Tudj meg mindent a Bahamai vitorlázásról: utitervek, kikötők, hajóbérlési lehetőségek, egyéb hasznos infók. Kérd a segítségünket! Ez a szigetország szinte vitorlázásra lett kitalálva. Kellemes éghajlat, nagy kiterjedés, jó hajós infrastruktúra. Itt valóban érdemes hosszabb időt eltölteni, ezért többféle egy hetes útvonalat is ajánlunk. Ezen kívül hasznos tippek, tanácsok és tudnivalók következnek, hogy a legjobban töltsd az idődet, amikor a Bahamákon vitorlázol.
Vitorlázás a Bahamákon

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Mikor a legjobb vitorlázni a Bahamákon?

A Bahama szigeteken a vitorlás szezon jóval hosszabb, mint a Karib-tengeren. Szinte egész évben megfelelőek a körülmények. A legkedvezőbb időszak február és október között tart. Az év folyamán leginkább passzátszelek fújnak. Ez kiegyensúlyozottabbá teszi az éghajlatot, és nagyban megkönnyíti a vitorlázást, akár kezdő, akár profi vagy.

Az időjárás különösen kellemes nyáron, június és október között, amikor hűvösebb az idő, mint az USA keleti partján vagy a kelet-karibi szigeteken. Sajnos ez egyúttal az esős évszak és a hurrikán szezon is, amely júliustól novemberig szokott tartani. Az átlaghőmérséklet általában 25-27 C közötti, nyáron ennél egy-két fokkal melegebb van, magasabb páratartalom mellett. Több infó: időjárási feltételek, széladatok a Bahamákon.

Legjobb partok és kikötők a Bahamákon

A mintegy 700 szigetből álló ország sok tucat full-service kikötővel rendelkezik. Ezért nem vállalkozunk az összes fontos kikötő bemutatására. Néhányat azonban megemlítünk, hogy élvezetesebbé tegyük az itteni nyaralást, kikapcsolódást.
kikötők és szigetek a Bahamákon

A legismertebb kikötők

Great Abaco szigetén Marsh Harbour-nál nem kevesebb mint hét kiépített kikötőt találunk, ahol összesen ötszáznál is több hajó köthet ki, akár 60 méter hosszúak is. Berry-szigeten a
Great Harbour Yacht Club & Marina a legismertebb kikötő. Eleuthera szigetén a Harbour -sziget Marina érdemes arra, hogy felkeresd. A közelben található a festőien szép Dunmore Town. Ez a település arról ismert, hogy ez volt régen a Bahamák fővárosa. A híres rózsaszín homokos strandok miatt is érdemes itt kikötni és hosszabb időre lehorgonyozni. Great Exuma-n George Town kikötője tud 400-nál is több yachtot fogadni. Staniel Cay-on ugyan nincsenek hatalmas kikötők, de a sziget turistalátványosságokban bővelkedik. Itt láthatóak például a különös és egyedülálló úszó malacok. Grand Bahama szigete hajózási csomópont. Az itt található Freeport és Port Lucaya városok egyaránt bővelkednek jól felszerelt, nagy forgalmú kikötőkben.

Kikötők a a fő szigeten

Végül, de nem utolsósorban: a fő sziget, New Providence számtalan jobbnál jobb kikötési lehetőséget kínál. A luxus színvonal mellett a hétköznapinak mondható szolgáltatások szintje is itt a legmagasabb az egész karibi térségben. Így bárhol is érjünk partot, várhatóan kellemes élményekkel fogunk gazdagodni.

Vitorlázz a Bahamákon! Bahama-szigeteki vitorlás- és katamarán útvonalak

Vitorlázás a Bahamákon: egy hetes hajós útvonal az Abaco szigeteknél

Az Abaco szigetcsoportról ismeretes, hogy a világ egyik legjobb hajózási és vitorlázási célpontja. Nyugodt türkizkék tengerrel, vendégszerető városokkal, két golfpályával, halászat és búvárkodás lehetőségével ez a hely kétségtelenül ideális a pihenésre a Bahamákon belül.
Katamarán út a Bahamákon

1. nap Marsh Harbour – Little Harbour

24, 55 km (15, 25 mi)

Indulás Marsh Harbourból, pontosan az Abaco Beach Resort-ból, ami egy nagy üdülőhely -és kikötőkomplexum. A környék legjobban felszerelt kikötője, ideális nagyobb jachtok esetében is. A tengerre kihajózva könnyű út vár Little Harbour-ig – ez egy pihentető hely, csodás fehér homokos strandokkal.

2.nap Little Harbour – Abaco National Park – Sandy Point

97, 10 km (60, 34 mi)

Elhagyva Little Harbourt Sandy Point irányába hajózunk, azonban rövid kitérőt teszünk az Abaco Nemzeti Park felé.Az 1994-ben alapított park 20 500 hektáron terül el és számos védett papagáj fajnak ad otthont.Sandy Point egy festői, apró település, amely a kókuszpálmák árnyékában húzódik meg.Nem is lehet eldönteni, hogy a fehérhomokos tengerpart, vagy az élénk színűre festett házak, zöldellő kertekkel nyújtanak szebb látványt.Egy biztos: ha nyugalomra vágy, turistatömeg nélkül, Sandy Point a kedvenc állomásod lesz.

3.nap Sandy Point – Wood Cay – Great Abaco

47, 96 km (29, 80 mi)

Wood Cay-en egy újabb nyugodt nap vár rád.A helyiek híresek vendégszeretetükről, szívesen fogadják be mindennapi életükbe az ide érkezőket.Főként halászattal foglalkoznak, érdemes részt venni egy kihajózáson, amelyet a kifogott halak közös elkészítése követ.Inkább étterembe mennél?A szigeten a kínálat szűkös és a helyek kinézete is rusztikus, de ne ijedj meg! Kiváló minőségű, friss tengeri halak fognak a tányérodra kerülni.

4.nap Great Abaco – Big Joe Downer Cay -Little Joe Downer Cay – South Riding Point

96, 70 km (60, 09 mi)

Következő állomásunk tökéletes megálló, ha kifogyóban van a tankunk, South Riding Point ugyanis a térség egyik legnagyobb olaj- és üzemanyag finomítójáról híres, így a helyi kikötő ellátottsága is megoldott..A 2019-es Dorian hurrikán ugyan megrongálta a terület nagy részét és a rekonstrukciós munkálatok még ma is tartanak, South Riding Point egy érdekes megállója lehet utunknak.

5.nap South Riding Point – Nunjack Cay – Green Turtle Cay

103, 35 km (64, 22 mi)

Az időjárástól függően a sziget két színvonalas kikötési lehetőséget kínál. A déli végén a Rat Cay közelében remek adottságú a környezet kikapcsolódáshoz és a vízi sportok kipróbálásához. Az északi völgy szintén fantasztikus helyszín, és gyönyörű látvány itt a naplemente.

A sziget jól ismert strandjairól és kiváló hajókikötővel ellátott szállásairól. Hajójavító lehetőségek is rendelkezésre állnak. Érdemes az itt kifogott homárból készült ételt megkóstolni.
szigetek a Bahamákon

6.nap Green Turtle Cay – Treasure Cay – Man-O-War Cay / Guana Cay

28, 44 km (17, 67 mi)

Treasure Cay-en található egy strand, amit egy magazin a világ tíz legjobbja közé választott. Élvezd itt a békés sétát, és csodáld meg a hihetetlen kilátást, mielőtt felkészülsz az indulásra.

Man-O-War Cay egy történelmi hajóépítő sziget. Itt több generáción keresztül élt és dolgozott az Albury família, egy híres hajóépítő család. Innen továbbhaladva Guana Cay-on érdemes kikötni a Bakers Bay Resort & Marina-nál. Ez egy jól felszerelt 158 férőhelyes yachtkikötő. A szigeten egy golfpálya vár, és lehetőség a búvárkodásra, snorkelingre.

7.nap Guana Cay – Pelican Cay Land & Sea Park – Elbow Cay – Marsh Harbour

53, 60 km (33, 30 mi)

Haladj tovább északra a Pelican Cay Land & Sea Parkig. Ez egy hatalmas, 2100 hektáros természetvédelmi terület. A világ egyik legkülönlegesebb és legcsodálatosabb tengeri élőhelye, amely lenyűgöző korallzátonyokkal, változatos növény- és állatvilággal rendelkezik.
Erre a napra még remek program kikötni Elbow Cay-on 6, 4 km-re Marsh Harbour-tól. Ez a hely híres piros-fehér csíkos világítótornyáról. A Hopetown Lighthouse 37 méter magas építmény, már 1863 óta működik. Nagyszerű kilátást nyújt a tengerre.

A 13 km hosszú pici sziget megismerésére érdemes rászánni egy egész napot. Jókat lehet enni, inni Hope Town-ban és környékén, ezen kívül pihentető strandok várnak az erre utazókra.
kikötők és szigetek a Bahamákon

Nyílvános kikötők Abaco körül:

 • Abaco Beach Resort Marina – GPS Koordináták: 26.545434, -77.045303
 • Conch Inn Marina – GPS Koordináták: 26.546197, -77.053189
 • Great Abaco Beach Resort Marina – GPS Koordináták: 26.545568, -77.045260
 • Green Turtle Cay: Bluff House Beach Resort & Marina – GPS Koordináták: 26.776301, -77.340583
 • Green Turtle Cay: Sunset Marine – GPS Koordináták: 26.765626, -77.327796
 • Jib Room Marina – GPS Koordináták: 26.546208, -77.053198
 • Sandy Point: Lightbourn’s Marina – GPS Koordináták: 26.025612, -77.401478
 • Mangoes Marina – GPS Koordináták: 26.546687, -77.052472
 • El Cow Bay: Lower Public Dock – GPS Koordináták: 26.540836, -76.959752
 • Spanish Cay Marina – GPS Koordináták: 26.941254, -77.526883
 • Treasure Cay Beach, Marina & Golf Resort – GPS Koordináták: 26.674505, -77.280976

Bahamai hajózás: vitorlázd körbe az Exumákat (haladó hajósoknak)

Az Exumák felfedezéséhez tanácsos egy kapitányt segítségül hívni, mivel az erős áramlatok különleges horgonyzási technikákat igényelnek és ehhez némi helyismeret mindenképpen szükséges. vitorlázás az Exumákon, bahamai vitorlázás

1. nap Nassau (Palm Cay / ONE Marina) – Highbourne Cay (Highbourne Cay Marina)

57, 29 km (35, 60 mi)

A városhoz tartozó Paradise -sziget-ról indulva az első nap programja az Exumák-ra eljutni. Ez a szigetcsoport olyan, mint egy gyöngysor. A szigetek számos természetes kikötőt és eldugott strandot rejtenek. Az egyik apró szigeten, az Allen’s Cay-on védett iguanafaj él a sziklák között, gyönyörű környezetben.

2. nap Highbourne Cay – Bells Cay and its surrounding – Compass Cay

59, 28 km (36, 84 mi)

Az Exuma Cays Land and Sea Park természetvédelmi terület néhány apró szigetéről van szó. A fő érdekesség a Litle Bells Cay-on található Rocky Dundas barlangok, ahol remek snorkeling élményben lehet részünk.
kikötők és szigetek a Bahamákon

3. nap Compass Cay – Staniel Cay – Great Guana Cay – Safe Harbor Marina

48, 04 km (29, 85 mi)

Staniel Cay az Exuma szigetek turisztikai központja. Ez a sziget jól ismert a barátságos lakóiról, a környező tenger áttetszően tiszta vizéről, és a félreeső kis strandokról. Staniel Cay egy nagyszerű hely a mélytengeri halászat számára. Talán úgy a legismertebb, mint a James Bond filmek egyik helyszíne. A “Thunderball Grotto” pedig az egyik legkiemelkedőbb snorkelező helyszín az egész Bahama-szigeteken, ezért vétek lenne kihagyni!

4. nap Safe Harbor Marina – Emerald Bay Marina

49, 73 km (30, 90 mi)

Emerald bay-en kikötve szórakozási lehetőségből biztosan nem lesz hiány.A településen nagyobb szálloda komplexumok találhatóak, golfpálya, bárok, éttermek, üzletek sokasága vár ránk.Extra tipp: bérelj squadot egész napra és fedezd fel a település nyújtotta lehetőségeket!

5. nap Emerald Bay Marina – Farmer’s Cay (Little Farmer’s Cay Yacht Club)

49, 73 km (30, 90 mi)58, 66 km (36, 45 mi)

A Little Farmer’s Cay egy apróbb sziget a Great Guana Cay és a Great Farmer’s Cay között. Kikötője, a Little Harbour nagyon jól védett, kiválóan alkalmas a kikötésre.. Itt kapott helyet a Farmer’s Cay Yacht Club is. Farmer’s Cay élővilága bámulatos:, egzotikus madaraknak, tengeri teknősöknek, delfineknek, cápáknak és trópusi halaknak is otthont ad. Mélytengeri barlangok és korallzátonyok találhatók a közelben, búvárkodáshoz és sznorkelezéshez. Kihagyhatatlan program a teknősökkel úszás.

6. nap Farmer’s Cay – Warderick Wells Cay – Shroud Cay (dock at Highbourne Cay)

97, 99 km (60, 89 mi))

Warderick Wells Cay -envan a természetvédelmi terület látogatóközpontja, amit életre szóló élmény felkeresni.

Shroud Cay egy kis lakatlan sziget, amely egy mini édenkert sokszínű állat -és növényvilággal. Csak csónakkal megközelíthető, és gyalogosan lehet felfedezni a vadon élő állatok otthonát. Minden évben december 31-én a Staniel Cay Yacht Club szervezésében zajlik az egynapos Staniel Cay Újévi Regatta. Ekkor a yachtok összemérik gyorsaságukat a tradicionális helyi sloop típusú vitorláshajókkal. Nagy élmény, érdemes átélni a hangulatot.

Great Guana Cay az Abacos-szigeteki túraútvonal miatt említett keskeny szigetet strandja miatt érdemes felkeresni. Az egész Bahamákon ez a leghosszabb a maga öt és fél mérföldnyi kiterjedésével. vitorlázás a Bahamákon

7. nap Highbourne Cay – The wonderful Atlantis – Nassau

72, 59 km (45, 10 mi)

A túra utolsó napján nincs más hátra, mint közelebbről belekóstolni a luxus és a csillogás világába. Az Atlantis egy giga szórakoztató centrum nagy kaszinóval, remek éttermekkel és klubokkal, csodálatos akváriumokkal és vízi vidámparkkal. Természetesen saját, őrzött kikötő tartozik ehhez a komplexumhoz, ahol kisebb hajók mellett akár 63 mega-yacht számára van elegendő hely.

Nyílvános kikötők az Exumakon:

 • Paradise -sziget Ferry Terminal – GPS Koordináták: 25.079938, -77.321459
 • Hurricane Hole Marina – GPS Koordináták: 25.080025, -77.319925
 • Ocean Club Marina – GPS Koordináták: 25.078917, -77.303810
 • Nassau Harbour Club – GPS Koordináták: 25.074570, -77.313092
 • Nassau Yacht Haven Marina – GPS Koordináták: 25.074930, -77.317791
 • Lyford Cay Club Marina – GPS Koordináták: 25.036386, -77.514627
 • Palm Cay / ONE Marina – GPS Koordináták: 25.020405, -77.273897
 • Staniel Cay Yacht Club- GPS Koordináták: 24.172750, -76.445132
 • Compass Cay – GPS Koordináták: 24.261054, -76.512952
 • Safe Harbor Marina – GPS Koordináták: 23.907774, -76.272456
 • Highbourne Cay Marina – GPS Koordináták: 24.709507, -76.822518
 • Little Farmer’s Cay Yacht Club – GPS Koordináták: 23.964031, -76.323325
 • Emerald Bay Marina – GPS Koordináták: 23.630349, -75.917039
 • Exuma docking services – GPS Koordináták: 23.503911, -75.767587
 • Barreterre Dock – GPS Koordináták: 23.698345, -76.040074

1 hetes Eleutherai vitorlás kaland

Ez a hajóút sokban hasonlít az előzőhöz, azonban mindennap hosszabb távokat kell megtenni. Az Eleuthera és Nassau között húzódód Exuma Cays-hez tartozó szigetek közül többet érintünk majd, így jobban megismerhetjük ezt a csodálatos területet. Ez útvonal nagyon népszerű a Bahamákra érkező hajósok körében.
Eleutherai vitorlás kaland
1. nap Spanish Wells – Annie Bight 39, 50 km (24, 54 mi), 2. nap Annie Bight – Rock Sound 75, 85 km (47, 13 mi), 3. nap Rock Sound – Waderick Wells Cay 72, 55 km (45, 08 mi), 4. nap Waderick Wells Cay – Shroud Cay 29, 75 km (18, 49 mi) (19, 88 mi), 5. nap Shroud Cay – Highbourne Cay 23, 85 km (14, 82 mi) (46, 35 mi), 6. nap Highbourne Cay – Nassau 63, 10 km (39, 21 mi) 7. nap Nassau – Egg -sziget – Spanish Wells 67, 05 km (41, 66 mi)

Nyílvános kikötők Eleuthera körül:

 • SPANISH WELLS MARINE & HARDWARE: , 8-12 & 13-17 , GPS Koordináták: 25.542075, -76.751341
 • RUNWAY BAY MARINA: , GPS Koordináták: 25.144444, -76.169167
 • CAPE ELEUTHERA RESORT AND MARINA: , Mélység: 2 m, GPS Koordináták: 24.836154, -76.343758
 • HIGHBOURNE CAY MARINA: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 8-17, GPS Koordináták: 24.708938, -76.821578
 • HARBOUR VIEW MARINA, NASSAU: , Mélység: 2 m, GPS Koordináták: 25.074623, -77.312880
 • HARBOUR ISLAND CLUB AND MARINA: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás:8-18, GPS Koordináták: 44.8749, 13.84651
 • FRENCH LEAVE HARBOUR VILLAGE MARINA: , Mélység: 2, 5 m, GPS Koordináták: 25.203069, -76.246944

7 napos vitorlás útvonal a Grand Bahamákra

Ezen az útvonalon Grand Bahamára hajózunk. Ezért a hét első felében hosszabb távokkal, és áthajózott napokkal kell számolnunk. Ez szintén egy kedvelt útvonal Biminiről, hiszen a kicsi szigetláncon túl a Bahama-szigetek egy újabb szeletét meg fogjuk ismerni. A hét második fele pihentető lesz, amikor is bebarangolhatjuk és felfedezhetjük Bimini rejtett kincseit is.
Hajós útvonaltervező Biminin

1. nap Dél-Bimini, Bimini Sands Marina – Észak Bimini, Bimini Big Game Club 2, 00 km (1, 24 mi), 2. nap Észak-Bimini – Port Lucaya, Grand Bahama 112, 90 km (70, 16 mi), 3. nap Port Lucaya – Old Bahama Bay 47, 80 km (29, 70 mi), 4. nap Old Bahama Bay – Blue Water Marina, North Bimini 115, 20 km (71, 58 mi), 5. nap Dél-Bimini – North Cat Cay 20, 40 km (12, 68 mi), 6. nap North Cat Cay – Gun Cay 4, 00 km (2, 49 mi), 7. nap Gun Cay –Dél-Bimini 13, 80 km (8, 57 mi)

Nyilvános kikötők Bimini körül:

 • BIMINI SANDS MARINA: Mélység: 2, 5 m , GPS Koordináták: 25.709361, -79.299608
 • BLUE WATER MARINA: Mélység: 3 m, Working time: 10-15, GPS Koordináták : 25.724865, -79.298217
 • CAT CAY MARINA: Mélység: 3 m, GPS Koordináták: 25.554400, -79.275003
 • LIGHTHOUSE YACHT CLUB AND MARINA: GPS Koordináták: 24.725000, -77.805000
 • CHUB CAY MARINA: Mélység: 3, 5 m, GPS Koordináták: 25.410965, -77.902506
 • PORT LUCAYA MARINA: Mélység: 3 m, GPS Koordináták: 26.513939, -78.642033
 • OLD BAHAMA BAY: GPS Koordináták: 26.703150, -78.997867

Kedvet kaptál a fenti útitervek közül valamelyikhez? Ne késlekedj! Még ma bérelj hajót kedvező áron, rugalmas feltételekkel! Munkatársaink mindenben segítenek! other Karib-szigetek sailing trips.

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: the Bahamas

4.1/5 - (428 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.