A közép-dalmáciai Marina Trogirtól mindössze 12 km-re fekszik. Tökéletes kiindulópont a közeli Ciovo- és Drvenik Veli-sziget vagy Split meglátogatásához. Most megtudhatod, mikor érdemes Marinán vitorlázni, ráadásul egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk. Látogasd meg a bájos falucskát és a környéket! Vitorlázás Marinán

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Marina időjárása

Az üdülőhelyre látogatókat Dalmácia többi településéhez hasonlóan kellemes, mediterrán éghajlat várja. A legmelegebb a július és az augusztus, a leghűvösebb a január. A legtöbb csapadék novemberben hull. Az átlagos éves maximum hőmérséklet 19, 4 °C, a minimum hőmérséklet pedig 16 °C. Marina meglátogatását a kedvező időjárásnak köszönhetően májustól egészen októberig ajánljuk. Check the időjárási feltételek, széladatok Marinán

Kikötők Marina környékén

Marina kikötője

Az Agana Marina 134 hajót képes fogadni, ezek maximum 25 méter hosszúak lehetnek. A bejáratnál a tenger mélysége 7 méter. Minden kikötőhely rendelkezik vízzel és villamos energiával. Az Agana Marina területén van öltöző, mosoda; ha megéheznél, bárt, éttermet is találsz.

Trogir kikötője

Az SCT Marina Trogir 256 horgonyzóhellyel rendelkezik, legfeljebb 70 méter hosszú hajók számára. A mélység 20 méter. Van áram- és vízellátás, 24 órás biztonsági szolgálat, ingyenes Wi-Fi, mosoda, benzinkút, sőt, a hajók karbantartása is biztosított.

Split kikötője

Az ACI Marina Split 348 helyet kínál, maximum 90 méter hosszú hajók számára. Hullámtörője kiváló védelmet nyújt a háborgó tengertől és a déli szelektől. A víz mélysége 8 méter. Van étterem, bár, mosoda, tankolni is lehet. Vitorlázás Marinán

Podstrana kikötője

A Marina Lav nevű luxus kikötő a Le Meridien Lav szállodakomplexumhoz tartozik. 74 hajót képes fogadni, ezek legfeljebb 40 méter hosszúak lehetnek. A mélység 2-2, 8 méter között változik. Minden kikötőhely rendelkezik vízzel és villamos energiával, a kiváló szolgáltatások között a 24 órás biztonsági felügyelet is szerepel.

Omiš kikötője

A kis közép-dalmáciai város a Cetina-folyó torkolatánál fekszik, hatalmas szurdokok veszik körül. Kikötője környékén a több irányból erősen fújó Bórán kívül a déli szél is jelentős hullámokat okoz. A mélység 4 méter.

Supetar kikötője

A kikötőben a horgonyzási lehetőségek korlátozottak. A külső kikötőt többnyire a kompok és a kereskedelmi hajók használják, míg a belső medencébe elsősorban a kisebb hajók érkeznek. Utóbbi néhány jacht számára is helyet biztosít. A bejáratnál a mélység 6 méter, a külső kikötőben 5 méter, a belső kikötőben pedig 3-4 méter. Kikötők Marina környékén

Marina Baška Voda

Baška Voda kikötője 180 hajó számára alkalmas, ezek legfeljebb 23 méter hosszúak lehetnek. A tengerfenék maximális mélysége 4 méter. A kikötő területén van ivóvíz, villamos energia és étterem. Sőt, szükség esetén akár orvosi ellátást is igénybe vehetsz.

Marina Ramova

A Ramova kikötő a közigazgatásilag Baška Vodához tartozó Krvavica nevű településen található. 195 horgonyzóhellyel rendelkezik, az itt kiköthető hajók maximális hossza 16 méter. A tengerfenék mélysége 3 méter. A kikötő számos színvonalas szolgáltatást kínál. Nagyszerű étterme akár 150 vendég befogadására is alkalmas.

Makarska Harbour

2015-ben készült el a kikötő 225 méter hosszú hullámtörő gátja. Ez a déli és délnyugati irányból érkező szél és hullámok ellen nyújt védelmet. A maximális mélység 4, 8 méter. A kikötő remek szolgáltatásai között a tankolás is megtalálható.

Marina Tučepi

A jachtkikötő közvetlenül a Slatina strand mellett található. Összesen 200 horgonyzóhellyel rendelkezik, melyből 50 a látogatók részére van fenntartva, míg 150 a helyi vízi járművek kikötésére szolgál. A Marina Tučepi maximum 20 méter hosszú hajókat képes fogadni.

Marina Podgora

A Makarskától délkeletre fekvő kikötő egész évben nyitva tart. 220 hajó számára nyújt helyet, ezek hossza akár 20 méter is lehet. A tengerfenék maximális mélysége 3 méter. Rendelkezik ivóvízzel, villamos energiával, darut is találsz. kikötők Marina környékén

Vitorlázz Marinán!Marinai vitorlás útvonaltervező

Hajózás Marinán: 1 hetes hajós útvonal

Utazásunk Marinából indul és a környező települések, szigetek meglátogatása után ide is térünk majd vissza.
marinai hajós útvonaltervező

1. nap : Marina – Trogir (ACI Marina)

10, 98 km (6, 82 mi)

A népszerű üdülőhely legfőbb nevezetességei közé tartozik a Városháza, a Szent Lőrinc-székesegyház és a Kamerlengo erőd. A természet kedvelői számára kihagyhatatlan program a Trogir alatti Ciovo-sziget meglátogatása. Finom fogásra vágysz? Válaszd a Konoba Trs vagy a Vanjaka nevű éttermet.

2. nap : Trogir (ACI Marina) – Split (ACI Marina)

25, 90 km (16, 09 mi)

Következő úti célunk Split, mely az egyik legpezsgőbb és legmediterránabb hangulattal büszkélkedő horvát város. Északnyugati részén magasodik a 178 méter magas Marjan-hegy, melynek kilátójából lélegzetelállító körpanorámában gyönyörködhetsz. Egész Dalmácia egyik legjelentősebb látnivalója a fehér márványból készült, római kori Diokleciánusz-palota, mely az UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott. Split hangulatos főtere mentén számos gyönyörű épületet megcsodálhatsz. Az üdülőhely rengeteg diszkóval és klubbal rendelkezik, utóbbiak közül az O’Hara nagyszerű választás.

3. nap : Split (ACI Marina) – Podstrana (Marina Lav)

9, 39 km (5, 84 mi)Vitorlás útvonaltervező Marinán

A város egyik legfőbb nevezetessége a Gyógyító Boldogasszony tiszteletére szentelt új plébániatemplom. Ha szívesen kirándulnál, válaszd a kiváló túraútvonalakkal rendelkező Perun-hegyet. Szeretnél gasztronómiai élményekkel gazdagodni? A város remek vendéglátóhelyei közé tartozik a Jure és az Arkada étterem is.

4. nap : Podstrana (Marina Lav) – Supetar (Brač-sziget)

12, 09 km (7, 51 mi)

Supetar a Brač-sziget északi részén helyezkedik el, annak legnépesebb városa és egyben fővárosa. Nevét a domboldalban található Szent Péter-bazilika után kapta – Szent Péter a város védőszentje is. Strandjai közöl a Vela Luka-t kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, mivel kristálytiszta vize lassan mélyül. Ha Supetarba látogatsz, tekintsd meg a 18. századi Angyali Üdvözlet templomot és a mellette található 6. századból származó római mozaikokat.

5. nap : Supetar (Brač-sziget) – Sutivan (Brač-sziget)

6, 30 km (3, 91 mi)

A tengerparti üdülőhely a Brač-sziget északnyugati végén, Splittel szemben fekszik. Ha szabadtéri programra vágysz, a Sutivan Természeti Parkban számos kerékpáros és túraútvonal közül választhatsz. A település kihagyhatatlan látnivalója a Mennybemenetel templom, mely a 16. században épült reneszánsz stílusban. A kikötő keleti oldalán megcsodálhatod a 17. századból származó Marijanović-kastélyt is. Partok és szigetek Marina közelében

6. nap : Sutivan (Brač-sziget) – Rogač (Šolta-sziget)

15, 38 km (9, 56 mi)

A Šolta-szigetet leginkább azoknak ajánljuk, akik a nyugodt, természetközeli nyaralást részesítik előnyben. Települései a sziget északi oldalán fekszenek, déli oldala meredek sziklás. Fő kikötője Rogačban található. A falu nevezetessége az Ávilai Szent Teréz tiszteletére szentelt templom, mely a 19. században épült. A Banja-, a Kašjun és a Žustova-öbölben csodálatos strandok vannak.

7. nap : Rogač (Šolta-sziget) – Drvenik Veli-sziget – Marina

32, 24 km (20, 03 mi)

A sziget homokos és kavicsos strandokkal büszkélkedhet. Kihagyhatatlan látnivaló a Szent György tiszteletére szentelt plébániatemplom, mely barokk belsejéről, valamint egy velencei festő, Antonio Grapinelli oltárképéről ismert. A tengerészek fogadalmi templomaként épült Szent Miklós-templomot szintén érdemes megtekinteni. Ha megéheznél, válaszd a Konoba Jere vagy a Krknjasi éttermet.

Miután leadtuk a hajónkat, és van még időnk, érdemes Marinában körbenéznünk. A község egyik legfőbb nevezetessége 1495 és 1500 között épült vára, de a közeli Szent Jakab-barlang ugyancsak kihagyhatatlan látnivalónak számít. Finom fogásra vágysz? Kiváló választás a Konoba Kod Duje vagy a Konoba Marina nevű vendéglátóhely.

7napos marinai vitorlás úti terv

Hajózásunk során olyan gyönyörű helyeket érintünk, mint a buja, mediterrán növényzettel rendelkező Drvenik Veli-sziget vagy a Vis-sziget Komiža nevű települése. Utóbbi szépségét a kőházak és a szűk utcácskák fokozzák, érdemes egy rövid kitérőt tenni a közelben található sziklás Biševo-szigetre is. Itt számos barlang található, melyek közül a leghíresebb az egyedülálló Kék barlang. Ez a behatoló fénysugaraknak köszönheti csodálatos kékes-ezüstös színét, meglátogatása felejthetetlen élmény. Fedezd fel a további érdekes helyeket is! marinai vitorlás útvonaltervező

1.nap Marina – Drvenik Veli-sziget 13, 89 km (8, 63 mi), 2.nap Drvenik Veli-sziget – Komiža (Vis-sziget) 51, 27 km (31, 86 mi), 3.nap Komiža (Vis-sziget) – Vela Luka (Korčula-sziget) 57, 84 km (35, 94 mi), 4.nap Vela Luka (Korčula-sziget) – Hvar (Hvar-sziget) 34, 03 km (21, 15 mi), 5.nap Hvar (Hvar-sziget) – Stari Grad (Hvar-sziget) 25, 40 km (15, 78 mi), 6.nap Stari Grad (Hvar-sziget) – Supetar (Brač-sziget) 40, 42 km (25, 11 mi), 7.nap. Supetar (Brač-sziget) – Trogir (ACI Marina) – Marina 52, 90 km (32, 87 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Marina környékén, hajós benzinkutak Közép-Dalmáciában

 • TROGIR: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 8-19, GPS Koordináták: 43.513687, 16.248574
 • SPLIT: , Mélység: 3, 5-4 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 43.502079, 16.427268
 • MARINA KASTELA: , VHF: 17, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.546155, 16.405204
 • SOLTA: , Mélység: 4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.395533, 16.303849
 • PRIMOSTEN: , Mélység: 3-4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.587926, 15.92353
 • VIS: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.057443, 16.190497
 • HVAR: , Mélység: 1, 8 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.170339, 16.444642
 • MILNA, HVAR: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.327293, 16.448249
 • VRBOSKA, HVAR: , Mélység: 2 m, Nyitvatartás: 8-15, GPS Koordináták: 43.180978, 16.673233
 • MAKARSKA: , Mélység: 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.293683, 17.019819
 • PLOCE: , Mélység: 10-12 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.057252, 17.428057
 • VELA LUKA: , Mélység: 3-4 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.959407, 16.714213
 • ACI Marina KORCULA: , Mélység: 3, 5m, GPS Koordináták: 42.956744, 17.138561
 • LASTOVO: , Mélység: 2, 5-4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.745218, 16.824718
 • SOBRA, MLJET: , Mélység: 5m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.740951, 17.598208
 • DUBROVNIK, ACI Marina: , Mélység: 4m, Nyitvatartás: 8-20, GPS Koordináták: 42.670687, 18.127007
 • DUBROVNIK, Orsan: , Mélység: 3, 7-4, 9 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 42.660463, 18.079714

Ha hajózni szeretnél, az idilli Marina és környéke tökéletes választás. Bárhol kötsz ki, kellemes időjárás, felejthetetlen látnivalók, valamint nagyszerű gasztronómiai élmények várnak.

Több Dalmatia úti cél, vagy egy másik hajóbérlés Dalmatia.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Marina

5/5 - (118 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.