Tippek és tanácsok, hogy a legjobban töltsd az idődet, amikor Puerto Ricon vitorlázol. Vitorlázás Puerto Rico-n

A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Mikor érdemes útnak indulni Puerto Rico-ra?

Puerto Rico a legkisebb és egyben legkeletibb szigete a Nagy-Antilláknak, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger veszi körül. A klíma általában egész évben kellemes, kiegyensúlyozott. A június a legmelegebb hónap, az átlaghőmérséklet 27 ° C. Még a leghűvösebb hónap, január is 24 ° C körül alakul.
Hajózási szempontból a legfontosabb arra figyelni, hogy errefelé a “hurrikánszezon” júniustól novemberig tart. Ekkor fokozott óvatosság szükséges. A téli hónapokban (novembertől januárig) a szél jellemzően északkeleti 15-20 csomó erősségű. A karácsonyi szelek még erősebbek, gyakran a 25-30 csomót is elérik. Februártól júniusig enyhül a szél, ekkor délkeleti irányúra 10-15 csomósra változik, majd szeptember és október a leggyengébb szelek ideje. A dagály miatti vízszintváltozás nagyon kicsi, nem befolyásolja igazán a hajózást; csupán 12 – 18 hüvelyk (egy-két láb) mértékű.
Check the időjárási feltételek, széladatok Puerto Ricoban

Vitorlázás Puerto Rico-n : néhány remek hely, ahol érdemes kikötni

Puerto Rico-ban járva természetesen a főváros, San Juan kihagyhatatlan attrakció. Barátságos lakói, nyüzsgése és pezsgő éjszakai élete miatt biztosan a szívünkbe zárjuk ezt a várost, melyet itt bővebben is bemutatunk.

San Juan Cruise Port

A 2 terminállal rendelkező San Juan Cruise Port az egyik legnagyobb és legforgalmasabb kikötő a Karib-térségben. 2 terminállal rendelkezik, amelyek egyidejűleg akár 9 óceánjáró hajó befogadására is alkalmasak. Földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően még a hurrikán szezon alatt is biztonságosnak számít. A kikötő számos szolgáltatást nyújt, mint például vontatás, víz- és áramvételezési lehetőség, telekommunikációs szolgáltatás, ezek mellett boltok sora várja a hajósokat. Tömegközlekedéssel a város több látványossága is könnyen megközelíthető innen. hajózás Puerti Rico-n

Marina Puerto Chico ( Fajardo )

Fajardo kikötője Puerto Rico keleti partján helyezkedik el.Természetes, nyugodt partszakaszon elhelyezkedő kikötő, a vízmélység 5-6 m. Kicsi mérete ellenére, remek infrastruktúrával rendelkezik: biztosított a víz- és áramellátás és a hajótankolási lehetőség.Culebra, Vieques és a Brit Virgin-szigetek könnyen megközelíthető innen.

Mayagüez kikötője

Puerto Rico 3. legforgalmasabb kikötője Mayagüez belvárostól északnyugatra található, 3.8 mérföld hosszan nyúlik el a parton, vízmélység 8-9 méter. Annak ellenére, hogy méretét nézve a kisebb kikötők közé sorolható, akár 150 méter hosszú hajók befogadására is alkalmas, kommunikációs infrastruktúrája kiemelkedő a szigeten.

Ponce kikötője

A XVIII. században alapított kikötő Ponce város déli csúcsánál helyezkedik el. Kisebb méretű hajók befogadására alkalmas, a maximális hajóméret 13 méter, összesen 26 férőhellyel rendelkezik, azonban a kis motoros gumicsónakoknak ingyenes kikötési lehetőséget biztosít. Amennyiben hajód tisztításra, vagy szervízre szorul, Ponce kikötője megfelelő cél lehet a számodra. A régióban kiemelkednek környezettudatosságukat tekintve.

Arecibo kikötője

A kikötő San Juantól nyugatra, 80 km távolságra található. Fontos szerepe van a helyi üzemanyag- és kemikália kereskedelemben, azonban a félhold alakú öböl csak korlátozottan védett, így ez az úti cél inkább tapasztaltabb hajósoknak ajánlott.

Guanica kikötője

Habár Guanica kikötője kicsi, természeti adottságainak köszönhetően a partszakasz erősen védett, az egyik legjobban ajánlott kikötő a hurrikán szezonban. A maximális vízmélység 7, 3 méter. Műszakilag remekül felszerelt, 0-24 órában teherlift és rögzített daruk várják a hajózókat, víz-, áram- és az üzemanyagellátás biztosított

Jobos Bay kikötője

Jobos Bay Puerto Rico keleti partján található, a 2. legnagyobb torkolattal rendelkező öböl az országban. A nyugodt vizekre vágyó hajósoknak tökéletes választás lehet. Gyönyörű természeti környezete, a kikötő modern felszereltsége teszi igazán vonzóvá a hajósok körében.

