Rabac egy tökéletes üdülőfalu, valamint remek kiindulópont az Adriai tenger felfedezésére. Az öbölben rengeteg gyönyörű kavicsos strand található, melyek közül négy kiérdemelte a “kék zászlós” jelzést. Az Isztriai vidék ezen részét buja és érintetlen növényzet veszi körül. A családi nyaraláshoz is megfelelő, mivel Rabac lakosai számos szórakoztató programmal várják a turistákat minden évben.

Bővebb információt a rabaci hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Rabacról, Rabac időjárása. Meríts ihletet a rabaci hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a rabaci hajózás írásunkat.

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

A festői környezetben, olajfaligetekkel és fenyvesekkel övezett öbölben fekvő Rabac az Isztria egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás környezeten kívül Rabac tengerpartjával vonzza a turisták tömegeit. Kavicsos, sziklás strandjai jól kiépítettek: nyugágyak és vízi járművek bérelhetők, a gyerekeket játszóterek várják, a strandolókra vízi mentők vigyáznak. A környék látnivalóit is számba véve Rabac igazán tartalmas kikapcsolódást nyújthat Neked.

Elhelyezkedése

Az Isztriakeleti részén fekszik. Labintól mindössze 4 km-re a tengerparton, egy kis védett öbölben. Közigazgatásilag Isztria régióhoz tartozik, de már a Kvarner-öbölben helyezkedik el.

Története

Előkerült régészeti leletek alapján már a római korban is lakott volt a város. Középkori velencei források tanúsága szerint Labin alatt a tengerparton létezett egy Rabaz nevű település. Rabac-ot a 19. századig kis halászfaluként tartották számon, de az öbölparti fekvése miatt kiránduló- és nyaralóövezetté épült ki. Olasz, majd jugoszláv fennhatóság után 1991-ben került Horvátországhoz. Napjainkban már akár 11 ezer turista is megfordul a városban naponta.

Strandjai

A városban 4 fehér kavicsos strand van. Mindegyik Kék zászlós minősítéssel rendelkezik, vagyis a víz tisztasága kiváló.

Girandella:

Isztria legszebb strandjai közé sorolják. Vannak lebetonozott és sziklás részei is. Így a napozás mellett búvárkodási lehetőségeket is tartogat. Ez a város legjobban felszerelt strandja, számos vízi sport kipróbálható. A nyár folyamán több zenei fesztivált is szerveznek itt.

St. Andrea strand:

Az óvárosi rész előtt található. Egy picike kavicsos, sziklás tengerpart, ezért a pihenni vágyó strandolóknak ajánlott inkább.

Laterna:

A tengerparti sétányon található. A Hosszú és lassan mélyülő kavicsos strandja miatt a családosok körében is népszerű. A fiatalok is szívesen látogatják, mert a part menti bárokban naplementébe nyúló bulikat szoktak tartani.

Maslinica:

Az óvárostól délre fekszik, 500 méter hosszú apró kavicsos partszakasz, melynek egy részét fogyatékkal élők számára is használhatóvá alakították ki.A strandról nagyon szép kilátás nyílik Rabac kikötőjére és az óvárosi részre.

Ha más strandokat is szívesen megismernél, látogasd meg a Duga Luka és Duga Uvala öblöket. A külvilág számára még kevésbé ismertek, ezértnyugodt strandolásban lehet részed. Amenyniben pedig homokos strandra vágynál, akkor Medulin városában egy 1, 5 km hosszú, nagyon lassan mélyülő partszakaszt találhatsz.

Főbb látnivalói

A strandolás mellett érdemes magát a várost és környező településeit is megismerned, mivel sok izgalmas programot tartogatnak.

Zenei fesztiválok:

A nyár folyamán többször szerveznek nagy zenei fesztiválokat, melyek vonzzák a turistákat. A két legismertebb, és a fiatalok számára legvonzóbb a Rabac Summer Fesztivál, és a “House party back 2 love”.

Giavani park:

Rabactól kevesebb, mint 30 km távolsságra található. Ebben az erdeikalandparkban kisebbek és nagyobbak is megtalálják a számukra legizgalmasabb kalandpályát.

Labin:

Rabactól néhány kilométerre fekszik, ezért akár gyalogosan is elérhető ez a gyönyörű óváros. Számos kulturális és történelmi emlékművel rendelkezik. Többek között egy 15. századi gótikus templom, ahonnan csodás kilátás nyílik Labinra és Rabacra.

Krsan:

Amennyiben a turizmus által érintetlen igazi kis isztriai falucska megismerésére vágysz, érdemes felkeresned a Rabactól 18 km-re fekvő Krsant. Műemlékei közül több a 11. századból maradt fenn, de találhatsz 13. században épített erődöt is.

Időjárás

Rabacra kellemes mediterrán éghajlat a jellemző sok napsütéssel, száraz és meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

Hajóbérlés Rabacban

Rabac városából nagyon tartalmas hajós utazásokat lehet szervezni. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a szemközt található Cres szigetek meglátogatása. Érdemes kikötni még Opatijában, a Kamenjak-félszigeten és a Brijuni-szigetvilágban.

Rabac kikötője

Egy természetes öbölben Isztria keleti partján helyezkedik el. A kikötő teljesen védett az északi és keleti szelektől. Maga a kikötő nemrég lett átépítve és fejlesztve.

Rijeka kikötője

Már a Monarchia idején is ez vol Magyaroszág, ma pedig Horvátország legnagyobb kikötője. A létesítmény képes szinte bármilyen rakomány és vízi jármű kezelésére. Ma is kulcsfontosságú szerepet játszik a távolkeleti és közép-európai piacok között. Elérhető helyek száma 58 plusz 2 olaj kikötőhely. Nem kérdéses, hogy felszereltsége, szervíz ellátása és biztonsága hibátlan.

Crikvenica kikötője

Crikvenica kikötője nem túl nagy, de minden fontosat megtalálsz. A kikötő 3 részre oszlik és összesen 24 tranzit hajó befogadására képes. A kikötő közelében van gáz töltőállomás. Elektromos árammal és vizhálózattal is fel van szerelve.

ACI Cres

A Cres kikötő egy hatalmas öbölben található és 458 hajó befogadására képes és 120 száraz móló is található. Felszereltsége tökéletes és minden szükségletet kielégítő.

Marina Mali Losinj

Az öböl az északi és keleti szelektől védett. Összesen 80 tranzit hajó befogadására képes melyek maximum 18 méter hosszúak lehetnek. Víz és áramellátás természetesen biztosított, a környék pedig tele van helyi éttermekkel és bárokkal.

Port Of Medulin

Medulin az utóbbi évtizedekben Horvátország egyik legkedveltebb és legmodernebb üdülőtelepülései között tartják számon. Hajóval könnyen megközelíthető és remek kiindulópontja a nyári hajós kalandoknak. Modern kikötőjében több mint 300 hajó fér el. Minden hely rendelkezik áram és vízellátással. A part mellett pedig élvezhetjük a hangulatos éttermeket és kávézókat a csodaszép kilátással.

Marina Mali Losinj

Az öböl az északi és keleti szelektől védett. Összesen 80 tranzit hajó befogadására képes melyek maximum 18 méter hosszúak lehetnek. Víz és áramellátás természetesen biztosított, a környék pedig tele van helyi éttermekkel és bárokkal.

Rabac maga a kristálytiszta tenger, zöld természet és a fehéren virító kavicságy. A domboldalából pedig az egész Kvarner-öblöt belátni. Hajózási szempontból is ideális választás, hiszen kikötőjéből hajóval, jachttal nagyon jó kirándulások tehetőek.
Kattints ha másik vitorlás úti cél az Istrián, vagy másik istriai hajóbérlés érdekel.

Rabac időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Rabac maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Rabac
szelerosseg Rabac

Rabac szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Rabac esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Rabac környékét!

1.nap Rabac – Medulin 44, 05 km (27, 37 mi), 2.nap Medulin – Cres 45, 50 km (28, 27 mi), 3.nap Cres – Krk 63, 70 km (39, 58 mi), 4.nap Krk – Glavine (Mala Luka) – Crikvenica 31, 63 km (19, 65 mi) – 19, 76 km (12, 28 mi), 5.nap Crikvenica – Rijeka (Fiume) 26, 24 km (16, 30 mi), 6.nap Rijeka – Opatija (Abbazia) 10, 97 km (6, 82 mi), 7.nap Abbazia – Plomin – Rabac 28, 41 km (17, 65 mi) – 9, 82 km (6, 10 mi). Rabaci hajózási útvonalterv

1.nap Rabac – Pula 71, 55 km (44, 46 mi), 2.nap Pula – Martinscica 63, 36 km (39, 37 mi), 3.nap Martinscica – Mali Losinj 38, 87 km (24, 15 mi), 4.nap Mali Losinj – Rab 33, 27 km (20, 67 mi), 5.nap Rab – Baska 44, 35 km (27, 56 mi), 6.nap Baska – Beli 43, 66 km (27, 13 mi), 7.nap Beli – Brseč – Rabac 16, 72 km (10, 39 mi) – 14, 62 km (9, 09 mi)
Hajóbérlés Rabacon

Olvass tovább ha rabaci vitorlázás, vagy istriai hajós útiterv érdekel

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe