A tengerparti üdülőhely nemcsak számos látnivalójának, hanem kellemes, mediterrán éghajlatának köszönhetően is kedvelt úti cél. Az alábbiakból megtudhatod, milyen időjárás vár, ha Vis környékén vitorlázol. Ráadásul egy egyhetes útiterv összeállításához is hasznos tippeket adunk. Fogadd meg tanácsainkat, és tedd felejthetetlenné a nyaralást!

Bővebb információt a visi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz: Információk Visről, Vis időjárása. Meríts ihletet a Vis-i hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a visi hajózás írásunkat.

string(116) "/var/www/vhosts/boattheglobe.ca/boattheglobe.hu/wp-content/plugins/boat-shortcodes/include/../searches/file_1695406_"

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Vis elhelyezkedése

  A kikötőváros Horvátországban, Split-Dalmácia megyében található. Vis az azonos nevű sziget északkeleti részén, a Szent György-öböl mellett fekszik. Kikötőjét a nyílt tenger felől a Host-sziget, valamint a Prirovo-félsziget védi.

  Vis története

  Vis hosszú, változatos múlttal rendelkezik. Grga Novak horvát történész az i. e. 397. évre tette az ókori város alapítását. Tehát Vis feltételezhetően a mai Horvátország és a kelet-adriai térség legrégebben alapított települése lehet. A görög-római időszaknak a maradványai a városfalak, a városi színház, valamint a fürdő napjainkban is látható romjai. Vis két település, Kut és Luka alapjain jött létre. Az idők során állt velencei, osztrák, majd francia uralom alatt, utóbbiaktól 1811-ben a tengeri fölényben lévő angolok szerezték meg. Saját kereskedelmi központjukká tették, így Vis a bor- és sókereskedelem fontos állomása lett. Napóleon végső vereségét követően újra az osztrákok szerezték meg, majd 1918-tól 1921-ig az olaszok uralma következett. Ezután a város az új Szerb–Horvát–Szlovén Állam, később Jugoszlávia része lett. Vis 1991-től a független Horvátországhoz tartozik.

  Vis időjárása

  A tengerparti üdülőhelyen kellemes, mediterrán éghajlat uralkodik. A nyarak forrók és szárazak, a telek enyhék. Júliusban a legmagasabb átlaghőmérséklet 24, 2 °C, míg januárban 7, 9 °C. Imádsz úszni? A tenger hőmérséklete augusztusban akár 25, 2 °C is lehet.

  Főbb látnivalók Vis környékén

  A város fő nevezetességei közé tartozik a Szentlélek-templom, a Perast-torony, míg a Prirovo-félsziget középpontjában a ferencesek kolostora áll. Utóbbi egy ókori színház romjaira épült. A kikötő bejáratánál fekvő Host-sziget keleti részén a ma már romos állapotban lévő Martello-erőd magasodik. Érdemes ellátogatni a közeli Ravnik-szigetre is, mely csodálatos Zöld-barlangjáról híres.

  Vis gasztronómiája

  Ha ízletes fogásra vágysz, kiváló választás a Lola Konoba & Bar, ahol a polip megkóstolását különösen ajánljuk. A vendéglátóhely figyelmes, segítőkész személyzettel vár, ráadásul egy gyönyörű kertben fogyaszthatod el a vacsorát. A Restoran Pojoda-ba szintén érdemes ellátogatni, de a sétányon található Kod Paveka sem fog csalódást okozni. Utóbbi friss tenger gyümölcseit és finom házi dalmát specialitásokat kínál.

  Strandok Vis környékén

  Prirovo Beach

  Vis legkedveltebb strandja a kavicsos Prirovo. 100 méter hosszú, kellemes árnyékot nyújtó tamariszkuszok veszik körül. A strandon van öltöző, bérelhetsz napernyőt és nyugágyat. A vízi sportokat tekintve leginkább a búvárkodást ajánljuk. Ha megéheznél, vagy csak egy kis felfrissülésre vágysz, a strandtól nem messze találsz éttermet, kávézót. Érdekesség, hogy a közelben felfedezheted a régi, középkori kikötőnek a maradványát is.

  Grandovac Beach

  A 60 méter hosszú strand a Szent György-öböl keleti oldalán található. Kristálytiszta vízzel rendelkezik, szépségét tamariszkuszok és fenyőfák fokozzák. A Grandovac a gazdag víz alatti világnak köszönhetően különösen ideális búvárkodáshoz. A strand rendkívül népszerű a fiatalok körében, tengerparti bárja koncerteknek és egyéb rendezvényeknek is otthont ad.

  Hajóbérlés Visen

  Vis Közép-Dalmácia egyik legtávolabbi városa, Splitből 2-2, 5 óra hajózással érheted el. Közelében felkapott és idilli, nyugodt kikötőket egyaránt találsz.

  Marina Vis

  A Vis-sziget központja az azonos nevű település, mely egy nagy, védett öbölben fekszik. A kikötő 70 hajó fogadására képes, ezek maximum 20 méter hosszúak lehetnek. A szeleket tekintve a Bóra és a Jugó nehezítheti meg a kikötést. Utóbbi esetében az öböl délkeleti részén, Kut városa előtt érdemes lehorgonyozni, ahol a mélység 2, 5-4, 5 méter között változik. Ha tankolni szeretnél, Vis kikötőjében benzinkút is rendelkezésedre áll.

  Komiža Town Harbour

  Komiža kikötője egy széles öböl északkeleti részén található. Összesen 30 helyet biztosít, legfeljebb 20 méter hosszú hajók számára. A tengerfenék maximális mélysége 6 méter. A kikötő az északi és a keleti szelektől védett, a déli Jugó viszont okozhat jelentősebb hullámokat.

  Marina Vela Luka

  A Korčula-szigeten található kikötő 45 helyet kínál, melyek legfeljebb 17 méter hosszú hajók kikötésére alkalmasak. A mélység 4 méter. A jachtok mólója közvetlenül a benzinkút mellett található.

  Marina Sveti Klement

  Az ACI Marina Palmižana az Adriai-tenger egyik legbiztonságosabb kikötője. A Pakleni-szigetcsoporthoz tartozó Szent Klement-sziget északkeleti részén található. A kikötő szezonálisan tart nyitva, április 1-jétől október 31-ig. 180 helyet biztosít olyan hajók számára, melyek mérete nem haladja meg a 30 métert. A tengerfenék mélysége 3-8 méter. A kikötő területén van zuhanyzó, Wi-Fi, kávézó, étterem, sőt, élelmiszerboltot is találsz.

  Hvar kikötője

  A Hvar-sziget népszerű horgonyzóhelye kiváló védelmet nyújt az északi szél ellen. A déli és északnyugati szél viszont már jelentős hullámokat okozhat. A kikötőben számos színvonalas szolgáltatás közül választhatsz, tankolni is lehet.

  Marina Stari Grad

  A hangulatos város kikötője összesen 150 helyet kínál. A bejárat környékén a mélység 13 méter, a városi rakparton 4-5 méter. A kikötő területén van információs iroda, kávézó és étterem is várja a hajósokat.

  Marina Bol

  Bol kikötője a Brač-sziget déli partján helyezkedik el, Milna és Sumartin között körülbelül félúton. Kis méretének köszönhetően a főszezon idején viszonylag nehéz szabad horgonyzóhelyet találni. A bejárat környékén a mélység 6-7 méter, míg a rakparton általában 2 méter. Van ivóvíz, villamos energia, mosoda; kávézó és étterem is vár.

  Ha Visbe hajózol, látogasd meg a környék további csodálatos üdülőhelyeit is. Komiža, Rukavac, a Stončica-öböl, a Vinogradišće-öböl, Hvar, Brusje és a Szent Klement-sziget szintén felejthetetlen látnivalókban gazdag. Olvass tovább ha másik Vis szigeteki hajós úti cél, vagy hajóbérlés Visen érdekel.

  Vis időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Vis maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Vis
  szelerosseg Vis

  Vis szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Vis esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Vis-t

  1.nap Vis (Marina Vis) – Vinogradišće-bay 20, 00 km (12, 43 mi), 2.nap Vinogradišće-bay – Maslinica 34, 32 km (21, 33 mi), 3.nap Maslinica – Omiš 42, 58 km (26, 46 mi), 4.nap Omiš – Makarska 31, 86 km (19, 80 mi), 5.nap Makarska – Vrboska 31, 13 km (19, 34 mi), 6.nap Vrboska – Hvar 39, 64 km (24, 63 mi), 7.nap Hvar – Stončica-bay – Vis (Marina Vis) 27, 00 km (16, 78 mi)

  Vis-i hajós útvonaltervező

  1.nap Komiža – Vis (Marina Vis) 19, 71 km (12, 25 mi), 2.nap Vis – Rogoznica 58, 50 km (36, 35 mi), 3.nap Rogoznica – Maslinica 29, 12 km (18, 10 mi), 4.nap Maslinica – Rogač 11, 38 km (7, 07 mi), 5.nap Rogač – Supetar 21, 23 km (13, 19 mi), 6.nap Supetar – Povlja 24, 33 km (15, 12 mi), 7.nap Povlja – Sumartin 15, 45 km (9, 60 mi), 8.nap Sumartin – Jelsa 19, 71 km (12, 25 mi), 9.nap Jelsa – Sućuraj 42, 32 km (26, 30 mi), 10.nap Sućuraj – Ploče 23, 04 km (14, 31 mi), 11.nap Ploče – Trpanj 14, 51 km (9, 01 mi), 12.nap Trpanj – Lovište 26, 86 km (16, 69 mi), 13.nap Lovište – Vela Luka 42, 09 km (26, 15 mi), 12.nap Vela Luka – Biševo–sziget – Komiža 65, 12 km (40, 43 mi).

  Vitorlás útvonaltervező Vis-szigeten

  Olvass tovább ha visi vitorlázás érdekel, vagy válassz másik Vis -szigeti hajós úti célok közül

  Több dalmát vitorlás útvonaltervező

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe