ki. Földrajzi adottságai miatt a tenger eléggé védett és itt található az Adria egyik legtisztább vize. Néhol akár 20-25 méterig is ellátni a vízben. Pont ezért ez a delfinek egyik kedvenc helye. A látnivalók között akad még egy érdekesség, a helyi Vízalatti Történelmi Park. A sziget fő települése Mali Losinj, ami jelenleg a legnépesebb szigetre épült adriai város. Több helyen is láthatunk káprázatos felújított monarchiabeli villákat és bámulatos luxus jachtokat. Novi Vinodolski-i  hajózás

3. nap Mali Losinj – Medulin

55.73 km (34.63 mi)

Ha a homokos tengerpartokat kedveled akkor itt a helyed! Medulin jól ismert tengerpartja a Bijeca strand. Ez a közkedvelt part tette híressé a környéket. A kikötő egy nyüzsgő, fiatalokkal teli népszerű környékké nőtte ki magát az elmúlt években. Ezen felül muszáj megemlíteni az öbölben található három kis szigetet. Ezek a Ceja, Brodulas és Levan nevet viselik. Az utóbbi egy természetes homoksziget. Az itt található étteremben mindenképp megéri asztalt foglalni. Próbál ki te is az ízek és a romantika tökéletes harmóniáját.

4. nap Medulin – Rabac

43.37 km (26.95 mi)

Rabac egy kis üdülőfalu, mely Labin várostól délkeletre a tengerparton helyezkedik el. A kikötő egy kis öbölben fekszik, mely védett az észak-keleti szelktől. Sokáig kis halászfaluként volt ismert, de idővel egy közkedvelt nyaralóparadicsommá nőtte ki magát. Mindenképp látogasd meg a híres Four Elemnts Beachet. A tengerpartot kis fehér mészkőkavicsok fedik, vize kristálytiszta és az öbölben semmi más nincs csak a tölgyfaerdők és a tenger ameddig szem ellát. Aktív kikapcsolódásban sincs hiány Rabacban, lehet búvárkodni, benézhetsz a kalandparkba, vagy esetleg tehetsz egy túrát Labin és Rabac között.

5. nap Rabac – Rijeka

37.55 km (23.34 mi)

Rijeka a Kvarner-öböl partján, Rabactól keletre található. Horvátország harmadik legnagyobb városa. Turisták körében nem igen ismert és pont ezért tökéletes egy nyári kiránduláshoz. A város szíve a Korzo, ami egy hosszú és széles belvárosi sétáló utca. Ezen a sétányon végig sétálva élvezheted a lenyűgöző barokk épületeket, nagyszerű éttermeit és az egész évben nyüzsgő éjszakai életet. Itt megfigyelheted a feltűnő neoklasszikus palotákat és színházakat. Leginkább egy közép-európai nagyvárosra emlékeztet, mely telis-tele van üzletekkel és kávéházakkal. Egy másik érdekes program még ellátogatni a központi piacra. A Fish Hall, azaz a csarnok egy gyönyörű szecessziós épület. Az árusok mindig friss termékekkel várják a vásárlókat. Ha strandolni támadna kedved, akkor a Ploce és a Kostanj a két legjobb, kék zászló minősítéssel ellátott tengerpart. Hajózás Novi Vinodolski környékén

6. nap Rijeka – Crikvenica

26.12 km (16.23 mi)

Crikvenica a Vinodol part menti terület legnagyobb városa. Az elmúlt húsz évben területe kiterjeszkedett egészen a közeli Selce városig, ezért egyesítették a kettőt. Egy igazi turisztikai paradicsom. A városi strand egy hatalmas, kék zászlós strand, tele mindenféle sport tevékenységgel. Az egyik legkülönlegesebb mind közül egy híres horvát játék, a picigin. Ezt a vízilabda eredetű sportot csak sekély vízben lehet űzni. Lényege, hogy csak egy tenyérrel érintve lehet továbbjuttatni a labdát a következőnek. A menet közben az elhivatott játékosok mindenféle vicces akrobatikus mozdulattal próbálják meg minél több ideig a levegőben tartani a labdát. Mindenképpen ki kell próbálnod! Ezen felül évente több mint 250 fesztivált rendeznek a környéken. Garantált a szórakozás. Ha erre jársz akkor mindenképp keress fel egyet a számos romantikus csókhely közül. A lakói nagyon büszkék ezekre a híres találkozóhelyekre és a turisták számára is népszerű úti célok.

7. nap Crikvenica – Jesenova-öböl – Novi Vinodolski

9.91 km (6.16 mi)

Ha Crikvenica városa felől érkezel akkor mindenképp horgonyozz le a Jesenova- öbölben. Az itteni csodaszép, kavicsos tengerpart a környéken hajózók kedvenc pihenőhelye. Tégy egy kellemes sétát a híres Jesennovai emlékműig és csodáld meg a meseszép tájat.

Novi Vinodolski egy jól ismert turisztikai központ. Történelmi öröksége legfőképp a Frangepán családhoz köthető. Frangepán erődök, kastélyok és különleges fafaragások. Híres még a Vinodol-völgyben készített kiváló minőségű, horvát bor. Az egész tájat örökzöld növényzet, az égszínkék tengervíz és a friss levegő jellemzi. Nem véletlen, hogy Opatija után ez egész Horvátország legfontosabb idegenforgalmi régiója. Tégy egy kellemes sétát a belvárosban és élvezd a napsugarakat a csodaszép tengerparton!

Vitorlázás Novi Vinodolskiban: 7 napos útiterv a Krk-sziget körül

Krk Horvátország és az egész Adriai-tenger második legnagyobb szigete. Sűrű erdővel borított dombok és hegyes sziklák jellemzik. Crisnjeva és Omišalj között találod a világ egyik leghosszabb beton hídját, a Krki hídat, ami a szigetet köti össze a szárazfölddel. A sziget központja és egyben legnagyobb települése Krk városa. Vitorlázás Novi Vinodolskiban

1. nap Novi Vinodolski – Vrbnik 9.57 km (5.95 mi), 2. nap Vrbnik – Baska 24.45 km (15.19 mi), 3. nap Baska – Krk 23.59 km (14.66 mi), 4. nap Krk – Malinska 28.66 km (17.81 mi), 5. nap Malinska – Omisalj 15.49 km (9.62 mi), 6. nap Omisalj – Biserujka – Soline 14.64 km (9.09 mi) – 5.98 km (3.71 mi), 7. nap Soline – Silo – Novi Vinodolski 5.67 km (3.52 mi) – 11.27 km (7.00 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Novi Vinodolski környékén , hajós benzinkutak a Kvarner-öbölben

  • CRIKVENICA: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.170357, 14.696294
  • NOVI VINODOLSKI: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.127495, 14.785789
  • RAB: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 44.75828, 14.762634
  • Gas station MALI LOSINJ: Mélység: 7 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 44.531932, 14.46868
  • Gas station PULA – Marina Veruda: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.8749, 13.84651
  • ABBAZIA – Marina Opatija: , Mélység: 4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.327236, 14.300592
  • ACI Marina CRES: , VHF: 17, Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.947991, 14.416325
  • KRK: , Mélység: 2, 2 – 3, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 45.025306, 14.575191

Novi Vinodolski tökéletes hely a kikapcsolódáshoz és kiváló kiindulópontja egy felejthetetlen hajókirándulásnak. Utad során rengeteg lenyűgöző tájat fogsz látni és megismerkedhetsz a horvát kultúrával. Kalandra fel! Több Kvarner-öbölbeli hajós úti cél.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Novi Vinodolski

4.9/5 - (235 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.