Brbinji vitorlázást tervezel? Tudj meg mindent a kikötőkről, utitervekről, hajóbérlési lehetőségekről – egyéb infók. Kérd a segítségünket! Brbinj kikötője a Dugi Otok-sziget adriai szelektől védett öblében fekszik, így ideális horgonyzóhely a hajósok számára. A település kiváló kiindulópont az olyan közeli szigetek felfedéséhez, mint Iž vagy Ugljan. Cikkünkből kiderül, milyen időjárás vár, ha Brbinjben hajózol, és egyhetes útitervek összeállításához is hasznos tippeket adunk. Látogass el az észak-dalmáciai településre!

Hajóbérlés Brbinjben

Ez a cikk áttekintést nyújt a következő témákról:

Brbinj időjárása

A Dugi Otok-sziget, ahol Brbinj is található, mediterrán éghajlattal rendelkezik. Száraz és meleg nyarak, valamint enyhe, de esős telek jellemzik. A nyári hónapokban az átlaghőmérséklet 26 °C, míg a téli időszakban 13 °C körül mozog. Nyáron a leggyakoribb szél a misztrál, tavasszal és ősszel a Jugó. A bóra általában télen fúj. Szeretsz úszni? A tenger átlaghőmérséklete a legmelegebb időszakban eléri a 24 °C-ot.
Több infó: Időjárási feltételek, széladatok Brbinjben

Kikötők Brbinj környékén

Marina Brbinj (Dugi Otok)

Brbinj települést két oldalról a csodálatos Jaz és Lučina nevű öblök határolják. Itt található a környék egyik legbiztonságosabb kikötője, melyet csak a bóra szél ér el. A teljes körű szolgáltatást nyújtó helyen képzett és tapasztalt munkaerő segíti a hajósokat. hajóbérlés Brbinjben

Marina Veli Rat (Dugi Otok)

Az idilli környezetben lévő kikötő Dugi Otok szigetének északi részén található, a Pantera-öbölben. 200 hajó számára biztosít helyet, kiváló védelmet nyújt a szél és az áramlás ellen. Van pénzváltó, kisbolt, az autó- és kerékpárkölcsönzés is biztosított.

Marina Zaglav

A Dugi Otok-sziget délkeleti részén fekvő Zaglav kikötője 100 horgonyzóhellyel rendelkezik. Ezeket akár 60 méter hosszú hajók is igénybe vehetik. A mélység 5 méter. A Dugi Otok-szigeten csak itt található benzinkút.

Marina Sali (Dugi Otok)

Sali kikötője összesen 90 hajót tud fogadni, melyek hossza akár 70 méter is lehet. 40 horgonyzóhely az északi rakparton található, ahol a mélység 2, 5 és 5, 5 méter között változik. A déli rakparton 50 hely áll a hajósok rendelkezésére. Itt a mélység mindössze 1, 5-2 méter. A vendéglátóhelyeket tekintve különösen ajánljuk a Spageritimo-t, a Marin Sali konobát és a Plaža Rebel kávézót.

ACI Marina Žut (Kornati)

A Kornati-szigetcsoport északnyugati részén fekvő kikötő 120 helyet kínál, maximum 40 méter hosszú hajóknak. A kikötő ápr. 1. és okt. 31. között tart nyitva. Erős Bóra szél esetén az északi mólójánál, valamint a bójáknál ajánlott lehorgonyozni. A szintén erős Jugó szélnél viszont sokkal kellemesebb a déli mólón kikötni.

Olive Island Marina (Ugljan)

Az Olive Island Marina Ugljan szigetének északi partján, a békés Sutomišćica nevű faluban található. Érdekesség, hogy 2014-ben elnyerte a horvátországi legjobb kis kikötő elismerést. 225 vízi és 25 szárazföldi hellyel rendelkezik, maximum 24 méter hosszú hajók, jachtok számára. A hullámtörő gátnál akár 50 métert meghaladó járművek fogadására képes. A kikötő területén bár, étterem, hajózási felszerelésekkel foglalkozó üzlet, úszómedence és egy privát strand is helyet kapott. Ráadásul állatbarát, így a látogatók magukkal hozhatják házi kedvenceiket.

Marina Preko (Ugljan)

Ez a 95 horgonyzóhelyet biztosító kikötő szintén az Ugljan-szigeten található, Zadartól mindössze 4, 8 km-re. Legfeljebb 20 méter hosszúságú jachtok fogadására képes. A vízmélység 2 méter. Itt találsz mosodát, bárt, éttermet és benzinkutat is.

