A Kastela-öböl Dalmácia partvidékének egy igen érdekes része. A szelektől védett öblei a hajósoknak biztos menedéket nyújtanak. Felszínét üde, zöld növényzet borítja, mely éles ellentétét adják a messzebb emelkedő hegyek kopár, mészköves lejtői. A korábbi hét falu egyesítésével létrejött egybefüggő partszakaszon az egykori erődök, különösen a gomilicai, impozáns látványt nyújtanak a tenger felől érkezőknek.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Are you looking for offers in another region?

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Nem tudod még, hogy hova utazz nyaralni? Pihentető kikapcsolódást keresel, de érdekelnek a vízi sportok is? Vagy inkább kalandos felfedezőtúrát szerveznél a gyerekeknek? Nem kell messzire menni, hogy mindezt megtaláld, Kastel Gomilica minden igényt kielégít, amely a tökéletes nyaraláshoz kell.

  Kastel Gomilica elhelyezkedése

  Splittől légvonalban 5 km-re, közúton 14 km-re északnyugatra, Dalmácia középső részén, a Kaštelai-öbölben, Trogir és Split városa között fekszik.

  Kastel Gomilica története

  A bencés rendet még Zvonimir király telepítette le Splitben, majd birtokokat adományozott nekik, köztük 1078-ban a Kaštelai mezőn fekvő birtokot. A török veszély miatt a 16. századan Gomilica-szigeten erőd építésébe kezdtek és ide települtek át Gornja és Donja Kozica falvak emberei, akiknek a törökök elpusztították otthonaikat. Először Kozica, Kozice vagy másként Opatičino Selo néven szerepelt a település írásos forrásban 1521-ben, egy szőlőhegy adásvétele kapcsán. A nép csak Gomilicának hívta a települést. A szomszédos sziklazátonyra a Butković család építette fel saját várát. Ezt a szárazfölddel négylyukú kőhíd és felvonóhíd kötötte össze. 1797-ben a Velencei Köztársaság megszűnésével a település a Habsburg Birodalom része lett, majd Napóleon csapatai foglalták el. Ezután ismét Habsburg uralom következett, mely az I. világháború végéig tartott. Az I. világháború után rövid ideig az Olasz Királyság, ezután a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia tagállama lett. A II. világháború idején olasz csapatok szállták meg. 1986-ban megalakult Kaštela község, majd a független horvát állam létrejötte után Kaštela városi rangot kapott és Kaštel önálló településből Gomilica város része lett.

  Kastel Gomilica strandjai

  Gomilica strandja a régi Kastilac mindkét oldalán húzódik. Torac egy központi strand és igen kedvelt hely nem csak a strandolás szempontjából, de az esti társalgások és séták számára helyszíneként is. Manapság az Adriai tengerre látogatók számára elengedhetetlen vízi program a hajóbérlés, jachtbérlés. Ne habozz, bérelj Te is egy jachtot, amellyel felfedezheted a környék eldugott, rejtett kincseit!

  Torac strand

  Néhány száz méterre az erődtől nyugatra fekszik a Torac strand. A kavicsos és betonozott tengerpart, néhány homokos szakaszt is tartalmaz. A sekély partok igazi szórakoztató fürdések helyszíne. A strand központi elhelyezkedése miatt könnyű megközelíteni. Néhány fenyő és pálmafák biztosítják az árnyékot a tengerparon. Míg a keskeny kavicsszakasz finoman lejtős partján is bejuthatsz a tengerbe, addig lépcső is kiépített. A Torac mindenféle fontos felszereltséggel rendelkezik, játszótérrel, parkolókkal, WC-vel és öltözőkkel. Este a strand általában zsúfolt, és a nyári hónapokban számos rendezvény helyszínévé válik.

  Kamp strand

  Ez az első strand, a kikötőtől nyugatra, amely a Kaštela-öbölben található. Ez egy kavicsos strand, amely nyugodtabb és kevésbé számít forgalmasnak. Gomilica tűzoltóállomása mellett található. Bár a strandon nincs teljes felszereltség, szabadon fürödhetsz és napozhatsz, vagy ki is köthetsz itt, ha a hullámok hátán érkezel egy kisebb hajóval.

  Kastel Gomilica főbb látnivalói:

  A településen, a XVIII. századból származó régi plébániatemplom a Szent Jeromos templom igazi kincsnek számít a városban. A kézzel faragott barokk ajtók igazi ékei a templomnak. A középkorban a 12. században épült az úgy nevezett Szent Kozmosz és Damian pre-román templom, mely egy ősi egyházmegye és egy kora-keresztény egyház maradványai is. A templom előtt egy régi tölgyfa áll, amely egy 700 és 900 év körülire becsült, és védett természeti műemlékként van nyilvántartva. A fa kerülete 4 m és 20 m magas és ágai legfeljebb 20 m magasságba is elnyúlnak.

  Kastel Gomilica időjáráas

  Az Adria partján mediterrán éghajlati viszonyok jellemzők, sok napsütéssel, száraz, meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  Hajóbérlés Kastel Gomiliciában

  Kastela keleti oldalán a hullámtötő mindkét oldalán kis csónakok helyezkednek el. A kikötő kőhíd körüli részét kisebb helyi hajók foglalják el. A nagyobb hajóknak keleti irányba kell indulniuk, a Kastela kikötőbe. A Marina Kaštela egy nemrégiben épült kikötő Horvátországban. Kaštela-öböl délkeleti oldalán található. A közép-adria kiemelkedő földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően ez egy biztonságos kikötő magán- és charterjáratú jachtok számára és a szomszédos városokhoz könnyű eljutást biztosít.

  Marina kikötője

  Az Agana Marina 134 helyet biztosít olyan hajók számára, melyek mérete nem haladja meg a 25 métert. A tenger mélysége a bejárat környékén 7 méter. A kikötő területén számos színvonalas szolgáltatás közül választhatsz, bárt és éttermet is találsz.

  Trogir kikötője

  A jelentős kikötő 256 helyet kínál, melyeket akár 70 méter hosszú hajók is igénybe vehetnek. A mélység eléri a 20 métert. Számos kiváló szolgáltatás közül választhatsz, beleértve a mosodát, a tankolást, valamint a hajó karbantartását. Ivóvíz, villamos energia és ingyenes Wi-Fi is rendelkezésedre áll.

  Milna kikötői

  A település 3 kikötővel is rendelkezik, összesen több mint 300 hajót képes fogadni. A legnagyobb az ACI Marina Milna, mely 170 helyet kínál. Ezeket akár a 40 méter hosszú hajók is igénybe vehetik. A kikötő mélysége eléri a 6 métert. A helyen számos színvonalas szolgáltatás közül választhatsz, tankolni is tudsz. A Marina Vlaska a Milna-öböl északi oldalán található. 71 hellyel rendelkezik, maximum 25 méter hajókat képes fogadni. A mélység 15 méter. A Yacht Club Milna 100 helyet biztosít olyan hajók számára, melyek mérete nem haladja meg a 30 métert. A mélység 3 méter.

  Sutivan kikötője

  Sutivan a Brač-sziget északi partjának legnyugatibb felén található, mindössze 7 km-re Supetartól. Kikötője kisebb jachtokat is fogad, de a nagyobb hajók csak az öböl előtt horgonyozhatnak. A mélység a bejáratnál 6 méter, a rakpart mentén pedig 2-3 méter.

  Supetar kikötője

  Supetar külső kikötője elsősorban a kompok és a kereskedelmi hajók számára van fenntartva. Ezzel szemben a belső medencében többnyire a kisebb méretű hajók horgonyoznak le, de néhány jachtot is képes fogadni. A kikötő mélysége a bejáratnál 6 méter, a külső kikötőben 5 méter, míg a belső kikötőben 3-4 méter.

  Pučišća kikötője

  Pučišća kis kikötője a Brač-sziget északkeleti partján található. 25 helyet biztosít, ebből általában 8-10 áll szabadon az idelátogató jachtok számára. A mélység a rakpart mentén 1, 2-2, 3 méter, a kikötő közepén 3, 5-4, 3 méter között van.

  Sumartin kikötője

  A nyugodt, csendes Sumartin Brač keleti csücskénél fekszik, a sziget legfiatalabb tengerparti települése. Kikötőjéből rálátás nyílik a szemben fekvő Makarskára, mellyel kompjárat is összeköti. A mélység 1-3, 7 méter.

  Marina Bol

  Bol kikötője a Brač-sziget déli partján helyezkedik el, Milna és Sumartin között körülbelül félúton. Kis méretének köszönhetően a főszezon idején viszonylag nehéz szabad horgonyzóhelyet találni. A bejárat környékén a mélység 6-7 méter, míg a rakparton általában 2 méter. Van ivóvíz, villamos energia, mosoda; kávézó és étterem is vár.

  Omiš kikötője

  A Cetina-folyó torkolatánál elhelyezkedő kis közép-dalmáciai várost, Omišt hatalmas szurdokok veszik körül. Kikötőjének mélysége 4 méter. Környékén nemcsak a több irányból erősen fújó Bóra, hanem a déli szél is erős hullámzást okoz.

  Podstrana kikötője

  A Le Meridien Lav szállodakomplexumhoz tartozó Marina Lav nevű luxus kikötő 74 férőhelyes, legfeljebb 40 méter hosszú hajókat tud fogadni. A mélység 2-2, 8 méter. Van víz, villamos energia, a védelemről pedig a 24 órás biztonsági felügyelet gondoskodik.

  Split kikötője

  Az ACI Marina Split egy 348 horgonyzóhellyel rendelkező kikötő, ahol maximum 90 méter hosszú hajók férnek el. Az erős hullámzástól, valamint a déli szelektől hullámtörő védi. A mélység 8 méter. A kikötő területén van étterem, bár és mosoda, sőt, tankolási lehetőség is várja a hajósokat.

  Marina Baška Voda

  Az üdülőhely kikötője összesen 180 helyet biztosít, melyből 60 a látogatók számára van fenntartva. Legfeljebb 23 méter hosszú hajókat képes fogadni. A tengerfenék maximális mélysége 4 méter. Van ivóvíz, villamos energia és étterem, orvosi ellátást is igénybe vehetsz.

  Marina Ramova

  A Ramova kikötő a Krvavica nevű településen található, mely közigazgatásilag Baška Vodához tartozik. 195 helyet kínál, melyek maximum 16 méter hosszú hajók kikötésére alkalmasak. A mélység 3 méter. A kikötő nagyszerű étterme akár 150 vendég befogadására is képes.

  Makarska Harbour

  A Makarska Harbour kikötő 225 méter hosszú hullámtörő gáttal rendelkezik, mely kiváló védelmet biztosít a szél és a hullámok ellen. A tengerfenék maximális mélysége 4, 8 méter. A kikötő színvonalas szolgáltatásokat kínál, lehetőség van tankolásra is.

  Marina Tučepi

  Tučepi kikötője összesen 200 helyet kínál. Ebből 50 a jachtok, míg 150 a kisebb hajók horgonyzóhelye. A hajók legfeljebb 20 méter hosszúak lehetnek. A víz mélysége 6 méter. A kikötőt a szél ellen hullámtörő védi. A hajósok rendelkezésére áll egy Turisztikai Információs Központ, a közelben pedig számos étterem és kávézó közül lehet választani.

  Marina Podgora

  Ez a kikötő Makarskától délkeletre helyezkedik el, és egész évben nyitva áll a látogatók számára. 220 hajó fogadására képes, ezek maximum 20 méter hosszúak lehetnek. A kikötő mélysége 3 méter. Van ivóvíz, villamos energia és daru is.
  Légy akár a történelem, tenger, vagy gasztronómia szerelmese, itt garantáltan szuper élmények várnak rád! Ez egy igazán kellemes hely, ahol a mediterrán éghajlatot Te is élvezheted. Látogass el Te is ebbe a nagyszerű mediterrán városba, és élvezd a nyaralást családoddal, kedveseddel!

  Kastel Gomilica időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Kastel Gomilica maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Kastel Gomilica
  szelerosseg Kastel Gomilica

  Kastel Gomilica szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Kastel Gomilica esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Kastel Gomilicát

  1.nap Kastel Gomilica – Rogac 19.48 km (12.10 mi), 2.nap Rogac – Vis 47.02 km (29.22 mi), 3.nap Vis – Vela Luka (Korcula) 44.90 km (27.90 mi), 4.nap Korcula – Trpanj 64.75 km (40.23 mi), 5.nap Trpanj – Ploce 15.05 km (9.35 mi), 6.nap Ploce – Makarska 45.40 km (28.21 mi), 7.nap Makarska – Omis – Kastel Gomilica 64.57 km (40.12 mi)Kastel Gomilicai hajós útvonaltervező

  1.nap Kastel Gomilica – Split 9.16 km (5.69 mi), 2.nap Kastel Gomilica – Trogir 15.47 km (9.62 mi), 3.nap Trogir – Rogoznica 31.26 km (19.43 mi), 4.nap Rogoznica – Primosten 10.38 km (6.45 mi), 5.nap Primosten – Sibenik 20.95 km (13.02 mi), 6.nap Sibenik – Skadrin (Krk) 16.83 km (10.46 mi), 7.nap Krk – Tribunj 28.70 km (17.83 mi), 8.nap Tribunj – Murter 17.80 km (11.06 mi), 9.nap Murter – Kaprije 23.26 km (14.46 mi), 10.nap Kaprije – Rogac 63.20 km (39.27 mi), 11.nap Rogac – Vis 47.02 km (29.22 mi), 12.nap Vis – Stari Grad 39.63 km (24.62 mi), 13.nap Stari Grad – Sumartin (Brac -sziget) 37.74 km (23.45 mi), 14.nap Sumartin – Omis – Kastel Gomilica 58.58 km (36.40 mi).
  Kastel Gomilicai vitorlás útvonaltervező

  Olvass tovább ha Kastel gomilicai vitorlázás érdekel

  Olvass tovább ha vitorlázás Dubrovnikból Montenegróba, vagy dalmát hajós útvonaltervek érdekelnek.

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Kastel Gomilicában, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Kastel Gomilicai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Kastel Gomilicáról, Kastel Gomilica időjárása. Meríts ihletet a Kastel Gomilicai hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Kastel Gomilicai hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés Kastel Gomilicában: Keress hajót a Hajóbérlés Kastel Gomilicában fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az “új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A “Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.