Vitorlás, katamarán vagy motoros yachtot bérelnél Isztriában? Nálunk megtalálod a hozzád legjobban illő hajót. Kérj ajánlatot! Isztria a Horvát tengerpart északi részén, a Kvarner-öböl és Trieszt között helyezkedik el. A félszigeten található Horvátország és Szlovénia határvonala. Isztria az egyik legérdekesebb és leggyönyörűbb vidék a Horvát vizeken. Ókori kisvárosok, romantikus halászfalvak és lakatlan öblök várnak rád. A természet sok helyen érintetlen és rendkívül változatos.

Bővebb információt az isztiriai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Isztriáról, Isztria időjárása. Meríts ihletet az isztriai vitorlás utitervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, válassz az isztriai vitorlás úti célokból, vagy olvasd el az isztriai vitorlázás cikkünket.

Az Isztria elhelyezkedése

Az Adriai-tenger félszigete, területileg Horvátországhoztartozik és az ország legészakibb partszakaszának számít. Területe 2820 km2. Nyugaton a Tireszti-öböl, keleten a Kvarner-öböl, északon a Cicarija-hegység és az Ucka-hegység határolja.

“Mindenütt jó, de a legjobb az Adrián” tartja a vitorlázó mondás. Ennek elterjedésében az Isztriai-félsziget nagyban hozzájárult, mivel kikötővárosai olyan hajózási útvonalakat tesznek lehetővé, amelyek minden hajós álmát valóra válthatják. Mellette még a romantikus kis falvak és a lenyügöző partszakszok tovább növelik a félsziget varázsát. Megtalálhatók a dombos, hegyes részek, hangulatos dombtetőkre épült elhagyatott középkori falucskák, és a zöldellő mezők is.

Mennyibe kerül egy katamarán bérlése Isztriában?

A katamaránok bérleti díja Isztriában, kb 30% -50% al magasabb, mint a normál vitorlásoké.

Milyen hajóvezetői engedélyre lesz szükséged, hogy hajót tudj bérelni Isztriában?

Kishajókhoz (bizonyos lóerő vagy hosszúság alatt) és elektromos hajókhoz nem szükséges engedély. Nagyobb vagy erősebb motorral rendelkező hajókhoz kapitányi hajóvezetői engedély szükséges. A horvát vizeken elfogadják a horvát B kategóriás jogosítványt, vagy egy nemzetközi képesítést ICC (International Certificate of Competence). Mielőtt megerősítenéd Isztriai vitorlás utadat, kérjük, küldd el nekünk az engedélyed másolatát, és mi ellenőrizzük. Az eredeti példányokat magaddal kell, hogy vidd a fedélzetre, ezért ne felejtsd el magaddal vinni.

Hajóbérlés az Isztrián – legfőbb kikötők

Az Isztriai-félsziget hajózási programokban is gazdag. Az egyik legnépszerűbb a Lim csatorna (Limski fjord), melynek az öblében még további hajókirándulásokat tehetsz. A másik a Brijuni Nemzeti Park, Isztria szigetcsoportja. A 14 szigetből álló terület különleges élővilágával és mesés környezetével felejthetetlen élményt kínál.

A legnagyobb , legjobban felszerelt kikötői:

Marina Nautica (Novigrad)

Itt összesen 365 hajó és maximum 50 méter hosszú jacht fér el. Novigrádban nem csak a kikötő első osztályú, de tartozik hozzá egy 4 csillagos szálloda is. Itt nem csak a hajó, hanem a gazdája is igénybe veheti a karbantartó szolgáltatást egy pihentető wellness formájában. hajóbérlés Novigradban

ACI Marina Umag

Mélysége 5m és körülbelül 480 kikötőhely található minden méretben. Képes egy 40 méteres megajachtot is befogadni. A kikötő tiszta, a személyzet barátságos és az étterem kifogástalan. Találhatsz még ingyen wifi-t, töltőállomást és pénzváltót is. hajóbérlés Umagon

Marina of Vrsar

Vrsar a környező szigetek által egy tökéletesen védett öbölben található. Isztria nyugati partján az egyik legjobb állapotban lévő kikötő. A 14 méter mély kikötőben 200 hajó fér el és a maximális jacht-hossz 40 méter. hajóbérlés Vrsaron

ACI Marina Rovinj

Modern hangulatos kikötő csodálatos kilátással. Horvátország legnagyobb kiköti közé tartozik. Ez a nagy kikötő két külön részből áll. Az egyik része a tranzithajók számára, a másik az egész évben ott kikötött jachtok számára lett kialakítva. Összesen 416 hajó fér el és a maximum hajó méret 50 méter. rovinji vitorlázás, hajóbérlés Rovinjban

ACI Marina Pula

Pula kikötője egy hatalmas természetes öbölben helyezkedik el. Nagyjából 200 kikötőhellyel rendelkezik és akár 40 méter hosszú megajachtokat képes befogadni. Felszereltsége kifogástalan. Mosoda, ATM és valuta váltó is található. A közelben van benzinkút is és autókölcsönzésre is van lehetőség. vitorlázás Pulában, hajóbérlés Pulán

ACI Marina Pomer

A Pomer kikötő a Medulin öbölben található. Több mint 300 hajó fér el itt. Modern, tiszta, valamint van ingyenes wifi hozzáférés is. A hajósok számára minden szükséges megtalálható a kikötőben. Rendelkezik még egy raktárral is, ahol különböző felszereléseket, például kerékpárt vagy szörfdeszkát tudunk tárolni. medulini vitorlázás, hajóbérlés Medulinban

Az Isztriai-félsziget ideális utazási célpont lehet számodra. Számos szép partszakasszal rendelkezik, és mellett a térség hangulatát közvetítő városok keresztezik. Történelmi látnivalók, kulturális programok, autentikus apró kis falvacskák, nemzeti parkok, hajózási lehetőségek. Egyszóval minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges.

Az Isztria földrajzi adottságai

Földrajzilag két részre különíthető el a félsziget: tengerpartok és Belső-Isztria. Elhelyezkedéséből adódóan sziklás tengerpartok, kedvelt strandok, dombok, hegyek, mezők, valamint történelmi alkotják. Isztria népszerűsége és varázsa ebben a könnyen elérhető változatosságában rejlik.

Az Isztria legszebb strandjai

Kavicsos és homokos partszakaszok is találhatóak a félszigeten, így könnyen megtalálod azt a fajta strandolási lehetőséget, amit csak szeretnél. Az 5 legnépszerűbb strandja:

Bijeca – Medulin

Horvátország legszebb strandjaként is szokták emlegetni. Egy védett öbölben húzódik 1 km hosszan. Nagyon jól kiépített homokos partszakaszt találnak az odalátogatók. További előnye, hogy lassan mélyül a vize és a part menti fák hűsítő árnyékot tudnak adni.

Girandella – Rabac

Alapvetően kavicsos partszakasz, de sziklás és betonozott része is vannak. Alkalmas hosszas napfürdőzésekre, búvárkodásra, különféle sportolási lehetőségekre, sőtfesztiváloknak is otthont ad. A víz minőségét a kék zászlós minősítés biztosítja.

Kék és zöld laguna – Porec

Amennyiben a strandolás mellett a természeti látnivalók egyaránt fontosak számodra, a legjobb választás, ha ezt a partszakaszt felkeresed. A várostól 2 km távolságra található, ezért akár gyalogosan, kisvasúttal, vagy hajóval is megközelíthető. A strand két félsziget között található, amit fenyőerdők vesznek körül, páratlan látványt nyújtanak.

Sol Polynesia – Umag

Igen változatos partszakasz, ahol a homokos, apró kavicsos, sóerdős és sekély szakaszok váltják egymást. A város többek között a teniszpályájáról híres. Továbbá a strandhoz közel izgalmas játszótér várja a gyerekeket.

Koversada – Vrsar

Amennyiben valaki naturalista, nudista strandot keres, itt megtalálhatja. Maga a strandolásra alkalmas terület 5 km hosszan terül el, homokos szakaszokkal, búvárkodásra alkalmas sziklás részekkel, kis öblökkel. További pozitívuma, hogy akadálymentesített.

Az Isztria városai

A tengerpartok mellett szánj időt az Isztriai-félsziget városainak feltérképezésére. Történelmi látnivalókban és kulturális életben gazdag lehetőségeket kínál számodra.

Rabac

a félsziget egyik legnépszerűbb turistaközpontja. A fiatalok körében a zenei fesztiváljai miatt kedvelt, de a bulihangulat mellett megőrizte csendes atmoszféráját.

Pula

városa 3000 éves történelme mellett kulturális örökségeiről híres. Legismertebb látnivalója az Amfiteátrum, ami koncerteknek és sportrendezvényeknek is helyszínül szolgál.

Rovnij

Rovinj-t festői szépségű városként tartják számon a kacskaringós, macskaköves kis utcái miatt. Igazán romantikus célpont lehet. A sportok szerelmeseinek

Porec

kihagyhatatlan. Több, mint 70 féle sportolási lehetőséget kínál mid vizen, mind a szárazföldön.
További látnivalók

  • Sergius-diadalív: Pula
  • Szent Eufémia templom: Rovnij
  • Várkastély: Pazin
  • Nemzeti Park: Brijuni
  • Limski fjord: Rovnij

Melyik időszakban a legjobb vitorlázni Isztriában?

Horvátország legészakibb partmenti régiója, Isztria egyedi éghajlatát különleges helyzetének köszönheti. Főleg a déli és a nyugati partmentén uralkodik egy enyhe mediterrán éghajlat meleg, de nem forró nyarakkal és enyhe telekkel. Ha a félsziget központjába utazol, ott persze kontinentális éghajlattal találkozol. Különösen kellemes feltételek vannak úszásra és hajózásra nyáron, mert sok napfényes órára és kellemes szelekre számíthatsz a gyöngyöző kék habokon.

Istria időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Istria maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Istria
szelerosseg Istria

Istria szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Istria esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Isztriát

1.nap Pula – Medulin 32.41 km (20.14 mi), 2.nap Medulin – Unije 33.34 km (20.72 mi), 3.nap Unije- Vele Srakane 11.65 km (7.24 mi), 4.nap Vele Srakane – Martinscica 27.22 km (16.91 mi), 5.nap Martinscica – Cres 27.05 km (16.81 mi), 6.nap Cres – Rabac 24, 28 km (15, 09 mi), 7.nap Rabac – Trget – Pula 90.16 km (56.02 mi)Hajóbérlés Isztrián

Olvass tovább ha pulai vitorlázás, vagy válassz másik isztriai hajós úti cél közül

1.nap Porec – Velence 105.75 km (65.71 mi), 2.nap Velence – Chioggia 23.86 km (14.83 mi), 3.nap Chioggia – Parco Regionale Veneto del Delta del Po – Ravenna 24.61 km (15.29 mi) – 80.49 km (50.02 mi), 4.nap Ravenna – Rimini 51.03 km (31.71 mi), 5.nap Rimini – Pula 135.44 km (84.16 mi), 6.nap Pula – Rovinj 30.79 km (19.13 mi), 7.nap Rovinj – Lim Fjord – Porec 7.14 km (4.43 mi) – 13.18 km (8.19 mi), yacht bérlés Isztrián

Olvass tovább ha poreci vitorlázás érdekel

1.nap Rabac – Pula 71, 55 km (44, 46 mi), 2.nap Pula – Martinscica 63, 36 km (39, 37 mi), 3.nap Martinscica – Mali Losinj 38, 87 km (24, 15 mi), 4.nap Mali Losinj – Rab 33, 27 km (20, 67 mi), 5.nap Rab – Baska 44, 35 km (27, 56 mi), 6.nap Baska – Beli 43, 66 km (27, 13 mi), 7.nap Beli – Brseč – Rabac 16, 72 km (10, 39 mi) – 14, 62 km (9, 09 mi)isztriai hajóbérlés

Olvass tovább ha vitorlázás Rabacban érdekel

1.nap Rovinj – Umag 43.17 km (26.82 mi), 2.nap Umag – Triest 34.24 km (21.28 mi), 3.nap Triest – Lignano Sabbiadoro 50.09 km (31.12 mi), 4.nap Lignano Sabbiadoro – Velence 71.98 km (44.73 mi), 5.nap Velence – Chioggia 24.97 km (15.52 mi), 6.nap Chioggia – Pula 129.03 km (80.18 mi), 7.nap Pula – Brijuni National Park – Rovinj 6.97 km (4.33 mi) – 21.08 km (13.10 mi)vitorlás bérlés Isztrián

