Bimini az Egyesült Államokhoz legközelebb fekvő bahamai sziget. Florida partjaitól mindössze nyolcvan kilométerre található. Három szigetből áll, North Biminből, South Biminiből és East Biminiből. Ezek közül North Bimini a legnagyobb, és turisztikai szempontból is a legjelentősebb. Bár a szigetcsoport elég kicsi, mégis van egy egyedülálló külön kis világa, ami arra vár, hogy felfedezzük. Bámulatosan tiszták a környék vizei, a hajó alja alatt látni lehet a homokos óceán fenekét. Lenyűgöző, ahogy a tengerpartok körüli víz, az óceán felé közeledve sötétkékből zöld színűre változik.

Bővebb információt a bimini hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Biminiről, Bimini időjárása. Meríts ihletet a bimini hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a bimini hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Bimini elhelyezkedése

  Bimini a Bahama-szigetek legnyugatibb szigetlánca és az Egyesült Államokhoz legközelebb eső pontja. Miamitól körül-belül nyolcvan kilométerre fekszik, keleti irányba, Nassautól pedig kétszáztíz kilométerre, nyugat felé. Megközelítőleg kétezer lakosa van. Három szigetből áll, North Biminiből, South Biminiből és East Biminiből. Ezek közül a legjelentősebb North Bimini. A sziget nagyjából tizenegy kilométer hosszú és kétszáz méter széles. Fővárosa és a szigetlánc központja Alice Town. A nemzetközi reptér South Biminin található. A Cay Sal Bank innen dél felé, úgy száz kilométerre húzódik. Igaz ez is a Bimini-körzethez tartozik, ám földrajzilag már nem a szigetcsoport része.

  Bimini történelme

  Mielőtt a spanyolok megérkeztek volna a Bahamákra, Biminin is – a többi szigethez hasonlóan – Lucayan indiánok éltek. Vélhetően Ponce de León volt az első európai felfedező, aki a szigetre látogatott, 1513-ban, floridai expedíciója közben. Az 1700-as években a területen rengeteg kalóz tartózkodott. A környék sekély vizein várták az Új Világból érkező spanyol gályákat. Az 1800-as években kezdték újból benépesíteni a szigetet. Az első családok halászatból, illetve roncseltakarításból éltek. A tizenkilencedik század végén a gyapotkereskedelem biztosított némi jólétet a legtöbb bahamai szigeten, így Biminin is. Az igazi virágzás 1920-as években, a szesztilalom ideje alatt kezdődött, ugyanis a Bahamákra nem vonatkozott a tiltás. Biminin és környékén rengeteg olyan hajó horgonyzott ekkor, melyeket az amerikai rumkereskedők alkoholos italok tárolására használtak. Napjainkban Bimini elsőosztályú turista célpont. A szigeten működő exkluzív hotelek, kaszinók idevonzzák a szerencsejátékosokat, valamint a Bimini Big Game Clubnak köszönhetően a sporthorgászok kiemelt találkozóhelye.

  Bimini éghajlata

  Biminin az éghajlat a szubtrópusi. Ez azt jelenti, hogy egész évben enyhe meleg van. Az évi középhőmérséklet 28 °C, ez télen körül-belül 21°C-t, nyáron 27 °C-t jelent. 16 °C alá általában nem esik a hőmérséklet és a maximum is nagyjából 32 °C körüli. Az uralkodó szél télen északkeletről, nyáron délkeletről fúj, és ez némileg hűti is a levegőt. Sebessége egész évben átlagosan 15 km/h. Csapadék leginkább a nyári hónapokra jellemző. Nyár végén, ősszel – a júniustól novemberig tartó időszakban – veszélyt jelenthetnek a trópusi ciklonok (hurrikánok). Az erős szél és az általa felduzzasztott tengervíz gyakran súlyos károkat okoz. Alapvetően Biminin az időjárás egész évben kellemes, így a hajózás is élvezetes mindegyik évszakban. Egyedül a hurrikánszezont kerüljük, ugyanis a viharok komoly kihívások elé állíthatják a tengerészeket.

  Főbb látnivalók Biminin

  Bimini a Bahama-szigetek egy egyedülálló kis gyöngyszeme. Mindent megtalálunk, amit annyira szeretünk a Bahamákon. Pompás strandok, kikötők, víziprogramok. Viszont van egy másik oldala is a szigetláncnak, amitől kitűnik a környező szigetek közül. Ez pedig az a történelmi gazdagság, melynek nyomai mind a mai napig fellelhetők. South Bimini közelében fekszenek a híres amerikai hajó, az S. S. Sapona roncsai. Ugyancsak a déli részen találjuk az Ifjúság kútját, melynek vize – az indiánok legendája szerint – fiatalító erejű. North Bimini partjaitól nem messze húzódik a Bimini Road, melyről úgy tartják, hogy az elsüllyedt város, Atlantisz maradványa. A környéken kettő, több mint száz éves világítótorony magasodik az égbe. Az egyiket Gun Cay-en találjuk, ami 1836 óta mutatja az utat a bahamai tengerészeknek. A másik egy kisebb szigeten áll, Biminitől úgy harminc kilométerre. Ez a Great Isaac-torony, ami 1859-ben épült. Negyvenöt méteres magasságával a környék legnagyobb világítótornya.

