Montenegróban koncentrálódik a mediterrán tájak és városok összes szépsége. A zafír színű tenger strandolásra, a masszív hegyek pedig kirándulásra csábítják a látogatókat. Elegáns palazzók és ókori emlékek felfedezésre hívogatják a történelem szerelmeseit. Hosszú tengerpartja fjordszerű öblökkel tarkított és rengeteg strandja van. Számtalan nagyon jól felszerelt kikötő többek között Bar-ban, Kotor-ban és Tivat-ban. A hajózás kedvelőinek ez Európán belül az egyik legjobb hely, hiszen rengeteg csodálatos természeti jelenség van egy helyen.
Bővebb információt a bar-i hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Bar-ról, Bar időjárása. Meríts ihletet a bari hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a bar-i hajózás írásunkat!

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Bar Montenegró legfontosabb, és egyben legnagyobb déli kikötővárosa. Kereskedelme napjainkban is fontos, de mára már a turizmus valamelyest előtérbe került. Innen indul a legtöbb, menetrend szerinti járat, az olaszországi Anconába és Bariba is. Déli elhelyezkedésének köszönhetően Közel 270 napsütéses nap van egy évben így Bar a Földközi-tenger egyik legnaposabb városa. Bar város minden Montenegróban hajózó számára szinte kötelező látnivaló: gazdag történelmi múlt, igazi mediterrán nyüzsgés, balkán hangulat. A várost gyakran nevezik az olíva ligetek városának hiszen, hiszen a környéken hatalmas kiterjedésű olíva ültetvények találhatók. Bar ad otthont a világ legidősebb olíva fájának is, amely már több mint

Bar időjárása

Egész Montenegróban, így Barban is a mediterrán és a kontinentális éghajlat uralkodik. Nyáron az átlagos hőmérséklet 25 és 27 °C között alakul, ám július és augusztus hónapban jellemzően sok a kánikula, vagyis a 30 °C feletti időjárás is. Áprilistól egészen októberig alkalmas lehet a hőmérséklet a vitorlázásra. Áprilisban, májusban és szeptemberben átlagosan 10 esős nap van, míg júniusban, júliusban és augusztusban csupán 2-3 esős nap van egész hónapban. A vízhőmérséklet körülbelül májustól már alkalmas fürdőzésre, hiszen akkor 22 °C fok körül van a tenger hőmérséklete. Ettől kezdve folyamatosan emelkedik a vízhőmérséklet, ami augusztusra a 28 °C-ot is eléri. Érdekesség, hogy egész októberig megfelelő a tenger hőfoka.

Bar látnivalói

Az óváros

Bar óvárosát a számtalan velencei stílusú épület mellett alapvetően a bizánci, török hangulat a jellemzi az óváros. Az óvárosban elhelyezkedő királyi palota, a velencei uralom idején épült. Az erőd bejáratánál egy nagy őrtornyot és a velencei uralomra emlékeztető Szent Márk oroszlánját csodálhatjuk meg. A palota belsejében lakóépületeket, egy kápolnát és egy télikertet is kialakítottak.

Nikola (Miklós) Kastély

A városban tett séta alkalmával érdemes meglátogatni a Nikola (Miklós) király kastélyát, amelyet 1885-ben, a tenger partján építettek. Maga az épület egy nagy kastélyból, egy kisebb kastélyból, kápolnából, őrtoronyból és télikertből áll, így a látogatás, egy igazán komplex élményt nyújt. Ma itt található a helytörténeti múzeum amely számos régészeti leletet őriz ebből a térségből.

Stari Bar

Bar egyik legérdekesebb látnivalója, ami mindössze 4 kilométerre található Bar központjától. Tulajdonképpen Stari Bar az óváros várfalakkal körülvett központja. Ez a világ egyik legnagyobb erődített régészeti lelőhelye. Stari Bar erőd típusú felépítése a mai napig jól felismerhető. Stari Bar a 19. század folyamán vált lakatlanná, viszont a piacon még a mai napig jelen vannak a Bar-ból érkező helyi árusok. Számtalan finomságot, saját készítésű, kézműves sajtokat, borokat, pálinkát és olíva készítményeket vásárolhatunk tőlük.

Bar strandjai

Kraljicina-Királynő strand

Ez a bari Riviéra ékköve, egy üledékes kőzetből felépült természetes fal övezi. Több, mint egy kilométer hosszú homokos partszakasz. Napozóágyak és napernyők, több büfé és koktélbár áll rendelkezésünkre. Az egyik oldalon a gyönyörű kék tenger, a másikon pedig szép zöld fák és növények teszik a látványt káprázatossá. Ha a pihenésen túl sportolni is szeretnénk, ez a strand a vízi sportok kedvelőinek is kedvez. A homokban pedig röplabdázhatunk vagy akár focihatunk is. Kellemes kikapcsolódást nyújt a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

A belvárosi stand, Zukotrlica

Bar városközpontjánál van az 1200 m hosszú Zukotrlica kavicsos strand. Különlegessége, hogy a fehér kavicsok mellett, mediterrán zöld növényzet és egy fenyőerdő veszi körül a strandot.

Hajóbérlés Bar környékén

Bar – Montenegró egyik legnagyobb kikötője

Bar kikötője az egyik legnagyobb kikötő Montenegróban, körülbelül 200 hektáron terül el. A kikötőt több részre lehet osztani: polgári menetrend szerinti hajók kikötője, magánhajók kikötője, kereskedelmi kikötő és hadikikötő. A város emiatt fontos kereskedelmi csomópont is. Ez a kikötő egyben vízi ország- és vámhatár is. Ennek köszönhetően nagyon felszerelt kikötő. Ivóvíz, elektromos áram és telefon szolgáltatás is vár minket. Emellett sok étterem és vendéglátó eszköz elégíti ki bármilyen kívánságunk. Továbbá 24 órás őrző szolgálat gondoskodik a biztonságunkról. Egy hosszú, mesterségesen épített földnyelv nyúlik a tengerbe, melynek a végén világítótorony küldi a fényjeleket a hajósoknak.

Kotor kikötője

Kotor kikötőjét a velencei időszak alatt létrehozott erődítmények veszik körül. Az elmúlt években megnőtt azon nemzetközi turisták száma, akik hajóval érkeznek a városba. Ennek köszönhetően a kikötő rohamos fejlődésnek indult. Lélegzetelállító látvány fogad minket, amikor beérünk a kikötőbe. Hatalmas hegyek között vitorlázunk be, amely festői képet nyújt nekünk. A kikötőben van tankolási lehetőség. Sok étterem és bár van, melyek közül kedvünkre válogathatunk. Szuvenír boltok, és esténként koncertek szórakoztatják az itt kikötő vendégeket.

Tivat – Porto Montenegró jachtkikötő

A legdrágább, legfényűzőbb jachtokat kötik ki Porto Montenegro partja mentén. Az elmúlt években vált Tivat híressé az újonnan épített rezidenciáknak és a Porto Montenegró nevű jacht komplexumnak köszönhetően. A hófehér, feltűnően tiszta, európai stílusú rakpartja sok turistát vonz. Az építését egy kanadai üzletember, Peter Munk kezdeményezte. Számtalan étteremben élvezhetjük a finomabbnál finomabb fogásokat, vagy rengeteg ruhaüzletben csodálhatjuk a kínálatot. Órákat eltölthetünk azzal is, hogy csak nézzük a drága jachtokat, amelyek a part mentén sorakoznak.

Budva kikötője

Az üdülőhely kiváló kikötőjét Dukley Marina Budva néven is emlegetik. 300 hajó fogadására képes, ezek legfeljebb 40 méter hosszúak lehetnek. A kikötő maximális mélysége 4 méter. Számos remek szolgáltatás közül választhatsz, beleértve a tankolást, mosodát, valamint a hajó karbantartását. A kikötő területén bárt és éttermet is találsz.

Herceg Novi kikötője

A D-Marin Portonovi kikötő 238 hellyel rendelkezik, maximum 120 méter hosszú hajók számára. A mélység 20 méter. A kikötő kiváló szolgáltatásokat kínál: lehetőség van tankolásra, hangulatos kávézók, koktélbárok és éttermek közül választhatsz. Olvass tovább ha másik montenegrói hajós úti cél, vagy hajóbérlés Montenegróban érdekel.

Bar időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Bar maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Bar
szelerosseg Bar

Bar szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Bar esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Bart!

1.nap Bar – Sutomore 5, 75 km (3, 57 mi), 2.nap Sutomore – Petrovac 13, 10 km (8, 14 mi), 3.nap Petrovac – Budva 12, 47 km (7, 75 mi), 4.nap Budva – Herceg Novi 35, 62 km (22, 13 mi), 5.nap Herceg Novi – Kotor 26, 67 km (16, 57 mi), 6.nap Kotor – Tivat (Porto Montenegro) 15, 29 km (9, 50 mi), 7.nap Tivat (Porto Montenegro) – Bigova – Bar 71, 98 km (44, 73 mi). hajoberles barban

Olvass tovább ha bar-i vitorlázás érdekel.

1.nap Bar – Čanj 5, 71 km (3, 55 mi), 2.nap Čanj – Budva 25, 02 km (15, 55 mi), 3.nap Budva – Molunat 41, 52 km (25, 80 mi), 4.nap Molunat -Cavtat 29, 50 km (18, 33 mi), 5.nap Cavtat – Dubrovnik 19, 58 km (12, 16 mi), 6.nap Dubrovnik – Herceg Novi 60, 14 km (37, 37 mi), 7.nap Herceg Novi – Petrovac – Bar 62, 37 km (38, 75 mi).bari hajoberles
Több montenegrói hajós útvonaltervező.

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe