A tengerparti üdülőhely a Makarska Riviéra egyik legszebb települése. Kellemes, mediterrán éghajlatának és a kedvező szélviszonyoknak köszönhetően kiváló úti cél. Az alábbiakból megtudhatod, mely hónapokban érdemes Baška Vodában vitorlázni, ráadásul egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tanácsokat adunk. Fedezd fel a dalmáciai kikötővárost és a környéket!

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Baška Voda elhelyezkedése

  A tengerparti község Horvátországban, Split-Dalmácia megyében fekszik. A Biokovo-hegység alatt, a Makarska Riviéra nyugati részén található, Makarskától 10 km-re északnyugatra. Közigazgatásilag Bast, Bratuš, Krvavica, valamint Promajna települések tartoznak hozzá.

  Baška Voda története

  A falu a Makarska Riviéra egyik legrégebbi települése, már az ókortól kezdve lakott terület. A korai letelepedés fő tényezője az itteni ivóvízforrás volt. Az i. e. 4. évezredben bronzkori pásztornépek érkeztek, akik gyakran kerültek összetűzésbe a hely birtoklásáért. Emiatt a közeli Gradina nevű magaslaton egy megerősített települést hoztak létre. Az ókorban a jelenlegi Baška Voda-t Aronia néven említik, melyet nemcsak a régészeti leletek, hanem egy térkép is alátámaszt. Az ókor vége felé barbár törzsek érkeztek ide, ezért a helyiek a Gradina-i dombon építettek egy erődöt. Ennek romjai ma is láthatóak. A 7. században szláv törzsek telepedtek le, mely Aronia végét jelentette. 1476 körül a környék török uralom alá került, majd a Velencei Köztársaság része lett. A település hasonló elnevezéssel 1688-ban Coranelli földrajzi térképén fedezhető fel „Basca” alakban. Az évek során osztrák és francia uralom alatt is állt, 1918-ban az új szerb-horvát-szlovén állam, később Jugoszlávia része lett. 1991 óta Horvátországhoz tartozik.

  Érdekesség, hogy a Baška Voda név a legenda szerint a trák törzsekhez tartozó bistonok mitikus ősatyjához, Bistonhoz köthető. Őt Arésznak, a háború görög istenének és Kalliopénak, a vizeket oltalmazó istennőnek a gyermekeként tartják számon. A vidéken a mai napig megtalálhatóak a két istenségre utaló jelképek. Napjainkban Baška Voda lakosai mezőgazdasággal, halászattal, valamint a turizmushoz köthető szolgáltatásokkal foglalkoznak. A település több egymást követő évben is megkapta a „Kék virág” díjat, mely a legtekintélyesebb turisztikai díjnak számít Horvátországban.

  Baška Voda időjárása

  Baška Vodában kellemes, mediterrán éghajlat uralkodik. A nyarak forrók, szárazak és sok a napsütéses órák száma, a telek enyhék. Júliusban a legmagasabb átlaghőmérséklet 25, 2 °C, míg januárban 7, 1 °C. A legtöbb csapadék novemberben esik. Ha szeretsz úszni, a tenger hőmérséklete augusztusban akár 24, 9 °C is lehet. A település uralkodó szelei a délkeleti jugo és az északkeleti bóra. A nyári időszakban a frissítő misztrált éjszaka egy hűvös fuvallat, a burin váltja fel. Baška Voda meglátogatásához a kedvező időjárásnak köszönhetően a májustól egészen októberig tartó időszakot ajánljuk.

  Főbb látnivalók Baška Vodában

  Mindenképpen keresd fel a közelben található Biokovo Természetvédelmi Parkot, mely gazdag állat- és növényvilággal rendelkezik. Ráadásul a csodálatos Kotišina Botanikus Kert is hozzátartozik. Szívesen megtekintenéd a település legfőbb nevezetességeit? A Szent Miklós-templom és a Szent Lőrinc-templom egyaránt kihagyhatatlan látványosságok. A községben kiemelt helyen, a főtéren áll Baška Voda védőszentjének, Szent Miklósnak a bronzszobra, mely 1999-ben készült.

  Baška Voda gasztronómiája

  Amennyiben ízletes fogásra vágysz, remek választás a King étterem, ahol minőségi hús- és halételeket, továbbá kiváló borokat szolgálnak fel. Ugyancsak ajánljuk a Biokovo-hegy lábánál található Konoba Panorámát, mely finom ételekkel, kellemes légkörrel, valamint figyelmes személyzettel várja a vendégeket.

  Strandok Baška Vodában

  Nikolina Beach

  A központban található kavicsos Nikolina nevű fürdőzőhely Baška Voda fő strandja, melyet a falu védőszentjéről, Szent Miklósról neveztek el. Kék zászló minősítéssel büszkélkedhet, gyermekes családok számára különösen ajánljuk. Lehetőség van napernyő és nyugágy bérlésére, a fürdőzők biztonságáról vízimentők gondoskodnak. Ha itt jársz, vízibiciklizhetsz, kipróbálhatod a picigin nevű labdajátékot, sőt, a közelben egy homokos röplabdapályát is találsz.

  Ikovac Beach

  A népszerű strand a városközponttól körülbelül 500 méterre helyezkedik el. A tiszta tengervíznek és az apró kavicsos fövenynek köszönhetően rendkívül ideális a családi üdülésekhez. A jól felszerelt strand 200 méter hosszú, sekély vizében a gyerekek is nyugodtan fürödhetnek. Ha megéheznél, a közelben találsz bárt és éttermet. A sétányon, a strandtól mindössze néhány percre egy játszótér is gondoskodik a kicsik szórakoztatásáról.

  Hajóbbérlés Baška Vodában

  A horvát kikötők minden szükséges szolgáltatással felszereltek, és a part teljes hosszúságában arányosan helyezkednek el, egymástól alig pár órányi távolságra. Mutatjuk a kiváló felszereltséggel és színvonalas szolgáltatásokkal rendelkező közelben található kikötőket.

  Marina Baška Voda

  Az üdülőhely kikötője összesen 180 helyet biztosít, melyből 60 a látogatók számára van fenntartva. Legfeljebb 23 méter hosszú hajókat képes fogadni. A tengerfenék maximális mélysége 4 méter. Van ivóvíz, villamos energia és étterem, orvosi ellátást is igénybe vehetsz.

  Marina Ramova

  A Ramova kikötő a Krvavica nevű településen található, mely közigazgatásilag Baška Vodához tartozik. 195 helyet kínál, melyek maximum 16 méter hosszú hajók kikötésére alkalmasak. A mélység 3 méter. A kikötő nagyszerű étterme akár 150 vendég befogadására is képes.

  Makarska Harbour

  A Makarska Harbour kikötő 225 méter hosszú hullámtörő gáttal rendelkezik, mely kiváló védelmet biztosít a szél és a hullámok ellen. A tengerfenék maximális mélysége 4, 8 méter. A kikötő színvonalas szolgáltatásokat kínál, lehetőség van tankolásra is.

  Marina Tučepi

  Tučepi kikötője összesen 200 helyet kínál. Ebből 50 a jachtok, míg 150 a kisebb hajók horgonyzóhelye. A hajók legfeljebb 20 méter hosszúak lehetnek. A víz mélysége 6 méter. A kikötőt a szél ellen hullámtörő védi. A hajósok rendelkezésére áll egy Turisztikai Információs Központ, a közelben pedig számos étterem és kávézó közül lehet választani.

  Marina Podgora

  Ez a kikötő Makarskától délkeletre helyezkedik el, és egész évben nyitva áll a látogatók számára. 220 hajó fogadására képes, ezek maximum 20 méter hosszúak lehetnek. A kikötő mélysége 3 méter. Van ivóvíz, villamos energia és daru is.

  Ha Baška Vodába hajózol, ne hagyd ki a Makarska Riviéra és a környék további csodálatos üdülőhelyeinek meglátogatását sem. Makarska, Igrane, Gradac, Lovište, Sućuraj, Sumartin és Brela ugyancsak ideális úti cél. Olvass tovább ha másik dalmát hajós uticél, vagy hajóbérlés Dalmáciában érdekel.

  Baska Voda időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Baska Voda maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Baska Voda
  szelerosseg Baska Voda

  Baska Voda szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Baska Voda esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Baska Vodát

  Hajós útvonalterv Baska Vodában

  1.nap Baška Voda – Makarska 9, 74 km (6, 05 mi), 2.napMakarska – Igrane 15, 51 km (9, 64 mi), 3.nap Igrane – Gradac 19, 70 km (12, 24 mi), 4.nap Gradac – Lovište (Pelješac-peninsula) 32, 84 km (20, 41 mi), 5.nap Lovište (Pelješac peninsula) – Sućuraj (Hvar–sziget) 22, 07 km (13, 72 mi), 6.nap Sućuraj (Hvar–sziget) – Sumartin (Brač–sziget) 32, 84 km (20, 41 mi), 7.nap Sumartin (Brač–sziget) – Brela – Baška Voda 13, 74 km (8, 54 mi)

  Baska Vodai vitorlázási útiterv

  1.nap Baška Voda – Omiš 23, 73 (14, 74 mi), 2.nap Omiš – Stari Grad (Hvar–sziget) 52, 48 km (32, 61 mi), 3.nap Stari Grad (Hvar–sziget) – Vis (Vis–sziget) 40, 06 km (24, 89 mi), 4.nap Vis (Vis–sziget) – Vela Luka (Korčula–sziget) 44, 90 km (27, 90 mi), 5.nap Vela Luka (Korčula–sziget) – Lovište (Pelješac-peninsula) 42, 09 km (26, 15 mi), 6.nap Lovište (Pelješac-peninsula) – Ploče 41, 32 km (25, 67 mi), 7.napPloče – Sumartin (Brač–sziget) – Baška Voda 65, 94 km (40, 97 mi)

  Több dalmát vitorlás útvonaltervező

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét.

  Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Baska Vodában, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a Baska Vodai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: információk Baska Vodáról, Baska Voda időjárása. Meríts ihletet a Baska Vodai hajózási útvonaltervekből és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Baska Vodai hajózás írásunkat
  2. Hajóbérlés Baska Vodában: Keress hajót a Hajóbérlés Baska Vodában fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattints az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked e-mailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.