Guayanilla Harbour:

Guayanilla Harbour a sziget déli partján helyezkedik el, maximum 12 méteres merülésű hajók számára közelíthető meg könnynen .A kikötőt a bejáratnál széles zátonyok védik , a rendről a kikötő kapitánya gondoskodik.

Csodás szigetek Puerto Rico-n, melyeket látni kell

Puerto Rico-ban a főszigeten kívül is sok kisebb-nagyobb szigetet találunk, több mint 140-et. Közülük jónéhányról már szó esett ebben az írásban, de akad még olyan, amit érdemes megismerni és felfedezni.

Isla Mona

A Dominikai Köztársaság és Puerto Rico között nagyjából félúton található, a főszigettől 66 km távolságra. Lakatlan, teljes területe védett természeti érték. Körülbelül kétszáz barlang található itt, benne az egykori őslakosok és a spanyol felfedezők nyomait, jeleit figyelhetjük meg. Van itt egy műemlékké nyilvánított, száz évesnél is öregebb világítótorony, amely kissé hasonlít az Eiffel-toronyra. A sziget kis csónakkal közelíthető meg, mivel a lagúna bejárata szűk és a víz alig 6 láb mély.

Caja de Muertos -sziget

A délnyugati partoknál, Ponce közelében található ez a kis sziget. Eléggé hátborzongató a neve (“Koporsó sziget”), amely egy régi, sok száz évvel ezelőtti tragédiával végződő, itt megtörtént kalóztámadásra utal. Ma már csupán békés teknőskolóniák élnek rajta.

Isla Magueyes

Hét hektáros kis földdarab mindössze 50 méterre Puerto Rico délnyugati partjától. Olyan, mint egy nagy állatkert. Itt háborítatlanul él egy kubai eredetű iguánakolónia mangrovefák és agavebokrok társaságában. Sok különleges madárfajnak is otthona a sziget. Az állatok védelme érdekében a szigetről a kutyák, macskák ki vannak tiltva. A turisták is csak korlátozott számban léphetnek be.

Gilligan’s -sziget

Ez bizony nemcsak egy híres amerikai tv-sorozat címe, de egy rejtett kincs a Karib-tengeren. A hivatalos neve Cayo Aurora, a délnyugati partoktól egy mérföldre, Guanica város közelében található. Az itteni kristálytiszta tengervíz ideális körülményeket teremt, hogy kipróbáld a snorkelezést akkor is, ha teljesen kezdő vagy.

Vitorlázz Puerto Rico-n : Puerto Rico-i hajós útvonalak

Hajózás Puerto Rico-n : 1 hetes katamarán túra a Culebra-szigetre

Kezdjük utunkat a karibi térség legnagyobb kikötőjéből indulva. És ha már itt vagyunk, egy kicsit nézzünk is körül. A környezet lenyűgöző, a kikötő akár ezer hajót is képes fogadni, kiváló körülmények között. Ha megéheznénk még indulás előtt, találunk itt egy éttermet, remek kilátással az öbölre. Fontos tudnivaló az utazás tervezéséhez, hogy ez a kikötő nincs nyitva egész évben, szeptember hónapban végig zárva tart. katamarán túra a culebra-szigetre

1. nap Fajardo (Puerto Del Rey Marina) – Ceiba

14, 70 km (9, 13 mi)

Az első napon vegyük az irányt Ceiba felé. Ez a város a sziget északkeleti partján helyezkedik el, nevét az itt található népes ceiba-fa (gyapotfa) erdőről kapta. Az Atlanti-óceán és a Rio Grande határolja, San Juan, a főváros pedig egyórányira van. A mólótól kissé nyugatra tudunk kikötni, itt a tengerfenék puha és iszapos.

2. nap Ceiba –Vieques szigetek

20, 98 km (13, 04 mi)
Érdemes korán kelni, hogy minél előbb eljussunk a Spanyol Virgin-szigeteknek is nevezett szigetcsoport legnagyobb tagjára. Délkeleti irányban haladunk, és fő úticélunk ezen a napon a Mosquito- öböl és Esperanza. Ez utóbbi a sziget két városából az egyik. A déli parton helyezkedik el, és a turisták nagyon kedvelik, hangulatos éttermei, butikjai, és tengerparti sétánya miatt.
A Mosquito-öböl kihagyhatatlan különlegesség. Úgynevezett biolumineszkáló vize van, vagyis a víz természetes okok miatt szinte folyamatosan foszforeszkál. A jelenségről, amely éjszaka látható jól, itt írunk bővebben. Érdekesség, hogy itt is van egy Ensenada Honda nevű öböl, amelyik egyébként hasonló szépségű, mint közeli névrokona.

