Az apró Antiparos sziget majdnem pontosan a Kükládok szigetcsoport közepén helyezkedik el. Ez egy nyugodt környezetet biztosító sziget rengeteg homokos partszakasszal. Több Hollywood-i világsztár nyaralója is itt található. Nyáron kis szerencsével összefuthatsz pár ismert színésszel! Naxos, Paros és a Kis-kükládok felfedezéséhez kiváló kiindulási pont Antiparos szigete!

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Először nyomd meg a “Keresés” gombot. Új keresés indításához pedig nyomd meg az “Új keresés” gombot a jobb felső sarokban.

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Antiparos elhelyezkedése

  Az aprócska Antiparos a Kükládok szigetcsoport közepén, Paros-tól nyugatra helyezkedik el. Nagytestvérétől körülbelül 1, 5 km-es tengerszoros választja el.

  Antiparos története

  Antiparos ókori történelméről elég keveset tudunk. Történészek szerint a kőkorszakban Paros szigetének része volt. Az ókorban és a középkor nagy részében Oliaros volt a neve. Antiparos mai nevét a 13. századi velencei uralom idején kaphatta. A név Aigüptosz legendájából származik, amelyben Antiparos egyike volt Aigüptosz 50 fiának. Az elkövetkező évszázadokban többször is gazdát váltott a sziget. Török és orosz fennhatóság alá is tartozott,1832 óta Görögország része.

  Antiparos éghajlata

  A mediterrán éghajlatú Antiparos szigetén június-augusztus között tombol a nyár. Ilyenkor 30°C körüli átlaghőmérsékletre számíthatsz, amely délutánonként akár 35-36 fokban is tetőzhet. A tenger 24-26 fok közötti, úszásra kiváló. A nyarak szárazok, télen viszont már sűrűbbek az esős és viharos időszakok. Decemberben van a legtöbb eső és vihar. Ilyenkor az átlaghőmérséklet körülbelül 15 fok körül van, naposabb időszakokban a csúcshőmérséklet 20 fok körüli is lehet.

  Főbb látnivalók Antiparos szigetén

  Ezen a kis szigeten méretéhez képest meglepően sok látnivalót találhatsz. Antiparos fővárosa mögött egy aprócska, igazi autentikus szigetvilági hangulatú falu vár. A fővárosban érdemes megnézned a küklád művészeti múzeumot, valamint a velencei stílusú kastélyt. Ha érdekelnek a barlangok, ki ne hagyd a gyönyörű cseppköveket tartalmazó Antiparos-i barlangokat! Bejárata előtt megtalálod a Agios Ioannis Spiliotis templomot, ide is menj be!

  Antiparos gasztronómiája

  Számos jobbnál jobb éttermet, kávézót és koktélbárt találhatsz a szigeten. Ezek főleg helyi terményt igyekeznek felhasználni. Antiparos borászatáról és vegyszermentes zöldségtermesztéséről híres. Sok helyi lakos foglalkozik hagyományos, generációk között továbbadott recepteken alapuló ételek elkészítésével. Ezekkel találkozhatsz az éttermek egy részében is.

  Strandok Antiparos szigetén

  Agios Georgiosbeach

  A sziget déli oldalán, Agios Georgios falu mellett, egy védett öbölben találod ezt a gyönyörű, finom homokos strandot. Innen csodás kilátás nyílik a Despotiko szigetre, ahova rövidebb hajókirándulások keretében is átruccanhatsz. A parton nincsenek nyugágyak, étkezdék és egyéb szolgáltatások, ezért érdemes előre készülnöd.

  Glyfa beach

  Antiparos fővárosától délre 3, 5 km-re találod ezt a partot. Könnyen megközelíthető, családbarát hely, ahova gyerekekkel is nyugodtan mehetsz.Kellemes árnyékot nyújtó fák alá húzódhatsz a forró nap elől. A partról remek rálátás nyílik Paros szigetére.

  Kako Rema beach

  Ez a legnyugodtabb, legcsendesebb tengerpart Antiparos szigetén. Védett a széltől is, így biztonságban úszkálhatsz a vízben. Közvetlenül a parton nincsenek büfék, azokért jóval messzebbre kell menned.

