Ciutadella már évezredek óta az utazók biztos kikötőpontjaként szolgál a Földközi-tengeren. A csodálatos város sok felfedezendő titkot rejt a Menorcára látogatóknak. Számos történelmi látnivaló akad az elmúlt több ezer évből. Fesztiválok színesítik a nyár mozgalmas hónapjait. A katalán nyelvet beszélő szigetlakók nagyon barátságos és nyitott emberek. Több száz apró öböl tagolja Menorca partjait, és nagy részük természetes strandként is funkcionál. Ezen a tájon kiléphetsz a szürke hétköznapokból, és elfelejtheted a napi gondokat.

Úticél megváltoztatása

Távolság

Opció figyelmen kívül hagyása

Kezdődátum

Időtartam

Rugalmasság

Kabinok száma

Férőhelyek

to

Típus

Szolgáltatástípus

Hossz

to

Felszereltség

Air conditioner
Watermaker
Generator
Electric windlass
Outboard Motor
Autopilot
Bowthruster
Electric Toilettes
WiFi
Solar Panel
GPS
Electric Winch

Model

Keresés

Sort by:

A MEGADOTT PARAMÉTEREKKEL NINCSEN MEGJELENÍTHETŐ HAJÓ?

Jóval több hajóhoz van hozzáférésünk, mint ami az oldalunkon megjelenik.
Töltsd ki a formot és megkeressük a számodra megfelelő hajót.Csak hajóbérléssel foglalkozunk, 
1 napos hajóutak szervezésével NEM!

  A mezők kitöltése kötelező

  FIGYELEM: Kérésed fontos számunkra. Amennyiben az űrlap beküldése után a weboldal nem kerül átirányításra és nem kapsz visszaigazoló e-mailt (ellenőrizd a spam mappát is), frissítsd az oldalt, töltsd ki ismét az űrlapot és küldd el megint! Abban az esetben, ha az újbóli próbálkozásod is sikertelen, vedd fel a kapcsolatot velünk e-mailen info@boattheglobe.hu keresztül, vagy hívd a +36 30 311 3328-as telefonszámot.

  Ciutadella elhelyezkedése

  A Földközi-tenger nyugati részén található a Balerári-szigetcsoport. Ennek egyik tagja Menorca szigete. A sziget nyugati végében áll Ciutadella városa. Egy nagyon keskeny, hosszú fjord végében épült a település több ezer évvel ezelőtt.Kikötője itt került kialakításra, mely ma már a város életének a központja. Megőrizte középkori báját, évszázados házai között kis kövezett utcák kanyarognak. A szóban forgó város közelében számos strand, természeti látnivaló és történelmi emlék várj a látogatókat.Az egész sziget az UNESCO Bioszféra rezervátum tagja az egyedülálló élővilága miatt. A szigetlakók alapvetően szeretnék megőrizni a természet érintetlenségét, ezért a legnagyobb tisztelettel fordulnak környezetük felé. Ha Ciutadellában jársz, megtapasztalhatod az ember és környezet harmónikus együttélését!

  Ciutadella történelme

  A város hivatalos alapítását körülbelül 2000 évvel ezelőttre datálják, de a legújabb régészeti ásatások ennek ellentmondanak. A karthágói alapítók előtt már lakott volt a sziget. Egy ismeretlen nép élt itt, akik ismerték a hajózás tudományát, és hatalmas kőtömbökből építkeztek. Roppant méretű több tonnás sziklákat faragtak ki és állítottak egymásra. Lakóházaik kötőanyag nélkül készültek, mérnöki pontossággal illesztették össze a köveket. I.sz. 200 körül más népek jelentek meg a történelem színpadán. Karthágói alapítók, föníciai kereskedők, majd a római hódítók. A környező kultúrák szinte mindegyike megfordult itt. Mórok emeltek mecseteket, britek erődöket, spanyolok őrtornyokat. A 19. század elején eldőlt a játszma: Ez a paradicsomi kis sziget a spanyol korona éke lett. Beszélt nyelvük a katalán, a spanyolt is természetesen használják.

  Ciutadella időjárása

  A sziget a mediterrán éghajlati szélességen fekszik. Ebből adódóan klímája klasszikus: enyhe tél-forró nyár. Télen az átlaghőmérséklet sosem süllyed 15 fok alá, és sok a csapadék. Jellemző az erős északi szél, mivel a sziget gyakorlatilag lapos. Legmagasabb pontja 348 méter, így a vihar akadály nélkül halad keresztül mindenen. Ennek látható bizonyítéka az idős olajfák megdőlt törzse. A nyár viszont annál fantasztikusabb! Nagyon meleg van, a napi középhőmérséklet 28°C körül mozog. Sok a napsütés, és gyakorlatilag nincs csapadék. A szél is enyhül, de a vitorlázók szerencséjére nem szűnik meg teljesen. Az idő a légmozgás miatt egyáltalán nem érezhető fülledtnek, habár a páratartalom elég magas ilyenkor.

  Ciutadella látnivalói

  Ciutadella óvárosa

  A település központja a kikötő körüli rész. Nem csoda, hogy így alakult, hiszen a kereskedelem itt virágzott. Ide épültek a hajósokat kiszolgáló épületek, majd később a városháza és a paloták is. A Placa des Born ikonikus része a Ciutadellának, az előbb említett épületeknek ad helyet. A Cathedral Menorca és számos múzeum található ebben a városrészben. Minden utcácskában hangulatos kávézók és éttermek vannak, ahol a sziget jellegzetes gasztronómiáját is megkóstolhatod.

  Piacok

  A Mercat Municipal egy nagyon hangulatos kis piac a Placa de la Libertat mellett. A helyi termelők hangosan kínálják a friss húst, sajtot, zöldséget és idénygyümölcsöt. A halárusoknál válogathatsz a hajnalban kifogott zsákmány között. Házi tészta, kézműves sör, bor és bőráru színesíti a kínálatot.

  Torretrencada Talayots

  Ciutadellától mintegy 6 kilométerre fekszik ez az ősi település. Kőből rakott kerítés és háza alapok látszanak még 4000 év távlatából is. Sziklába faragott sírgödrök fekszenek a területen. Óriási téglalap alakú kőtömbök állnak egymáson a vélhetően vallási céllal létrehozott központban. Mintha az óriások játszótere lenne!

  Ciutadella strandjai

  Cala Galdana

  Cala Galdana egy csodaszép, félkör íves öbölben bújik meg. Menorca délnyugati felé, Ciutadellától 15 kilométerre fekszik. Hosszú, homokos partja hívogató a felfrissülésre vágyó utazónak. Vize gyönyörű tiszta, még a főszezonban is.Minden infrastrutúrával rendelkezik, hiszen a sziget legszebb üdülőhelye ez a város! A strand mellett szállodák, éttermek és bárok sorakoznak, boltot is könnyen találsz. Kenut, kajakot, vagy vizibiciklit is bérelhetsz, hogy felfedezd a közeli szűk öblöcskéket. Cala Mitjana és Cala Macarella érintetlen partjai csak pár száz méterre fekszenek Cala Galdanatól. Ezeket is keresd fel, ha arra jársz, mert vadregényes környezetük felejthetetlen élmény lesz!

  Cala Santandria

  Kisebb öböl, de annál szebb! Ciutadella mellett találod meg Cala Santandriát. Partja homokos, a széle pedig sziklás. Vize mint a drágakő, úgy csillog a napfényben. Csíkos napernyők és kényelmes napozóágyakat bérelhetsz. A parti vendéglőt pedig ki ne hagyd! Úszás után jól fog esni egy nagy tenger gyümölcsi tál egy pohár menorcai borral öblítve.

  Cala en Bosch

  Ez az aktív kikapcsolódást kedvelők paradicsoma. Búvárkodj a part menti sziklák között, és fedezd fel a tenger alatti mesevilágot! Snorkelezhetsz is, hiszen a víz olyan tiszta, hogy 10-15 méteres mélységben is mindent látni. Ha szörföznél egyet, itt az is lehetséges! A parton finom, puha homok van, és kényelmes napozóágyak. Bár és étterem gondoskodik a vendégekről. A közelben paintball pálya is van, csata után csobbanjatok egyet a lemenő nap fényében!

  Hajóbérlés Ciutadellaban

  Puerto Antiguo de Ciutadella de Menorca

  A Régi Kikötő a városban található. Körülbelül 2 kilométer hosszú, szélessége 15 és 100 méter között változó. A 20. században több méterrel kiszélesítették, mert csak a kisméretű hajók fértek be. Jelenleg 170 férőhelyes, max. 23 méter hosszú yachtok számára. Több részre van osztva, van külön kereskedelmi, halászati, sport és turisztikai célra fenntartott egysége. Nem 24 órás nyitva tartású, 8-20 óra között fogadják az utasokat. Precízen felszerelt központja minden igényt kielégít. Javítóműhely, mosoda, internet, üzemanyag-vételezési lehetőség emeli a szolgáltatások színvonalát. A kikötőből közvetlenül elérhető Ciutadella óvárosa, ahol sok érdekes látnivalót találhatsz. A mólók mellett számos vendéglátóhely épült, ahol jobbnál-jobb fogásokkal kínálják az éhes utazót.

  Son Blanc

  Ciutadella újonnan épült külső kikötője 2011-ben adták át a nagyközönségnek. Azért volt rá szükség, mert a Régi Kikötő kapacitása nem volt elég a megnövekedett forgalomhoz.Itt létrehoztak egy terminált a teherhajók számára, de a nagyméretű yachtok és óceánjárók is itt dokkolhatnak. Külső peremére épült egy hullámtörő gát is, így a kikötő vize csendes és biztonságos.

  Addaya kikötője

  A sziget északi felén a nemzeti park mellett találod ezt a természetes öblöt. A sziget ezen oldalán a patakok természetes befolyásainál több ilyen jellegű kikötő alakult ki. Gyönyörű kép tárul a szemed elé, ahogy lassan eléred a bejáratát. A szűk völgyben felbukkan először az angolok által épített közel 300 éves világítótorony, majd a part menti házak. 150 kikötőhellyel rendelkezik, és maximum 25 méter hosszú yachtokat fogad. Infrastruktúrája minden igényt kielégít.

  Fornells kikötője

  Az északi partvidék rejtett gyöngyszeme ez a város! Fehér házai vakítóan ragyognak a napfényben, kikötője pedig egészen kicsi, maximum 12 méteres hajókat fogad. 115 férőhellyel rendelkezik. Egy kicsit mindentől távol esik ez a vidék, körülötte csak a természet az úr. Nincsenek szállodakomplexumok, inkább apartmanokban, vagy kis panziókban éjszakázhatsz. Az élet viszont mindig zajlik. Vizisportok, golf, lovaglás, búvárkodás közül választhatsz. A városka lakói jellemzően halászatból tartották / tartják fent magukat, ez a mai napig is ad egy jellegzetes hangulatot a településnek. A környéken több kisebb zátony és sziget is kiemelkedik a tengerből.
  Kattints ha másik hajós úti cél Menorcán, vagy másik menorcai hajóbérlés érdekel

  Ciutadella időjárása

  Az éghajlati diagramok 30 éves óránkénti időjárási modell-szimulációkon alapulnak. Jól jelzik a tipikus éghajlati mintákat és a várható időjárási feltételeket (hőmérséklet, csapadék, napsütés és szél). Az “átlagos napi maximum” (folytonos piros vonal) mutatja Ciutadella maximum hőmérsékletét egy adott hónapban. Hasonlóképpen, az “átlagos napi minimum” (folytonos kék vonal) mutatja az átlagos minimum hőmérsékletet.

  szelrozsa Ciutadella
  szelerosseg Ciutadella

  Ciutadella szélrózsája megmutatja, hogy egy évben hány órán keresztül fúj a szél egy adott irányból. A diagram Ciutadella esetében megmutatja az adott hónapban a napok számát, amely során a szél egy bizonyos sebességet elér.

  Bérelj hajót és fedezd fel Ciutadellat!

  1.nap Ciutadella – Cala en Bosch 9.88 km (6.14 mi), 2.nap Cala en Bosch – Son Saura 5.72 km (3.55 mi), 3.nap Son Saura – Cala Galdana 6.66 km (4.14 mi), 4.nap Cala Galdana – Son Bou 11.74 km (7.30 mi), 5.nap Son Bou – Cala en Porter 6.74 km (4.19 mi), 6.nap Cala en Porter – Maó-Mahón 27.95 km (17.36 mi), 7.nap Maó-Mahón – Port d’Addaia – Ciutadella 80.06 km (49.75 mi). Hajóbérlés Ciutadellában

  Olvass tovább ha ciutadellai vitorlázás érdekel

  1.nap Ciutadella – Cala Galdana 20.88 km (12.97 mi), 2.nap Cala Galdana – Cala Ratjada 40.54 km (25.19 mi) 3.nap Cala Ratjada – Colonia de Sant Pere 26.48 km (16.45 mi) 4.nap Colonia de Sant Pere – Alcúdia 19.48 km (12.10 mi), 5.nap Alcúdia – Port de Pollença 22.87 km (14.21 mi), 6.napPort de Pollença – Cala Sant Vicenç 29.79 km (18.51 mi), 7.nap Cala Sant Vicenç – Cala en Bosch – Ciutadella 77.75 km (48.31 mi)ciutadellai hajoberles

  Több menorcai hajós útvonaltervező.

  1. Bővebb információt a ciutadellai hajóbérlésről az alábbi oldalakon találsz : információk Ciutadellaról, Ciutadella időjárása. Meríts ihletet a ciutadellai hajózási útvonalakból és kezdd el következő útvonalad megtervezését, olvasd el a ciutadellai hajózás írásunkat!
  2. Hajóbérlés Ciutadellaban: Keress hajót a Hajóbérlés Ciutadellaban fülön. Válaszd ki a hajózási területet, a hajó típusát és paramétereit, és természetesen válassz időpontot. Kattints a “Keresés” gombra. Új keresés elindításához kattintson az ”új keresés” gombra jobb oldalt fölül (jobb felső sarokban)

  Amennyiben szakértőink segítségét kérnéd a megfelelő hajó megtalálásához, vagy keresésed nem hozott számodra megfelelő eredményt a kiválasztott vitorlás régióban: ELKÜLDÖM, HOGY MILYEN HAJÓT KERESEK Az adatlap elküldése után, egyik kollégáink 24 órán belül felveszi veled a kapcsolatot, hogy megválaszolja kérdéseidet és megoldást biztosítson az önfeledt utazás megszervezéséhez. Mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást!

  BoatTheGlobe