Maó-Mahón a Baleári szigetek keleti tagjának, Menorcának a központja. Évezredes kultúrával rendelkezik, sokszínűségét a mai napig megőrizte. Az UNESCO Bioszféra rezervátumok tagja, mert érintetlen természeti környezetét a mai napig megőrizte. A számos szűz part és öböl mellett, rengeteg bennszülött fajjal rendelkezik, melyek szigorú védelem alatt állnak. A sziget számtalan felfedezni való kalandot kínál. Maó-Mahón egy fjordban fekszik, melya Földközi-tengerlegnagyobb természetes kikötője.

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

Fountaine Pajot Isla 40 - 3 cab. (2022)

Maó-Mahón, Spain (Katamarán)

Berths
8

Cabins
3 + 0

Draught
3.28 ft

Capacity
8

Size
39.37 ft

Engines
1X-hp

Air conditioner
Watermaker
Electric windlass
Autopilot
Electric Toilettes
Electric Winch

5 050EUR

 

2022-12-10 - 2022-12-17

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

NEM TALÁLTAD MEG? Végpont
+
A telefonszám tagolásához használj szóközt!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a hajók többsége minimum 7 éjszakára bérelhető (szombattól-szombatig)!
A mezők kitöltése kötelező
FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen [email protected] keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

Maó-Mahón elhelyezkedése

Maó-Mahón a Földközi-tenger nyugati részén helyezkedik el, Menorca szigetén. Menorca a Baleári-szigetcsoport második legnagyobb tagja, mely Mallorcától keletre fekszik. Maó-Mahón Menorca keleti végében, egy természetes öböl partján épült. Lakossága körülbelül 30.000 fő, a helyiek a katalán egyik változatát, a menorquít beszélik. Természetesen spanyolul is értenek, de ez inkább a beköltözőkre igaz. Sugaras elrendezésű utcái hosszú történelméről vallanak. Itt található a Földközi-tenger legnagyobb kikötője.

Maó-Mahón történelme

A város első említését i.sz. 200 körülre teszik. A történet szerint Mago, a karthágói Hannibal hadvezér testvére alapította. A 20. században feltárt lelőhelyek viszont arról árulkodnak, hogy már 4000 évvel ezelőtt is település volt e helyen. A szigeten mintegy 1500 megalitikus maradvány van, mely egy korai fejlett népre utal. Talayotikus kultúrának nevezték el e hatalmas sziklatömbökből építő nép örökségét. De térjünk vissza a karthágói hódítókhoz! Miután csillaguk leáldozott, főniciai hajósok vették birtokba ezt a csodás várost. Élénk kereskedelem folyt a kikötőben. Később Róma vette át a hatalmat, és hadiflottáik népesítették be a mahóni fjord vizét. A Római Birodalom bukása után számtalan fosztogató népség találta meg ezt a természetes menedéket. A középkor mozgalmas évszázadai is nyomot hagytak a szigeten. Spanyol, francia és arab fennhatóság alatt is volt. A 18. században a britek felügyelték innen a Földközi-tengert, de végül a spanyol korona szerezte meg magának. Innentől kezdve béke és nyugalom költözött Maó-Mahónba.

Maó-Mahón időjárása

Maó-Mahón éghajlata tipikus mediterráni. Az évi középhőmérséklet 17-20°C között van. A tél jellemzően enyhe, de csapadékos. Ilyenkor 10-16°C között mozog a hőmérő szála, és sokszor erős szél tapasztalható. A szigetnek nincsenek jelentősebb domborzati elemei, így az észak-északkeleti szél erősen éri. Maó-Mahón egy kicsit védettebb helyen van, így itt mérsékeltebb a légmozgás. Nyáron viszont kitűnő az idő, sőt! Júniustól szeptemberig igazi forróság köszönt be, szinte zavartalan napsütéssel. Napközben mindig 30°C felett van, és éjjel sem hűl le nagyon a levegő. Ilyenkor ritka az eső és a szél is csillapodik, kimondottan kellemes lesz.

Maó-Mahón látnivalói

Mercat de Peix

A város legnagyobb halpiaca! Kihagyhatatlan élmény, és persze egy csomó finomságot szerezhetsz be. Hajnaltól kezdve ott találod az árusokat a friss fogással. Garnéla, homár, kagyló, apró rákok, polip, tonhal és ezernyi kulináris csoda várja a vásárlókat.

Iglesia Santa Maria

Maó-Mahón főterén áll ez a 14. századi alapokra épült templom. Fennkölt dísze a főtérnek, letisztult külseje pedig visszafogott erőt tükröz. Belső tere neogótikus stílusban épült. A szentmisék és koncertek alkalmával egy 200 éves orgona hangja tölti be a termet.

Illa del Rei

Illa del Rei egykor brit katonai kórháznak adott helyet. A gyönyörű épület látogatható. A kórház mellett egy 1500 éves kora keresztény bazilika alapjai is láthatók még.