  Panagia beach

  A sziget egyik legszebbjének tartott Panagia partot Antiparos fővárosától délre 1 kilométerre találod. Könnyen lejuthatsz ide a fővárosból, mert még buszmegállót is találsz a part mellett. Hatalmas, nyugodt öble azúrkék vízzel és aranyszínű finom homokos parttal vár. Ha már nehezen bírod a tűző napot, behúzódhatsz a partot szegélyező fák árnyékába. Ha megszomjazol, a közelben tavernát is találsz, ahol ínycsiklandó finomságokat és italokat kínálnak.

  HajóbérlésAntiparos környékén

  Antiparos szigetén csak egy nagyobb kikötőt találsz. Innen kiindulva az egész Kükládok szigetcsoportot bejárhatod. Antiparos majdnem pontosan a szigetcsoport közepén fekszik. Az alábbiakban ismertetjük a környék legfontosabb kikötőit.

  Antiparos Marina, Antiparos

  Ez egy aprócska kikötő, legfeljebb 2, 5 méteres merüléssel. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas kikötő csak alapszolgáltatásokat nyújt. Vízvételezési lehetőséget, valamint bárokat és éttermeket találsz itt.

  Naxos Marina, Naxos

  A 70 hajó fogadására képes kikötőben legfeljebb 20 méter hosszú vízi járművek köthetnek ki. A maximális merülés 5 méter. A hajószervizen túl a kikötőkben szokásos alapszolgáltatásokat találhatod meg itt.

  Apollonia Marina, Naxos

  Ez egy nagyobb kikötő Naxos északkeleti partján, a vele megegyező nevű városban. A legfeljebb 60 méteres hajók fogadására alkalmas, 4 méteres merülésű kikötőben alapszintű hajózási szolgáltatásokat kínálnak. Találhatsz még itt néhány éttermet és bárt is.

  Ayios Nikólaos Marina, Kea

  Kea szigetének fontos kikötője, közelében gyönyörű aranyszínű tengerpartok és kiváló horgászhelyek találhatók. 255 hajó egyidejű fogadására képes, ezek maximális hossza 50 méter. A kikötő vízmélysége legfeljebb 8 méter.

  Mérikha Marina, Kithnos

  Ez a picike kikötő nagyjából 30, legfeljebb 60 méteres hajó fogadására képes, vízmélysége pedig 8 méter. Közvetlen szomszédságában találhatók a helyi szállodák, éttermek, valamint az élénk éjszakai életet biztosító szórakozóhelyek.

  Ermoupolis Marina, Siros

  A picike Siros szigetének legfontosabb kikötőjében legfeljebb 60 méter hosszú hajók horgonyozhatnak le. A vízmélység itt 9 méter. Rengeteg szolgáltatás érhető el, köztük tankolási lehetőség és hajószerviz is.

  Paroikia Marina, Paros

  Paros legnépszerűbb kikötője. Legfeljebb 60 méteres hajók fogadására képes. Többek között tankolási lehetőséget, hajószervizt és áramellátást is kínálnak. A város nevezetességei, a legjobb hotelek és apartmanok, valamint remek tavernák és bárok várják a látogatókat a kikötő közvetlen szomszédságában. A kikötő mélysége maximum 3.5 méter.

  Tinos Marina, Tinosz

  Ez a közepes méretű kikötő Tinoszban, a szigettel megegyező nevű városban található. Az 5.5 méteres mélységű kikötőben legfeljebb 60 méter hosszú hajók köthetnek ki, melyek számára számos szolgáltatást kínálnak. Innen könnyen elérheted a sziget összes nevezetességét és tengerpartját.

  Mikonosz Marina, Mikonosz

  A Mikonosz szigetén, a szigettel egyazon nevű város kikötőjében legfeljebb 40 méter hosszú hajók köthetnek ki. Egyszerre 30 hajó horgonyozhat egyszerre. A vízmélység 4.5 méter. Szállodák, éttermek autókölcsönzők és egyéb szolgáltatások mellett hajószerviz is található itt.

  Athinios kikötő

  Santorini legnagyobb kikötője az Athinios, mely a sziget nyugati oldalán található. „Új kikötő” vagy „Thira kikötő” néven is ismert, több száz jacht lehorgonyzására alkalmas. Kiválóan felszerelt, víz, villamos energia, étterem és üzemanyagtöltő állomás is a rendelkezésedre áll. A kikötő nagyon forgalmas, különösen a nyári főszezonban.

  Skala kikötő

  Ez a régi kikötő, mely a Santorini turisztikai központjának számító Fira nevű település alatt található. Legfőbb jellemzője, hogy kis méretű, így a nagyobb hajók itt nem horgonyozhatnak le. Utóbbiak utasait vízi taxival szállítják a szárazföldre. Innen a települést 600 lépcsőfokon keresztül érheted el, melyet gyalogosan, felvonóval, esetleg szamár- és öszvérháton tudsz megtenni. Ha megéheznél, a kikötőben vannak éttermek, tavernák, a kis üzletekben pedig ajándéktárgyakat vagy hagyományos helyi termékeket is vásárolhatsz.

  Ammoudi kikötő

  A festői Ammoudi Santorini északnyugati partján fekszik, Oia mellett, Firastól körülbelül 13 km-re. Kis kikötőjét akár 20 méter hosszú jachtok is igénybe vehetik. A vízparton hagyományos haltavernák közül választhatsz, ahol megkóstolhatod a friss halakat és a helyi receptek alapján készült ízletes fogásokat.

  Vlychada kikötő

  A közelmúltban átadott Vlychada Santorini legvédettebb kikötője. Akár 25 méter hosszú hajók lehorgonyzására is alkalmas. A mélység 4 méter. Van víz, villamos energia és benzinkút; a part mentén bárok, éttermek is várnak.

  Az aprócska Antiparos szigete számtalan nyugodt tengerparttal vár! Rövidebb hajós kirándulások és túrák számára nagyszerű kiindulópont Paros és Naxos közelsége miatt. Ha valódi nyugalmat szeretnél élvezni, hajózz el Antiparos-ból a Kis-kükládok szigetekre is! Olvass tovább ha másik hajós úti cél a Kükládokon, vagy hajóbérlés a Kükládokon érdekel.

  Antiparos időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Antiparos maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Antiparos
  szelerosseg Antiparos

  Antiparos szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Antiparos esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Antiparost!

  1.nap Antiparos– Parikia (Paros) 7, 79 km (4, 84 mi), 2.nap Parikia (Paros) – Naxos 31, 22 km (19, 40 mi), 3.nap Naxos – Donoussa 44, 95 km (27, 93 mi), 4.nap Donoussa – Katapola (Amorgos) 31, 85 km (19, 79 mi), 5.nap Katapola (Amorgos) – Koufonisia (Koufonisi) 25, 70 km (15, 97 mi), 6.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 7.nap Iraklia – Despotiko – Antiparos 64, 26 km (39, 93 mi)

  hajóbérlés Antiparosban

  1.nap Antiparos – Parikia (Paros) 7, 79 km (4, 84 mi), 2.nap Parikia (Paros) – Naxos 31, 22 km (19, 40 mi), 3.nap Naxos – Donoussa 44, 95 km (27, 93 mi), 4.nap Donoussa – Koufonisia (Koufonisi) 26, 02 km (16, 17 mi), 5.nap Koufonisia – Schoinousa – Iraklia 17, 43 km (10, 83 mi), 6.nap Iraklia – Ios 33, 26 km (20, 67 mi), 7.nap Ios – Agia Eirini, Therasia – Thira port (Santorini) 41, 96 km (26, 07 mi)

  antiparosi hajóbérlés

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét.
  Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Antiparosban, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt az antiparosi hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Antiparosról, Antiparos időjárása. Meríts ihletet az antiparosi hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el az antiparosi vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Antiparosban: Keress hajót a Hajóbérlés Antiparosban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.