3. nap: Vieques – Culebra (Dewey Harbor)

22, 39 km (13, 91 mi)

Utunk során továbbra is keletnek tartva érjük el a szigetet, amely a strandolni vágyók igazi paradicsoma. Itt található az a Flamenco Beach, amelyet egy felmérés a világ második legegzotikusabb strandjának választott meg. Bővebben írtunk a Flamenco Beach-ről itt és ebben a cikkünkben is. Természetesen ezen kívül is bő a választék, még kilenc jelentősebb strand van a szigeten és közvetlen vonzáskörzetében.

Culebrára akkor is érdemes ellátogatni, ha búvárkodni szeretnénk, vagy a horgászatot kedveljük a vitorlázás mellett. A legnagyobb élményt az nyújtja, ha az Ensenada Honda nevű öbölben kötünk ki. Ez egy ökoturisztikai célpont és egyben a legnagyobb helyi kikötő. A környezet szépségeit megcsodálva itt alkalmunk lehet egy jót enni valamelyik étteremben. kikotok es szigetek puerto ricon

4. nap Culebra – St.Thomas

41, 41 km (25, 73 mi)
Amikor közeledünk Saint Thomas felé olyan látvány fogad miket, mintha a sziget „beúszna a tengerbe”. Ezen az úton legyen az első célpontunk a főváros, Charlotte Amelie. A Yacht Haven Grandéból könnyen megközelíthetjük a Virgin-szigeteket körülvevő vizek bármelyikét. A dokk sétatávolságra van Charlotte Amelie történelmi belvárosától és a közelben találjuk a térség egyik legszebbnek titulált strandját is, a Magen’s Bayt

5.nap: St.Thomas – Cruz Bay (Virgin -sziget)

16, 04 km (9, 97 mi)

Cruz Bay elvezet minket Saint John bejáratához és nyugati részéhet.Ez a környék kereskedelmi központja és igen közkedvelt a turisták körében.A legtöbb öbölben találni fogsz kikötőt.Amennyiben van egy kis időd, látogass el a Virgin -szigetek Nemzeti Parkba

6. nap: Cruz Bay – Hans Lolik -sziget – Culebrita and Culebra -sziget

57, 52 km (35, 74 mi)

Az apró, egy mérföld hosszú korallsziget természetvédelmi terület, a Culebra Nemzeti Vadrezervátum része. Itt található az ország egyik legrégebbi világítótornya, ahonnan csodálatos kilátást élvezhetünk, ha tiszta az idő. Strandolni is tudunk, a legnépszerűbb itt a Tortuga Beach, amely a szigeten őshonos teknősökről kapta a nevét. Ha szeretünk úszni, vagy kipróbálnánk a paddleboarding-ot, a festői szépségű, mangrovefákkal körülvett Almodovar öböl nem fog csalódást okozni.

Vétek lenne kihagyni a lehetőséget, ezért iktassunk be nyugodtan egy lazulós pihenőnapot. A program semmi más, csak strandolás. Fedezzük fel magunknak a Flamenco Beach-et, a Playa Tamarindo-t, és mindazt, amit ez a gyönyörű hely nyújtani tud a számunkra.

7. nap:Culebra – Arrecifes de la Cordillera Natural Reserve – Fajardo

39, 41 km (24, 49 mi)
Mielőtt visszatérnénk Fajardoba kitérőt teszünk Arrecifes de la Cordillera Natural Reserve felé.Itt gyönyörű fehérhomokos strandok, azúr kék tenger vár ránk, ahol felfedezhetjük a 10 szigetből álló szigetvilág csodálatos élővilágát is.
Utunk végállomása Fajardo.A város több mint öt dokknak ad otthont. A Puerto Del Rey, a Karib-tenger kikötői közül az egyik legnagyobb, és kiváló körülményekkel ezer jacht befogadására képes.
Ha érkezéskor bekapnánk valamit , nagyszerű éttermek közül válogathatunk, melyek legtöbbjéből pazar kilátás nyílik az öbölre. A kikötő nincs nyitva egész évben, szeptemberben zárva tart. Ezt mindenképpen tartsuk szem előtt az utazás megtervezésekor.

San Juan-i vitorlázás: vitorlázz Puerto Rico-ról St. Thomas szigetére

1.nap San Juan – Loiza 30, 98 km (19, 25 mi), 2.nap Loiza – Fajardo (Isleta Marina) 53, 34 km (33, 15 mi), 3. nap Fajardo – St.Thomas (Yacht Haven Grande) 76, 68 km (47, 65 mi), 4. nap Yacht Haven Grande – Red Hook (St.Thomas) 15, 84 km (9, 84 mi), 5. nap Red Hook – Hull bay (St.Thomas) 15, 12 km (9, 40 mi), 6. nap Hull bay – Culebra (Dewey Harbor) 41, 04 km (25, 50 mi), 7. nap Culebra – Playa Fortuna – San Juan 94, 80 km (58, 91 mi).Vitorlázás Puerto Ricoról St. Thomasra

Kikötők St. Thomason:

 • Benner Bay – GPS Koordináták: 18.318382, -64.866872
 • Charlotte Amalie Harbor – GPS Koordináták: 18.338150, -64.939107
 • Red Hook – GPS Koordináták: 18.326576, -64.848826
 • Cowpet Bay – GPS Koordináták: 18.315725, -64.845299
 • Hull Bay – GPS Koordináták: 18.369590, -64.953165
 • Long Bay – GPS Koordináták: 18.336096, -64.921618
 • Bolongo Bay – GPS Koordináták: 18.311830, -64.896309
 • Elephant Bay – GPS Koordináták: 18.321052 – -64.957099
 • Secret Harbor – GPS Koordináták: 18.318346, -64.852811

14 napos Puerto Rico-i hajós körutazás

1. nap Mayagüez – Puerto Real (Marina Pescaderia) 17, 98 km (11, 17 mi), 2. nap Puerto Real – Guanica 52, 23 km (32, 45 mi), 3. nap Guanica – Ponce 33, 22 km (20, 64 mi), 4. nap Ponce – Las Mareas 45, 16 km (28, 06 mi), 5. nap Las Mareas – Yabucoa 51, 00 km (31, 69 mi), 6. nap Yabucoa – Vieques 42, 76 km (26, 57 mi), 7. nap Vieques – Ceiba 20, 98 km (13, 04 mi), 8. nap Ceiba – Culebra 36, 77 km (22, 85 mi), 9. nap Culebra – Fajardo (Sunbay Marina) 35, 54 km (22, 08 mi), 10. nap Fajardo – San Juan 64, 70 km (40, 20 mi), 11. nap San Juan – La Boca Barceloneta 46, 16 km (28, 68 mi), 12. nap La Boca Barceloneta – Arecibo 19, 14 km (11, 89 mi), 13. nap Arecibo (Arecibo Harbor)- Aguadilla Pueblo 56, 05 km (34, 83 mi), 14. nap Aguadilla Pueblo – Rincon – Mayagüez 37, 38 km (23, 23 mi).Puerto Rico-i vitorlázás

7 napos Puerto Rico-i katamarán útiterv

1. nap Fajardo (Puerto Del Rey Marina) – Culebra 35, 24 km (21, 90 mi), 2. nap Culebra – Cruz Bay 54, 89 km (34, 11 mi), 3. nap Cruz Bay – Yost Van Dyke 13, 75 km (8, 54 mi), 4. nap Yost Van Dyke – Road Town (Tortola) 21, 28 km (13, 22 mi), 5. nap Road Town – Norman-sziget12, 31 km (7, 65 mi), 6. nap Norman -sziget – St. Thomas (Charlotte Amalie Harbor) 34, 57 km (21, 48 mi), 7. nap St. Thomas – Culebrita – Fajardo 75, 97 km (47, 21 mi).Puerto Rico-i hajós útvonaltervező

More Caribbean sailing trips.

Hajó tankolási lehetőségek Puerto Rico-ban

 • GUAYANILLA: Mélység: 9.14 m, Nyitvatartás: 9-19, GPS Koordináták:17°59′52.00″N 66°45′55.00″W
 • MAYAGUEZ: Mélység: 11-12 m, Nyitvatartás: 08-20, GPS Koordináták: 18°12′50.00″N 67°9′39.00″W
 • PONCE: Mélység: 7.1m – 9.1 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 18°0′0.00″N 66°36′58.00″W
 • SAN JUAN: Mélység: 9.4 -10 m, Nyitvatartás: 6-24, GPS Koordináták: 18°27′27.97″N 66°5′57.28″W
 • YABUCOA: Mélység: 14-15 m, Nyitvatartás: 9-19, GPS Koordináták: 18°2′51.44″N 65°49′24.18″W

Ha kedvet kaptál a fenti útitervhez, akkor ne késlekedj! Még ma bérelj hajót kedvező áron, rugalmas feltételekkel!

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Puerto Rico

5/5 - (239 szavazat)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.