Eleuthera a Bahamák negyedik legnépesebb szigete. A szigetlánc a környék egyik legmeghatározóbb része, végtelen ananászmezőivel és rózsaszín homokkal borított strandjaival szinte ikonikussá vált. Keleti oldala az Atlanti-óceán felé néz, nyugati oldala pedig a Great Bahama Bank felé. Nagyon keskeny, viszont hosszú a sziget, átlagosan négy kilométer széles, és száznyolcvan kilométer hosszú. Varázslatos partjai vannak, és kristály tiszta türkiz, valamint kék vizek veszik körül. Neve görögül annyit tesz, szabadság. Fedezzük fel és tapasztaljuk meg ezt a szabadságot!

Bővebb információt az eleutherai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Eleutheraról, Eleuthera időjárása. Meríts ihletet a eleutherai hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a eleutherai hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Eleuthera elhelyezkedése

Eleuthera a Bahamák északi részén fekszik, Miamitól körül-belül háromszázhatvan, Nassautól nyolcvan kilométerre. Eleuthera a Bahama-szigetek Nemzetközösségének egy egyedülálló szigete, de az elnevezés vonatkozik a hozzá tartozó kisebb szigetek csoportjára is. Ebbe beletartozik a Harbour -sziget, a Windemere -sziget, a Man -sziget és a Current -sziget. A fő sziget száznyolcvan kilométer hosszú, és a legkeskenyebb részein csupán alig két kilométer széles. Ez a sziget egyik legegyedülállóbb tulajdonsága. Keleti oldala az Atlanti-óceán felé néz, a nyugati oldala pedig a Nagy Bahama Bank felé. Népessége megközelítőleg tizenegyezer fő és gazdasága alapvetően a turizmusra épül.

Eleuthera történelme

Eleuthera a Bahamák születési helye, 1648-ben alapították. William Sayles kapitány és csapata, az úgynevezett Eleuthera-i kalandorok, vallási szabadságot akartak, ezért indultak útnak Bermudáról. Ekkor leltek rá erre a gyönyörű szép szigetre. „Eleuther” görögül annyit tesz, szabadság, innen ered az elnevezés. Az eredeti őslakosok Lucayan indiánok voltak, viszont arról a korszakról elég keveset tudunk. A britek érkezéséig a sziget kihasználatlan volt. A lakosok nagyrésze mezőgazdaságból és halászatból élt. Az egyik legfontosabb exporttermékük az ananász. Ennek köszönhetően az 1950-es és 1980-as évek közötti időszakban virágzott a sziget gazdasága. 1973-ban függetlenedtek Nagy-Britanniától, ami megváltoztatta a sziget gazdasági jellegét. Ezután vált Eleuthera népszerű turista célponttá. 1992-ben az Andrew hurrikán sújtott le a területre, hatalmas veszteségeket okozva. Számos segély segítségével sikerült enyhíteni a károkat, ami hozzájárult Eleuthera talpraállásához.

Eleuthera éghajlata

Eleutherán az éghajlat a szubtrópusi. Ez azt jelenti, hogy egész évben enyhe meleg van. Az évi középhőmérséklet 28 °C, ez télen körül-belül 21°C-t, nyáron 27 °C-t jelent. 16 °C alá általában nem esik a hőmérséklet és a maximum is nagyjából 32 °C körüli. Az uralkodó szél télen északkeletről, nyáron délkeletről fúj, és ez némileg hűti is a levegőt. Sebessége egész évben átlagosan 15 km/h. Csapadék leginkább a nyári hónapokra jellemző. Nyár végén, ősszel – a júniustól novemberig tartó időszakban – veszélyt jelenthetnek a trópusi ciklonok (hurrikánok). Az erős szél és az általa felduzzasztott tengervíz gyakran súlyos károkat okoz. Alapvetően Eleutherán az időjárás egész évben kellemes, így a hajózás is élvezetes mindegyik évszakban. Egyedül a hurrikánszezont kerüljük, ugyanis a viharok komoly kihívások elé állíthatják a tengerészeket.

Főbb látnivalók Eleutherán

Eleuthera elsősorban pompás strandjairól és világhírű búvárhelyeiről híres. Ezek közül a legismertebbek a Current Cut, a Blue Hole, a Train Wreck és a Devil’s Backbone. Mindegyik hely egy geológiai csoda. Persze a szárazföldön is akad rengeteg látnivaló. A kalandvágyó látogatók felkereshetik a sziget varázslatos barlangjait, például a Preacher’s Cave-t, vagy a Smugglers Cave-t. Eleuthera egyik leghíresebb látványossága a sziget legkeskenyebb pontjánál található. Ez a lenyűgöző Glass Window Bridge. A híd alatti látvány – ahogyan az Atlanti-óceán találkozik a békés Bahama Bankkal – semmihez sem fogható.Ha pedig a bahamák történelmére és természeti kincseire vagyunk kíváncsiak, látogassunk el a Leon Levy Native Plant Preserve-be. Ez volt a szigeten az első nemzeti park. Eleuthera felejthetetlen lesz azok számára, akik a természet szerelmesei.

Eleuthera gasztronómiája

A bahamai konyhaművészet, így az Eleuthera-i is, a környéken előállított ételeket, italokat kínálja. Hal –és kagylóféléket, rákot, homárt és különböző trópusi gyümölcsöket. Az egyik nevezetes helyi étel a conch. Ez egy fehérhúsú, narancsos árnyalatú, puha textúrájú csiga, amit rengetegféle módon készítenek el. Egy másik különlegesség, a souse. Ez egy olyan egytálétel, ami félúton van a leves és a pörkölt között. Ha édesszájúak vagyunk, próbájuk ki a piskótaszerű, dzsemmel töltött guava duff-ot, vagy a rumos kuglófot. A Bahama-szigetek legnépszerűbb frissítője a Bahama Mama. Ez egy rumalapú koktél, amihez kávélikőrt és frissen préselt ananász-, valamint citromlevet kevernek. Tökéletes kísérője a tengerparti pihenőknek.

Strandok Eleutherán

Pink Sand Beach

A Pink Sand Beach a Harbour -sziget keleti oldalán található. A bennszülöttek Brilandnek hívják. A sziget a rózsaszínű homokkal borított tengerpartjairól híres. A Pink Sand Beach a legismertebb ezek közül, és a Bahama-szigetek egyik legjobb strandjaként tartják számon. Több mint öt kilométer hosszú, és harminc méter széles. A zátonyoknak köszönhetően nyugodt a víz, biztonságos az úszás és a búvárkodás.

French Leave Beach

A French Leave Beach, vagy másnéven Club Med Beach Eleuthera középkeleti részén fekszik. Ez egy másfél kilométeren elnyúló, rózsaszín homokos strand. Pompás látvány, ahogy a part élénk színe találkozik a türkizkék vízzel. Noha a tenger itt nem mindig nyugodt, ám ha kedvezőek a feltételek, felfedezhetjük a víz alatt rejlő burjánzó élővilágot.

Ten Bay Beach

A Ten Bay Beach Governor’s Harbourtól tizenöt kilométerre fekszik a Savannah Soundon. Eleuthera egyik legnépszerűbb strandja. A partot lágy fehér homok borítja, és reggelente a hatalmas casaurina fák nyújtanak természetes árnyékot. Apálykor tökéletes egy romantikus tengerparti sétához.

Lighthouse Beach

A Lighthouse Beach, Eleuthera egyik legszebb gyönyszeme. A sziget legdélibb pontján található. A part egy takaros, elhagyatott világítótoronyról kapta a nevét. Lenyűgöző homokdűnék és sziklák veszik körül, a bejárata egy mélyedésekkel teli földút.Az odajutás is egy igazi kaland és a strand szinte érintetlen. Gyönyörű a kilátás az Atlanti-óceánra, valamint az alig húsz kilométerre fekvő Half Moon Cay-re. Egyedülálló hely, ugyanis ezen a ponton találkozik az Exuma Sound (Karib-tenger) és az Atlanti-óceán.

Queen’s Bath

A Queen’s Baths, másnéven Hot Tubs, a Glass Window Bridge-től körül-belül egy kilométerre található, a sziget Atlanti-óceán felőli oldalán. Ezeket a természetes medencéket a sziklákhoz csapódó erős hullámok alakították. Kristály tiszta a víz, és az állandó napsütésnek köszönhetően a víz hőmérséklete szinte mindig ideális egy kellemes fürdőzéshez.

Hajóbérlés Eleutherán

Eleutherán nagyon sok kiváló ingyenes horgonyzóterületet találunk, valamint számos jól felszerelt jachtkikötőt. Csodálatosak a partok, azonban jó ha tudjuk, hogy néhol igen sekély a víz. Az alábbiakban bemutatunk párat a sziget kikötőhelyeiből, pár hasznos tudnivalóval együtt.

Spanish Wells

Spanish Wells a St. Georges Cay-en található, Eleuthera északi csúcsától nyugatra. Kikötőjét egy hosszú csatorna alkotja, melyet két kicsi sziget határol. Elég jól védett, egyedül a keleti irányból fújó szelek irányából nyitott. A nyugati részen egy nagyon jó kikötő és hurrikánlyuk (hurricane hole) található, ahol a hajókat a mangrovefákhoz rögzítik. A keleti oldalon hat kikötőbója van elhelyezve. Itt találjuk a Spanish Wells Yacht Haven & Marinát. A nyugati részen a Royal -sziget Harbournál tudunk kikötni, ami nagyon jó rögzítőhelyeket nyújt a mélyebb merülésű hajók számára is. Egyetlen hátránya, hogy semmilyen létesítmény és szolgáltatás nincs.

Governor’s Harbour

Governor’s Harbour Eleuthera közepén fekszik, és ez a sziget fővárosa. A Governor’s Harbour-i parthoz tartozik egy kicsi keskeny félsziget, a Cupid’s Cay. Ez egy nagyon jó horgonyzóhely. A part közelében három és négy méter közötti a mélység és a tengerfenék biztonságosan megtartja a hajókat. A terület jól védett, egyedül a nyugati szelek okozhatnak néha kellemetlenséget. Az elsőszámú jachtkikötő, a French Leave Marina, a város délkeleti sarkánál található. A kikötőben vannak kiépített horgonyzóhelyek (slips) nagyobb méretű megajachtok, illetve kisebb hajók számára is. Mindegyik dokknál biztosítanak elektromos áramot és vizet.

Annie Bight

Az Annie Bight Eleuthera északi részén fekszik, Gregory Town közelében. A terület lényegében egy hatalmas, természetes medence. Érdemes korán reggel érkezni, hogy kifogjuk a legkedvezőbb időszakot az árapály tekintetében. Ilyenkor a mélység négy méter körüli.

Palmetto Point

A Palmetto Point Governor’s Harbourtól nagyjából tíz kilométerre fekszik. Két része van, North Palmetto és South Palmetto. Az egyik legjobb horgonyzóterületet a Pau Pau Bay-en találjuk. A tenger békés és a kijelölt helyeken biztos a rögzítés. Egyedüli hátrány, hogy az öböl nem teljesen védett a dél és délkeleti szelektől. A sziget közepén van egy jachtkikötő is, a Runaway Bay Marina. A bevezető csatorna három méter mély, a kikötőben van friss víz és elektromos áram.

Rock Sound

A Rock Sound egy nagyobb öböl Governor”s Harbourtól délre. Nagyon jó rögzítőhelyek vannak a környéken, de egyik sem teljesen védett. A Wild Orchid közelében két kisebb, ingyenes kikötőt (dinghy dock) találunk és egy pompás strandot. A legközelebbi jachtkikötő, a Davis Harbour Marina a sziget déli részén fekszik. Huszonnégy rögzítőhely áll rendelkezésre, a mélység körül-belül kettő és fél méter. A kikötőben van zuhanyzó, mosoda, hozzájuthatunk friss vízhez, jéghez, üzemanyaghoz, illetve vállalnak hajókarbantartást is.

Hatchet Bay

Az Alice Townnál található Hatchet Bay körül-belül húsz kilométerre van Harbour -szigettől. Ez a nyugati part egyik legjobb horgonyzóhelye. Az öbölbe való bejutás első ránézésre félelmetesnek tűnhet, ugyanis a csatorna szűknek látszik. De valójában elég széles, a legtöbb hajó kényelmesen át tud haladni és a víz is megfelelően mély. A kikötő előtti kőgátnak köszönhetően az öböl védett. A horgonyzóhelyek ingyenesek, a legjobbak az északnyugati oldalon vannak. Alice Town közelében van két csónak kikötő is. Tökéletes hely egy kellemes tengerparti sétához, és a parton van élelmiszer bolt, étterem, valamint hajószervíz is.

Harbour -sziget

A Harbour -sziget a szigetcsoport északi részén fekszik, kiváló hely az olyan hajósoknak, akik szeretik a változatosságot. Fő nevezetességei a szigetnek a különleges rózsaszínű homokkal borított strandok. A szigeten két jachtkikötőt találunk, a Harbour -sziget Club & Marinát és a Valentines Marinát. Mindegyik jól felszerelt kikötő, üzemanyag-dokkolóval, zuhanyzóval, éttermekkel és bárokkal.

Egg -sziget

Az Egg -sziget egy nyolcszáz négyzetméteres kicsiny sziget, Eleuthera északi csücskétől nyugatra. A szigetet egy félhold alakú szép strand öleli. A legjobb rögzítőhelyeket a nyugati oldalon találjuk, amit egy kiterjedt zátony véd. Érdemes minél előbb, még világosban érkezni, hogy megtaláljuk a kikötő és a strand közötti átjárót.
Eleutherán nem fogunk bevásárló központokat és szórakoztató parkokat találni. Viszont annál több a természetes, érintetlen szépség. Türkiz vizek, rózsaszín homok, kristálytiszta, napfényes égbolt és hűvös szellők várnak minket. Vegyük az irányt a Bahamák felé, és fedezzük fel ezt a gyönyörűszép vidéket minden csodájával együtt.
Bahamas sailing trips, vagy egy másik hajóbérlés the Bahamas

Eleuthera időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Eleuthera maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Eleuthera
szelerosseg Eleuthera

Eleuthera szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Eleuthera esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Eleutherat!

1.nap Harbour -sziget – Spanish Wells 18, 80 km (11, 68 mi), 2.nap Spanish Wells – Governor’s Harbour 77, 00 km (47, 85 mi), 3.nap Governor’s Harbour – Cape Eleuthera 40, 60 km (25, 22 mi), 4.nap Cape Eleuthera – Highbourne Cay 49, 70 km (30, 88 mi), 5.nap Highbourne Cay – Nassau 61, 30 km (38, 09 mi), 6.nap Nassau – Egg -sziget 62, 30 km (38, 71 mi), 7.nap Egg -sziget – Royal -sziget – Harbour -sziget 32, 60 km (20 mi)

hajoberles eleutheran

1.nap Spanish Wells – Annie Bight 39, 50 km (24, 54 mi), 2.nap Annie Bight – Rock Sound 75, 85 km (47, 13 mi), 3.nap Rock Sound – Waderick Wells Cay 72, 55 km (45, 08 mi), 4.nap Waderick Wells Cay – Shroud Cay 29, 75 km (18, 49 mi) (19, 88 mi), 5.nap Shroud Cay – Highbourne Cay 23, 85 km (14, 82 mi) (46, 35 mi), 6.nap Highbourne Cay – Nassau 63, 10 km (39, 21 mi), 7.nap Nassau – Egg -sziget – Spanish Wells 67, 05 km (41, 66 mi)

eleutherai hajoberles

Több infó az eleutherai vitorlázásról

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe