Tippek és tanácsok, hogy a legjobban töltsd az idődet, amikor Mexikóban vitorlázol.

Bővebb információt a mexikói hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Mexikóról, Mexikó időjárása. Meríts ihletet a mexikói hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz a mexikói vitorlás úti célokból, vagy olvasd el a mexikói hajózás írásunkat!

Mexikó az utóbbi évek legkedveltebb úti célja. A titkos szigetek, a karibi partvidékek és a kozmopolita főváros, ideális kirándulóhely miden korosztály számára. A gasztronómia, tenger, vízi sportok és a történelem szerelmesei is garantáltan megtalálják itt az elvárásaikat.

Elhelyezkedés

A Mexikói Egyesült Államok, röviden Mexikó, Észak-Amerika déli részén elhelyezkedő ország. Északról az Egyesült Államok, délkeletről Guatemala és Belize határolja. Nyugatról a Csendes-óceán, keletről pedig a Mexikói-öböl és a Karib-tenger ölelik körül. Területe 1 972 550 km², és 124 millióan lakják. A lakosságszám folyamatos növekedést mutat. Ez a Föld legnépesebb spanyol nyelvű országa. Fővárosa Mexikóváros.

Története

Az országot elsőként benépesítő emberek közel 20, 000 évvel ezelőtt érkeztek ide Kolumbusz előtt, akik rendkívül fejlett civilizációkat hoztak létre. Ezek közül a maya és azték kultúrák a legismertebbek. A „sápadt arcúak” partra szállása után, a spanyolokat kedvezően fogadták azokban a városokban, melyek nem szerették az azték uralmat. Így a spanyolok indián szövetségeseket szereztek, majd megsemmisítették a civilizációkat. Ezt követően az indián lakosságot is jelentősen megtizedelték. Elkezdődött a gyarmatosítás a területen. A 18. században megindult egyfajta nemzeti öntudat, és felkelések kezdődtek a spanyol uralom ellen. A szórványos harcok 1821-ig folytatódtak, amikor Spanyolország beleegyezett Mexikó függetlenségébe. A függetlenség azonban nem eredményezett stabilitást. Mexikó jelentős része az USA kezében volt. Az Egyesült Államok 1845-ben megszállta Texas-t is. A háború végén a Guadalupe Szerződés alapján, Mexikó lemondott a mai Texas, Kalifornia, Utah, Kolorádó és Új Mexikó, valamint Arizona államok nagy részéről az USA javára. Ezután Napóleon akarta gyarmatosítani Mexikó területét az osztrák főherceg vezetésével, azonban a Habsburg Maximilián uralkodása rövid életű volt. Ezt követte egy stabilabb időszak, Porfrio Diaz, 33 éves diktátorsága alatt. Betiltották a politikai ellenzéket, a szabad választásokat és a szabad sajtót, illetve az irányítást egy könyörtelen hadsereg segítette. Az elégedetlenség egy forradalomban tört ki, mely 10 éven át tartott, és rengeteg áldozatot követelt. Napjainkig számos felkelő hullám tört ki Mexikóban, de mára egy stabilizálódott képviseleti, demokratikus és szövetségi köztársaság működik az országban.

Strandjai

Annak érdekében, hogy megtaláld a tökéletes mexikói strandot a napozáshoz és a hullámok meglovagolásához összegyűjtöttünk néhány szuper lehetőséget.

  • Zihuatanejo strand:
    Az Acapulco-tól északra, 160 mérföldre fekvő Zihuatanejo strand, a tiszta strandok és a macskaköves utcák miatt is közkedvelt. A Playa La Ropa, melyet festői pálmafák szegélyeznek, a legnépszerűbb sportok, búvárkodás helyszíne.
  • Cozumel strand:
    A Cozumel strand tiszta türkizkék vízzel és fehér-homokos parttal várja a látogatókat. Ez egy kiemelkedő partszakasz, és gyakran hajóutakat is szerveznek a hangulatos és bájos szigeten. Ha elég bátor vagy, akár egyedül is felfedezheted a környező szigeteket egy jachttal. Cozumel varázsa annyira attraktív, hogy egész évben vonzza a turisták tömegeit.
  • Cancún strand:
    Cancún partszakasza, abba a terültbe tartozik, amelyet elárasztott a Wilma hurrikán 2005-ben. Ma már ennek azonban nyoma sincs. A délkeleti területen ismét a strandok, a golfozás és az éjszakai élet aranykorát tapasztalhatod meg. Cancún továbbra is az egyik legkedvezőbb nyaralóhely a nyugati félteken.

Főbb látnivalói

Mexikó minden látnivalóját igencsak bonyolult feladat lenne néhány mondatban összegezni. Mindenképpen érdemes ellátogatni Izamal városába. Ez a város olyan egyediséggel rendelkezik, amelyre örökre emlékezni fogsz. Izamalt becenevén sárga városnak is nevezik, mert minden épület sárgára festett. A város közepén találhatóak az ősi maja romok. Mazatlán, a 20. században volt igencsak híres a 20 km hosszú strandjainak köszönhetően. Napjainkban ismét vonzza a turistákat a történelmi helyszínek, az oktatási múzeumok és a homokos strandok miatt. Ha a Cancún strandra látogatsz, mindenképpen nézd meg az akrobatikus táncelőadásokat a Coco Bongo Cancúnban és, ha már erre jársz, feltétlenül látogass el a Chichén Itzá-hoz, amely egy nagy maja régészeti lelőhelyet, az egyike a világ hét új csodájának.

Időjárás

A Ráktérítő kettéosztja az országot egy mérsékelt és egy trópusi éghajlatú övre. A Ráktérítőtől északra a téli hónapokban hidegebb van, délre a hőmérséklet egész évben állandó, csak a tengerszint feletti magassággal változik. Az 1000 méternél alacsonyabb területeken az évi középhőmérséklet 24 és 28 °C között mozog. Északabbra az alacsonyan fekvő területeken az évi középhőmérséklet alacsonyabb, 20–24 °C. A Mexikói-völgyben fekvő nagyvárosok éghajlata egész évben mérsékelt, az éves középhőmérséklet 16-18 °C.

Mexikói hajóbérlés

Mexicóban nagyon sok kiváló ingyenes horgonyzóterületet találunk, valamint számos jól felszerelt jachtkikötőt. Íme néhány ezek közül.

Csendes-óceáni északi partvidék

Mazatlan

Az itteni, El Cid névre hallgató kikötő jóval több, mint egy egyszerű partraszállási lehetőség.Van itt egy nyüzsgő piac, és több mérföld hosszúságú tengerpart a közelben aranyszínű homokkal. Kiváló a kikötő búvárboltja, minden szükséges felszerelést megkaphatunk itt. A közelben sok és jó színvonalú szálláslehetőség vár minket.

Nuevo Vallarta

Itt kikötve a Paradise Village üdülőfaluban találjuk magunkat. A hely minden igénynek megfelelhet. A közeli Puerto Vallarta egyébként is turistacsalogató helynek számít hangulatos macskaköves utcáival és lélegzetelállítóan fenséges katedrálisával.

La Cruz

Az itt található Marina Riviera Nayarit a Mexikó egyik legkülönlegesebb kikötőjének tekinthető, amely a Banderas-öböl északi partján található, egy nyugodt öbölben. Van itt egy csodálatos sétány, ahonnan kilátás nyílik az egész öbölre. Ez az egyetlen, teljes körű szolgáltatást nyújtó kikötő a Csendes-óceán partján, akár 340 hajót is tud fogadni

Barra de Navidad

Kis falu egy öböl körül elhelyezkedő, széles stranddal. Az öbölben remek lehetőség van szörfözésre, délnyugati végén pedig a búvárkodásra. A parton jó éttermek várják a turistákat.

A Kaliforniai-félsziget partvidéke

Ensenada

Baja California Sur szövetségi állam harmadik legnagyobb városa. Az USA felől itt léphetünk be Mexikó vizeire. Az év nagy részében kellemes az időjárás, ha teheted, tölts el itt pár napot.

A Csendes-óceándéli partszakasza

Zihuatanejo

A hetvenes években még csak egy álmos kis horgásztelep volt ez a hely. Aztán a szomszédosIxtapa üdülőkomplexum felépülése magával ragadta “Zihua”-t is, amely máig őriz valamit régi hangulatából. A belváros keskeny macskaköves utcái tele vannak remek helyi éttermekkel, bárokkal, butikokkal és kézműves stúdiókkal. A halászok minden reggel a tengerparton találkoznak a Paseo del Pescador-on, a “Halászok utcáján”, hogy eladják a napi fogást. A vízparti sétányon pedig bármikor érdemes tenni egy romantikus sétát.

Huatulco

Az Oaxaca államban, a Sierra Madre hegység szélén fekvő Huatulco a mexikói csendes-óceáni partvidéktől 20 mérföldre terül el, a Coyula és a Copalita folyók között. Több mint 25 horgonyzóhely van a 10 mérföldes partszakaszon, amely a gyönyörű természeti környezetben van, üdülöhelyekkel körülvéve.

Kaliforniai-öböl

La Paz

La Paz Mexico legdélebbi részének a Baja California félsziget legnagyobb városa. Több kikötővel rendelkezik. Az egyik legjobban felszerelt kikötője, az öböl szívében elhelyezkedő Marina Cortez. Számos excluzív szolgáltaást nyújt akár a legnagyobb tengeri yachtok számára is.

Másik nagy kikötője a Marina Costa Baja. Ez magában foglalja a szolgáltatások széles választékát. A tengerészek alapvető szükségleteit jól kielégíti, mivel villamosenergia- és benzinkút is megtalálható a kikötőben. Marina Costa Baja tökéletes kikötőhely, amely megfelelő védelmet nyújt, és mindenféle hajótípus fogadását lehetővé teszi. A kikötő a hajó tulajdonosok Paradicsoma, amely első osztályú kényelmi és korszerű szolgáltatásokat nyújt. Rendkívül jó infrastruktúrával rendelkezik, így nem csak a tengerről érhető el, hanem közel van a repülőtérhez is. A létesítmény színvonala hozzájárul, hogy napjainkban egyre többen döntenek a hajóbérlés mellett.

Mexikó valóban sokszínű ország, és mindent magában foglal, a gyönyörű strandoktól, a nyüzsgő éjszakai életen át, a gazdag kulturális örökségig. Búvárkodj, túrázz, hajózz, vagy csak pihenj a pálmafák árnyékában! Ne felejtsd el beszerezni szuvenírt az otthoniaknak, például vihetsz kóstolót az eredeti tequila-ból vagy beszerezhetsz néhányat a tradícionális sombrero kalapokból. Kattints ha másik hajós úti cél Mexico, vagy Caribbean hajóbérlés.

Mexico időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Mexico maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Mexico
szelerosseg Mexico

Mexico szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Mexico esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Mexikó hatalmas ország, ebből adódóan különböző éghajlatú területeket találunk.Az időjárást nem csak szélességi fok határozza meg, hanem az egyes területek tengerszint feletti magassága is.A Ráktérítő az országot 2 felé osztja: mérsékelt- és trópusi égövre.A Ráktérítőtől északra a telek hidegebbek, délre a hőmérséklet állandó, egész évben, kizárólag a tenger szint feletti magasság lehet erre befolyással.Mexikóban 2 fő időszakot különböztetünk meg. Habár némi hőmérséklet ingadozás észlelhető az év során, a főkülönbség a csapadékos és a száraz időszak között van. Szinte egész Mexikóban május és október közé esik az esős időszak.A hőmérséklet fokozatosan növekszik északról dél felé haladva, egészen délen már tiszta trópusi éghajlat van jelen. A magasabban fekvő települések, beleértve a fővárost is, hűvösebb éghajlattal rendelkeznek.A hegységekben hegyvidéki klíma jellemző, a déli területek síkságain és domságain forróság jellemző egész évben.Az 1000 m tenger szint feletti magassággal rendelkező területeken az éves napi átlaghőmérséklet 24 és 28 °C között alakul, északon ez a szám 20 és 24°C közötti, míg Mexikó környékén már csak 16 és 18 °C között várható.A csapadék mennyisége az északi síkságokon és hegységekben moderáltabb, míg délen jellemzőek a hosszű esőzések.A nyár a legcsapadékosabb évszak mindenhol.A part menti területeken egész évben , egyes területeken több csapadék várható, míg más területek egészen kevés.A tenger hőmérséklete egész évben kellemesen meleg.
Amennyiben pontosabb információt szeretnél az időjárási viszonyokról és széladatokról, kérlek válassz egy régiót a Hajóbérlés Mexikóban fülön. Régión belül keress tovább a kívánt úti célod után, amelynek időjárásáról a város fülön belül találsz bővebb információt.

Bérelj hajót és fedezd fel Mexikót!

1.nap Ensenada – Islas de Todos Santos 17.23 km (10.71 mi), 2.nap Islas de Todos Santos – El Sauzal 13.20 km (8.21 mi), 3.nap El Sauzal – Puerto Nuevo 48.28 km (30.00 mi), 4.nap Puerto Nuevo – Isla Coronado 35.26 km (21.91 mi), 5.nap Isla Coronado – San Diego 33.65 km (20.91 mi), 6.nap San Diego – Rosarito 43.74 km (27.18 mi), 7.nap Rosarito – Salsipuedes Bay – Ensenada 78.11 km (48.54 mi)

mexikoi hajoberles

1.napLa Paz – Pichilinque 10.44 km (6.48 mi), 2.napPichilinque – Espíritu Santo -sziget, Partida -sziget 28.74 km (17.86 mi), 3.napPartida -sziget – Isla San Francisco 37.53 km (23.32 mi), 4.napIsla San Francisco – Isla San Jose 15.96 km (9.92 mi), 5.napIsla San Jose – San Evaristo 7.15 km (4.45 mi), 6.napSan Evaristo – San Juan de la Costa 59.06 km (36.70 mi), 7.napSan Juan de la Costa – Puerto Balandra – La Paz 51.62 km (32.07 mi)
hajoberles mexikoban

1.nap Puerto Vallarta – Nuevo Vallarta 9, 01 km (5, 60 mi), 2.nap Nuevo Vallarta – Punta del Mita 25, 74 km (15, 99 mi), 3.nap Punta del Mita – Cleopha -sziget 97, 26 km (60, 43 mi), 4.nap Cleopha -sziget – Isla Maria Magdalena 25, 33 km (15, 74 mi), 5.nap Isla Maria Magdalena – Isla San Juanito 47, 85 km (29, 73 mi), 6.nap Isla San Juanito – Isla Maria Madre 22, 22 km (13, 80 mi), 7.nap Isla Maria Madre – Isla Isabel 70, 41 km (43, 75 mi), 8.nap Isla Isabel – Boca de Camichín 44, 49 km (27, 64 mi), 9.nap Boca de Camichín – San Blass 36, 41 km (22, 62 mi), 10.nap San Blass – Muelle de Chacala 42, 94 km (26, 68 mi), 11.nap Muelle de Chacala – La Peñita de Jaltemba 14, 78 km (9, 18 mi),   12.nap La Peñita de Jaltemba – Sayulita 29, 32 km (18, 22 mi), 13.nap Sayulita – Islas Marietas 24.23 km (15.05 mi), 14.nap Islas Marietas – Bucerias 40.65 km (25.26 mi)mexikoi hajoberles

Több Mexico sailing vacations.

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe