Ha távolról tekintünk a Karib-tengeri térségben húzódó Brit Virgin-szigetekre, olyasmi kép fog elénk tárulni, mint amit egy kaleidoszkópban láthatunk. Az élénk kék vizek, a sárga napsugarak, a színes kikötők és a homokos tengerpartok látványa kis mozaikdarabok módjára keveredik. A térség szigetein káprázatos kikötőket fedezhetünk fel, és ezek a helyek minden érzékünkre hatással lesznek. Meseszép tájakat, ínyenc konyhaművészetet és csodálatos partokat ismerhetünk meg. Csak csípjük el a szeleket, és azok majd végig vezetnek minket az öblökkel körül ölelt szigeteken. Elég csupán rövidebb távokat megtennünk ahhoz, hogy minden igényünket kielégítsük, kezdve a fedélzeti ellátással, a szárazföldi időtöltésen át az éjszakai kikapcsolódásig.

Bővebb információt a Brit Virgin-szigeteki hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk a Brit Virgin-szigetekről, Brit Virgin-szigetek időjárása. Meríts ihletet a Brit Virgin-szigetek–i hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a Brit Virgin-szigeteki vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a Brit Virgin-szigeteki hajózás írásunkat!

Felejthetetlen utazást tervezel a nyárra? Egy csodálatos tengerparton élveznéd a kellemes nyári szellőt és a hűsítő koktélokat? Légy akár nagycsaládos, egyedülálló, vagy utazz a kedveseddel, a Brit Virgin-szigeteken garantáltan megtalálod a számodra legideálisabb programot!

A Brit-Virgin szigetek elhelyezkedése

A Brit-Virgin szigetek a Kis-Antillák, azon belül a Szélcsendes-szigetek közzé sorolhatók. Nagyobb egységként részét képzik a Virgin-szigeteknek és a Karib-térségnek. Az Amerikai Virgin-szigetektől északkeletre helyezkedik el. Északról az Atlanti-óceán, délről a Karib-tenger öleli körbe. Több mint 50 sziget alkotja, melyek közül csak 16 lakott és néhány sziget magántulajdonban van. Kisebb szigetei: Great Camanoe, Guana -sziget, Peter -sziget, Salt -sziget, Beef -sziget, Cooper -sziget, Ginger -sziget, Norman -sziget és több kisebb szigetecske szétszórtan megtalálható a Sir Francis Drake-csatornában. Területe, 153 km², amelyen közel 30 ezer fő lakik és a hivatalos nyelv az angol. Fővárosa Road Town, Tortola szigetén. A legtöbb szigetet vulkanikus kőzetek építik fel. Legmagasabb pontja a Mount Sage (521 m).

A Brit-Virgin szigetek története

A szigeteket Kolumbusz Kristóf fedezte fel 1493-ban és a “Tizenegyezer szűz szigetei” nevet adta a szigetcsoportnak. Először hollandok telepedtek le, majd Anglia annektálta a területet. Az első települést csak 1680 körül hozták létre. A szigetcsoport neve először csak Virgin-szigetek volt, egészen az első világháború végéig. Ezután az USA megvásárolta Dániától a közeli Dán Nyugat-Indiát, és átnevezte Amerikai Virgin-szigetek-re. 1958-ban csatlakozott a Nyugat-Indiai Föderációhoz, majd annak felbomlása után önálló gyarmat lett, 1967-ben önálló önkormányzatot kapott a terület. A külügyek, a honvédelem és gazdasági ügyek egy része, de facto a brit királynő által kinevezett kormányzó hatáskörébe tartoznak. A többi ügyet a helyi lakosok által választott parlament és a delegált fő miniszter intézi.

Strandok a Brit-Virgin szigeteken

Könnyű eltölteni egy egész napot, úszni és kortyolgatni a kókusztejet, a Brit Virgin-szigetek áhított strandjain. Gyengéd hullámok és tiszta vizek várják a kezdő szörfözőket, a stand-up paddleboarding és snorkeling vonzó lehetőséget kínál a víz szerelmeseinek, továbbá számos barlang, botanikus kert és nemzeti parkok csalogatják a felfedezőket. A szigeteken mindenki megtalálja magának az ideális strandot. A nyüzsgő bárokkal zsúfolt strandoktól az eldugott öblökig minden felfedezhető itt.

Tortola strand

A fehér homokos strandok, az erdős ligetek és jachtkikötő jellemzik a Tortola-sziget strandjait. Ez egy igazi trópusi Paradicsom. Ez a sziget a Brit-Virgin-szigetek legnagyobb és legnépesebb lakóhelye, és Road Town fővárosának otthona. Ez azt jelenti, hogy könnyű hozzáférést biztosít a strandokhoz a látogatók számára. Tortola számos étkezési lehetőséget kínál, amelyek élvezetessé teszik a strandolós napokat.

Jost Van Dyke: White Bay

Ez egy klasszikus karibi tengerpart: tökéletes homok, vitorláshajók és jachtok is megtalálhatóak az öbölben.Élénk bárok lendületes koktélok, buja hegyek látványa tárul a szemed elé ezen a strandon. Ideális a vízi sportok szerelmeseinek és a fiatalabb korosztálynak.

Jost Van Dyke: Nagy kikötő

Jost Van Dyke-et a sziget központjának is nevezhetnénk. A fő vonzereje az éttermek és a strandbárok. Jellemző az élő zene és a különleges események, például a fából készült regatta verseny vagy a St. Patrick napi party. Előszeretettel szállnak itt partra, hajókkal, jachtokkal, kifejezetten újévkor, amikor hatalmas bulikat szerveznek itt.

Főbb látnivalók a Brit-Virgin szigeteken

A szigetek egyik látványossága a JR O’Neal Botanikus Kert. Szépsége az egzotikus kertészetben is egyedülálló, több mint 62 növényfaj van a kertben, és számos különleges madárfajta. Kiváló lehetőséget kínál egy nyári piknikhez. Sok turistát vonz a Virgin Gorda, ezért sokan betérnek ide, hogy megnézzék a gyönyörű fürdőket. Az egzotikus medencék és a barlangok között a vendégek úszhatnak és élvezhetik a kristálytiszta vizet. A tengerparton lévő sziklák jelzik a sziget vulkanikus eredetét. A láva szétmarta a gránitot, és a fürdők csodálatos formációit hozta létre ezzel. Érdemes ellátogatni Tortola szigetére, ahol a friss tenger gyümölcseit a tengerparti barlangokban vagy a nagy történelmi épületekben is kipróbálhatod.

A Brit-Virgin szigetek időjárása

A Karibi térségre jellemző az egész évben meleg és párás, trópusi klíma. Január közepétől április közepéig viszonylag hűvös és száraz időjárás dominál, valamint június közepétől november közepéig forró, nedves és esős időjárás a jellemző. A szigeteket nedves csapadékok és passzátszelek hűtik. Júliustól októberig gyakoriak a hurrikánok.

Hajóbérlés a Brit-Virgin szigeteken

Kikötők Tortolán

Tortola minden részén pompás öblök vannak, melyekben kiváló full-service kikötők várják a hajósokat. De nem muszáj minden esetben ezeket használnunk. A szigeten számos helyen találhatunk bójákat is, ahol rögzíthetjük a hajót. Nézzük a főbb kikötőket:

Nanny Cay

Nanny Cay Tortola déli partján fekszik, és egy rövid híd köti össze őket. Valamivel több, mint három kilométerre fekszik a Burt Pointtól. Ebben a kikötőben lehetőségünk van a hajó kihúzására és minden egyéb szolgáltatásra. A Nanny Cay Marinában háromszázhúsz hajóhely áll rendelkezésre, százhúsz a külső részen és kétszáz belül. Mindkettőben biztosítanak üzemanyag, illetve elektromos áram hozzáférést. A belépéshez egy keskeny csatornán kell végig haladnunk. A környéken találunk kisebb éttermeket, szupermarketet és egyéb butikokat.

Road Harbour

Road Town Tortola fővárosa, és a Brit Virgin-szigetek hajós központja. A kikötőbe a Sir Francis Drake csatornán keresztül tudunk belépni. A Road Harbour számos jachtkikötő otthona, amik teljeskörű szolgáltatást és szállást is kínálnak. Itt van a Road Reef Marina, a Fort Burt, valamint a Wickham’s Cay I és II. A Road Reef Marina és a Fort Burt a nyugati oldalon fekszik, a Wickham’s Cay pedig északon. Itt több mint százhúsz hajóhely áll rendelkezésre, és közel van Road Town belvárosa. Sok hajós innen kezdi útját, amikor a Brit Virgin-szigetekre látogat.

Cane Garden Bay

A Cane Garden Bay egy pazar rögzítőhely, Tortola északi partján, gyönyörű stranddal. Könnyű bejutni és nagyméretű horgonyzóterülettel rendelkezik. Nagyon sok kikötőbója van, és biztonságos a tartás. Ha éjszakára szeretnénk lehorgonyozni, érdemes minél előbb megérkezni, elég hamar megtelik a hely. Ha sekélyebb merülésű a hajónk, dél és délnyugat felé is találhatunk helyeket. A mélység átlagosan négy és hat méter közötti. Az öblöt mesés hegyek veszik körül, és némelyik étteremben esténként élő műsorral szórakoztatják a vendégeket. Sok hajós kedvenc kikötője.

Kikötők Virgin Gordan

Virgin Gordán nagyon sok a remek horgonyzóhely. Ideális kiindulópont, ha szeretnénk megismerni a környék kisebb szigeteit, vagy a Brit Virgin-szigeteket. Az alábbiakban bemutatunk néhányat ezek közül.

Virgin Gorda Yacht Harbor és St. Thomas Bay

A Virgin Gorda Yacht Harbor a St. Thomas öbölben fekszik, a sziget délnyugati partján. Megközelítése egyszerű, csupán a megjelölt csatornán kell végig haladnunk. A kikötő nagyon szép, és mindenféle szolgáltatást, valamint üzemanyag hozzáférést is biztosítanak. Majdnem száz rögzítőhely áll rendelkezésre, és van lehetőség, pár órás, napi és hosszútávú kikötésre is. Nincs messze Spanish Town belvárosától. Ez egy elég békés település, de találunk itt jó pár üzletet, éttermet és bárt is. További rögzítőhelyeket a St. Thomas Bayen találhatunk, közvetlenül a kompkikötő mellett.

Biras Creek

A Biras Creek Virgin Gorda keleti részén található. Ez egy nagyon népszerű jachtkikötő, és az egyik legjobb horgonyzóhely a sziget keleti partján. Tizennyolc hely áll rendelkezésre, de le tudunk horgonyozni kívül is. A rögzítő területet egy keskeny, de magas földszoros választja el a tengertől. Nem messze a kikötőtől van egy üzemanyag-dokkoló is.

Deep Bay

A Deep Bay Virgin Gorda északkeleti csücskében fekszik. Ez a gyönyörűszép tengerpart nagyon békés és nyugodt, tökéletes azok számára, akik magányra vágynak. Jelenleg tizennégy rögzítőhely áll rendelkezésre, de tervezik egy több mint nyolcvan férőhelyes kikötőfalu megépítését az öböl északi partján. A csatornát, amin be tudunk hajózni, egy kiépített bójarendszer jelöli. Az északi és déli parton a horgonyzáshoz megfelelő, homokos a tengerfenék. Üzemanyaghoz és vízhez a közelben lévő Oil Nut Bay Marinánál tudunk hozzájutni.
A British Virgin-szigetek miden korosztálynak minőségi kikapcsolódást nyújtanak. Lélegzetelállító tájak, homokos tengerpartok várják a turistákat

British Virgin -szigetek időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja British Virgin -szigetek maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa British Virgin -szigetek
szelerosseg British Virgin -szigetek

A Brit Virgin-szigetek szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram a Brit Virgin-szigetek esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

A Brit Virgin-szigetek, más karib szigetekhez hasonlóan trópusi klímával rendelkezik, egész évben sok a napsütés és kellemes a levegő hőfoka.A nappali hőmérséklet 20º C és 30º C között mozog. A száraz időszak decembertől márciusig tart, a napi középhőmérséklet 25 º C körül mozog.Áprilistól októberig a napi átlaghőmérséklet 28°C. A csapadékos időszak májusban kezdődik és eltarthat egészen novemberig.Szeptember várható a legtöbb csapadék.A hurrikánszezon júniustól novemberig tart, a legtöbb hurrikán szeptemberben várható.

Bérelj hajót és fedezd fel a Brit Virgin-szigeteket!

Tortolai hajós útvonal

1.nap Road Town – Parham Town 9, 38 km (5, 83 mi), 2.nap Parham Town – Spanish Town (Virgine Gorda -sziget) 14, 02 km (8, 71 mi), 3.nap Spanish Town – Anegada 31, 11 km (19, 33 mi), 4.nap Anegada – Scrub -sziget 32, 34 km (20, 10 mi), 5.nap Scrub -sziget – Jost Van Dyke 25, 61 km (15, 91 mi), 6.nap Jost Van Dyke – Cruz Bay 13, 75 km (8, 54 mi), 7.nap Cruz Bay – Nanny Cay – Road Town 25, 25 km (15, 69 mi).

BVI vitorlás út Anegadára

1.nap Nanny Cay – Peter -sziget, Little Harbor 6.35 km (3.94 mi),  2.nap Peter -sziget – Manchioneel Bay, Cooper -sziget 10.70 km (6.65 mi),  3.nap Manchioneel Bay – Marina Cay 9.05 km (5.62 mi),  4.nap Marina Cay – Leverick Bay, Virgin Gorda 17.00 km (10.56 mi),  5.nap Leverick Bay – Anegada, The Settlement 24.65 km (15.32 mi),  6.nap Anegada – Guana -sziget – Jost van Dyke, Little Harbor 51.35 km (31.91 mi),  7.nap Jost van Dyke – West End Tortola – Nanny Cay 16.00 km (9.94 mi)

Tortola catamaran tour

Olvass tovább ha the tortola vitorlázás érdekel.

Olvass tovább ha Virgin gordai vitorlázás érdekel

1.nap Bitter End – Necker -sziget 3, 00 km (1, 86 mi), 2.nap Necker -sziget – Long Bay 8, 00 km (4, 97 mi), 3.nap Long Bay – George Dog – St. Thomas Bay 8, 95 km (5, 56 mi), 4.nap St. Thomas Bay – Fallen Jerusalem – Cooper -sziget, Manchioneel Bay 11, 40 km (7, 09 mi), 5.nap Cooper -sziget – Biras Creek Marina 20, 50 km (12, 74 mi), 6.nap Biras Creek – Eustatia 8, 55 km (5, 32 mi), 7.nap Eustatia – Saba Rock – Bitter End 1, 05 km (0, 7 mi)

hajoberles a brit virgin szigeteken

1.nap Bitter End – Prickly Pear 1, 55 km (1 mi) 2.nap Prickly Pear – Anegada, Setting Point 23, 65 km (14, 69 mi) 3.nap Setting Point – Trellis Bay, Beef -sziget 35, 30 km (21, 93 mi) 4.nap Trellis Bay – Great Harbor, Jost van Dyke 23, 90 km (14, 85 mi) 5.nap Great Harbor – Scrub -sziget 25, 60 km (15, 91 mi) 6.nap Scrub -sziget – Virgin Gorda Yacht Harbor 8, 40 km (5, 22 mi) 7.nap Virgin Gorda Yacht Harbor – Leverick Bay – Bitter End 27, 70 km (17, 21 mi)

brit virgin szigeteki hajoberles

Olvass tovább ha Virgin gordai hajós túrák érdekelnek

Hajós útvonalak a Hajóbérlés a Brit Virgin-szigetekre

1.nap Antigua, English Harbour – Jolly Harbour 21, 00 km (13, 05 mi), 2.nap Jolly Harbour – St. Kitts, White House Bay 89, 10 km (55, 36 mi), 3.nap White House Bay – Saint Berthelémy, Gustavia 89, 60 km (55, 67 mi), 4.nap Gustavia – Anguilla, Sandy Ground 65, 80 km (40, 88 mi), 5.nap Sandy Ground – Virgin Gorda, The Bitter End 138, 65 km (86, 15 mi), 6.nap The Bitter End – Cooper -sziget, Manchioneel Bay 23, 95 km (14, 88 mi), 7.nap Cooper -sziget – Norman -sziget – Tortola, Nanny Cay 21, 90 km (13, 61 mi)

hajoberles a brit virgin szigeteken

1.nap Antigua, English Harbour – Jolly Harbour 21, 00 km (13, 05 mi), 2.nap Jolly Harbour – St. Kitts, Cristophe Harbour 81, 60 km (50, 71 mi), 3.nap Christophe Harbour – Sint Eustatius, Oranjenstad 49, 90 km (31, 01 mi), 4.nap Oranjenstad – Saint Martin, Marigot, Marina Port Royal 76, 20 km (47, 35 mi), 5.nap Marigot – Anguilla, Sandy Ground 26, 80 km (16, 65 mi), 6.nap Sandy Ground – Virgin Gorda, Biras Creek 137, 60 km (85, 50 mi), 7.nap Biras Creek – Beef -sziget, Bluffy Bay 24, 00 km (14, 91 mi), 8.nap Bluffy Bay – Peter -sziget, Great Harbor 11, 20 km (6, 96 mi), 9.nap Great Harbor – Salt -sziget 7, 35 km (4, 57 mi), 10.nap Salt -sziget – Saint Barthelémy, Gustavia 182, 85 km (113, 62 mi), 11.nap Gustavia – St. Kitts Marine Works 64, 00 km (39, 77 mi), 12.nap St. Kitts Marine Works – Nevis, Tamarind Cove Marina 28, 60 km (17, 77 mi), 13.nap Tamarind Cove Marina – Montserrat, Little Bay 57, 10 km (35, 48 mi), 14.nap Little Bay – Antigua Nonsuch Bay – English Harbor 69, 10 km (42, 94 mi).

brit virgin szigeteki hajoberles

1.nap Puerto Rico, Fajardo, Puerto del Rey Marina – Cayo Icacos 12.40 km (7.70 mi), 2.nap Cayo Icacos – Culebra, Ensanada Honda 39.20 km (24.35 mi), 3.nap Ensanada Honda – Saint Thomas, Crown Bay Marina 37.20 km (23.11 mi), 4.nap Crown Bay Marina – Saint John, Cruz Bay 19.30 km (11.99 mi), 5.nap Cruz Bay – Jost van Dyke, Great Harbor 14.10 km (8.76 mi), 6.nap Great Harbor – Tortola, Frenchman’s Cay 8.65 km (5.37 mi), 7.nap Frenchman’s Cay – Peter -sziget, Little Harbor – Nanny Cay 16.25 km (10.10 mi).

brit virgin szigeteki hajoberles

Olvass tovább ha BVI vitorlázás, vagy karibi hajós úti cél érdekel

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

5/5 - (219 votes)
BoatTheGlobe