  Bimini gasztronómiája

  Ha valaki szeretné megkóstolni Bimini saját ízeit, annak érdemes felkeresnie a helyi falatozók egyikét. Ezeken a helyeken nem csupán jól lakni fogunk. Megismerhetjük a sziget lakosait, betekintést nyerhetünk az igazi bahamai halsütők életébe, és különféle helyi finomságokat próbálhatunk ki. Az egyik ilyen bahamai különlegesség a conch, és az abból készült saláta. Némelyik étkezde látványkonyha is egyben, ahol megnézhetjük, hogyan készül az általunk rendelt étel. Az üdülőhelyek éttermei meghittebbek, és legtöbbjüknél csodálatos a kilátás a tengerre. Kínálatukban friss tengergyümölcsei ételekből, sushikból és hamburgerekből válogathatunk, természetesen helyi csavarral. De ha nem vagyunk annyira kísérletező típusok, sok vendéglő étlapján szerepelnek hagyományos amerikai és olasz ételek is.

  Strandok Biminin

  Radio Beach

  A Biminin található strandok közül az egyik legismertebb és legközkedveltebb North Biminin, közvetlenül a Queen’s Highway mellett fekszik. Ez egy igen hosszú, majdnem három kilométeres partszakasz, ami Alice Towntól egészen Bailey Townig terjed. Leggyakrabban Radio Beach néven emlegetik, de valójában három összefüggő strandról beszélünk. A Radio Beachet követi a Blister Beach, majd a Spook Hill Beach.

  Tiki Hut Beach

  South Bimini is számos meghitt és békés strandnak ad otthont. Ezek közül kiemelkedő a Tiki Hut Beach. Ez a fehér homokkal borított strand a nyugati oldalon fekszik, és nagyon hosszú, több mint két kilométer. A partot lenyűgöző növényzet öleli körül, nádpálmák, szizálok és különleges trópusi virágok díszitik.

  Honeymoon Beach

  A Honeymoon Beach a Biminitől délre fekvő Gun Cay híres strandja. Nem tudni, hogy elnevezése honnan ered, de félreértés ne essék, a strand nem csupán a szerelmeseké. Csak hajóval vagy egyéb vízijárművel tudjuk megközelíteni. A partot meleg homok teríti be, és a lehengerlően tiszta vízben fantasztikus a búvárkodás. A strand közelében nagyon sok rája él (stingray), akik olyannyira hozzászoktak az ember jelenlétéhez, hogy teljesen nyugodtan úszkálnak körülöttünk. Ha elég óvatosak vagyunk, és nem tapossuk meg őket, kicsi az esély, hogy megcsípnek. Így akár meg is etethetjük, vagy megérinthetjük őket.

  North Cat Cay Beach

  North Cat Cay nyugati oldalán szinte végig fehér homokos strandok húzódnak. Nagyon szép kagylókat és más tengeri kincseket gyűjthetünk a parton. Miután elég nyugodt itt a tenger, ideális a vízisízőknek, a szörfösöknek és a kajakosoknak. A bahamai vizek itt a legtisztábbak, ezért tökéletes a sznorkelezéshez. A búvárok kijjebb merészkedhetnek a Golf-áramlat felé, ahol a mélyebb vízben pazar zátonyokat és nagyobb trópusi halakat fedezhetnek fel.

  Hajóbérlés Biminin

  A Bimini-körzet összes szigetén teljeskörű szolgáltatást nyújtó kikötők várják a hajósokat. A legtöbbjük hivatalos belépő kikötő (port of entry), így akárhova érkezünk, el tudjuk intézni a bejelentkezést. A kiszolgálás százszázalékosan professzionális, és minden hajós meg fogja találni az igényeinek leginkább megfelelő kikötőt vagy horgonyzóhelyet.

  North Bimini

  A szigetcsoport fő szigete, North Bimini a terület északi végén fekszik. Itt vannak környék legfontosabb városai, Alice Town, Bailey Town és Paradise Point. A szigetlánc viszonylag ritkán lakott, North Bimini a legnépesebb, és a legnagyobb élet is itt van. A sziget számos jachtkikötő, horgonyzóhely és hosszú strandok otthona. A Blue Water Marina, a Browns Marina és a Resort Word Bimini egytől egyig kiváló, teljeskörű szolgáltatást nyújtó létesítmények. A Weech’s Bimini Dock, egy olcsóbb és kevésbé exkluzív kikötő, viszont az alapvető igényeknek teljes mértékben megfelel.

  Bimini Big Game Club

  A Bimini Big Game Club North Bimini egyik legnépszerűbb létesítménye. 1930-ban alapították, és eredetileg csupán étteremként működött. 1947-ben történt egy nagyobb átalakulás, amikor is a klub egy sokoldalú szórakoztató komplexummá és jachtkikötővé bővült. Jelenleg hetvenöt hajó elszállásolására képes, és biztosítanak a hajótulajdonosok számára elektromos áramot, valamint vezeték nélküli internet hozzáférést. A kikötő huszonnégyórás felügyelet alatt áll, a vízmélység pedig három méter.