Talayot de Torello

Maó-Mahón mellett pontosan egymásra illesztett kövekből temetkezési helyeket tártak fel. Kötőanyag nélkül építették ezeket a gúla alakú épületeket 4000 évvel ezelőtt. Különös érzés e romok között időzni egy kicsit, mert alkotói az ismeretlen múlt részei.

Maó-Mahón strandjai

Cala Pedrera

Santa Ana és Sol del Este között bújik meg ez a kis strand a mahóni öbölben. Fából ácsolt partja nagyon hangulatos. Feküdj ki a deszkákra és napozz, vagy csobbanj egyet a türkizkék vízben!

Sant Felipe Beach

Cala Pedraratól tovább haladva keletre van még egy csodás kis öböl. A közelében egy több száz éves brit erőd áll. Puha, világos homokja és sekély ragyogóan tiszta vize van.

Cala Rafalet

S’Algar közelében Maó-Mahóntól nem messze van ez a szűk kis öböl. Egy patak befolyásánál alakult ki. Férőhely szinte csak pár ember számára van, de hidd el a látvány felülmúlhatatlan. Sziklás medrében színes tengeri élőlények tanyáznak, és a víz teljesen áttetsző.

Cala Alcaufar

Maó-Mahóntól néhány kilométerre Alcaufar városkája is csodaszép fürdőhelyet rejt.A kis öböl természetes kikötőként is szolgál, ezért ki csónakok ringatóznak vizén.

Cala des Murtar

Ha északra indulsz Maó-Mahóntól, akkor az első strand lesz Cala Murtar. Itt sötét színű a homok, mert a sziget északi része más kőzetekből épül fel. Itt is kristálytiszta, áttetsző a víz.

Cala Mesquida

A következő öböl a Cala Mesquida. Széles, félkör alakú strandja minden infrastruktúrát nélkülöz, de varázsa is ebben rejlik. Lassan mélyülő partja tökéletes választás kisgyermekes családok részére.

Es Grau Beach

A S’Albufera des Grau természeti park szélén található ez az öböl. Ez is a nemzeti park része, így szigorúan védett, de fürdőzés megengedett. Gyönyörű homokos partja sekély, és gazdag az élővilága.

HajóbérlésMaó-Mahón-ban

Marina de Mahon

Teljes felszereltséggel rendelkezik. 24 órás szolgálat, áram víz és üzemanyag vételezési lehetőséggel. Autó bérelhető a kikötőben, illetve vendéglátóhelyek is helyben kínálják szolgáltatásaikat. 165 férőhellyel várják a maximum 50 méteres hajókat.

Marina Deportiva de Menorca

Ebben a kikötőben kisebb hajókat fogadnak, maximum 6 méteres hosszig. A 230 horgonyzóhely 24 órában foglalható. Itt is teljes infrastruktúrával fogadják az érkezőket, az alapszolgáltatásokon kívül mosoda és taxi is van. Kattints ha másik hajós úti cél Menorcán, vagy másik menorcai hajóbérlés érdekel.

Mao-Mahon időjárása

Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Maó-Mahón maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

szelrozsa Mao-Mahon
szelerosseg Mao-Mahon

Maó-Mahón szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Maó-Mahón esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

Bérelj hajót és fedezd fel Maó-Mahón-t!

1.nap Maó-Mahón – Es Grau 17.46 km (10.85 mi), 2.nap Es Grau – Addaya 13.31 km (8.27 mi), 3.nap Addaya – Fornells 11.82 km (7.34 mi), 4.nap Fornells – Platges de Fornells 5.14 km (3.19 mi), 5.nap Platges de Fornells – Cala Pregonda 11.97 km (7.44 mi), 6.nap Cala Pregonda – Cala Morell 24.94 km (15.50 mi), 7.nap Cala Morell – Cala en Bosch – Maó-Mahón 80.35 km (49.93 mi). hajoberles mao mahonban

Olvass tovább ha Maó-mahóni vitorlázás érdekel

1.nap Maó-Mahón – Cala en Porter 27.95 km (17.36 mi), 2.nap Cala en Porter – Son Bou 6.74 km (4.19 mi) 3.nap Son Bou – Cala Galdana 11.74 km (7.30 mi) 4.nap Cala Galdana – Port de Pollença 75.63 km (46.99 mi), 5.nap Port de Pollença – Alcúdia 22.87 km (14.21 mi), 6.nap Alcúdia – Colonia de Sant Pere 19.48 km (12.10 mi), 7.nap Colonia de Sant Pere – Cala Ratjada – Maó-Mahón 107.17 km (66.59 mi) mao mahoni hajoberles

Több menorcai hajós útvonaltervező.

  1. Bővebb információt a Maó-Mahón-i hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Maó-Mahón-ról, Maó-Mahón időjárása. Meríts ihletet a Maó-Mahón–i hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a Maó-Mahón-i hajózás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Maó Mahón-ban: Keress hajót a Hajóbérlés Maó Mahón-ban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

BoatTheGlobe