Nassaui vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Nassau a Bahamák központja, a térség szívében fekszik. Olyan, mint egy mesebeli utópia, ahol keveredik az ősi trópusi kultúra és a modern urbanisztika. Északi szomszédjának, a Paradise Islandnek már a neve is mindent elárul. Ezeken a szigeteken minden az élvezetekről, a szórakozásról és a kikapcsolódásról szól. Lélegzetelállító tengerpartok, strandok és üdülők várják a látogatókat. Nassauban nem lesz más dolgunk, mint hátra hagyni a gondjainkat, és belemerülni a nyüzsgő és felszabadító bahamai életbe.

Yacht vacation in Nassau
A cikk az alábbiakat foglalja össze:

Nassau időjárása

Nassauban az éghajlat a szubtrópusi. Ez azt jelenti, hogy egész évben enyhe meleg van. Az évi középhőmérséklet 28 °C, ez télen körül-belül 21°C-t, nyáron 27 °C-t jelent. 16 °C alá általában nem esik a hőmérséklet és a maximum is nagyjából 32 °C körüli. Az uralkodó szél télen északkeletről, nyáron délkeletről fúj, és ez némileg hűti is a levegőt. Sebessége egész évben átlagosan 15 km/h. Csapadék leginkább a nyári hónapokra jellemző. Nyár végén, ősszel – a júniustól novemberig tartó időszakban – veszélyt jelenthetnek a trópusi ciklonok (hurrikánok). Az erős szél és az általa felduzzasztott tengervíz gyakran súlyos károkat okoz. Alapvetően Nassauban az időjárás egész évben kellemes, így a hajózás is élvezetes mindegyik évszakban. Egyedül a hurrikánszezont kerüljük, ugyanis a viharok komoly kihívások elé állíthatják a tengerészeket.
Több infó: időjárási feltételek, széladatok Nassauban

Kikötők és szigetek Nassau környékén

Nassau elhelyezkedése kiváló, ezért tökéletes kiindulópont, ha a fel szeretnénk fedezni a Bahamák legszebb helyeit. Bármire is essen a választásunk, nem fog minket csalódás érni, hiszen a helyiek jól ismerik a hajósok igényeit. Jó pár pompás és kiválóan felszerelt jachtkikötő várja a tengerészeket. Ismerjünk meg néhányat ezek közül!

New Providence

A sziget, ami Nassaunak ad otthont New Providence. Ez a Bahama-szigetek központja már évszázadok óta. Elhelyezkedésének és kiváló természetes kikötőjének köszönhetően már a tizenhetedik századtól kezdődően kiemelt figyelmet kapott. Az 1920-as években vált népszerű vakációs úti céllá. Rengeteg turisztikai létesítmény, luxus szállodák és hatalmas kikötője teszik különlegessé. A Paradise Island-i híd közelében van néhány szép horgonyzóterület, továbbá számos kiválóan felszerelt jachtkikötő várja a hajósokat.

Nassau Yacht Haven

A Nassau Yacht Haven az egyik legnagyobb és legrégebb óta üzemelő jachtkikötő a szigeten. Összesen százharmincöt férőhelyes, a dokkok szélesek és tágasak. Minden mólónál van elektromos áram és ivóvíz. A vendégek rendelkezésére áll egy mosoda és több zuhanyzó, továbbá a kikötő működtet egy híres étteremet is. Központi elhelyezkedésének köszönhetően sétatávolságon belül rengetegféle üzletet találunk, beleértve a hajózáshoz szükséges kellékes boltot, élelmiszer- és italboltot, bankot.

Bay Street Marina

A Bay Street Marina Nassau központjában található. Százhúsz hajó befogadására képes, a víz mélysége hat méter körüli, és van üzemanyagdokkoló is. Minden hajó számára biztosítanak elektromos áramot, vizet és vezeték nélküli internet hozzáférést. Légkondicionált mellékhelyiségek, zuhanyzók, és egy mosoda szolgálják a vendégek további komfortját. A kikötőnek van egy remek saját étterme, valamint Nassau belvárosa és a Paradise Island is könnyen megközelíthető.

Paradise Island

A Paradise Island egy kicsi sziget közvetlenül Nassau partja mellett. A két szigetet két híd köti össze, a nassau-i kikötőt keresztezve. Leginkább hatalmas, színes üdülőhelyéről, az Atlantisról ismert, ami pompás strandok, impozáns kaszinók és egy lenyűgöző vízipark otthona. New Providence-hez hasonlóan kiváló jachtkikötők állnak a hajósok rendelkezésére.

Atlantis Marina

Az Atlantis Marina, a Paradise Island elsőszámú jachtkikötője. A nassau-i kikötőből közvetlenül elérhető, a Nassau-Paradise Island hídtól nyugatra fekvő harminc méter széles csatornán keresztül. Hatvanhárom hajó fér el, apálykor a víz mélység három és fél méter, és a terület nagyon jól védett. A kikötő minden elvárásunknak eleget tesz, személyzete bármiben a rendelkezésünkre áll. Ha szeretnénk ellátogatni az Atlantisba, igénybe vehetjük a kikötőből induló közvetlen fuvarokat.

Paradise Harbour Club Marina

A Paradise Harbour Club egy lenyűgöző tengerparti üdülőhely, melynek része egy huszonkét férőhelyes, bájos jachtkikötő is. Csodálatos a kilátás a nassau-i kikötőre, és a közelben található a Bahamák egyik legszebb strandja is. Ideális tartózkodási hely, ha szeretnénk kicsit körbejárni Paradise Islandet.

Vitorlázz Nassauban! Nassaui vitorlás kalandok

Hétnapos körút Nassauból az Exumákra

Ezen az egyhetes körúton az Exuma-szigetekre hajózunk Nassauból. Csodaszép az útvonal és az összes megálló lélegzetelállító lesz. A szigetek nagy része az Exuma Land and Sea Parkhoz tartozik, ami a Bahamák egyik legszebb és legvédettebb területe. Minden helynek megvan a maga különlegessége, és az összes kikötő gyönyörű. A Highbourne Cay pompás jachtkikötőjével kezdve, az Allan’s Cayen élő iguanákon át, a tengerben fel-felbukkanó homokpadokig, számtalan szépséget láthatunk majd.
Nassau hajós útvonaltervező

1. nap: Nassau Yacht Haven – Palm Cay

12, 00 km (7, 46 mi)
A sziget keleti szélén fekszik a Palm Cay, egy kisebb község Nassaun belül. Közel ötszáz méternyi fehér, puha homokos óceánparttal rendelkezik, melyből a strandrész majdnem négyszáz méter. Kiváló hely egy kis horgászathoz. Teljeskörű szolgáltatást nyújtó jachtkikötője százötvenhét férőhelyes, a víz mélység két és fél méter. Tökéletes kezdése a nassau-i hajóutunknak.

2. nap: Palm Cay – Highbourne Cay

57, 05 km (35, 45 mi)
A második napon indulunk el az Exumák felé, ahol az első megállónk a Highbourne Cay. A Highbourne Cay egy kisebb magántulajdonban lévő sziget Nassau és Eleuthera között. Kedvelt megállója azoknak a hajósoknak, akik Nassauból indulva hajózzák be a Bahamákat. Be tudunk itt szerezni vizet, jeget üzemanyagot, élelmiszert és minden alapvető kelléket, amire szükségünk lehet. Kikötője gyönyörű, jól karbantartott és védett.

3. nap: Highbourne Cay – Allan’s Cay

6, 00 km (3, 73 mi)
Allen’s Cay vonzerejét leginkább az itt élő iguanáknak köszönheti. Ezek a világ legvédettebb gyíkjai és egy különleges védelmi programnak hála, jelenleg a szigeten nagyjából ezren laknak. A sziget környékén számos horgonyzóhely található, a keleti és a nyugati oldalon is. A keleti part közelében gyakran erős áramlatokkal kell megküzdeni, azonban a nyugati részek nyugodtak és védettek. A tengerfenék homokos és a víz nagyjából hét méter mély.

4. nap: Allan’s Cay – Warderick Wells Cay

47, 20 km (29, 33 mi)
A Waderick Wells Cay az Exumák egyik legvédettebb szigete. A kikötő-öböl nyugodt, de a hajó rögzítése csak a jelölőbójákon kívüli területen, az Emerald Rocknál megengedett. A korallzátonyok közelében tilos a lehorgonyzás. A díjakkal kapcsolatos információkat az Exuma Park honlapján találjuk. Nagyon sok a látnivaló és a pompás strand.

5. nap: Warderick Wells Cay – Shroud Cay

21, 15 km (13, 14 mi)
A Shroud Cay az Exuma-szigetlánc északi végénél található. A szigetet egy csodálatos folyó szeli át, ami egy pompás strandhoz vezet. A strandon egy régi, elhagyatott tábor maradványai árválkodnak, ami a nyolcvanas évek kábítószer ügynökeinek bázisaként szolgált. A sziget környékén kikötőbójáknál tudunk lehorgonyozni, amiknek használata egy adott díjhoz kötött. Kiépített kikötőhelyek is rendelkezésre állnak, amik ugyancsak díjkötelesek.

6. nap: Shroud Cay – Norman’s Cay

6, 80 km (4, 23 mi)
A Norman’s Cay az Exumák egyik legkáprázatosabb szigete, ugyanis az egész területet egy ősi korallzátony veszi körül. A sziget több pontján le tudunk horgonyozni. Azok a hajók, amik jobban bírják az erős hullámzást, használhatják a Battery Point és a Norman’s Cut közötti területet. A kisebb merülésű járművek pedig a Boot Cay közelében találhatnak megfelelő rögzítőhelyeket.

7. nap: Norman’s Cay – Hurricane Hole, Paradise Island – Nassau

72, 35 km (44, 96 mi)
A Hurricane Hole Marina Paradise Island központjában található. Ez az egyik legbiztonságosabb és legfejletteb jachtkikötő a térségben. Felszereltsége magába foglal egy üzemanyag-dokkolót, mosodát, fitneszközpontot, illetve különböző karbantartási szolgáltatásokat. Kis távolságon belül találunk szuper éttermeket, bevásárlóközpontot és szórakozóhelyeket. Méltó befejezése körutunknak.

1 hetes nassaui vitorlás útvonal

Hajós útvonaltervező Nassau
Ezen a körúton Eleutherára hajózunk át, érintve a szigetlánchoz tartozó szinte összes szigetet. A sziget lánc nagyon hosszú, azonban elég keskeny is. Keleti partjai az Atlanti-óceánra nyílnak, nyugati partjai pedig a Great Bahama Bankra. Hatalmas ananászmezőivel és rózsaszín strandjaival a térség egyik legnépszerűbb szigetcsoportja. Káprázatos kikötőit kristálytiszta türkizkék víz öleli körül.
1. nap Nassau Yacht Haven – Paradise Harbour Club Marina 1, 35 km (1 mi), 2. nap Paradise Island – Egg Island 64, 75 km (40, 23 mi), 3. nap Egg Island – Spanish Wells 15, 50 km (9, 63 mi), 4. nap Spanish Wells – Governor’s Harbour, Eleuthera 72, 30 km (44, 92 mi), 5. nap Governor’s Harbour – Harbour Island 51, 90 km (32, 25 mi), 6. nap Harbour Island – Hurricane Hole, Paradise Island 102, 05 km (63, 41 mi), 7. nap Paradise Island – Nassau 1 km (0, 5 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Nassau környékén

  • BAY STREET MARINA, NASSAU: Mélység: 3, 5 m, GPS Koordináták: 25.077572, -77.328900
  • PALM CAY MARINA, NASSAU: Mélység: 2 m, Nyitvatartás: 7-19, GPS Koordináták: 25.020997, -77.274406
  • HURRICANE HOLE, PARADISE ISLAND: GPS Koordináták: 25.079167, -77.319667
  • HIGHBOURNE CAY MARINA: Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 8-17, GPS Koordináták: 24.708938, -76.821578
  • SPANISH WELLS MARINE & HARDWARE: <Nyitvatartás: 8-12 & 13-17 , GPS Koordináták: 25.542075, -76.751341
  • HARBOUR ISLAND CLUB AND MARINA: , Mélység: 3 m, Nyitvatartás:8-18, GPS Koordináták: 44.8749, 13.84651
  • FRENCH LEAVE HARBOUR VILLAGE MARINA, ELEUTHERA: Mélység: 2, 5 m, GPS Koordináták: 25.203069, -76.246944

Több Bahamas sailing tours or choose an another hajóbérlés in the Bahamas

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Nassau

4.3/5 - (291 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.