  Blue Water Marina

  A Blue Water Marina egy kiváló jachtkikötő. Százszázalékos kényelmet nyújt minden vendégének. Beszerezhetünk üzemanyagot, vizet és jeget is, illetve vannak zuhanyzók, mosoda és egy szuper étterem is. Harminchat férőhelyes, a mélység négy méter körüli. Kikapcsolódásként számos búvár, horgász és egyéb vízi program közül választhatunk.

  Browns Marina

  A Browns Marina a Bimini-kikötő első jachtkikötője, ami egy hatvan méteres vízparti sétány mellett húzódik. A kikötő nagyobb méretű és merülésű hajók fogadására is alkalmas. Van Wi-fi és elektromos áram hozzáférés, valamint zuhanyzó. Rendelkezik saját bárral, de kialakítottak a vendégek részére egy kellemes piknikezőt és grillezőt is.

  South Bimini

  South Bimini a szigetlánc második legnagyobb szigete. Több a magántulajdonban lévő ingatlan, így turisztikailag kevésbé jelentős, mint északi párja. A kikötő bejáratánál van egy Vám- és Bevándorlási Hivatal, ahol szükség esetén a bejelentkezést (clearance) is el tudjuk intézni. Ideális központja lehet Bimini utunknak. A sziget déli csücskénél van a Nixon’s Harbour, ahol remek horgonyzó- és rögzítőhelyekre lelhetünk.

  Bimini Sands Marina

  A Bimini Sands Marina elnyerte a ’Blue Flag’ minősítést, kiváló vizeinek köszönhetően. Ezen felül a szolgáltatások minden, a jachtosok számára elengedhetetlen igényt kielégítenek. Remekül védett, mélytengeri horgonyzóhely, amely csupán pár kilométerre van az óceántól. A strand lehengerlő, mindemellett pompás sznorkelező hely is. A jachtkikötő hetvenöt jármű befogadására képes, a mélység két és fél méter. Van éttermük, bárjuk, és a közelben élelmiszerbolt is.

  Gun Cay

  A Gun Cay körül-belül tíz kilométerre fekszik South Bimini déli csücskétől. A sziget északi végén van a környék egyik legszeretettebb horgonyzóhelye a Honeymoon Harbour, ami a bahamai hajósok kihagyhatatlan megállója. A sziget egyik jellegzetes szimbóluma a déli részen található világítótorony. Ha jó időt és szeleket fogunk ki, a sziget bármelyik oldalán biztonságosan lehorgonyozhatunk. A tengerfenék jól megtartja a hajót, de biztos, ami biztos mindenképpen ellenőrizzük a rögzítést.

  Cat Cays

  A Cat Cays két szigetet foglal magába, North Cat Cayt és South Cat Cayt. A North Cat Cay magántulajdonban áll, melyet a Cat Cay Yacht Club üzemeltet. Miután egy privát szigetről van szó, a hozzáférés is korlátozott, és csak a kikötőben van lehetőség átmeneti dokkolásra. Van viszont étterem, üzlet és bár is, amik kellemessé teszik az átutazók itt töltött idejét. A South Cat Cay annyira még nem fejlett, viszont a Moxom Rocksnál igazán jó horgonyzóhelyeket találhatunk. A part közelében található egy pazar búvárhely a „Tuna Alley”. Itt kihelyezett kikötőbóják teszik lehetővé a hajó rögzítését azok számára, aki szeretnének merülni egyet.

  Cat Cay Yacht Club

  North Cat Cayen kizárólag a Cat Cay Marinában van lehetőség arra, hogy olyanok is eltölthessenek itt pár estét, akiknek nincs saját ingatlana. A kikötő az egyik legvédettebb és legjobban felszerelt létesítmény a környéken. Száznyolc férőhelyes és van üzemanyag-dokkoló is. Nagyon nyugodt és magával ragadó a part, a környéken pedig remek búvár- és horgászhelyek vannak. Kattints ha másik vitorlás úti cél Biminin, vagy egy másik hajóbérlés a Bahamákon érdekel

  Bimini időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Bimini maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Bimini
  szelerosseg Bimini

  Bimini szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Bimini esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Biminit!

  Hajós útvonal Miamiból Biminire

  1.nap Miami – Port Royal 82, 63 km (51, 34 mi), 2.nap Port Royal – Gun Cay (Honeymoon Harbour) 13, 86 km (8, 61 mi), 3.nap Gun Cay – Ocean Cay 21, 53 km (13, 38 mi), 4.nap Ocean Cay – North Cat Cay (Honeymoon Harbour), 5.nap North Cat Cay – Bailey Town 17, 74 km (11, 02 mi), 6.nap Bailey Town – Alice Town 2, 39 km (1, 48 mi), 7.nap Alice Town – Miami 82, 95 km (51, 54 mi)
  bimini hajoberles
  You can find Több information about sailing from Miami to Bimini or Bahamas sailing itineraries. Több Bahamas sailing destinations

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe