Rabac egy tökéletes üdülőfalu, valamint remek kiindulópont az Adriai tenger felfedezésére. Az öbölben rengeteg gyönyörű kavicsos strand található, melyek közül négy kiérdemelte a “kék zászlós” jelzést. Az Isztriai vidék ezen részét buja és érintetlen növényzet veszi körül. A családi nyaraláshoz is megfelelő, mivel Rabac lakosai számos szórakoztató programmal várják a turistákat minden évben.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Are you looking for offers in another region?

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  A festői környezetben, olajfaligetekkel és fenyvesekkel övezett öbölben fekvő Rabac az Isztria egyik legkedveltebb üdülővárosa. A csodás környezeten kívül Rabac tengerpartjával vonzza a turisták tömegeit. Kavicsos, sziklás strandjai jól kiépítettek: nyugágyak és vízi járművek bérelhetők, a gyerekeket játszóterek várják, a strandolókra vízi mentők vigyáznak. A környék látnivalóit is számba véve Rabac igazán tartalmas kikapcsolódást nyújthat Neked.

  Elhelyezkedése

  Az Isztriakeleti részén fekszik. Labintól mindössze 4 km-re a tengerparton, egy kis védett öbölben. Közigazgatásilag Isztria régióhoz tartozik, de már a Kvarner-öbölben helyezkedik el.

  Története

  Előkerült régészeti leletek alapján már a római korban is lakott volt a város. Középkori velencei források tanúsága szerint Labin alatt a tengerparton létezett egy Rabaz nevű település. Rabac-ot a 19. századig kis halászfaluként tartották számon, de az öbölparti fekvése miatt kiránduló- és nyaralóövezetté épült ki. Olasz, majd jugoszláv fennhatóság után 1991-ben került Horvátországhoz. Napjainkban már akár 11 ezer turista is megfordul a városban naponta.

  Strandjai

  A városban 4 fehér kavicsos strand van. Mindegyik Kék zászlós minősítéssel rendelkezik, vagyis a víz tisztasága kiváló.

  Girandella:

  Isztria legszebb strandjai közé sorolják. Vannak lebetonozott és sziklás részei is. Így a napozás mellett búvárkodási lehetőségeket is tartogat. Ez a város legjobban felszerelt strandja, számos vízi sport kipróbálható. A nyár folyamán több zenei fesztivált is szerveznek itt.

  St. Andrea strand:

  Az óvárosi rész előtt található. Egy picike kavicsos, sziklás tengerpart, ezért a pihenni vágyó strandolóknak ajánlott inkább.

  Laterna:

  A tengerparti sétányon található. A Hosszú és lassan mélyülő kavicsos strandja miatt a családosok körében is népszerű. A fiatalok is szívesen látogatják, mert a part menti bárokban naplementébe nyúló bulikat szoktak tartani.

  Maslinica:

  Az óvárostól délre fekszik, 500 méter hosszú apró kavicsos partszakasz, melynek egy részét fogyatékkal élők számára is használhatóvá alakították ki.A strandról nagyon szép kilátás nyílik Rabac kikötőjére és az óvárosi részre.

  Ha más strandokat is szívesen megismernél, látogasd meg a Duga Luka és Duga Uvala öblöket. A külvilág számára még kevésbé ismertek, ezértnyugodt strandolásban lehet részed. Amenyniben pedig homokos strandra vágynál, akkor Medulin városában egy 1, 5 km hosszú, nagyon lassan mélyülő partszakaszt találhatsz.

  Főbb látnivalói

  A strandolás mellett érdemes magát a várost és környező településeit is megismerned, mivel sok izgalmas programot tartogatnak.

  Zenei fesztiválok:

  A nyár folyamán többször szerveznek nagy zenei fesztiválokat, melyek vonzzák a turistákat. A két legismertebb, és a fiatalok számára legvonzóbb a Rabac Summer Fesztivál, és a “House party back 2 love”.

  Giavani park:

  Rabactól kevesebb, mint 30 km távolsságra található. Ebben az erdeikalandparkban kisebbek és nagyobbak is megtalálják a számukra legizgalmasabb kalandpályát.

  Labin:

  Rabactól néhány kilométerre fekszik, ezért akár gyalogosan is elérhető ez a gyönyörű óváros. Számos kulturális és történelmi emlékművel rendelkezik. Többek között egy 15. századi gótikus templom, ahonnan csodás kilátás nyílik Labinra és Rabacra.

  Krsan:

  Amennyiben a turizmus által érintetlen igazi kis isztriai falucska megismerésére vágysz, érdemes felkeresned a Rabactól 18 km-re fekvő Krsant. Műemlékei közül több a 11. századból maradt fenn, de találhatsz 13. században épített erődöt is.

  Időjárás

  Rabacra kellemes mediterrán éghajlat a jellemző sok napsütéssel, száraz és meleg nyárral, enyhe és csapadékos téllel.

  Hajóbérlés Rabacban

  Rabac városából nagyon tartalmas hajós utazásokat lehet szervezni. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a szemközt található Cres szigetek meglátogatása. Érdemes kikötni még Opatijában, a Kamenjak-félszigeten és a Brijuni-szigetvilágban.

  Rabac kikötője

  Egy természetes öbölben Isztria keleti partján helyezkedik el. A kikötő teljesen védett az északi és keleti szelektől. Maga a kikötő nemrég lett átépítve és fejlesztve.

  Rijeka kikötője

  Már a Monarchia idején is ez vol Magyaroszág, ma pedig Horvátország legnagyobb kikötője. A létesítmény képes szinte bármilyen rakomány és vízi jármű kezelésére. Ma is kulcsfontosságú szerepet játszik a távolkeleti és közép-európai piacok között. Elérhető helyek száma 58 plusz 2 olaj kikötőhely. Nem kérdéses, hogy felszereltsége, szervíz ellátása és biztonsága hibátlan.

  Crikvenica kikötője

  Crikvenica kikötője nem túl nagy, de minden fontosat megtalálsz. A kikötő 3 részre oszlik és összesen 24 tranzit hajó befogadására képes. A kikötő közelében van gáz töltőállomás. Elektromos árammal és vizhálózattal is fel van szerelve.

  ACI Cres

  A Cres kikötő egy hatalmas öbölben található és 458 hajó befogadására képes és 120 száraz móló is található. Felszereltsége tökéletes és minden szükségletet kielégítő.

  Marina Mali Losinj

  Az öböl az északi és keleti szelektől védett. Összesen 80 tranzit hajó befogadására képes melyek maximum 18 méter hosszúak lehetnek. Víz és áramellátás természetesen biztosított, a környék pedig tele van helyi éttermekkel és bárokkal.

  Port Of Medulin

  Medulin az utóbbi évtizedekben Horvátország egyik legkedveltebb és legmodernebb üdülőtelepülései között tartják számon. Hajóval könnyen megközelíthető és remek kiindulópontja a nyári hajós kalandoknak. Modern kikötőjében több mint 300 hajó fér el. Minden hely rendelkezik áram és vízellátással. A part mellett pedig élvezhetjük a hangulatos éttermeket és kávézókat a csodaszép kilátással.

  Marina Mali Losinj

  Az öböl az északi és keleti szelektől védett. Összesen 80 tranzit hajó befogadására képes melyek maximum 18 méter hosszúak lehetnek. Víz és áramellátás természetesen biztosított, a környék pedig tele van helyi éttermekkel és bárokkal.

  Rabac maga a kristálytiszta tenger, zöld természet és a fehéren virító kavicságy. A domboldalából pedig az egész Kvarner-öblöt belátni. Hajózási szempontból is ideális választás, hiszen kikötőjéből hajóval, jachttal nagyon jó kirándulások tehetőek.
  Kattints ha másik vitorlás uticél az Istrián, vagy másik istriai hajóbérlés érdekel.

  Rabac időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Rabac maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Rabac
  szelerosseg Rabac

  Rabac szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Rabac esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Rabac környékét!

  1.nap Rabac – Medulin 44, 05 km (27, 37 mi), 2.nap Medulin – Cres 45, 50 km (28, 27 mi), 3.nap Cres – Krk 63, 70 km (39, 58 mi), 4.nap Krk – Glavine (Mala Luka) – Crikvenica 31, 63 km (19, 65 mi) – 19, 76 km (12, 28 mi), 5.nap Crikvenica – Rijeka (Fiume) 26, 24 km (16, 30 mi), 6.nap Rijeka – Opatija (Abbazia) 10, 97 km (6, 82 mi), 7.nap Abbazia – Plomin – Rabac 28, 41 km (17, 65 mi) – 9, 82 km (6, 10 mi). Rabaci hajózási útvonalterv

  1.nap Rabac – Pula 71, 55 km (44, 46 mi), 2.nap Pula – Martinscica 63, 36 km (39, 37 mi), 3.nap Martinscica – Mali Losinj 38, 87 km (24, 15 mi), 4.nap Mali Losinj – Rab 33, 27 km (20, 67 mi), 5.nap Rab – Baska 44, 35 km (27, 56 mi), 6.nap Baska – Beli 43, 66 km (27, 13 mi), 7.nap Beli – Brseč – Rabac 16, 72 km (10, 39 mi) – 14, 62 km (9, 09 mi)
  Hajóbérlés Rabacon

  Olvass tovább ha rabaci vitorlázás, vagy istriai hajós utiterv érdekel

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Rabacon, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a rabaci hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Rabacról, Rabac időjárása. Meríts ihletet a rabaci hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Rabaci hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés Rabacon: Keress hajót a Hajóbérlés Rabacon fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot.Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.