Olvass tovább ha vitorlázás Rovinjban érdekel

1.nap Medulin – Rabac 45.59 km (28.33 mi) , 2.nap Rabac – Fiume 37.04 km (23.02 mi) , 3.nap Fiume – Omisalj 14.99 km (9.31 mi), 4.nap Omisalj – Krk 38.47 km (23.90 mi), 5.nap Krk – Lopar 24.39 km (15.15 mi), 6.nap Lopar – Ilovik 47.98 km (29.82 mi), 7.nap Ilovik – Susak – Medulin 19.77 km (12.28 mi) – 46.19 km (28.70 mi)Medulin yachting trip

Olvass tovább ha medulini vitorlázás érdekel, vagy válassz másik isztriai hajós úti célok közül

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt, keress minket elréhetőségeink egyikén, vagy töltsd ki az adatlapunkat. Az adatlap elküldése után az egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

Kiváló

"Ha béreltél tőlünk hajót, akkor nem kell bemutatkoznunk. Ha most foglalsz nálunk először, akkor pedig hamarosan meg fogsz ismerni minket." 🙂 Rólunk mondták:

Keresés finomítása

Úticél megváltoztatása X

Távolság

Kezdődátum

Időtartam

Dátumot kell választanod az időtartam megadása előtt!

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Keresés

Rendezés:

Bavaria C57 Style - 5 + 1 cab. (2024)7391

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
12

Cabins
5 + 1

Draught
9.8 ft

Capacity
12

Size
57 ft

Engines
1X-hp

Air conditioner
Generator
Autopilot
Bowthruster
Solar Panel

470 €/nap-tól 

Lagoon 40 - 4 + 2 cab (2024)8904

Horvátország, Pula (Katamarán)

Berths
12

Cabins
4 + 2

Draught
3.3 ft

Capacity
12

Size
40 ft

Engines
1X-hp

Electric windlass
Autopilot
Electric Toilettes
Solar Panel
Electric Winch

296 €/nap-tól 

Dufour 470 - 4 cab. (2024)9159

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
10

Cabins
4 + 0

Draught
6.6 ft

Capacity
10

Size
47 ft

Engines
1X-hp

Air conditioner
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel

323 €/nap-tól 

Hanse 348- 3 cab. (2024)8312

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
8

Cabins
3 + 0

Draught
6.6 ft

Capacity
8

Size
34 ft

Engines
1X-hp

Autopilot
Bowthruster
GPS

229 €/nap-tól 

Oceanis 37.1 (2024)7642

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
8

Cabins
3 + 0

Draught
6.6 ft

Capacity
8

Size
37 ft

Engines
1X-hp

Autopilot
Bowthruster
WiFi
Solar Panel

168 €/nap-tól 

Oceanis 40.1 - 3 cab. (2024)8242

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
8

Cabins
3 + 0

Draught
6.6 ft

Capacity
8

Size
40 ft

Engines
1X-hp

Electric windlass
Autopilot
Solar Panel
Electric Winch

272 €/nap-tól 

Sun Odyssey 380 (2024)7721

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
8

Cabins
3 + 0

Draught
6.6 ft

Capacity
8

Size
38 ft

Engines
1X-hp

Air conditioner
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
Solar Panel

208 €/nap-tól 

Oceanis 46.1 - 4 + 1 cab. (2024)8731

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
12

Cabins
5 + 0

Draught
6.6 ft

Capacity
12

Size
46 ft

Engines
1X-hp

Autopilot
Bowthruster
Solar Panel

404 €/nap-tól 

Excess 11 - 4 + 1 + 1 cab. (2024)7677

Horvátország, Pula (Katamarán)

Berths
10

Cabins
4 + 2

Draught
3.3 ft

Capacity
10

Size
37 ft

Engines
1X-hp

Autopilot
GPS

423 €/nap-tól 

Bavaria C42 (2024)7788

Horvátország, Pula (Vitorlás)

Berths
7

Cabins
3 + 0

Draught
6.6 ft

Capacity
7

Size
42 ft

Engines
1X-hp

Autopilot
Bowthruster
Solar Panel

265 €/nap-tól 

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót. Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? desztináció, hajó lista oldal
+
pl.: 36701234567
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

4.6/5 - (317 votes)
BoatTheGlobe