Nem számít, hogyha valaki csak most ismerkedik a hajózással, vagy már sok éves tapasztalattal rendelkezik. Tortolán olyan nyaralásban lesz része, ami semmihez sem fogható. Tortola a Brit Virgin-szigetek legnagyobb és legnépesebb szigete, ahol a körülmények szinte egész évben adottak a vitorlázáshoz. Meleg az idő és a tenger, amiket állandó szellők frissítenek. A kikötők és a szigetek között rövidek a távolságok, hajóutunk pihentető, mégis látványos lesz. Csodaszép partok, káprázatos búvárhelyek, pazar éttermek és pörgős bárok várnak. Tortola egy igazi tengerész mennyország.

Keress több, mint 350 desztinációban világszerte!

Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

Nem találtad meg a számodra megfelelő hajót?

Szakértőink segítéségét kérnéd a megfelelő eredményhez? Küldd el nekünk igényeidet és mi megtaláljuk a számodra ideális yachtot!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a (+36) 20 468 2804-es telefonszámot.

  Tortola elhelyezkedése

  Tortola a Brit Virgin-szigetek legnagyobb szigete. Körül-belül száz kilométerre fekszik Puerto Ricotól. A szigetcsoport a Kis-Antillák része. Ez az Atlanti-óceán és a Karib-tenger határa. Tortolát vulkanikus tevékenységek formálták. Egy hosszú hegyláncolat alkotja, amit egy átlós völgy keresztez. Legmagasabb pontja a Crowning Tortola, ez 543 méter. Fővárosa Road Town, ami a terület hajós központja is egyben. Itt van a környék egyik legnagyobb belépő kikötője (port of entry). A sziget keleti végénél fekszik a Beef -sziget, ami otthona a szigetlánc elsőszámú nemzetközi repterének. A két szigetet a Queen Elisabeth Bridge köti össze. Tortola elhelyezkedésének és éghajlatának köszönhetően kiváló hajós terület, könnyen eljuthatunk az Amerikai Virgin-szigetekre, Puerto Ricoba vagy a Szélcsendes-szigetekhez.

  Tortola története

  Tortola első lakosai amerindiánok voltak, a venezuelai Ciboney törzsből, akik időszámításunk előtt 300 körül telepedtek itt le. Kolombusz volt az első európai, aki a Tortolára lépett, 1493-ban. A hagyomány úgy tartja, hogy ő nevezte el a szigetet (vadgalamb) nevet, de valójában eredetileg Santa Anának hívta. Holland gyarmatosítók kezdték el a Tortolához hasonlító, Ter Tholen elnevezést használni. Csak a tizenhatodik században vált hivatalossá a Tortola név, amikor angol kézre került a terület. A britek ültetvénygyarmattá tették a szigetet, így a következő kétszáz évben a cukornádipar és a rabszolgaság határozta meg történelmét. A rabszolgaság eltörlését követően a gazdaság visszaesett, a földtulajdonosok nagyrésze elhagyta a területet. Tortola és a britek között főként a politikai kapcsolat maradt már csak fent. Jelenleg a sziget gazdasága az idegenforgalomra épül.

  Tortola éghajlata

  Tortolán az időjárás trópusi. Egész évben meleg van, de az uralkodó passzátszelek némileg hűtik. Jellemzően a decembertől márciusig tartó időszak enyhébb, ekkor az átlaghőmérséklet 24-25 °C. Május és október között nagyobb a forróság, ilyenkor a napi átlag 28 °C körüli. A száraz évszak januártól áprilisig tart, azon belül is a legszárazabb a február és a március. Nagyobb esőzések májustól decemberig vannak. A hurrikánszezon júliustól októberig tart, ilyenkor előfordulhatnak erős szelek és heves esőzések is. A tenger egész évben meleg, átlagosan 27 °C. A vitorlásszezon a december és április közötti időszak. Ilyenkor nincs akkora forróság és kevesebb eső esik, valamint kisebb a trópusi viharok és hurrikánok kockázata is. A téli hónapokban a szél északkeleti irányú, februárban kelet felé halad és júniusra délkelet felé vált. Általában 28-38 km/h erősségű.

  Főbb látnivalók Tortolán

  Tortolát első sorban a csodaszép homokos tengerpartok, a gyönyörű zöld erdők és a hajókkal teli kikötők jellemzik. A nyugat-indián múlt és a modern jelen ötvöződik, többszáz éves romokkal és luxus üdülőkkel. Tucatnyi pompás strand és búvárhely található, szinte minden öbölben, illetve számos lehetőség van vízisportokra és horgászatra. Van jó pár kirándulóhely, mint például a Sage Mountain vagy a Bat Caves, de érdemes a közeli szigetekre is ellátogtani. Az Indians, a Salt -sziget és a Great Camanoe kedvelt úti célja a tortolai turistáknak. Ha a szárazföldön szeretnénk kicsit körbe nézni, az O’Neal Botanic Gardenben rengeteg veszélyeztett és egzotikus növényt csodálhatunk meg. Továbbá ellátogathatunk, a Lower Estate Sugar Museumba, a Fort Burthöz, a Mount Healthy Windmillhez, a Callwood Rum Distillerybe, vagy a BVI Folk Museumba.A fővárosban számos színes üzlet, étterem, bájos kávézó, illetve sok-sok építészeti és történeti emlék várja a vendégeket.

  Tortola gasztronómiája

  Ha kifejezetten Tortola saját ízeit akarjuk megismerni, keressük fel a sziget tradícionális helyeit. Ezekben az éttermekben többszáz éves indián receptekkel dolgoznak. Számos autentikus ételt kóstolhatunk meg. Az egyik ilyen különlegesség a roti, ami egy laposkenyér (flatbread), hússal töltve. Ez a helyi street food. A sziget egyik leghíresebb zöldsége az okra, és különböző gyümölcsös desszerteket is találunk az éttermek kínálataiban. Nagyon sokféle halételük van. Az egyik az ’Old wife’, ami egy ízletes halfilé, zöldségekkel és gyümölcsökkel készítve. De ehetünk halas palacsintát, cápát, sügért, wahoo-t, mahi-mahit, tonhalat, sütve, főzve vagy levesbe. Az italok közül a fekete, és a Bush tea a legnépszerűbb, az utóbbit, a szigeten kívül máshol nem igazán lehet kapni. Az alkoholos italok közül a rum a sziget sajátja, melyek közül a Pusser és Cruzan a leghíresebb. Rengetegféle koktélt ihatunk, melyeket legtöbbször a helyi gyümölcsök levéből készítenek.

  Strandok Tortolán

  Smuggler’s Cove

  A Smuggler’s Cove Tortola keleti végén fekszik. Ezt tartják a sziget egyik legszebb strandjának. Eléggé félreeső helyen van, így megközelíteni legegyszerűbben gyalog vagy hajóval tudjuk. Szinte sosincs nagy tömeg, ezért nyugodt és festői a part.

  Long Bay

  A Long Bay, ahogy a neve is utal rá, egy hosszú, másfél kilométeres partszakasz, Tortola keleti oldalán. Két része van, a Long Bay East (Beef -sziget felől) és a Long Bay West (Tortola felől). A keleti szakaszon, gyönyörű a táj, békés a tenger, és a helyiek kedvenc strandja.A nyugati rész szintén nagyon szép, egy homokos sétány vezet rajta végig, ami tökéletes egy romantikus sétához.

  Josiah’s Bay

  A Josiah’s Bay a sziget északi oldalán fekszik. Az öböl egy farmhoz tartozik, ezért gyakran találkozhatunk napozó tehenekkel a közelben. A helyi szörfösök egyik kedvenc strandja, mivel kevesebben ismerik, és sosincs nagy tömeg.

