Dubrovnik tökéletes kiindulópontja egy nagyszerű hajós vakációnak. Ebben a városban rengeteg látnivaló és program vár. Nem véletlenül nevezik az Adria gyöngyszemének. Ha már tengerre szálltál, miért hagynád ki a környező szigeteket, melyek szintén csodálatos célpontjai egy hajós kirándulásnak? Nézzük meg a legjobb kikötőket és szigeteket Dubrovnikban és környékén.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Are you looking for offers in another region?

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Horvátország egyik legismertebb városa Dubrovnik, Horvátország legdélibb pontján található, az egyik legszebb városként is szokták emlegetni. Óvárosa a világörökség része, a palota a világ egyik legszebb, legnagyobb fennmaradt római kori épülete.

  Szeretnél lélgzetelállító strandokon sütkérezni és számos szigetet felfeldezni? A legjobb választás akkor Dubrovik! Az Adriai-tenger megannyi titkot és kalandot rejt, ha Dubrovnikot vesszed célba, ezek közül a titkok közül soknak a birtokába juthatsz. Kiváló elhelyezkedése miatt csodás hajós túrákat tehetsz a tengeren, számos várost és szigetet érintve. Még Montenegróba is könnyedén elhajózhatsz!

  Dubrovnik elhelyezkedése

  Dalmácia déli részén fekszik, jól megközelíthető. Dubrovnik-Nereteva megye székhelye, Adria gyöngyének is nevezik. A Dinári-hegység hegyláncolatának csúcsai határolják a partvidéket és Hercegovina szárazföldjét. A tartomány partvonal-szakasza előtt több sziget is található, többek között Korcula, Lastovo, Mijet-sziget. Maga a város is nagyon jó helyen található. Előtte terül el a Lokrum-sziget. Délkeletre pedig az Otrantói-szoroson át nyílik ki a Földközi-tenger. Északnyugati irányban a part hosszában számtalan szigetecske van, melyek vitorlás hajóval is elérhetőek.

  Dubrovnik története

  Dubrovnikot a 7. században Ragusa néven alapították, ekkor még a Bizánci Birodalomhoz tartozott. Későbbiekben a Magyar Királyság, Velence, Franciaország és Jugoszlávia fennhatósága alá is tartozott. 1991-ben került Horvátországhoz. A 10. században temették be a helyiek a sziget és a szárazföld közötti csatornát, előtte szigetként tartották számon. Történelmében több katasztrófa is súlytotta a várost, 1667-ben földrengés, később pedig a délszláv háború is komoly károkat okozott, de az újjáépítéseknek köszönhetően ma már régi pompájában látogatható. Napjainkban a Trónok harca sorozat miatt került ismét előtérbe, óvárosi részei is forgatási helyszínként szolgáltak.
  Olyan népszerű turistaközpont, hogy 2017 óta az Óvárosban egyszerre maximum 8000 embert engednek be. Nagyon hangulatosak márvány borítású terei, macskaköves utcái, épületei és szökőkútjai. A városfal a világ építészetének remeke, gyönyörű a kilátás a tengerre és a városra.

  Dubrovnik strandjai

  Dubrovnik strandjai az óvárostól északra és délre fekszenek. Sokak számára vonzó, üdülőhelyek, érdemes meglátogatni őket, mert különféle igényeknek egyaránt meg tudnak felelni. Családosok, a vízi sportok kedvelői és a nyugalomra vágyók is megtalálhatják a számukra megfelelő partszakaszt.

  Buza

  Az óváros délnyugati oldalán, a várfal alatt található. A Szent István ajtón keresztül juthatsz le a partra. A strand sziklás, illetve egyes helyein apró kavicsos. Nappal nagyon népszerű fürdőzőhely, este pedig igazi mediterrán lounge hangulatú.

  Banje:

  Festői hangulatú partszakasz, innen készítik a legtöbb strandolós fényképet. Végig apró kavicsos a partja. Nagyon sokféle vízi sportolási lehetőséget kínál, és jetskivel egészen messzire eljuthatunk ezen a tengerparton. Igazi különlegesség tárul elénk, ha megvárjuk még a naplementét. Eléd tárul, ahogy Lokrum szigetét befedi az árnyék, majd a várfal is vörös színben kezd el pompázni.

  Sv. Jakov strand:

  A régi városközpont közelében található egy rejtett öbölben, a Sv. Jakov templom alatt. A strandhoz nagy lépcsőkön keresztül vezet az út. A kalandvágyók számára vízi sportolási lehetőségeket kínál.

  Copacabana:

  Az egyik legismertebb strand, a helyiek ide látogatnak ki a legtöbbet. Egy hivatalos vízilabda pálya is van a tengerparton. A strandról elérhető látvány páratlan, hiszen a szemünk előtt terülnek el az Elafitt szigetek. Maga a strand Lapard félszigeten található. Amennyiben kalandvágyó vagy, lehetőséged van kajak bérlésére és vele bejárható a félsziget külső oldala.

  Lokrum strand:

  Lokrum egy páratlan szépségű sziget, mely egyben természeti park és botanikus kert is egyben. Magas szikláiról kiválóan lehet ugrálni a tengerbe. Nudista partszakasszal is rendelkezik.

  Fedezzük fel a helyi strandok mellett a környező partokat is, így felejthetetlen élményekben lehet részünk. Béreljünk jachtot vagy hajót ezekhez a programokhoz, hogy még izgalmasabbá tehessük az utat.

  Főbb látnivalók Dubrovnikban

  A strandolás mellett érdemes magát a történelmi és kulturális örökségekben gazdag várost is megismernünk.

  Dubrovnik Nyári Fesztivál

  1950 óta rendezik meg minden évben július és augusztus között. Színházi-, folklór és táncelőadások, valamint balettek, operák és koncertek szórakoztatják a látogatókat. Horvátország legnépszerűbb nyári fesztiválját tartják itt.

  Városfal

  Európa legmasszívabb és legteljesebb városfala, melyet a 8. századtól a 16. századig építettek. 1940 méter hosszú, 6 méter széles és egyes helyein 25 méter magas. Sétáljunk végig rajta és gyönyörködjünk Miközben végigsétálunk rajta, gyönyörködhetünk a kilátásban.

  Libegő

  1969-ben építették, de sajnos a háborúban elpusztult. Újjáépítését követően 2010-ben nyitották meg ismét a látogatók előtt. Gyönyörködj a libegőről a csodálatos panorámában, hisz akár 70 km-re is ellátni. Felső állomása 405 méter magasan fekszik, az út hossza pedig 778 méter.

  Stradun/Placa

  Dubrovik 300 éves és 500 méter hosszú nyüzsgő főutcája. Tele kávézókkal és üzletekkel, melyek megőrizték korabeli kinézetüket. Hangulata miatt a világ egyik legszebb utcájának tartják.

  Dubrovnik időjárása

  Dubrovnik időjárása mediterrán, klímáját az Adria közelsége határozza meg. Jellemzően a nyár forró és száraz, a tél enyhe és csapadékos. még gyakori a csapadék, az esős napok száma 10. Az indián-nyár általában október végéig, november közepéig kitart, november elején még mindig láthatunk a tengerben fürdőket. Nyáron a hőmérséklet gyakran meghaladja a 30 fokot, már júniusban is számíthatunk kánikulai napokra.

  Hajóbérlés Dubrovnikban

  Mivel Horvátország déli részén fekszik, ezért yachttal csodás kirándulások tehetőek a Dél-Dalmát szigetvilágokba, és Montenegróba.Érdemes meglátogatni Lokrum szigetét is, gyönyörű strandja és arborétuma van.

  Dubrovnik méltán Dalmácia egyik leglátogatottabb városa. Történelmi és kulturális látnivalókban gazdag, tengerpartjai páratlanok. Déli fekvésének köszönhetően hajóval számos környékbeli sziget meglátogatható.

  Dubrovnik időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Dubrovnik maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Dubrovnik
  szelerosseg Dubrovnik

  Dubrovnik szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Dubrovnik esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Dubrovnikot

  1.nap Dubrovnik – Lopud 13.65 km (8.48 mi), 2.nap Lopud – Sobra (Mljet) 28.79 km (17.89 mi), 3.nap Sobra – Vela Luka (Korcula -sziget) 94.69 km (58.84 mi), 4.nap Korcula – Vis (Vis -sziget) 45.80 km (28.46 mi), 5.nap Vis – Rogoznica 58.47 km (36.33 mi), 6.nap Rogoznica – Zirje 31.36 km (19.48 mi), 7.nap Zirje – Murter 23.44 km (14.57 mi), 8.nap Murter – Pirovac 7.87 km (4.89 mi), 9.nap Pirovac – Tribunj 19.25 km (11.96 mi), 10.nap Tribunj – Krka waterfall 28.77 km (17.88 mi), 11.nap Krka – Primošten 36.04 km (22.39 mi), 12.nap Primošten – Stari Grad 72.01 km (44.75 mi), 13.nap Stari Grad – Lastovo 86.28 km (53.61 mi), 14.nap Lastovo – Saplunara (Mljet) – Dubrovnik 107.53 km (66.81 mi),
  Vitorlázási útvonaltervező Dubrovnikban

  1.nap Dubrovnik – Lopud 13.65 km (8.48 mi), 2.nap Lopud – Vieste (Italy) 170.26 km (105.79 mi), 3.nap Vieste – Manfredonia 42.31 km (26.29 mi), 4.nap Manfredonia – Barletta 47.31 km (29.40 mi), 5.nap Barletta – Molfetta 28.78 km (17.88 mi), 6.nap Molfetta – Bari 24.96 km (15.51 mi), 7.nap Bari – Bar (Montenegro) 213.70 km (132.79 mi), 8.nap Bar – Budva 29.02 km (18.03 mi), 9.nap Budva – Herceg Novi 35, 62 km (22, 13 mi), 10.nap Herceg Novi – Kotor 25.58 km (15.90 mi), 11.nap Kotor – Cavtat 65.19 km (40.51 mi), 12.nap Cavtat – Sobra 54.16 km (33.65 mi), 13.nap Sobra – Ston 27.46 km (17.06 mi), 14.nap Ston – Koločep – Dubrovnik 39.50 km (24.54 mi).Dubrovniki hajós útvonaltervező

  Olvass tovább ha dubrovniki vitorlázás érdekel

  Hajós útvonalak Dubrovnikból Splitbe

  1. nap : Dubrovnik (ACI Marina Dubrovnik) – Koločep 10, 85 km (6, 74 mi), 2. nap : Koločep – Sipan (Šipanska Luka) 17, 11 km (10, 63 mi), 3. nap : Sipan – Mljet (Sobra) 22, 80 km (14, 16 mi), 4. nap : Mljet – Korčula (ACI Korcula Marina) 47, 89 km (29, 76 mi), 5. nap : Korčula – Vis (Vis) 80, 11 km (49, 78 mi), 6. nap : Vis – Hvar (Stari Grad) 40, 90 km (25, 41 mi), 7. nap : Stari Grad – Brac (Supetar) – Split (ACI Marina Split) 57, 38 km (35, 65 mi).
  Vitorlás útvonaltervező Dubrovnikból Splitbe

  1.nap Dubrovnik (ACI Marina Dubrovnik) – Koločep 10, 85 km (6, 74 mi), 2.nap Koločep – Korčula (ACI Korcula Marina) 77, 85 km (48, 37 mi), 3.nap Korčula – Hvar (Stari Grad) 87, 83 km (54, 57 mi), 4.nap Hvar – Split (ACI Marina Split) 42, 26 km (26, 26 mi), 5.nap Split – Korcula (Vela Luka) 78, 88 km (49, 01 mi), 6.nap Korcula – Mljet (Sobra) 92, 34 km (57, 38 mi), 7.nap Mljet – Sipan (Šipanska Luka) – Dubrovnik 50, 28 km (31, 24 mi).
  Hajós útvonaltervező Dubrovnikból Splitbe

  Olvass tovább ha vitorlázás Dubrovnikből Splitbe érdekel

  Hajós útvonalak Dubrovnikból Montenegróba

  1.nap Dubrovnik (ACI Marina Dubrovnik) – Cavtat 23, 04 km (14, 32 mi), 2.nap Cavtat – Zelenika 44, 42 km (27, 60 mi), 3.nap Zelenika – Kotor 25, 00 km (15, 53 mi), 4.nap Kotor – Tivat (Porto Montenegro Marina) 14, 68 km (9, 12 mi), 5.nap Tivat – Herceg Novi 13, 59 km (8, 44 mi), 6.nap Herceg Novi – Lustica Bay – Budva 41, 53 km (25, 80 mi), 7.nap Budva – Bar 29, 87 km (18, 56 mi)

  Hajós útvonaltervező Dubrovnikból Montenegróba

  1.nap Dubrovnik (ACI Marina Dubrovnik) – Cavtat 23, 04 km (14, 32 mi), 2.nap Cavtat – Zelenika 44, 42 km (27, 60 mi), 3.nap Zelenika – Kotor 25, 00 km (15, 53 mi), 4.nap Kotor – Tivat (Porto Montenegro Marina) 14, 68 km (9, 12 mi), 5.nap Tivat – Herceg Novi 13, 59 km (8, 44 mi), 6.nap Herceg Novi – Budva 35, 80 km (22, 24 mi), 7.nap Budva – Lustica Bay – Dubrovnik 91, 80 km (57, 04 mi).

  Vitorlás útvonaltervező Dubrovnikból Splitbe

  Olvass tovább ha vitorlázás Dubrovnikból Montenegróba, vagy dalmát hajós útvonaltervek érdekelnek.

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét. Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Dubrovnikban, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Dubrovniki hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Dubrovnikról, Dubrovnik időjárása. Meríts ihletet a Dubrovniki hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Dubrovniki hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés Dubrovnikban: Keress hajót a Hajóbérlés Dubrovnikban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked e-mailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.