Marina Zadar

A város kikötőjét az Adriai-tenger partjának középső részén, Zadar központjában találod. 200 vízi, valamint 100 szárazföldi hellyel rendelkezik. Van víz- és áram, de találsz itt zuhanyzót, mosodát, élelmiszerboltot, éttermet is. A Kék zászló minősítésű kikötőben a tankolás szintén szerepel a szolgáltatások között. hajóbérlés Zadarban, vitorlázás Zadarban

D-Marin Dalmacija (Sukošan)

Horvátország legnagyobb kikötője 1200 vízi és 300 szárazföldi helyet biztosít a hajók számára. Hosszuk 40 méter, az áthaladó szuperjachtoké akár 80 méter is lehet. A D-Marin Dalmacija az egyik legjobban felszerelt kikötő az Adriai-tengeren. Területén van kávézó, bár, étterem, tengerparti klub, hajófelszerelés bolt és élelmiszerüzlet. Benzinkút, valamint javítóműhely is a rendelkezésedre áll. hajóbérlés Sukosanban, vitorlázás Sukosanban vitorlázás Sukosanban,hajóbérlés Sukosanban

28 %elan-36-2002Murter
11.0 m / 36 ft3 Kabin /7 Ágy
45 %nautitech-40-2008Split
12.0 m / 39 ft4 Kabin /10 Ágy

Vitorlázz Brbinjben: brbinji hajós útvonaltervek

1 hetes brbinji vitorlázás

Utazásunk Brbinjből indul, és Észak-Dalmácia varázslatos helyeinek meglátogatása után ide is térünk majd vissza.
Brbinji hajós útvonaltervező

1. nap: Brbinj – Žman (Přístaviště)

16, 00 km (9, 94 mi)

A falu a Žmanšćica-öbölben fekszik, a Gračine, a Veliki Slotnjak és a Mali Slotnjak dombok veszik körül. Legfőbb nevezetessége a Keresztelő Szent János tiszteletére szentelt plébániatemplom, mely 1626-ban épült. Žman lakóinak fesztiválja minden év augusztus 29-én védőszentjük ünnepén kerül megrendezésre. Ha a településre látogatsz, feltétlenül kóstold meg a helyi bort, a sajtot és az olívaolajat. A kikötő közelében a Supina konoba várja a vendégeket.

2. nap: Žman – Sali

6, 16 km (3, 83 mi)

A Dugi Otok-sziget délkeleti részén fekvő Sali Horvátország egyik legrégebbi halászati hagyományával büszkélkedhet. Itt van a sziget legnagyobb olívatermelő vidéke – a Saljsko Polje botanikai rezervátumban akár több százéves olajfákat is láthatsz. Az egyik legérdekesebb helyi nevezetesség a Boldogságos Szűz Mária-templom, de a Szent Rókus- és a Szent Miklós-templomot is érdemes megtekinteni. Az óváros szűk utcáiban, sikátoraiban kellemes sétákat tehetsz. A Sali Kulturális Nyáron kiállítások, koncertek és gasztronómiai specialitások várják az érdeklődőket. A Saljske užance nevű rendezvény fél évszázados hagyományokkal rendelkezik. Augusztusban a Halászok éjszakájával indul, majd különböző sportversenyek következnek, végül az úgynevezett “Szamárversennyel” ér véget.

3. nap: Sali – Žut (ACI Marina Žut)

13, 09 km (8, 13 mi)

A hosszúkás Žut a Pašman és a Kornat nevű szigetek között található. A Kornati-szigetcsoport gyönyörű tagja elsősorban olajfaültetvényeiről, kiváló minőségű olívaolajáról ismert. Számos öble biztonságos menedéket nyújt a hajósok számára. Ha megéheznél, válaszd a Restoran Fešta vendéglátóhelyet.

4. nap: Žut – Mali Iž

22, 45 km (13, 95 mi)

Iž szigetét elsősorban a nyugodt nyaralást kedvelőknek ajánljuk. A délkeleti részén fekvő Mali Iž nevezetessége a Komoševa-öböl feletti magaslaton álló óhorvát Szűz Mária-templom. A sziget legjelentősebb eseménye az Iž Fesztivál, melyet minden évben július 29-én tartanak. A kikötő közelében olyan vendéglátóhelyek várnak, mint a Diza konoba és a Dagala kávézó.

5. nap: Mali Iž – Zadar (Marina Tankerkomerc)

22, 78 km (14, 16 mi)

Zadar olyan kihagyhatatlan látnivalókkal rendelkezik, mint a Szent Donát-templom, valamint a Szent Anasztázia-katedrális. A Tengeri orgona vagy a Nap köszöntése nevű alkotás is érdekes nevezetesség, a Népek terére ugyancsak érdemes ellátogatni. Ha finom fogásra vágysz, válaszd a 2Ribara vagy a Pet Bunara éttermet.

6. nap: Zadar – Rivanj

19, 59 km (12, 17 mi)

Rivanj az azonos nevű kis szigeten helyezkedik el, Ugljan és Sestrunj között. A településen 101 méteres magasságban áll a Szent Ilona tiszteletére épült templom, mely 1877-ből származik. Innen gyönyörű kilátás nyílik az egyik legrégebbi horvát városra, Zadarra és a környező szigetekre.

7. nap: Rivanj – Zvenirac – what to do in Brbinj

A Zvenirac-sziget kiváló minőségű olívaolajáról híres, melyből a házaknál akár vásárolhatsz is. Nevezetessége az 1690-ben épült Loyolai Szent Ignác-plébániatemplom – ehhez egy ciprusokkal szegélyezett út vezet. Ha a szigeten jársz, a Fanfonga család barokk palotáját is érdemes megtekinteni. A hangulatos Zvenirac étterem helyi specialitásokkal várja a vendégeket.

Miután leadtuk a hajónkat, és van még időnk, érdemes Brbinjben körbenéznünk. Brbinj Legfőbb látnivalói az egykori glagolita írások emlékei, melyek a régió legrégebbi horvát nyelvű maradványai. A településtől délnyugatra található a Brbinjšćica-öböl, ahol hatalmas sziklákat és több barlangot is megcsodálhatsz. A 12. századi sólepárlók, sóraktárak maradványait szintén megtekintheted, a falu közelében olajfa-ültetvények vannak.

7 napos brbinji vitorlás útvonal

Brbinji vitorlazas
Brbinjből indulva most észak felé vesszük az irányt, és egy hosszabb szakaszokból álló útvonalat ajánlunk. Elhajózunk Krkbe, ahol olyan nevezetességek várnak, mint a 11-12. századból származó román katedrális, valamint a Kamplin téren álló Frangepán-vár. Érintjük a Rab-sziget második legnagyobb települését, Lopárt és Horvátország egyik leggyérebben lakott szigetét, Sestrunjt is.

1. nap Brbinj – Zvenirac 10, 77 km (6, 69 mi), 2. nap Zvenirac – Premuda 33, 13 km (20, 59 mi), 3. nap Premuda – Medulin (Privezište Puntica) 75, 37 km (46, 84 mi), 4. nap Medulin – Rabac 43, 88 km (27, 26 mi), 5. nap Rabac – Krk (Port Krk) 49, 36 km (30, 67 mi), 6. nap Krk – Lopar 24, 02 km (14, 93 mi), 7. nap Lopar – Sestrunj – what to do in Brbinj 98, 77 km (61, 37 mi)

Hajó tankolási lehetőségek Brbinj környékén, hajós benzinkutak Észak-Dalmáciában

 • ZAGLAV, DUGI OTOK: , Mélység: 2 m, Nyitvatartás: 0-24, GPS Koordináták: 43.948775, 15.143664
 • PREKO, UGLJAN: , Mélység: 2-2, 7 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.080626, 15.188219
 • ZADAR: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 7-22, GPS Koordináták: 44.119839, 15.226764
 • SUKOŠAN: , Mélység: 6 m, Nyitvatartás: 7-21, GPS Koordináták: 44.055107, 15.300838
 • NOVALJA, PAG: , Mélység: 1, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 44.5568, 14.882164
 • BIOGRAD NA MORU, Marina Šangulin: , VHF: 17, Mélység: 1, 5-4 m, GPS Koordináták: 43.940002, 15.444817
 • BIOGRAD NA MORU, Marina Kornati: , Mélység: 2, 3-3, 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.941732, 15.445418
 • MURTER: , Mélység: 2, 3-3, 3 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.824445, 15.593815
 • JEZERA, MURTER: , Mélység: 2, 5 m, Nyitvatartás: 8-20, GPS Koordináták: 43.785188, 15.643681
 • TRIBUNJ: , Mélység: 3, 5-4 m, Nyitvatartás: 6-21, GPS Koordináták: 43.753809, 15.747321
 • VODICE: , Mélység: 3, 3 m, Nyitvatartás: 8-20, GPS Koordináták: 43.762718, 15.775681
 • ŠIBENIK, Marina Mandalina: , VHF: 17, Mélység: 5, 5 m, GPS Koordináták: 43.71894, 15.900435
 • PRIMOSTEN: , Mélység: 3-4, 5 m, Nyitvatartás: 6-22, GPS Koordináták: 43.587926, 15.92353
 • ROGOZNICA: , Mélység: 3, 7 m, Nyitvatartás: 8-20, GPS Koordináták: 43.529952, 15.963572

Ha hajózni szeretnél, az idilli Brbinj meglátogatása nagyszerű élmény. Környékén számos szigetre is ellátogathatsz, ahol kiváló gasztronómiai specialitások várnak.

Dalmát vitorlás úti célok, dalmát hajóbérlés, vitorlázás Dalmáciában

SEGÍTS MEGTALÁLNI A TÖKÉLETES HAJÓT!

További információk innen: Brbinj

4.2/5 - (450 votes)
Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.

Nem szabad kihagyni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj a kedvezményes hajóbérlési lehetőségekről!

Hírlevelet csak havonta 1-2 alkalommal küldünk

Oldalunkon sütiket használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.