  Apple Bay

  Az Apple Bay Tortola nyugati partján található. A szörfösök egyik kedvenc strandja, nagyon jó hullámokat lehet kifogni. A környék egyik legjobb full moon partiját is itt tartják. Péntek esténként a helyi lakosok halat sütögetnek, a bárokban és éttermekben pedig élő zenével mulattatják a vendégeket.

  Brewer’s Bay

  A Brewer’s Bay Tortola északi részén fekszik, és hajóval könnyen megközelíthető. Régen a környéken cukorültetvények voltak és szeszfőzdék, ezért a pazar strandon kívül, izgalmas romokat is találunk itt. Látványos zátonyainak köszönhetően kedvelt búvárhely.

  Kikötők Tortolán

  Tortola minden részén pompás öblök vannak, melyekben kiváló full-service kikötők várják a hajósokat. De nem muszáj minden esetben ezeket használnunk. A szigeten számos helyen találhatunk bójákat is, ahol rögzíthetjük a hajót. Előfordulhat, hogy ezek a BVI National Park Trust bójái, amiket különböző színekkel jelöltek, mutatván, hogy milyen hajók vehetik igénybe. Ezeken a helyeken nagyon óvatosan horgonyozzunk le, hogy ne károsítsuk meg a törékeny korallzátonyokat. Ha nem találunk kikötőbóját, lehorgonyozhatunk a homokos területeken. De lássuk, melyek a legjobb kikötőhelyek Tortolán és környékén.

  Nanny Cay

  Nanny Cay Tortola déli partján fekszik, és egy rövid híd köti össze őket. Valamivel több, mint három kilométerre fekszik a Burt Pointtól. Ebben a kikötőben lehetőségünk van a hajó kihúzására és minden egyéb szolgáltatásra. A Nanny Cay Marinában háromszázhúsz hajóhely áll rendelkezésre, százhúsz a külső részen és kétszáz belül. Mindkettőben biztosítanak üzemanyag, illetve elektromos áram hozzáférést. A belépéshez egy keskeny csatornán kell végig haladnunk. A környéken találunk kisebb éttermeket, szupermarketet és egyéb butikokat.

  Road Harbour

  Road Town Tortola fővárosa, és a Brit Virgin-szigetek hajós központja. A kikötőbe a Sir Francis Drake csatornán keresztül tudunk belépni. A Road Harbour számos jachtkikötő otthona, amik teljeskörű szolgáltatást és szállást is kínálnak. Itt van a Road Reef Marina, a Fort Burt, valamint a Wickham’s Cay I és II. A Road Reef Marina és a Fort Burt a nyugati oldalon fekszik, a Wickham’s Cay pedig északon. Itt több mint százhúsz hajóhely áll rendelkezésre, és közel van Road Town belvárosa. Sok hajós innen kezdi útját, amikor a Brit Virgin-szigetekre látogat.

  Cane Garden Bay

  A Cane Garden Bay egy pazar rögzítőhely, Tortola északi partján, gyönyörű stranddal. Könnyű bejutni és nagyméretű horgonyzóterülettel rendelkezik. Nagyon sok kikötőbója van, és biztonságos a tartás. Ha éjszakára szeretnénk lehorgonyozni, érdemes minél előbb megérkezni, elég hamar megtelik a hely. Ha sekélyebb merülésű a hajónk, dél és délnyugat felé is találhatunk helyeket. A mélység átlagosan négy és hat méter közötti. Az öblöt mesés hegyek veszik körül, és némelyik étteremben esténként élő műsorral szórakoztatják a vendégeket. Sok hajós kedvenc kikötője.

  Fat Hog’s Bay

  A Fat Hog’s Bay Tortola keleti partján található, Parham Townnál. Mindkét öbölben nagyon jó rögzítőhelyek vannak, amik éjszakai horgonyzásra is megfelelőek. Megközelíteni ezt is a Sir Francis Drake csatornán tudjuk, a bejáratot két bója jelöli. A kikötőben, a zátonyok mögött nagyon jó a védelem és a tartás. A víz mélysége viszonylag sekély, három és négy méter közötti. A kikötőben (harbour) három jachtkikötő (marina) kapott helyet, a James Young, a Penn’s Landing és a Harbour View. A James Youngban és a Harbour View-ban tudunk tankolni, valamint vizet és jeget szerezni.

  Soper’s Hole

  A Soper’s Hole Tortola nyugati végén található. A belépés egyszerű és elég széles a rendelkezésre álló hely. A torkolat és a védelem nagyon jó. A terület legtöbb részén vannak rögzítésre alkalmas pontok, a legtöbb kelet-északkeleten. A Soper’s Hole Wharf and Marina egy olyan kikötő komplexum, ahol egy helyen juthatunk hozzá minden szolgáltatáshoz. Van itt üzemanyag, víz, jég, és egy remek szupermarket, ahol bármit meg tudunk venni. A Frenchman’s Cay nyugati oldalánál találunk egy csónak kikötőt is. Ez egy gyönyörűszép hely, színes dizájnnal.

  Norman -sziget

  Norman Islenden az egyik legnépszerűbb kikötő a Bight. Ez egy remekül védett öböl, és a környezet is nagyon idilli.A sziget északi partján fekszik. Innen nem messze van egy másik kiváló rögzítőpont, a Kelly’s Cove. Az adottságai hasonlóan jók, viszont békésebb. A Treasure Point és a Privateer Bay a Bighttól nyugatra van, de itt csak nappali kikötésre van lehetőség. A Bensures Bay és a Soldier Bay a sziget északi oldalán lévő horgonyzóhelyek. Mindegyik egy kisebb és békésebb hely, jó védelemmel. Egyedül az északi szelek okozhatnak gondot, ebből a szempontból a Soldier Bay valamivel védettebb. A Monkey Bay Norman -sziget déli rögzítőhelye, ahol kicsit durvábbak a körülmények. Nappali rögzítésre kiváló, és megfelelő kondíciók között éjszakára is. A szigeten szinte mindenhol figyeljünk és vigyázzunk a korallokra, illetve azokon a területeken, ahol strandolók vannak, kerüljük a motor használatát.

  Cooper -sziget

  Cooper -szigeten a Manchioneel Bay az elsőszámú horgonyzóterület. Az sziget északnyugati oldalán van, a Road Harbourral szemben. A többi kikötőhöz képest nyitottnak tűnhet, de mégis meglepően jól védett és a tenger is békés. Közvetlenül a part mentén viszont elég sekély a víz, körül-belül két méter.Eléggé közkedvelt hely, így hamar megtelik hajókkal. Egy másik jó rögzítőhely a Hallovers Bay, ami a sziget üdülőjétől kissé délre fekszik. Ez egy nyugodtabb öböl, nagy homokos területtel.
  Ha Tortolán hajózunk, mindenképp látogassunk el minél több helyre, hiszen a sziget minden része fantasztikus. Gyönyörűek a strandok, kiválóak a kikötők és hatalmas a vendégszeretetet. Ha körutat tervezünk, legyen az hosszabb, vagy rövidebb, Tortola lesz a tökéletes kiindulópont. Find BVI sailing routes, vagy válassz másik British Virgin -szigetek hajóbérlés

  – weather diagram picture –
  Tortola időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Tortola maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa tortola
  szelerosseg tortola

  Tortola szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Tortola esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Tortolát!

  1.nap Nanny Cay, Tortola – The Bight, Norman -sziget 9.70 km (6.02 mi), 2.nap The Bight – Hallovers Bay, Cooper -sziget 16.35 km (10.16 mi), 3.nap Hallovers Bay – Trellis Bay, Beef -sziget 10.90 km (6.77 mi), 4.nap Trellis Bay – Scrub -sziget 2.20 km (1.37 mi), 5.nap Scrub -sziget – Cane Garden Bay 18.90 km (11.74 mi), 6.nap Cane Garden Bay – Jost van Dyke, Great Harbour 10.40 km (6.46 mi), 7.nap Jost van Dyke – Soper’s Hole – Nanny Cay 18.90 km (11.74 mi).

  hajoberles tortolan

  1.nap Nanny Cay – Peter -sziget, Little Harbor 6.35 km (3.94 mi), 2.nap Peter -sziget – Manchioneel Bay, Cooper -sziget 10.70 km (6.65 mi), 3.nap Manchioneel Bay – Marina Cay 9.05 km (5.62 mi), 4.nap Marina Cay – Leverick Bay, Virgin Gorda 17.00 km (10.56 mi), 5.nap Leverick Bay – Anegada, The Settlement 24.65 km (15.32 mi), 6.nap Anegada – Guana -sziget – Jost van Dyke, Little Harbor 51.35 km (31.91 mi), 7.nap Jost van Dyke – West End Tortola – Nanny Cay 16.00 km (9.94 mi)

  tortolai hajoberles

  Olvass tovább ha tortolai vitorlázás, vagy BVI vitorlázás érdekel

  Tekintsd meg bérelhető hajóinkat és kezdd meg álmaid nyaralásának tervezését. Foglalj előre, ezáltal biztosítva a keresett helyszínt és időpontot, vagy használd ki a last-minute vitorlás bérlés nyújtotta előnyök egyikét. Kínálatunk nagyságának és változatosságának köszönhetően, könnyen megtalálhatod a tökéletes hajót, legyél kezdő-, haladó-, vagy tapasztalt hajós. Fedezd fel a tökéletes úti célt, válassz egy hajót és oldalunkon azonnal ellenőrizheted annak elérhetőségét.
  Töltsd nyaralásodat egy olyan helyen, ahol összekötheted a strandolás élményét számos egyéb programlehetőséggel, mint például a közeli természeti látnivalók felfedezése, vagy a desztináció nyújtotta szórakozási lehetőségek.

  Hajóbérlés Tortolán, 4 egyszerű lépésben:

  1. Bővebb információt a tortolai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Tortoláról, Tortola időjárása. Meríts ihletet a tortolai hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a tortolai vitorlázás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Tortolán: Keress hajót a Hajóbérlés Tortolán fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)
  3. A „Tovább” gombra kattintva megtekintheted a választott hajó részletes adatait és az igényelhető extrákat. Az oldal alján lévő naptárban találod a hajó összes foglalható, még szabad időpontját. A naptár szabad időpontjára kattintva 3 lehetőséged van: Küldj ajánlatot (a rendszer ajánlatot küld neked emailben, amiből később opciót helyezhetsz el, vagy azonnal foglalhatsz), Opciót helyezek el (3-5 napra kötelezettség nélkül, lefoglalhatod magadnak a hajót), és a Azonnal foglalok megnyomásával azonnali foglalást tehetsz. Minden a keresőben megjelenő adat valós idejű!
  4. Amennyiben nem találtál az elvárásaidnak megfelelő hajót, keress bizalommal minket, mivel sokkal több hajóhoz van hozzáférésünk az oldalon listázottaknál.

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: SEGÍTS VÁLASZTANI

  A megkeresés elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Aktív-, vagy pihenéssel teli vakációt szeretnél? Természeti csodák felfedezésére , kulturális feltöltődésre szomjazol? A BoatTheGlobe a legjobb útvonalakat kínálja, egy kényelmes foglalási metódussal. Bármilyen kérdés felmerülése esetén, keress bennünket bizalommal. Amennyiben nem találod a megfelelő hajótípust, vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk megtalálni a legjobb megoldást.