A karibi vitorlázás sok hajósnak az álma. A gyönyörű tenger, a passzátszél és a kellemes hőmérsékletű víz ideális egy hajós nyaraláshoz, ráadásul a sok sziget között kifejezetten izgalmas navigálni. Akik szeretik a kalandokat, a szép látványt és a meleget, azoknak bizony jó választás a Karib-térség szigetei, kikötői.

A Karib-térség elhelyezkedése

Karib-térségnek vagy Karibi-térségnek az észak-, illetve közép-amerikai szigetcsoportokat nevezik. Tágabb értelemben ide sorolnak néhány közép- és dél-amerikai országot is, például Kolumbiát vagy Venezuelát. A régióban több, mint 700 sziget található. A Karib-szigetek három fő részre oszthatók, a Bahama-szigetek, a Nagy-Antillák és a Kis-Antillák.

A Karib-térség története

Kolombusz Kristóf fedezte fel a Karib-tenger régióját. Spanyolország és Portugáliagyarmatosította a térséget. A Tordesillasi egyezmény keretében a két fél, egy békés megállapodást kötött, a terület megosztásáról. Az 1600-as években a spanyol és portugál befolyás csökkent, és a hollandok, a franciák és a britek sajátítottak ki területeket. A térség bekapcsolódott a kereskedelembe, a karib-tengeri cukor-, kávé-, dohány-, gyapot- és rizsültetvényeknek köszönhetően.

A Karib-térség strandjai

Szebbnél szebb strandok, öblök, lagúnák találhatóak itt. Festői látványt nyújt a tenger, a kristálytiszta víz és a meleg napsütés. Garantáltan felejthetetlenné teszi az utazást a táj szépsége. A Karib-tenger fehér homokos partjai a világ leglenyűgözőbb fürdőhelyei közzé sorolhatók.A teljesség ígénye nélkül néhány:

Maundays-öböl, Anguilla

Az egyik legkedveltebb üdülőhely a Cap Julica, ebben az öbölben található. A lenyűgöző ötcsillagos nyaralóközpont teljes kényelmet és luxust biztosít, így nem véletlen, hogy népszerű a hírességek körében is. A strand privát bárral és egyéb szolgáltatásokkal is rendelkezik.

Valley Church, Antigua

Hangulatos strand, amely a kék víz különböző árnyaival varázsolja el a látogatókat. A víz nyugodt és kristálytiszta, a part fehér homokszőnyeggel borított. Antigua és Barbuda között több száz egyéb strandot felfedezhetsz, melyek garantáltan felülmúlják az elvárásaidat. A terület gyöngyszemei a kis rejtett öblök, melyeket Te is felfedezhetsz, ha bérelsz egy hajót

Pink Sands strand

Sokan ellátogatnak Harbour -sziget-ra, hogy megszemléljék e híres partszakaszt.A korall a törött kagylók, a miniatűr sziklák és a kalcium-karbonát egyedülálló keveréke. Rózsaszín töredékekkel színezik a homokot. Hosszú és széles strand, nyugodt vizek veszik körül, ideális és gyönyörű helyszín akár egy esküvői szertartáshoz, vagy akár sportolni, jógázni.

Treasure strand, Bahamas

A világ egyik legjobb strandjai közzé sorolják. Ez egy 3, 5 mérföld hosszú partszakasz, ahol minden szolgáltatás megtalálható, ami a nyaralást egyedülállóvá, illetve még kiemelkedőbbé teszi. Élvezheted a hangulatos kávézókat és éttermeket, de emellett kipróbálhatod a vízi sportokat is.

A Karib-térség főbb látnivalói:

A festői környezet számos színes és egyedi programmal várja a látogatókat. A gyönyörű strandokon kívül, megcsodálhatod a dzsungel egzotikus növényzetét, vagy a víz alatti élővilágot. A tengeri teknősök a Karib-tenger lenyűgöző lakói. A veszélyeztetett állatfajok közzé tartoznak, így több mentő- és tenyésztési program indult el az elmúlt években, az állatok védelme érdekében. Puerto Ricoba sok látogató érkezik, hogy megcsodálja a teknősöket, miközben elhelyezik tojásaikat a homokban. – Azért is jönnek, hogy megnézzék azt az izgalmas pillanatot, amikor a kisteknősök elhagyják fészkeiket és bemennek a vízbe.
A vízi és tengerparti látnivalók mellett, a Karib térség, gazdag kulturális örökséggel is rendelkezik. Kubában, több mint 40 múzeum található, amelyek a művészetet, a zenét, a forradalmat, a csokoládét, vagy a szivarokat mutatják be.

A Karib-térség időjárás

A Karibi térségre jellemző az egész évben meleg és párás, trópusi klíma. Január közepétől április közepéig viszonylag hűvös és száraz időjárás dominál. Június közepétől november közepéig forró, nedves és esős időjárás a jellemző. Az országban szubtrópusi monszunéghajlat uralkodik. Az évi átlagos középhőmérséklet 28 °C.

Hajóbérlés aKarib-térségben

Egy Karib-tengeri körutazás igazi izgalmas és emlékezetes program lehet az egész család számára. Bérelj akár kishajót, luxusjachtot vagy vitorlást, fontos, hogy tájékozódj a kikötőhelyekről. A karibi régió számtalan kisebb-nagyobb kikötőt foglal magában, azonban nagy különbségek lehetnek közöttük. A terület legnépszerűbb és egyben legszínvonalasabb marinái a nagyobb városokban találhatók. Ide sorolható, Nassau, Falmouth, Puerto Rico, Philipsburg, vagy Mexikó kikötői. Ezek jól felszereltek és minden szolgáltatást biztosítanak, amely a hajózáshoz elengedhetetlen.

A Bahamák legnépszerűbb kikötői

Great Guana Cay

A Great Guana Cay az Exuma szigetlánc középpontjában helyezkedik el. Két jó horgonyzóterülete van, a Black Point és a Little Bay. A Black Point egy igazi kis gyöngyszem. Nagyszerű a kikötője, sok-sok rögzítőhellyel. A Little Bay egy kisebb öböl a Black Point déli végénél. A tengerfenék homokos, ami kiválóan megtartja a hajókat. A mélység három-négy méter körüli. Gyönyörű strandja van és nagyon védett, azonban errefelé nincs semmilyen létesítmény.

Spanish Wells

Spanish Wells a St. Georges Cay-en található, Eleuthera északi csúcsától nyugatra. Kikötőjét egy hosszú csatorna alkotja, melyet két kicsi sziget határol. Elég jól védett, egyedül a keleti irányból fújó szelek irányából nyitott. A nyugati részen egy nagyon jó kikötő és hurrikánlyuk (hurricane hole) található, ahol a hajókat a mangrovefákhoz rögzítik. A keleti oldalon hat kikötőbója van elhelyezve. Itt találjuk a Spanish Wells Yacht Haven & Marinát. A nyugati részen a Royal -sziget Harbournál tudunk kikötni, ami nagyon jó rögzítőhelyeket nyújt a mélyebb merülésű hajók számára is. Egyetlen hátránya, hogy semmilyen létesítmény és szolgáltatás nincs.

A Brit Virgin-szigetek legnépszerűbb kikötői

Nanny Cay

Nanny Cay Tortola déli partján fekszik, és egy rövid híd köti össze őket. Valamivel több, mint három kilométerre fekszik a Burt Pointtól. Ebben a kikötőben lehetőségünk van a hajó kihúzására és minden egyéb szolgáltatásra. A Nanny Cay Marinában háromszázhúsz hajóhely áll rendelkezésre, százhúsz a külső részen és kétszáz belül. Mindkettőben biztosítanak üzemanyag, illetve elektromos áram hozzáférést. A belépéshez egy keskeny csatornán kell végig haladnunk. A környéken találunk kisebb éttermeket, szupermarketet és egyéb butikokat.

Road Harbour

Road Town Tortola fővárosa, és a Brit Virgin-szigetek hajós központja. A kikötőbe a Sir Francis Drake csatornán keresztül tudunk belépni. A Road Harbour számos jachtkikötő otthona, amik teljeskörű szolgáltatást és szállást is kínálnak. Itt van a Road Reef Marina, a Fort Burt, valamint a Wickham’s Cay I és II. A Road Reef Marina és a Fort Burt a nyugati oldalon fekszik, a Wickham’s Cay pedig északon. Itt több mint százhúsz hajóhely áll rendelkezésre, és közel van Road Town belvárosa. Sok hajós innen kezdi útját, amikor a Brit Virgin-szigetekre látogat.

Biras Creek

A Biras Creek Virgin Gorda keleti részén található. Ez egy nagyon népszerű jachtkikötő, és az egyik legjobb horgonyzóhely a sziget keleti partján. Tizennyolc hely áll rendelkezésre, de le tudunk horgonyozni kívül is. A rögzítő területet egy keskeny, de magas földszoros választja el a tengertől. Nem messze a kikötőtől van egy üzemanyag-dokkoló is.

A legnagyobb kikötők Puerto Rico-ban

San Juan Cruise Port

A 2 terminállal rendelkező San Cruise Port az egyik legnagyobb és legforgalmasabb kikötő a Karib-térségben. 2 terminállal rendelkezik, amelyek egyidejűleg akár 9 óceánjáró hajó befogadására is alkalmasak. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően még a hurrikán szezon alatt is biztonságosnak számít. A kikötő számos szolgáltatást nyújt, mint például vontatás, víz- és áramvételezési lehetőség, telekommunikációs szolgáltatás, ezek mellett boltok sora várja a hajósokat. Tömegközlekedéssel a város több látványossága is könnyen megközelíthető innen.

Marina Puerto Chico ( Fajardo )

Fajardo kikötője Puerto Rico keleti partján helyezkedik el. Természetes, nyugodt partszakaszon elhelyezkedő kikötő, a vízmélység 5-6 m. Kicsi mérete ellenére, remek infrastruktúrával rendelkezik: biztosított a víz- és áramellátás és a hajótankolási lehetőség. Culebra, Vieques és a Brit Virgin-szigetek könnyen megközelíthető innen.

Mayagüez kikötője

Puerto Rico 3. legforgalmasabb kikötője Mayagüez belvárostól északnyugatra található, 3.8 mérföld hosszan nyúlik el a parton, vízmélység 8-9 méter. Annak ellenére, hogy méretét nézve a kisebb kikötők közé sorolható, akár 150 méter hosszú hajók befogadására is alkalmas, kommunikációs infrastruktúrája kiemelkedő a szigeten.

A Maxico legnépszerűbb kikötői

La Paz

La Paz Mexico legdélebbi részének a Baja California félsziget legnagyobb városa. Több kikötővel rendelkezik. Az egyik legjobban felszerelt kikötője, az öböl szívében elhelyezkedő Marina Cortez. Számos excluzív szolgáltaást nyújt akár a legnagyobb tengeri yachtok számára is.

Mazatlan

Az itteni, El Cid névre hallgató kikötő jóval több, mint egy egyszerű partraszállási lehetőség.Van itt egy nyüzsgő piac, és több mérföld hosszúságú tengerpart a közelben aranyszínű homokkal. Kiváló a kikötő búvárboltja, minden szükséges felszerelést megkaphatunk itt. A közelben sok és jó színvonalú szálláslehetőség vár minket.

A legnépszerűbb kikötők Kubában

Cienfuegos kikötője

A sziget déli részének fő kikötője, ”La Perla del Sur’’-nak, azaz a ”Dél Gyöngyének” is nevezik.Cienfuegos kikötője nagynak számít Cubában. 150 méternél nagyobb hajók befogadására is alklamas, maximális vízmélysége 12 méter.Még Kolombusz Kristóf is kikötött itt 1494-ben, habárhivatalos alapítási éve 1819-re tehető.

Santiago de Cuba kikötője

Kuba 2. legnagyobb kikötővárosa a sziget délkeleti felén, Orient tartományban helyezkedik el.Import és export forgalma kiemelkedő a régióban. Az öböl csendes, széláramlatoktól jól védett.A kikötőtől pár perc sétára helyezkedik el a híres Casa de Habano, ahol a legjobb minőségű kubai szivart szerezheted be, pár perccel tovább sétálva pedig a Bacardi Múzeumhoz érkezünk.

Ha csodálatos tengerparti nyaralásra, vagy a természet lenyűgöző csodáira vágysz, látogass el a Karib-tengerre, ahol mindezt megtalálod! A fehér homok és a csodálatos türkizkék víz garantáltan rabul ejti a szíved.

Pontosabb időjárási információért , kérlek szűkítsd le keresésedet a Mediterrán-térségen belül!Először válassz desztinációt a Hajóbérlés a Karib-szigeteken fülön, menj a 3. oldalra, aholbővebb információ található a térség időjárási viszonyairól, széladatairól!

Bérelj hajót és fedezd fel a Karib-szigeteket!

Puerto Rico-i hajós útvonalak

1.nap San Juan – Loiza 30, 98 km (19, 25 mi), 2.nap Loiza – Fajardo (Isleta Marina) 53, 34 km (33, 15 mi), 3.nap Fajardo – St.Thomas (Yacht Haven Grande) 76, 68 km (47, 65 mi), 4.nap Yacht Haven Grande – Red Hook (St.Thomas) 15, 84 km (9, 84 mi), 5.nap Red Hook – Hull bay (St.Thomas) 15, 12 km (9, 40 mi), 6.nap Hull bay – Culebra (Dewey Harbor) 41, 04 km (25, 50 mi), 7.nap Culebra – Playa Fortuna – San Juan 94, 80 km (58, 91 mi).hajoberles a karib szigeteken

Read about sailing to Puerto Rico, sailing from Puerto Rico to St. Thomas, or Több Puerto Rico sailing itineraries.

Bahama-szigeteki hajós útvonal

1.nap Miami – Port Royal 82, 63 km (51, 34 mi), 2.nap Port Royal – Gun Cay (Honeymoon Harbour) 13, 86 km (8, 61 mi), 3.nap Gun Cay – Ocean Cay 21, 53 km (13, 38 mi), 4.nap Ocean Cay – North Cat Cay (Honeymoon Harbour), 5.nap North Cat Cay – Bailey Town 17, 74 km (11, 02 mi), 6.nap Bailey Town – Alice Town 2, 39 km (1, 48 mi), 7.nap Alice Town – Miami 82, 95 km (51, 54 mi).
hajoberles a karib szigeteken

1.nap Marsh Harbour – Little Harbour 24, 55 km (15, 25 mi), 2.nap Little Harbour – Abaco National Park – Sandy Point 97, 10 km (60, 34 mi), 3.nap Sandy Point – Wood Cay – Great Abaco 47, 96 km (29, 80 mi), 4.nap Great Abaco – Big Joe Downer Cay -Little Joe Downer Cay – South Riding Point 96, 70 km (60, 09 mi), 5.nap South Riding Point – Nunjack Cay – Green Turtle Cay 103, 35 km (64, 22 mi), 6.nap Green Turtle Cay – Treasure Cay – Man-O-War Cay / Guana Cay 28, 44 km (17, 67 mi), 7.nap Guana Cay – Pelican Cay Land & Sea Park – Elbow Cay – Marsh Harbour 53, 60 km (33, 30 mi).
hajoberles a karib szigeteken

1.nap Providenciales (Turks- és Caicos -szigetek) Turtle Cove Marina – Mangrove Cay 10, 80 km (6, 71 mi) 2.nap Mangrove Cay – Cockburn Harbor 70, 10 km (43, 56 mi) 3.nap Cockburn Harbor – Big Sand Cay 45, 00 km (27, 96 mi) 4.nap Big Sand Cay – Luperón Harbor (Dominican Republic) 148, 30 km (92, 15 mi) 5.nap Luperón – Puerto Plata 30, 20 km (18, 77 mi) 6.nap Puerto Plata – Sosúa 20, 15 km (12, 52 mi) 7.nap Sosúa – Playa el Valle 142, 95 km (88, 82 mi) 8.nap Playa el Valle – Puerto Bahia Samaná 62, 70 km (38, 96 mi) 9.nap Samaná – Miches 35, 05 km (21, 78 mi) 10.nap Miches – Cap Cana (Punta Cana) 102, 30 km (63, 57 mi) 11.nap Cap Cana – Isla Mona (Puerto Rico) 65, 00 km (40, 39 mi) 12.nap Isla Mona – Mayagüez 71, 70 km (44, 55 mi) 13.nap Mayagüez – Boquerón 26, 90 km (16, 72 mi) 14.nap Boquerón – Isla Giligan – Guanica 48, 40 km (30, 07 mi)

karib szigeteki hajoberles

Olvass tovább ha bahamai vitorlázás érdekel

Antiguai hajós útvonal

1.nap English Harbour – Nonsuch Bay 18, 24 km (11, 33 mi), 2.nap Nonsuch Bay – Low Bay (Barbuda) 55, 26 km (34, 34 mi), 3.nap Low Bay – Coco Point (Barbuda)18, 41 km (11, 44 mi), 4.nap Coco Point – Dickenson Bay 52, 91 km (32, 88 mi), 5.nap Dickenson Bay – St.John’s 6, 34 km (3, 94 mi), 6.nap St.John’s – Jolly Harbour 13, 56 km (8, 42 mi), 7.nap Jolly Harbour – Carlisle Bay – English Harbour 20, 13 km (12, 51 mi).
karib szigeteki hajoberles

1.nap Antigua, English Harbour – Jolly Harbour 21, 00 km (13, 05 mi), 2.nap Jolly Harbour – St. Kitts, Cristophe Harbour 81, 60 km (50, 71 mi), 3.nap Christophe Harbour – Sint Eustatius, Oranjenstad 49, 90 km (31, 01 mi), 4.nap Oranjenstad – Saint Martin, Marigot, Marina Port Royal 76, 20 km (47, 35 mi), 5.nap Marigot – Anguilla, Sandy Ground 26, 80 km (16, 65 mi), 6.nap Sandy Ground – Virgin Gorda, Biras Creek 137, 60 km (85, 50 mi), 7.nap Biras Creek – Beef -sziget, Bluffy Bay 24, 00 km (14, 91 mi), 8.nap Bluffy Bay – Peter -sziget, Great Harbor 11, 20 km (6, 96 mi), 9.nap Great Harbor – Salt -sziget 7, 35 km (4, 57 mi), 10.nap Salt -sziget – Saint Barthelémy, Gustavia 182, 85 km (113, 62 mi), 11.nap Gustavia – St. Kitts Marine Works 64, 00 km (39, 77 mi), 12.nap St. Kitts Marine Works – Nevis, Tamarind Cove Marina 28, 60 km (17, 77 mi), 13.nap Tamarind Cove Marina – Montserrat, Little Bay 57, 10 km (35, 48 mi), 14.nap Little Bay – Antigua Nonsuch Bay – English Harbor 69, 10 km (42, 94 mi).
karib szigeteki hajoberles

Olvass tovább ha antiguai vitorlázás érdekel

Brit Virgin-szigeteki hajós útvonal

1.nap Road Town – Parham Town 9, 38 km (5, 83 mi), 2.nap Parham Town – Spanish Town (Virgine Gorda -sziget) 14, 02 km (8, 71 mi), 3.nap Spanish Town – Anegada 31, 11 km (19, 33 mi), 4.nap Anegada – Scrub -sziget 32, 34 km (20, 10 mi), 5.nap Scrub -sziget – Jost Van Dyke 25, 61 km (15, 91 mi), 6.nap Jost Van Dyke – Cruz Bay 13, 75 km (8, 54 mi), 7.nap Cruz Bay – Nanny Cay – Road Town 25, 25 km (15, 69 mi).
karib szigeteki hajoberles

Read about sailing to the BVI, BVI sailing itineraries, or BVI sailing routes..

Kubai hajós útvonal

1.nap Baracoa – Moa 62, 00 km (38, 53 mi), 2.nap Moa – Tanamo 47, 17 km (29, 31 mi), 3.nap Tanamo – Nicaro 29, 92 km (18, 59 mi), 4.nap Nicaro – Antilla 43, 58 km (27, 08 mi), 5.nap Antilla – Banes 49, 26 km (30, 61 mi), 6.nap Banes – Punta Gorda 96, 39 km (59, 89 mi), 7.nap Punta Gorda – Cayo Güín – Baracoa 54, 26 km (33, 71 mi).
karib szigeteki hajoberles

Olvass tovább ha kubai vitorlázás érdekel, vagy másik karibi hajós úti cél.

Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

Hajóbérlés a Karib-szigeteken, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Karib-szigeteki hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk a Karib-szigetekről, Karib-szigetek időjárása. Meríts ihletet a Karib-szigeteki hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a Karib-szigeteki vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a Karib-szigeteki hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés a Karib-szigeteken: Kattints a kiválasztott úti célra a Hajóbérlés a Karib-szigeteken fülön és keress hajót a kiválasztott desztináción. Válaszd ki a keresett hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.
BoatTheGlobe